Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Beyin ve Beynin tasiyicisi (Kisi) Farki. Beynin Kendi Islevi/Kisinin Beynini Isletmesi


evrensel-insan

Önerilen İletiler

Insanoglu beyninin nuro kimyasal/fiziksel fenomenal olusumu eliyle, beyin algisal (duyusal/duyumsal) numenal yetiye sahiptir.

 

Iste bu numenal yeti ve onun kisiye olan numenal hareketin dusunce ve davranisi beynin degil, insanoglunun yarattigi kavramin urunudur.

 

Burada farkli bir iliski vardir, beyin bu kavramsal olgulari kendi beynine bir hafiza olarak kaydeder ve beyin bu kayit sayesinde tasiyicisi eliyle dusunce ve davranisini yonlendirir. Boylece, beynin insanoglu tasiyicisi eliyle kaydettigi ve hafizasina aldigi, inanclar, ideolojiler, etik veriler, tabulear, degerler v.s. beyne kayit olur.

 

Boylece beyin dusunce uretmeden hafizasinda yer edenlerle kisiyi yonlendirir.

 

Iste burada beynin, bu kendi algisi, bu alginin kisiye verildigi sekilde kavramlasmasinda kisinin kendisi yoktur. Kisi verilenleri kayit eder, beyin algiladigini kavram ile yonlendirir.

 

Kisinin varligi ve beynini yonlendirmesi, kontrolu ve beynini dusundurmesi tamamen farkli bir islemdir.

 

Genelde birey bilinci olmayan kisilerde, bu islem ya islemez, ya da bilincalti isler.

 

Iste beyinin tasiyicisi eli ile kendibeynine hukmetmesi, onu kendinin yonlendirmesi, kisaca kisinin varliginin farkindalik ve bilinci tamamen kisiye ozel bir olgudur. Iste sorgulama da bu asamada devreye girer.

 

Kisi beynini sorgulatmazsa, dusundurtmezse, beyin sadecehafiza ile hareket eder. Iste alisilagelmislik, otomatiklesmislik ve yerlesmislik olarak adlandirilan beynin kisiyi icermeyen dusunce ve davranisidir.

 

Konu onemli ve detaylidir. Eger yanit gelirse de bu detay ortaya cikabilir.

 

Kisaca kisinin kendi varligi ve beyninin varligi farki ve bu ikisi arasindaki beyinsel/kisisel iliski ve bunun isleme girmesi ya bilincalti, ya da kisinin bilinc ve farkindaligi eliyle kendi beynini kendi kontrolu ve sorgulamasi temelinde yonlendirme, kontrol etme yaninda beyinde olan hafizada yer etmisleri, sorgulama ve yerlesmis dusunce davranis yerine, kendine ozgu dusunme ve dusunce uretimi ve buna paralel olarak gelen davranis iliski ve yasam bicimi.

 

Iste sistem eliyle kisilerin cemaatlesmesi ve robotlasmasi, yani bireylesememesi iste bu farkin bilincinin olmamasindan kaynaklanir. Suru psikolojisi ve korku felsefesinin temeli de bu farkin farkindasizligidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.