Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Benim nacizane sorum şudur.

Dünyada haram olan şeyler cennette neden helal.

Cennette şarap var, dünyadaki gibi kadın sınırlaması yok,

aaaa birde gılman var. erkek hizmetçi. acaba bu gılmanlar livata amaçlı mı kullanılıyor. yani eşcinsel amaçlı mı.Arapların genelinde eşcinsellik vardı. Muhammedin fantezisel cennetindeki sıcak gecelerde gılmanlara da yer olmalı değil mi. Hep kadın, huri vs olmaz. Canları sıkılır müminlerin.

Ben eşcinsel olmadığım için bana cehennemin yolu görünüyor.Tüh...

cevabınız için şimdiden teşekkürler.

cennetteki şaraplar bildiğimiz içkili içeceklerdir. ama kafayı sarhoş yapmayan cinsden. allah cennetlik müminler için alkolün kafa bulduran etkisini kaldırmış olmalı.

Gılmanların kadınlar için hizmetçi olduğunu da nerden çıkardın.Kurandan ayetini söölede, yada hadis nosunu verde bizde bilelim. Kafadan sallama.

Bi kere zaten dünyada haram olan seyler cennettede haram olsayı orayı mükafat yeri olarak gösteremezdik zannedersem.

Cennete sarap içmek dünyadaki gibi degildir mantık kurarsak şimdi dünyada sarap içince insan sarhos oluyor ve ne yaptığını bilmiyor iradesini kaybediyor bu sekilde nefis serbest kalıyor nefise zincir vuran iradedir iradenin yok olmasıyla potansiyel bir günah makinesi haline gelliyoruz ve ben o kadar cok kişi biliyorumki ayıkken asla işlemiyeceği günahları sarhosken yaptı.cennete geldiğimizde orada nefsimiz alınıcak yani çocuklkarın bile anlayacagı sekilde basitleştirirsek günah eyilimimiz sıfır olucak sarhos olsak bile sadece o sarhosluk zevkiyle kalıcaz baska bir seye yönelmiyeceğiz.

Hz.Lut gerceği Allah ın sapmışlar(sapıklar) konusunda onları ne tür azap ve çileler beklediğini göstermektedir

Hz. Lut ailesini toplayip Ibrahim aleyhisselamla Sam'a hicret ettikten sonra Allah tarafindan Lut gölünün güney-bati tarafinda bulunan Sedum sehrinin halkina peygamber olarak gönderiliyor. Bu kavim cok azgindi ve erkeklerle münâsebeti âdet haline getirerek livata fiilini isliyordu. Bu is icin de bilhassa genc delikanlilar üzerinde kötü emel besliyorlardi. Hz. Lut kavmine teblige basladi: « (Allah'a karsi gelmekten) sakinmaz misiniz ? Bilin ki ben size gönderilmis güvenilir bir elciyim. Artik Allah'a karsi cikmaktan sakinin ve bana itaat edin. Rabbinizin sizler icin yarattigi eslerinizi birakip da, insanlar icinden erkeklere mi yaklasiyorsunuz ? Dogrusu siz siniri asmis (sapik) bir kavimsiniz » . Fakat onlar dinlemediler ve « Ey Lut ! (bu davadan) vazgecmezsen, iyi bil ki, sürgün edilmislerden olacaksin ! » dediler. Lut aleyhisselam onlari azaptan korkuttugu halde onlar inanmadilar ve sapikliklarina devam ettiler ve böylece Allah'in azabini hak ettiler. Allah'in elcileri Cibril, Mikail ve Israfil Ibrahim aleyhisselama müjde (bkz. Hz. Ibrahim) ile geldiler ve ona Lut kavmini helak edeceklerini bildirdiler. Onun da Lut aleyhisselamdan korkmasina karsilik " Her halde onu ve ehlini kurtaracagiz. Ancak karisi öteki zalimler zümresinden " diye cevap verdiler. Hz Ibrahim'den ayrildiktan sonra genc delikanli oalark Lut aleyhisselam misafir oldular. Hz. Lut onlari evine aldi. Kavmi güzel ve genc delikanlilari görünce pis olan hisleri hortladi ve Lut peygamberin kapisina dayandilar ve ondan kendilerine bu delikanlilari teslim etmelerini istediler: «Lut'un kavmi, kosarak yanina geldiler. Daha önce de kötü isleri yapmaktaydilar. (Lut):" Ey kavmim ! Iste sunlar kizlarimdir (onlarla evlenin); sizin icin onlar daha temizdir. Allah'tan korkun ve misafirlerimin önünde beni rezil etmeyin ! Icinizde akli basinda bir adam yok mu ! " dedi » . Fakat onlar dinlemediler ve « Dediler ki: Senin kizlarinda bizim bir hakkimz olmadigini biliyorsun. Ve sen bizim ne istedigimiz elbette bilirsin » . Lut aleyhisselamin gücsüzlügüne yavunmasi üzerine«(Melekler) dediler ki: Ey Lut! Biz Rabbinin elcileriyiz. Onlar sana asla dokunamazlar. Sen gecenin bir kisminda ailenle (yola cikip) yürü. Karindan baska hicbiri geride kalmasin. Cünkü onlara gelecek olan (azap) süphesiz ona da isabet edecektir. Onlara vâdolunan (helak) zamani, sabah vaktidir » . Sedum kavminin helaki sabah vakti geldigi zaman gerceklesti. O sehir'in alti üstüne gecirildi ve üzerlerine taslar yagdirildi. Lut aleyhisselamla olanlar kurtarildi, karisi ise belasini buldu. Hz. Lut daha sonra Hicaz havalisine gitmekle emrolundu ve vefatina kadar orada kaldi . Peygamberimiz (s.a.v.) buyurmustur ki: « On sey vardir ki, Lut kavmi onlari yapmis ve o yüzden helak edilmistir. Ümmetim ise onlara bir de kendisi katar. Bunlar livata, findik gibi taslari sapanla atmak, güvercinle (kumar) oynamak, def calmak, icki icmek, (özürsüz) sakal kesmek, (emr edilenden fazla) biyik uzatmak, islik calmak, el cirpmak, (erkekler icin) ipek gömlek giymek, bir tane de ümmetim ilâve eder ki; o da kadin kadina münâsebette bulunmaktir » ( Râmuz). Baska bir hadis-i serifinde de iki cihan serveri peygamberimiz Muhammed Mustafa (s.a.v.) buyurmustur ki: « Benden sonra en korkutugum sey ümmetimin Lut kavminin yaptigini yapmalaridir » (Tirmizi, Ibn-i Mâce). Kitab-i Mukaddes'teki cok ve pis yalanlarla dolu Lut aleyhisselamin hikayesi Tesniye bölümünün 13. bâbinin 1-13 noktalarinda ve 19. bâbinda okunabilinir.

Allah ın ve onun dini olan İslam ın herseye cevabı ve kanıtı vardır gel gelelim sorun bizim bunları nasıl anlıyacağımız ve nasıl anlatacağımızdır.

Bakın tüm arkadaslara sesleniyorum böyle her soruya cevap vericez gibi bir kelime kullanmayın herseyi bilen yanlız Allah azze ve celledir siz cevap veremeyince diger arkadaslar sanki bu savası kazanmıs gibi görüyorlar islamın bi açığını bulmus gibi davranıyorlar

Ve şunu asla unutmayın biz Allah ı inkar edenlere bekçi deyiliz sadece uyarıcıyız biz sadece Allah a kanıt isteyenlere Kuran bize Allah ı nasıl kanıtlıyorsa onu açıklarız ve ondan sonra mesuliyet bizden gider bundan sonraki sorular ve cevaplar ya iman etmiştir iman konusunda derinleşmek içindir yada kanıtı kabul etmemiştir yeni seyler arar bakın başta dedim eger Kurandan bir kanıt vermişsek ve buna inanmıyorsa kesinlikle karsıdakinde ya bi önyargı yada baska bi sorun vardır Kuran Allah ın sözüdür

Gönderi tarihi:

Evrensel kardes, demissinki..

1- Tanrı insanları neden imtihan ediyor ? O insanın nasıl davranacağını Tanrısal gücüyle anlayamıyormu ?

2- Kurandaki Şarap kelimesi içecek demekse, Kurandaki hangi kelime gerçek şarap manasına geliyor ?

3- Insan öldüren bir deliyi kim yarattı ? ve Niçin yarattı ?

4- Tanrı neden şeytanı yok etmiyor.

5- Tanrı bana akıl vermiş ve kullan demiş.

Yani beni kendi irademle başbaşa bırakmış.

Öyleyse ben Tanrının bana verdiği akıl seviyesi kadar aklımı kullanabilirim.

Bendeki akıl kadar aklımı kullanabilirim.

Peki, Tanrı neden bana cennete gitmeninin yolunu mutlaka bulacak kadar akıl vermedi ?

Senin akıl sınırlarını ben belirleyeyim sonrada bir şeyi başaramadığın zaman sana ceza vereyim. kabul edrmisin ?

1. Bizler dogdugumuz anda Melekler Allah'a sorar, O cennetliklerdenmi yoksa chennemliklerden mi diye.. Allah da Ya cennetliktir ya da cehennemliktir diye cevabini verir.. Cunku Allah icin zaman kavrami olmadigi icin testin sonunda o kisin o testi kazanip kazanmayacgini zaten bilmektedir ve buna gore meleklere dogum esnasinda bildirir.. peki Allah bunu zaten biliyorsa neden bunu yasiyoruz?? Bizlere kanit olmasi icin.. eger biz bu testleri almadan cennete ya da cehenneme gonderilseydik ama ben birsey yapmadimki diyecektik.. Iste bizim yapacaklarimizi bize kanitlamak icin Allah bize bu test dunyasini verdi ki bizlerde gorelim bilelim neden cennet ya da cehennem diye...

2. Kur'an daki sarap kelimesinin ne anlama geldigini bilmiyorum.. Ama sunu biliyorumki.. kotuguge fenaliga dair hic bir sey olmayacak cennette Allah'in izniyle.. Mesela bizler Mukemmel degiliz gunahlarimiz var kucuk buyuk, dedikodu etc.. ya da bazenlik hasetlik duymak gibi etc.. ama bu duygularin hic biri cennete girdigimiz de olmayacak cunku Allah bu gibi duygularin hepsini bizden alacak.. simdi bunlari yapan Allah saraptaki ve sarapin getirdigi kotu yan etkilerini kaldirmayacak mi ki anlami icecek olmasa anlami gercekten sarap olsa bile, herseye gucu yeten Allah bunu ortadan kaldiracaktir.

3. Bu dunyada hersey test icindir kucuk ya da buyuk ama hersey.. Yuce Allah bize sayisiz nimetler vermistir. Bunlardan biride akildir..

"It is He Who has created hearing, sight and minds for you. What little thanks you show! (Qur'an, 23:78)"

(Kusura bakma genelde Ingilizcesinden arastirma yapiyordum, o yuzden genelde ingilizcelerini kaydetmisim)

Cevirirsek "O duymayi gormeyi ve akli sizin icin yaratmistir nede az sukrediyorsunuz" Demekki aklimizida Allah yaratmis peki neden kimin akli fazla kiminin degil iste bu da test icin.. ki bizler bizden dusuklerini gorudugmuz zaman sahip olduklarimiza belki sukrederiz.. belki sahip olduklarimizin farkina variriz diye..ki cogumuz bir saf gorsek ne yaptigini bilmeyen .. birden sukur icine gireriz Allah'ima cok sukur biz boyle degiliz diye.. ve duada bulunuruz Allah yardimcisi olsun diye..

ve bu kisinin masum birini oldurmesi ve Allah'in buna izin vermesi....

Olum oyle ya da boyle gelecektir.. bir tane ayette derki Allah.. "Whereever you are death will come and find you, even if you build tall and strong towers." yani olum nerde olursak olalim gelip bizi bulacak su ya da bu sekilde.. eger olum bu saf kisinin elinden geldiyse bu yine Allah'in takdiri ile olmustur..

4. Allah neden seytani yok etmiyor.. Cunku bu verilmis bir sozdur.. Seytan duasini yapmistir .. zaman istemistir ki bazilarini Allah'in yolundan cevirecegine Allah da ona zaman vermistir belli bir sureye kadar bu da kiyamete kadar olan suredir.. en sonunda seytan ve seytana uyan ve tovbekar olmadan olenlerin hepsi cehennemde olacaktir.. cunku Mutlak guc sahibi yalniz Allah'tir.. Seytanin bizim uzerimizde hic bir kontrolu yoktur.. o bize bir takim fikirler hissettirir fisildir biz bunlara kanarsak nefsimiz ile birlikte bu bizim testi kaybediyor olmamizi gosteririr.

5. Evet yuce Allah bize akil vermis.. ve bizim O'nu bulabilecegimiz kadar akli olanlar muaf tutulup Kiyamet gunu yargilanacak Muaf olmayanlar yani yuce Allah'i bulamiyacak kadar akli bulunmayanlar bu testten muaf tutulacak yargilamadan muaf tutulacak kim bunlar saf insanlar mesela kendi kendine hayatini devam ettiremiyecek dercedeki akildan yoksun insanlar mesela doguru ile yanlisi ayirt edemeyeck durumda olanlar mesela cocuklar onlarda cocuk yasta olurlerse onlarda muaf tutulacak mesela Allah'in bulacak imkani olmayanlar mesela.. kucucuk bir adada yuzyillarca kimseyle kontagi bulunmayan kucuk yerli toplulugu eger onlara peygamber gonderilmediyse ve hic bir yerden Allah ile ilgili bilgi alma imkanlari yoksa bunlarda muaf tutulacak..

Yani bilgisayar kullanacak kadar ve icindekileri anlayacak kadar akli derecen varsa ve bununla Yuce Allah'i arastirma imkanin varsa sen muafsin kardesim..

Selametle

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.