Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2012 12 yıl Eski gerilla lideri José Alberto Mujica devlet başkanı seçildikten sonra Başkanlık sarayını evsizler için boşaltmış, senato üyesi olan eşi Lucia Topoulanski ile beraber eski bir köy evinde yaşamaya başlamıştı. Yanında tek bir koruma dahi bulundurmayan Jose Mujica, haftasonları köyünde tarla sürüyor, mahsül topluyor. Devlet başkanının herhangi bir banka hesabı bulunmuyor. José Mujica 9800 Euroluk maaşının yüzde 90’ını ise sosyal projelere bağışlıyor. Yani 980 Euro ile yaşıyor. En değerli mal varlığı ise 1987 model eski bir Volkswagen. Eşi de kendisi gibi maaşının bir kısmını bağışlıyor.BBC'ye verdiği röportajda, "Bu benim kendi seçimim. Hayatımın uzun yılları böyle yaşayarak geçirdim. Maaşımın geri kalanı bana yetiyor" şeklinde konuşan Mujica, "Ben yoksul değilim. Pahalı hayat seçen insanlar yoksulluk çeker" ifadelerini kullandı. Evi, bahçesi ve yaşantısıyla.. http://www.turkish-media.com/forum/videos/view-2980-banka-hesabi-olmayan-devlet-baskani/
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.