Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 SLM ARKADAŞLAR.MAKSAT PAYLAŞMAKSA BUYRUN EN SEVDİĞİMİZ ŞİİRLERİ PAYLAŞALIM. SEVDA BİR ATEŞ BULDU SENDE Sevda bir ates buldu sende, egilip optu seni Artik kimse denizi bilmiyor. Dirseklerini masaya koyusundan belli Gelip gecen bir gunu bitirmek istemedigini Sevda bir umut buldu sende. Ey bir yolcu listesinde bir oluyu arayan Artik kimse gozlerini bilmiyor. Sunu imzala Bit mektup, bir telgraf alindisi degil Unutulmus bir sevdadir kapisini calan Ve sevimsiz bir terlik gibi duran odan Kimse artik bir sey giymek istemiyor. Sonra bir pencereden kendine Ayisigi gibi vuran sen Ne sana na baskasina benziyor. Ve iste bir dip baligi su boslugunda Cirparaktan yuzgeclerini Hic kimseye uymayan bir mevsim oneriyor EDİP CANSEVER Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Bu paylaşım çok yerde var sevgili karçiçeği m... Birde sen açmışsın daha çok yerde var olmuş..)) Aklıma gelirse yazarım. ok. Saygılar. Alıntı
Φ Muzaffer Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Solda, ilerdeydi Ali Onbasi. Kan icindeydi yüzü gözü. Bir süvari takimi gecti yanindan dörtnala. Ali Onbasi bir simsek hiziyla düsündü ve su türküyü duydu; Dört nala gelib Uzak Asya`dan Akdeniz´e bir kisrak gibi uzanan bu memleket bizim. Bilekler kan icinde ,disler kenetli, ayaklar ciplak ve ipek bir haliya benziyen toprak, bu cehennem, bu cennet bizim. Kapansin el kapilari,bir daha acilmasin, yok edin insanin insana kullugunu, bu davet bizim.... Yasamak bir agac gibi tek ve hür ve bir orman gibi kardescesine, bu hasret bizim.... N: HIKMET (Kuvayi Milliye desanindan) Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 ÖZLETİYOR SENİ BU YAĞMURLAR Burada yağmur yağıyor Aralıksız yağıyor günlerdir Ama sen yine de şemsiyeni Almadan gel ilk otobüsle Buğulanan camlara usulca Yüzünü çiziyorum ki yüzün Bir yağmur damlası olup Düşüyor yapraklarına gülün Güller de bozamıyor bu uzun Karanlık sessizliğini kentin Anılarını yitiriyor sokaklar Bezirganlaşıyor bulvar ışıkları Tarih de kekemeleşiyor bazan Ki o zaman aşktır tek bilici Aşksa yürümek gibi bir şey Duyabilmek kuşların gelişini Anısı bizsek eğer bu kentin Unuttuğu türküler bizsek Acıyı rehin bırakıp bir güle Anımsatmalıyız bunları bir bir Ahmet TELLi Alıntı
Φ casrooo Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 EPİLOG.... asolan hayattır bir akvaryumda yazmak akvaryumda yaşamaktan kolaydır; bu yüzden her dize biraz eksik her şiir biraz yalandır..... YILMAZ ODABAŞI Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 ince eleyip sık dokudum gider ayak kırmayalım bir hanımefendiyi daha bende yazcağım seçtiğim bir şiiri.gerçi bu düşmanlığı sen başlattın sevgili kerçiçiği ama olsun canın sağolsun AYRILIK SEVDAYA DAHIL Acilmis sarmasik gulleri kokulariyla baygin En gorkemli saatinde yildiz alacasinin Gizli bir yilan gibi yuvarlanmis icimde kader Uzak bir telefonda aglayan yagmurlu genc kadin Ruzgar uzak karanliklara surmus yildizlari Mor kivilcimlar geciyor daginik yalnizligimdan Onu cok ariyorum onu cok ariyorum Heryerimde vucudumun agir yanik sizilari Bir yerlere yildirim dusuyorum Ayriligimizi hisettigim an demirler eriyor hirsimdan Ay isigina batmis karabiber agaclari gumus tozu Gecenin irmaginda yuzuyor zambaklar yaseminler unutulmus Tedirgin gulumser Cunku ayrilik da sevdaya dahil cunku ayrilanlar hala sevgili Hic bir ani tek basina yasayamazlar Her an otekisiyle birlikte hersey onunla ilgili Telasli karanlikta yumusak yarasalar Gittikce genisliyen yakilmis ot kokusu Yildizlar inanilmiyacak bir irilikte Yansimalar tutmus butun sahili Cunku ayrilmanin da vahsi bir tadi var Oyle vahsi bir tad ki dayanilir gibi degil Cunku ayriliklar da sevdaya dahil Cunku ayrilanlar hala sevgili Yanlizlik hizla alcalan bulutlar karanlik bir agirlik Hava agir toprak agir yaprak agir Su tozlari yagiyor ustumuze Ozgurlugumuz yoksa yalnizligimiz midir Eflatuna calar puslu lacivert bir sis kusatti ormani Karanlik coktu denize Yanlizlik cakmak tasi gibi sert elmas gibi keskin Ne yanina donsen bir yerin kesilir fena kan kaybedersin Kapini bir calan olmadi mi hele elini bir tutan Bilekleri bembeyaz kugu boynu parmaklari uzun ve ince Simsicak bakislari suc ortagi kacamak gulusleri gizlice Yalnizlarin en buyuk sorunu tek basina ozgurluk ne ise yarayacak Bir turlu cozemedikleri bu olu bir gezegenin soguk tenhaligina Benzemesin diye ozgurluk mutlaka paylasilacak suc ortagi bir sevgiliyle Sanmistik ki ikimiz yeryuzunde ancak birbirimiz icin variz Ikimiz sanmistik ki tek kisilik bir yalnizliga bile rahatca sigariz Hic yanilmamisiz her an dusup dusup kristal bir bardak gibi Tuz parca kirilsak da hala icimizde o yanardag agzi Hala kipkizil gulumseyen sanki atesten bir tebessum zehir zemberek ASKIMIZ Atilla iLHAN bak daha yazcam ama Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 BENCE ŞİMDİ SEN DE HERKES GİBİSİN Gözlerim gözünde aşkı seçmiyor Onlardan kalbime sevda geçmiyor Ben yordum ruhumu biraz da sen yor Çünkü bence şimdi herkes gibisin Yolunu beklerken daha dün gece Kaçıyorum bugün senden gizlice Kalbime baktım da işte iyice Anladım ki sen de herkes gibisin Büsbütün unuttum seni eminim Maziye karıştı şimdi yeminim Kalbimde senin için yok bile kinim Bence sen de şimdi herkes gibisin Nazım HiKMET BEN HAYATTA EN ÇOK BABAMI SEVDİM Ben hayatta en çok babamı sevdim Karaçalılar gibi yardan bitme bir çocuk Çarpı bacaklarıyla -ha düştü ha düşecek Nasıl koşarsa ardından bir devin O çapkın babamı ben öyle sevdim Bilmezdi ki oturduğumuz semti Geldi mi de gidici - hep , hep acele işi Çağın en güzel gözlü maarif müfettişi Atlastan bakardım nereye gitti Öyle öyle ezber ettim gurbeti Sevinçten uçardım hasta oldum mu, Kırkı geçerse ateş, çağırırlar İstanbula Bi helallaşmak ister elbet , diğmi oğluyla! Tifoyken başardım bu aşk oynunu, Ohh dedim, göğsüne gömdüm burnumu, En son teftişine çıkana değin Koştururken ardından o uçmaktaki devin, Daha başka tür aşklar, geniş sevdalar için Açıldı nefesim, fikrim, canevim Hayatta ben en çok babamı sevdim. can yücel bu şiiri okurken ağlıyasım gelir çok severim paylaşmak istedim. bide bak buda tam benlik kafama sıkar giderim. Giderim Artık seninle duramam, Bu akşam çıkar giderim. Hesabım kalsın mahşere, Elimi yıkar giderim. Sen zahmet etme yerinden, Gürültü yapmam derinden, Parmaklarımın üzerinden, Su gibi akar giderim. Artık sürersin bir sefa, Ne cismim kaldı ne cefa, Şikayet etmem bu defa, Dişimi sıkar giderim. Bozar mı sandın acılar, Belaya atlar giderim, Kurşun gibi mavzer gibi, Dağ gibi patlar giderim. Kaybetsem bile herşeyi, Bu aşkı yırtar giderim, Sinsice olmaz gidişim, Kapıyı çarpar giderim. Sana yazdığım şarkıyı, Sazımdan söker giderim, Ben ağlayamam bilirsin, Yüzümü döker giderim. Köpeklerimden kuşumdan, Yavrumdan cayar giderim, Senden aldığım ne varsa, Yerine koyar giderim. Ezdirmem sana kendimi, Gövdemi yakar giderim, Beeddua etmem üzülme, Kafama sıkar giderim. Ahmet KAYA sevgiyle........... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 MADE İN TURKEY BENCE SEN BOŞ BİRİ DEĞİLSİN AMA NEDEN BÖYLE DAVRANIYORSUN ANLAMIŞ DEĞİLİM İNSANLARIN SENDEN NEFRET ETMESİ HOŞUNA MI GİDİYOR.SENİN SAYENDE BU DURUMA GELDİM DEMİŞSİN.BİZİM YÜREĞİMİZDE TÜM İNSANLARA YER VAR, İNSAN OL YETERKİ!...... ŞİİRLER İÇİN TEŞEKKÜRLER ÇOK GÜZELDİ HEPSİ. KENDİNİ BİRAZ YENİLE VE ÖYLE GEL KENDİN GİBİ GERİ GEL,UYUZ VE ASKINTI OLARAK DEĞİL YANİ Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.