Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

bu sorunun sorulup sorulmadığından emin değilim ama sorayım. zaten sorulduysa hemen yanıt gelir. :P

Bir hapishanede mahkum fazlalığı yüzünden bir kısım mahkumu öldürmek gerekmistir.Bu yüzden 1000 mahkum secilip bir cember şeklinde dizilirler.

1 den baslayarak sola doğru 1000 e kadar numara verilir.Ayrıca 1.mahkuma

bir kılıç verilir ve hemen solundaki mahkumu öldürmesi istenir ve öldürdükten sonra sıradaki mahkuma kılıcı verir,o da aynı seyi yapar.boyle boyle bir mahkum kalana kadar devam eder.Sizce en şanslı mahkum kaç nolu mahkumdur?

Gönderi tarihi:

999.kişi ama şu şekilde olursa :sweatingbullets:

1.2.yi öldürecek

3.4.yü öldürecek

.

.

.

999.1000.yi öldürecek sonra dönüp 997.yi öldürecek ve kılıcı 995.ye verecek

yok eğer 999.1000.yi öldürdükten sonra 997.yi öldürmeden kılıcı ona verirse 3.kişi en şanslılarıdır ;)

Gönderi tarihi:

bu sorunun sorulup sorulmadığından emin değilim ama sorayım. zaten sorulduysa hemen yanıt gelir. :P

Bir hapishanede mahkum fazlalığı yüzünden bir kısım mahkumu öldürmek gerekmistir.Bu yüzden 1000 mahkum secilip bir cember şeklinde dizilirler.

bir kılıç verilir ve hemen solundaki mahkumu öldürmesi istenir ve öldürdükten sonra sıradaki mahkuma kılıcı verir,o da aynı seyi yapar.boyle boyle bir mahkum kalana kadar devam eder.Sizce en şanslı mahkum kaç nolu mahkumdur?

herkes 1 er atlamalı şekilde öleceğinden en son kalan kişi bence kesinlikle 973 numaralı mahkum olur .

Gönderi tarihi:

977 977 977 977 977 977

Gönderi tarihi:

cevap kesinlikle 977 dir. ilk önce ölenler ile sağ kalanlar arasında 1 fark olmalı. yani çift sayılılar gider. geriye 1 3 5 7 ...gibi 2 farklılar kalır. sonra en son 997numara kalacağı için 1 yine öldürür. 1 5 9 13 gibi 4 farklılar kalır. görüldüğü gibi fark 2 nin kuvveti olarak artıyor ve son fark 512 olacaktır. farkları 2 nin kuvveti ile artırıp en büyük elde kalan sayıya ulaşıp tekrar başa dönerek işleme 2 nin diğer kuvvet ile devam ederiz. böylece sona 465 ve 977 kalıyor. sıra 977 de kalıyor kendisi 465 i biçip kurtuluyor.

Gönderi tarihi:

1.mahkumda ısrar ediyorum...bu bir mantık sorusu..bence hesap kitap yapmaya gerek yok...(yaniii çift rakamlar önden siz buyrun...."aa çok rica ederim olmasss valla siz buyrun..önce tek rakamlar :) )

bakın:

1.mahkum 2. ortadan kaldırıyor,..AAAAAA AMA Bİ DAKİKA YA !....BAY BİLEN SANA ÇOK BİLMİŞ YAW DİYORDUM AMA düşündümde...tabii ya...2-4-6-8....çift rakamlar önden :D:D eee bir edebiyatçı matematik sorusu çözmeye kalkarsa böle olur işte....

by bilen seni kutluyorum..... :clover:

Gönderi tarihi:

cevabın matematiksel çözümü şöyle;

Olayı turlara ayırdım. Kılıç; mâhkumların ellerinde dolaşırken yapacağı dairesel turda, tura başladığı yerdeki mahkuma veya ondan bir öncekine kesinlikle ulaşacaktır. Örneğin ilk turun sonunda tüm çift numaralı mâhkumlar ölmüş olur ve kılıç 1 nolu mâhkuma geri gelir.

İncelediğimde çemberdeki mâhkum sayısı çift ise kılıcın tura başladığı mâhkuma, tek ise tura başladığı mâhkumun bir öncesindekine ulaşacağını buldum.

Ayrıca tur başındaki mâhkum sayısı cinsinden (n olsun bu) tur sonunda hayatta kalan mâhkum sayısını elde edebildim. Şöyle ki: n çift ise tur sonunda n/2 mâhkum hayatta kalıyor. n tek ise (n+1)/2 mâhkum.

(Evet karışık oldu.)

Şimdi bunlara göre Tur başında kılıcı elinde tutan mâhkumu başa koyarak her tur sonrası yaşayan mâhkumları yazdım. Şunu buldum:

1 2 3 4 5 ... 997 998 999 1000 (1000 kişi)

1 3 5 7 9 ... 993 995 997 999 (500 kişi)

1 5 9 13 17 ... 985 989 993 997 (250 kişi)

1 9 17 25 33 ... 969 977 985 993 (125 kişi)

993 1 17 33 49 ... 929 945 961 977 (63 kişi)

977 993 17 49 81 ... 849 881 913 945 (32 kişi)

977 17 81 145 209 ... 721 785 849 913 (16 kişi)

977 81 209 337 465 593 721 849 (8 kişi)

977 209 465 721 (4 kişi)

977 465 (2 kişi)

977 (1 kişi)

Gönderi tarihi:

BENCE İKİ NUMARALI EN ŞANSLIDIR ERKENDEN ÖLÜP GİTMİŞTİR ZATEN 999 KİŞİ GÖZÜ ÖNÜNDE KESİLMİŞ PSİKOLOJİ Mİ KALDI ADAMDA... :stuart:

Gönderi tarihi:

ben soruyu uygulamalı olarak yaptım böylece doğru sonuca ulaştım başka türlü cevap verenler yanılıyorlar ne yazıkki :P:P:P

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.