Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Burda yapılamaz.Yaptırmayız.Niye biz devleti baba olarak görüyoruz.Babamıza nasıl ihanet ederiz.Yada şöyle diyeyim ihanet rdeni nasıl affederiz??? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Sevgili arkadaşlar dün akşam tv haberlerini bende seyrettim. Bunların dışardan desteklendiği ve provake edildikleri kesin. Türkiyenin ekonomik ve siyasal gelişimini negellemek isteyenler var. Yada uzun vadede Türkiyeyi sindirme politikalarının ürünü. Türkiyenin bu durumda hele bu günlerde çok dikkatli olması gerekir. Ab uyumluluğu sürecinde, Ab ye üye olacağız diye bu kadar da taviz verilmemesi gerekir. Gerekenler yapılmalıdır. Saygılar.. Alıntı
Φ Merkez61 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 kardeşim bunların hepsi AB ye girmeye o kadar cok heves etmemizdendir.Bakın AB kotudur demiyorum asla eger ki Türkiye kendi kendine yetseydi bugun bu kadar işsiz yada hastane kuyruklarında 5 gun bekleyipte sonuç aşlanmayan insanlar olmazdı.Bunları gecmemiz lazım bence Türkiye kendi kendine yeter ben katılmıyorum.Ama su durumda katılmıyorum çünkü niye?Türkiye bu kadar borç batagına baztmışken hiçbir alanda kalkınamaz.Onun için AB onemli dir diyorum.Ancak hiçbir şey bizim onurlu ve gururlu Türkiyemize Devletimize Milletimize leke surdurecek kadar onemli değildir.Bugun bizim onumuze bu yolda taş konulmak isteniyor muzakereler oncesinde.Amacları belli çok çok çok istene AB uyeliğini suya dusurmek Türkiyede polis yada halk vatandaşa kotu muamele yapıyor işkence yapıyor dedirtmek.Ama amçlarına ulaşamayacaklar isterse girmeyelim AB ye ancak biz bu ülkenin hür vatandaşlarıyız herkes cıksın fikrini soylesin.Ama boyle olmaz kardeşim sen nasıl kaldırım sokersin caddelerde terör estirirsin.İşte boyle yaparsan halk ta sana boyle yapar.Milletimiz bu konuda cokca haklıdır karşı pisliklerin savunulacak hiçbir tarafı yoktur.Ha birde Karadenizde olsaydı soyle olurdu falan demek te bence doğru değil.Ben karadenizliyim ama yinede boyle denmesi yanlış bunlar Karedenizli yapar Doğulu yapmaz olayına döner.Sonra doğudaki vatanı seven Kürt de yapacagı varsa yapmaz:bence yanlış bir sozdur ama Gercektende bunları soyleyen arkadaşlarımın boyle bir amacı olmadığından adım gibi eminim.Cunkü gorduk ki Karadenizde bu pisliklere barınacak yer bırakmadık gelemezler buraya inşallah herkes boyle duşunurde ülkemizde bu pislikleri besleyen ler kalmaz.SAYGILAR Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Birilerinin biryerlere bakıp bazı şeyleri örnek almaları gerekir.ben kürt vatandaş vatan hainidir hükmünü veremem onu ancak o insanın kendi vicdanı verir.Ama arkadaşımızın demokrasi çıgırtkanlığı yapanlara yazdıgı şu söz çok güzel ve isabetli.Ya şehid olan senin kardeşin olsa... Vatan Bir Bütündür Parçalanamaz.. Alıntı
Φ Merkez61 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 e herşeyi kendi başına gelmiş gibi dusuneceksin.Eger senin sokakların molotof yağmuruna tutulsaydı durun saldırmayın yine dermiydin acaba merak ediyorum Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 7 Eylül , 2005 Dİyemezler Davulun sesi uzaktan hoş gelir.. Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Demokrasiyle hareket edecek olursak daha az insanın kardeşi şehit olacak diyoruz... İç savaş tehlikesi bile var deniyor, unutmayın... Alıntı
Φ KaRaKuRt Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 İç savaş çok zor... Bu ülkeye genelde Türkler hakim... Demokrasi tabiiki iyi ona lafım olamadı ama fazla demokrasi göz çıkarıyo... Alıntı
Misafir ali0_1 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 8 Eylül , 2005 Demokrasinin fazlası olmaz... Biz tam manasıyla demokratik değiliz... Yeni bir şeyler çıkınca hemen korkuyoruz... Alıntı
Φ sosyalist Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 TÜRKLER SÜTTEN ÇIKMIŞ AK KAŞIK KÜRTLER KARA ÖYLEMİ...? HER ZAMAN SÖYLEDİM ŞİMDİDE SÖYLÜYORUM BU SORUN ANCAK BÖYLE ÇÖZÜLÜR TÜRK VE KÜRT HALKLARI KARDEŞTİR... BU ARADA Bİ ANIMI ANLATMAK İSTİYORUM; Bİ GÜN YOLDA YÜRÜYORUM YANIMDA İKİ TANE GENÇ YÜRÜYO (18-19 YAŞLARINDA) BİRİ DİĞERİNE ATIP TUTUYO YOK KÜRTLER ŞÖYLEDİRDE ŞÖYLE ****** İNSANLARDIR DA BİLMEM NE... ARKADAN Bİ ADAM GELDİ DUYMUŞ DEMEKKİ ÇOCUĞU SİNİRLİ SİNİRLİ... -KÜRTLER ANANIMI ***** DEDİ ÇOCUK ŞOK OLDU... KISACASI BİZ NE ZAMAN KÜRTLERİ BİRER KARDEŞ GİBİ GÖRCEZ? İŞTE SORUN O ZAMAN OLMIYCAK İç savaş çok zor... Bu ülkeye genelde Türkler hakim... Demokrasi tabiiki iyi ona lafım olamadı ama fazla demokrasi göz çıkarıyo... İÇ SAVAŞ OLMAZ ÇÜNKÜ ÜLKEYE GENELDE TÜRKLER HAKİM ÖYLEMİ? PEKİ NEDEN BİR İNSAN BİR İNSANI ÖLDÜRÜYOR? NEDEN ALEVİ SUNNİ ÇATIŞMASI VAR NEDEN KÜRT TÜRK ÇATIŞMASI VAR NEDEN SAĞCI SOLCU ÇATIŞMASI VAR EMİN OL Kİ; DAĞLARDA GERİLLA SAVAŞI VEREN BİR ÇOK KÜRT SANDIĞINIZ PKK MİLİTANI İÇİNDE TÜRKLERDE VAR. BİR HAKARET OLARAK ALGILAMA AMA ARTIK ÇIKARALIM AT GÖZLÜKLERİNİ?? TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN ANLAYIŞLA KARŞILADIĞIN İÇİN Dedim çok eleştiri aldım ama yine diyorum.. YA SEV YA TERKET... ÜLKENİ SEVİYORSUN GÜZEL ANCAK HALA BU KOKUŞMUŞ DÜZEN İÇİNDE (KAPİTALİZM) ATATÜRKÜN YOLUNU ARIYORSAN YANILIYORSUN SEN BÖYLE YAPARAK MİİLLİYETÇİ BİR NOKTA OLUŞTURUYORSUN UNUTMA EMPERYALİZM BİR AYNADIR SANA AYNI UZAKLIKTA BAŞKA MİLLİYETÇİLİKLER DOĞACAKTIR ONLAR ŞİMDİ SANA DUA EDİYO... EKMEĞİMİZE YAĞ SÜRÜYOR DİYE... TEŞEKKÜR EDERİM... Alıntı
Φ dowjones Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2005 Biz artık ne dinimize nede ırkımıza sahip çıkan bir millet değiliz kendi geleneğinden kültüründen utanıyor bir çok genç hatta allah demekten utanıp tanrı diyen bir çok genç var dininizden ve milleyetinizden utanırsanız felaket kapınızdadır bu ülkeye osmanlı ruhuna muhtaç oldu. Bu ülkede üretilen bir mal türkler tarafından proveke edilmiyor mu bu türk malıdır almayın diye bazı insanları çok hayati derecede etkileyen yasalar çıkyor kimse protesto etmez ama asalak bir futbol takımı için hertürlü organize olur bizimkiler kendini saçma sapan şeylerle uyuşştururken ve diğerleri çılgınlar gibi lobi faaliyetleri yaparken bizim bu kendi milletimizi ve gelenklerimizi korumamız nasıl olabilir gençlerimiz vrupalı olmaya çalışıyor orta doğudan kendi yaşadıkları ülkenin kültüründen utanıyor fare gibi sıkışmışlar. Osmanlı ben müslüman türküm diy dünyaya haykırmış ve hep bu ruh ile bazı şeylere vakıf olmuş şimdi bu her iki şeyden utanan çekinen bir toplumdayız Alıntı
Φ sosyalist Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Biz artık ne dinimize nede ırkımıza sahip çıkan bir millet değiliz kendi geleneğinden kültüründen utanıyor bir çok genç hatta allah demekten utanıp tanrı diyen bir çok genç var dininizden ve milleyetinizden utanırsanız felaket kapınızdadır bu ülkeye osmanlı ruhuna muhtaç oldu. Bu ülkede üretilen bir mal türkler tarafından proveke edilmiyor mu bu türk malıdır almayın diye bazı insanları çok hayati derecede etkileyen yasalar çıkyor kimse protesto etmez ama asalak bir futbol takımı için hertürlü organize olur bizimkiler kendini saçma sapan şeylerle uyuşştururken ve diğerleri çılgınlar gibi lobi faaliyetleri yaparken bizim bu kendi milletimizi ve gelenklerimizi korumamız nasıl olabilir gençlerimiz vrupalı olmaya çalışıyor orta doğudan kendi yaşadıkları ülkenin kültüründen utanıyor fare gibi sıkışmışlar. Osmanlı ben müslüman türküm diy dünyaya haykırmış ve hep bu ruh ile bazı şeylere vakıf olmuş şimdi bu her iki şeyden utanan çekinen bir toplumdayız KESİNLİKLE HAKLISIN SONUNA KADAR HAK VERİYORUM SANA ANCAK Bİ KONUDA UYUŞMUYORUZ ODA BU ÜLKENİN OSMANLI RUHUNA İHTİYACI OLMASI... Alıntı
Φ dowjones Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 23 Ekim , 2005 zaten güzel olanda bu değilmi farklı düşünceler hep olmalı ama ortak noktamız inanıyorum ki huzurlu ekonomik seviyesi rayına oturmuş kavganın olmadığı bir ülke Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Yahu bana savunma kardeşim bu bölücü itleri.adamlar seni bulsa bi kaşık suda boğmaya çalışırlar sen ne diyorsun.edemediklerine yanarım.ne ala memleket vatan elden gidiyor milletin sesi çıkmıyor.almıs yürümüş bi ab sevdası.olmaz olsun onlar gibi medeniyet. trabzondaki gençlerde mi bölücüydü. eskişehirde iş armak için evden çıkıpta oradan geçiyor diye az kalsın linç edilecek olanda mı bölücüydü. herkesi düşman görmek anca paranoyadır vatan sevgisiyle alakası yoktur. başka bir konu için eylem yapan solcu gençleri ahanda bayrak yakıyorlar diye linçe etmeye kalkmak vatan korumak mı. kim pkk lı kim değildir ayırt edecek kadar gelişmemişse kişi zaten hiç soyunmasın vatan korumaya kaş yapayım derken göz çıkarmasın.. şimdi o çocuklar trabzonda yine aynıbildirileri dağıtıyorlar kimse bir şey demiyor. amaç bölücülere karşı vatanı savunmakmı yoksa bölücüleri mazeret yapıp sendne farklı düşünen lere saldırmak mı .. Alıntı
Φ ceviz Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 BU ARADA Bİ ANIMI ANLATMAK İSTİYORUM; Bİ GÜN YOLDA YÜRÜYORUM YANIMDA İKİ TANE GENÇ YÜRÜYO (18-19 YAŞLARINDA) BİRİ DİĞERİNE ATIP TUTUYO YOK KÜRTLER ŞÖYLEDİRDE ŞÖYLE ****** İNSANLARDIR DA BİLMEM NE... ARKADAN Bİ ADAM GELDİ DUYMUŞ DEMEKKİ ÇOCUĞU SİNİRLİ SİNİRLİ... -KÜRTLER ANANIMI ***** DEDİ bende sana yaşadığım yerde yani Marmariste gördüklerimi anlatayım. buraya tatile gelmiş olan 20 yaşlarında İngiliz bir çift caddede dolaşıyorlar bende arkalarından gidiyorum. sonra bu çifte bir kürt genç yaklaşıyor. bunlarla muhabbete başlıyor ve çok kısa bir süre sonra kızın beline sarılıyor. sonra kızı kendine doğru çekiyor yavaş yava. sonra arada bir kızı öpmeye çalışıyor. kız sürekli olarak suratını çeviriyor. kızın erkek arkadaşı kızı kendine doğru çekiyor kürt kendine doğru. koşarak kaçmaya çalışıyorlar ama kürt kızı bir türlü bırakmıyor. ve buna benzer birçok örnek verebilirim size. yanında kocası ve çocuğu varken gidip arkadan kadına sarılarak taciz edenlerimi, parasını alacam diye kolundan dükkanına doğru çekiştirirken turistleri yerlere düşürenlerimi, 11-12 yaşlarındaki kız çocuklarını diskolarda köşeye sıkıştıranlarınımı. ama hayatımda şimdiye kadar hiçbir türkün böğle şeyler yaptığını görmedim. işte bütün bunlara rağmen objektif düşünüp kürtlere karşı kötümser yaklaşmıyorum. ama bunun bir çözüm olmadığınıda adım gibi biliyorum. KISACASI BİZ NE ZAMAN KÜRTLERİ BİRER KARDEŞ GİBİ GÖRCEZ? İŞTE SORUN O ZAMAN OLMIYCAK biz istediğimiz kadar kardeşçe davranalım (ben şahsen öğle davranıyorum) hiçbirşekilde bu sorun bu şekilde çözülmez. işin içerisinde sadece kürtler ve türkler olsaydı dediğin mümkün olabilirdi. İÇ SAVAŞ OLMAZ ÇÜNKÜ ÜLKEYE GENELDE TÜRKLER HAKİM ÖYLEMİ? PEKİ NEDEN BİR İNSAN BİR İNSANI ÖLDÜRÜYOR? NEDEN ALEVİ SUNNİ ÇATIŞMASI VAR NEDEN KÜRT TÜRK ÇATIŞMASI VAR NEDEN SAĞCI SOLCU ÇATIŞMASI VAR EMİN OL Kİ; DAĞLARDA GERİLLA SAVAŞI VEREN BİR ÇOK KÜRT SANDIĞINIZ PKK MİLİTANI İÇİNDE TÜRKLERDE VAR. BİR HAKARET OLARAK ALGILAMA AMA ARTIK ÇIKARALIM AT GÖZLÜKLERİNİ?? TEŞEKKÜR EDERİM ŞİMDİDEN ANLAYIŞLA KARŞILADIĞIN İÇİN somut bir iç savaş çıkmaz. zaten buna kimsede yanaşmaz. kimseninde gözü yemez buna. zaten amaç yavaş yavaş yoketmek. Alıntı
Φ sosyalist Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 27 Ekim , 2005 bende sana yaşadığım yerde yani Marmariste gördüklerimi anlatayım. buraya tatile gelmiş olan 20 yaşlarında İngiliz bir çift caddede dolaşıyorlar bende arkalarından gidiyorum. sonra bu çifte bir kürt genç yaklaşıyor. bunlarla muhabbete başlıyor ve çok kısa bir süre sonra kızın beline sarılıyor. sonra kızı kendine doğru çekiyor yavaş yava. sonra arada bir kızı öpmeye çalışıyor. kız sürekli olarak suratını çeviriyor. kızın erkek arkadaşı kızı kendine doğru çekiyor kürt kendine doğru. koşarak kaçmaya çalışıyorlar ama kürt kızı bir türlü bırakmıyor. ve buna benzer birçok örnek verebilirim size. yanında kocası ve çocuğu varken gidip arkadan kadına sarılarak taciz edenlerimi, parasını alacam diye kolundan dükkanına doğru çekiştirirken turistleri yerlere düşürenlerimi, 11-12 yaşlarındaki kız çocuklarını diskolarda köşeye sıkıştıranlarınımı. ama hayatımda şimdiye kadar hiçbir türkün böğle şeyler yaptığını görmedim. işte bütün bunlara rağmen objektif düşünüp kürtlere karşı kötümser yaklaşmıyorum. ama bunun bir çözüm olmadığınıda adım gibi biliyorum. biz istediğimiz kadar kardeşçe davranalım (ben şahsen öğle davranıyorum) hiçbirşekilde bu sorun bu şekilde çözülmez. işin içerisinde sadece kürtler ve türkler olsaydı dediğin mümkün olabilirdi. somut bir iç savaş çıkmaz. zaten buna kimsede yanaşmaz. kimseninde gözü yemez buna. zaten amaç yavaş yavaş yoketmek. KÜRTLER KONUSUNDA 5 PARMAĞIN BEŞİDE BİR DEĞİL ANCAK BENDE BU YAZ BİRÇOK DİSKODA BU TÜR OLAYLARI GÖRDÜM SANA HAK VERİYORUM AMA ONLARI DIŞLAMAK İŞİ DAHA DA ZORA SOKMAKTAN BAŞKA BİR ŞEY DEĞİLDİR Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 28 Ekim , 2005 bu da bir gerçeklik işte. insanalr humanizmi unuturlar. arabasını park ettiğinde yanına gelip para vermezse arabasının çizileceğini söyleyen. kapkaç çetelerinin üyelerini gören. ya da haraç isteyenlerin şivesi hep aynı yörenin şivesi olunca insanlar humanizmi iplemezler. bir halkın kendini sevdirmeside biraz kendi elinde. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.