Φ sur Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2013 Gönderi tarihi: 15 Ocak , 2013 Verde -Merhaba ben sheen ırkından sheen Verde. Garvi –Merhaba Verde bende Garvi. Verde – Bizim ırkımız eziliyor ve sizin ırkınızın ülkesinde haklarını alamıyor. Garvi – Nasıl yani? Sen neden böyle bir şey söyledin ki şimdi bana? Ben daha ırkımı bile söylemedim ayrıca daha sana. Çok da önemli değil ırk zaten. Verde – Sen bu ırkın ülkesinde dilini özgürce ve ülke nezlinde kullanabilirken ben kullanamıyorum. Garvi – Tamam burası Torkshen ülkesi ve bende torkshen ırkındanım ama bu ırk meselesi senin önemsediğin kadar önemli değil bizim için. Verde – Tabii neden önemli olsun ki senin için kendi ırkının ülkesinde yaşıyorsun zaten. Garvi – Bu ülkede senin dilini konuşmana engel olacak bir şey yok ki. Verde – Konuşabilirim evet ama ülke’de resmi bir işim olduğu zaman sizin dilinizi kullanmak zorunda kalıyorum. Garvi – Bunun böyle olmasının nesi yanlış ki? Her dilin ülke resmiyetinde kullanılması ne kadar mantıklı bu ülkede ayrı ayrı 71 ırk ve dil var. Şu anda bile ülke hantalken bu kadar dili bilen insana hizmet vermek zor olmaz mı? Verde – Ama biz o diğer ırklardan fazlayız. Torkshen’lardan sonra en kalabalık olan biziz. Garvi – Bende tam bunu söyleyecektim. Bu ülke kurulduğunda ve şimdi de en kalabalık ırk ve dili Torkshen’ler olduğu için ülke dili Torkshen’ca olarak belirlenmiştir. Bu diyardaki bütün ülkelerde de bu böyledir. Verde – Ama biz eziliyoruz. Haklarımızı alamıyoruz. Garvi – Mesela hangi haklarını alamadığını düşünüyorsun? Torkshen’da bir devlet işinde size iş vermedikleri oluyor mu, herhangibir sosyal hak’ta Torkshen ırk’ından birine göre eksik kaldığın bir yer var mı? Verde – Hayır resmiyette böyle bir şey yok, ancak uygulamada insanlarınız bize karşı önyargılı davranabiliyrlar. Ayrıca geçmişte bize çok eziyet çektirdiniz. Garvi – Geçmişte bazı Torkshen saldırı birlikleri sizin üzerinize gelmiştir doğrudur ama şu anda böyle bir şey söz konusu değil. Geçmişte uygulanan bu zorbalıklar için bir özür ve ya bir karşılık değil ki sizin beklentiniz. Siz şu anda haklarınızı alamadığınızı ve almak istediğinizi söylüyorsunuz. Sizin alamadığınız bir hak göremiyorum ben. Varsa lütfen söyleyin. Verde – Toplumun bize karşı önyargılı ve arada bir gerginlik olması normal mi? Toplum’un çoğunluğu Torkshen’lı ve devlet’te Torkshen devleti. Bu şartlarda toplumlar arası oluşan gerginlikten zarar görecek ve hakları yenecek olan taraf neresi olur sence? Tabiki Sheen ırkından olanlar! Garvi – Yaklaşımın çok doğru aslında cevabı için de olan güzel de bir soru sordun. Bu konuda devletin yapabileceği bir şey yok. Devlet eşitlik sağlamış ve aradan çekilmiş. Bundan sonrasını halk’lar kendi arasında halledebilmeli, barışabilmeli. Verde – Hayır! Bu Torkshen ülkesi altında bizim barış ve kardeşlik içinde yaşamamız mümkün değil. Bir kere devletin ismi Torkshen. Biz bağımsız bir Sheen ülkesi istiyoruz. Sizin nasıl ülkeniz varsa bizimde ülkemiz olmalı, kendi kültürümüze göre yoğrulmalı. Garvi – Yani siz Torksheen ülkesinden bir parça toprağı kendinizin yaparak üzerine bayrağınızı dikmek istiyorsunuz. Torksheen devleti eşitlik ve özgürlüğü sağladığı sürece sizin bunu talep etmeniz içinde bir art niyet aramak bizim hakkımız sanırım. Verde – Bizimki sadece özgürlük talebi. Garvi – Özgür olduğunuz bir yerde özgürlük talep etmek abes değil mi? Verde – Biz ülkemiz olsun istiyoruz. Garvi – Böyle bütün ve büyük dışarıdaki düşmanlara karşı daha güçlü olmazmıyız? Küçük iki parça ülke çiğnemesi ve yutulması kolay iki lokma olmaz mı? Verde – Hayır! Biz ülkemiz ve bayrağımız olsun istiyoruz. Yaşasın özgürlük! Garvi – Da Allah bildiği gibi yapsın, daha fazla konuşmaya gerek yok sanırım, bundan sonraki süreçte sizin iyiliğinizi düşünmek bizim vazifemiz. İstesenizde ikinici bir devlet kurdurtamayız. Sizi kolay lokma yapmayacağız. Beraber ve birlikte kalacak düşman ülkelerin oyunlarına yenilmeyeceğiz. Kaynak : nerdenbileceksin Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.