Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

TERCİHİNİZ AŞK MI YOKSA MANTIK EVLİLİĞİ Mİ?

Önerilen İletiler

• Cevaplar 92
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

bana göre mantık evliliği : zengin ve 80 yaşını aşmış amcamla, 18 yaşında geleceğini güvence altına almış genç bi hatunun evliliğidir. veya tam tersi ...

aşk evliliği : ( miyop olan)uzagı ve yakını ilk tanıştıklarında göremeyen iki çiftin başladıgı ve başara bilirlerse mutluluk ve huzur getiren bi evlilik şekli...

tabi ben aşk evliliğinden yanayım mantık da uygun olurdu..

ben kazandım mutluyum darısı başınıza....

Gönderi tarihi:

Merhaba arkadaşlar,

Bu soru sıkça sorulagelen ancak uygulamada kişiye yanlış seçimler yaptırıp hayatının geri kalanını nerdeyse yok etme noktasına varan ciddi bir konu.Aşka aşık insanlar mutlaka aşk diye yanıtlayacaklardır.Peki ya aşk bitince...ki bitiyor..Olaya gerçekçi yaklaşanlar mantık diyeceklerdir.Kuru kuru nereye kadar?Her ikisi birden diyenler..hımmm..uyanık olduğunuzu düşünüyorsunuz evet ama biliyormusunuz böyle bir bileşke maalesef yok.Yoksa var mı????? ;)

Hiç düşündünüzmü:aşkın tarihi ne kadar eski.İnsanlığın tarihi kadar belki.Peki ya evliliğin tarihi.Bin yıl bile değil.Ve evlilik sadece çocukların sahibinin kim olduğu ve mirasın nasıl bölüneceği konusunu çözmek için Roma imparatorluğunda ortaya çıkmış.Yani soruda bir yanlışlık var.Evliliğin kendisi yanlış.Bu yanlış aşkmı yoksa mantıkmı gibi sorularları taşıyamaz.Hangi nedenle olursa olsun.İki kuşu birbirine bağlarsan DÖRT KANADI OLUR AMA UÇAMAZ..

Gönderi tarihi:

Merhaba arkadaşlar,

Bu soru sıkça sorulagelen ancak uygulamada kişiye yanlış seçimler yaptırıp hayatının geri kalanını nerdeyse yok etme noktasına varan ciddi bir konu.Aşka aşık insanlar mutlaka aşk diye yanıtlayacaklardır.Peki ya aşk bitince...ki bitiyor..Olaya gerçekçi yaklaşanlar mantık diyeceklerdir.Kuru kuru nereye kadar?Her ikisi birden diyenler..hımmm..uyanık olduğunuzu düşünüyorsunuz evet ama biliyormusunuz böyle bir bileşke maalesef yok.Yoksa var mı????? ;)

Hiç düşündünüzmü:aşkın tarihi ne kadar eski.İnsanlığın tarihi kadar belki.Peki ya evliliğin tarihi.Bin yıl bile değil.Ve evlilik sadece çocukların sahibinin kim olduğu ve mirasın nasıl bölüneceği konusunu çözmek için Roma imparatorluğunda ortaya çıkmış.Yani soruda bir yanlışlık var.Evliliğin kendisi yanlış.Bu yanlış aşkmı yoksa mantıkmı gibi sorularları taşıyamaz.Hangi nedenle olursa olsun.İki kuşu birbirine bağlarsan DÖRT KANADI OLUR AMA UÇAMAZ..

Gönderi tarihi:

orda evlilik birliktelik anlamı taşıyor bence. sen bu birlikteliği evlilik olarak değil de senetsiz ilişki olarak da görebilirsin mesela. burda sorulmak istenen insanın birlikteliğini seçerken mantığını mı yoksa duygularını mı kullanması.

son cümlen için de bardağın ne tarafını görmek istediğine bağlı diyebilirim. sen evliliği iki kişiye atılmış bir düğüm olarak görebilirsin. bana göre de insanın karşı tarafı bugününde sevdiğinin ve yarınında seveceğinin kanıtıdır. benim için evlenmek istediğim kişi ile yalnızca hoş vakit geçirmek istediğim kişi arasında çok fark var. bunu da göstermenin en inandırıcı yolu budur bence. tabi ki evlenmek ilişkinin ömür boyu süreceğinin garantisi değildir. ama kişiye onu ne kdar sevdiğini belli etmenin en üst noktası evlenme teklifidir diye düşünüyorum :clover:

Gönderi tarihi:

aşk elbette hayatta yaşanması gereken en muhteşem duygularda biri ve acı çektirsede aşk uğrunda çekilen acınında aslında ayrı bir güzelliği var. burdaki çoğu kişi gibi bende aşık oldum bir kez ama sancısı biraz ağır oldu. yinede herşey hafifledikten sonra baktığımda yaşadığım acılardan pişman olamıyorum.

ama bana göre evliklik için aşk yeterli değil. çünkü aşk çok değişken bişey. yarın sabah kaltığımda belkide aşkım bitmiş olcak, o zaman sığanabileceğim şey varsa sevgi olacak. ya mantık olmasaydı: seviyorum ama hergün bi sorun yüzünden kavga ediyoruz nereye kadar giderki. ve ayrılıyoruz: şiddetli geçimsizlk...

sölemek istediğim şu ki evlilikte aşkı, sevgiyi yada mantığı birbirinden ayrı tutamazsınız sadece bir sıraya koyabirsiniz. ama mutlu bir evlilik hayali kuruyorsanız hiç birinden vazgeçmemelisiniz.

Gönderi tarihi:
(sedelina @ Jun 2 2006, 05:09 AM)

aşk anlıktır,bir anda aşık oluverirsiniz.belkıde beğenilerinize hiç hıtap etmeyen bırıdır,belkı karaktersızdır adı aşkya işte olmuştur..

ama sevgi tanıyarak olur,kişiliğini zamanla seversınız,tıpkı sevdiğiniz bir dostla bır ömru paylaşmak gibi..

bence evlılıkte aşk değil de,zamanla tanımayla oluşan sevgi yer almalıdır..

aşk geçicidir..seretonın hormonu aşkı kısaltır yada uzatır..ama kalıcı olan sevgidir

bir insanı tanır,zaman geçirir ve onu seversiniz,sevdiysenız zaten bazı özellıklerı sevdirmiştir.bu nedenle de evlıklıkte kalıcı olur..

aşk bir anlık olduğu için,kişiyi tanıdıkça aşk biter evlılık çekılmez bır hal alır..ben kime aşık olmuşum dersınız çunku bır anlıktı,henuz tanımadandı

kısacası evlıklık sevgi temeli üzerine kurulduysa zaten mantıkta içeriyordur

sana katılıorum kelimesi kelimesine doğruuu ama coğu insa mantık evlili yapıor ve cabukta bitiorrrr bu cok kötü yaaa

Gönderi tarihi:

sana katılıorum kelimesi kelimesine doğruuu ama coğu insa mantık evlili yapıor ve cabukta bitiorrrr bu cok kötü yaaa

cimcimecim o biten evlilikler mantık evliliği deil malesef aşk evliliği genelde keşke öle olsaydı ;)

aşk sonsuza kadar sürseydi herkes bir kez aşık olurdu ve sonsuza kadar birlikte olurdu insanlar ama zannediyoruzki hiç bitmicek aşkımız

öle ortada kalıveriyoz sona işte -_-

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.