Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bagimsizlik Savasi


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Bugun Turkiye'nin en son geldigi noktada artik vakit kaybedilmeden kimin neye karsi neden ve nasil savas vermesi gerektigini her bir fert oturup dusunmeli ve bir an once elinden geldigi sekilde Turkiye'nin gelecegi acisindan bu noktada birlesmelidir.

Bagimsizlik savasi nedir, ve ne zaman ve neden verilir?

Kapitalist bir dunya sisteminde bu sistemi tek ayakta tutan guc emperyalist zihniyettir.

Emperyalizmin kapitalizmden ana farki kendi topraklarindaki somuru sistemini yasatabilmek ve kendince rahatlatabilmek icin, baska ulkelerin politika ve ekonomisini ele gecirmek ve kendi halkina sus payi verebilmektir.

Turkiye emperyalist bir ulke degildir ve emperyalist olabilme yolunda da treni kacirmistir. Kisaca Turkiye'nin emperyalist olma olanagi emperyalist zihniyet tarafindan onlenmistir.

Peki bu nedemektir?, bu turkiyenin "emperyalizmin zayif halkasi" bir ulke olarak emperyalist zihniyetce "emperyalizme boyun egmesi ve emperyalizmin politikalarini hem icte hem de dista kabullenmesi" demektir.

Burada emperyalist zihniyetin amaci, Turkiye'yi her turlu kullanmak ve onu ayakta tutarak, baska ulkeler uzerindeki emperyalist amaclarini yerine getirmek icin harcamaktir.

Peki Turkiye'nin dunyanin icinde bulundugu bu emperyalist kiskacta, emperyalizme karsi gelerek yasam sansi varmidir?

Iste bagimsizlik burada devreye girer. Yani emperyalizmin elinde kullanilacak ve harcanacak bir amac araci olmaktansa; buna karsi cikmak ve gerekirse emperyalizmin her turlu saldirisi karsisinda mucadele ve savas vermektir.

Insanlik insan haklari evrensel hukuk ve her turlu hak ve ozgurlukler; ancak bir ulke emperyalizme karsi onun emir eri olmazsa, usakligini yapmazsa ve savasimi goze alarak kendini kullandirtmaz ve harcatmazsa; kendi politikasi kendi ic ve dis iliskileri kendi ekonomisinin gucu v.s. ile kendi ulke ve toplumsal kararlarini kendi alabilirse; bagimsizdir.

Turkiye bugun bu durumdan cok uzaktadir. Iste bu yuzden tum insan haklari hak ve ozgurluk mucadelesi evrensel hukukun gecerliligi savasiminin ancak bagimsizlik savasimi kazanilirsa mumkun olabilecegini gormelidir.

Iste tum bu nedenlerden hem emperyalizmin herturlu insanlikdisi dusunce ve davranisi gucu, otoritesi sayesinde mubah ve mesru kilmasina, hem de buna hic bir sekilde alet olmamak ve karsi durmak adina; verilcek savas, ulke iktidar ve guc odaklarina karsi ulke ici verilecek savastir.

Bu savasin amaci toplumun devleti ve devletini temsil edecek her turlu hukumet yetkililerini hem emperyalizme ve onun her turlu cikar amacina, hem de bu cikar amaca kendini alet etmemesine izin vermeyecek bir devlet temsili hukumet yetkililerini iktidara getirmek ve ilk isi de emperyalizmin ic ve dis politikada amaclarina alet olmayacagini aciklamaktir.

Bunun icin once ulke toprak butunlugunu koruyan anayasa gelir. Ikinci komsular ile emperyalizme karsi bir isbirligi gerekir. Ucuncusu icdeki emperyalist orgutlenmenin ve her turlu uzantisinin aciga cikarilmasi ve dagitilip tasviye edilmesi ve her turlu esbaskanlik gorevinden istifa gerekir.

Bundan sonraki emperyalist zihniyetin tum dunyada ve ortadogudaki saldirgan ve tehditkar her turlu soylemine karsi cikmak ve yapilacak her turlu emperyalist girisimin bir insanliksucu oldugunu ve ulkelerin bagimsizligina mudahele oldugunun aciklanmasi gerekir.

Ulkeyi her turlu bagimsizliktan uzak tutacak iktidarin her turlu hamlesini geri puskurtmek ve karsi koymak gerekir.

Kisaca emperyalizme karsi oldugunu dusunen her bir ideoloji inanc farkinin, farklarini bir tarafa birakip; ulkenin butunlugu ve bagimsizligi altinda emperyalizme ve onun her turlu cikarci politikalarina dusunce ve fiili davranis olarak karsi olanlarin bir araya gelmesi gerekir.

Cunku bugunku soru, ben emperyalizm ve onun her turlu cikarci girisimine karsi miyim, degil miyim? sorusudur.

Iste buradaki kutuplasma ideolojik inancsal degil; emperyalizm yanlisi ve karsiti olma kutuplasmasidir.

Kendine ilerici, aydin, elit, devrimci, sosyalist, ozgurlukcu, demokrat, ulusalci v.s. diyen inancli inancsiz o din bu din uygulayicisi kisi bu soruya yanit verip tarafini secmek durumundadir.

Gun herkesin sapkasini onune koyup dusunmesi ve bir an evvel de tarafini almasi gunudur.

Ya emperyalizmden yanasin, ya karsisin.

Karar herkesin.         

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.