Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Rüzgara karşı idraramı :)

Arkadaşım neden birileri eleştirilirken, kendimizi es geçeriz..

O dediğini kendin yapıyormusun..

Nerede doyurucu ve yararlı paylaşımlarda bulundun..?

Bilimsel kaynaklardan delil getiririz, o kaynak teist dersiniz..

Kendi fikirlerimizi öne süreriz, kaynak gözter bilimsel konuş dersiniz..

Evrimci ve ateist bilim adamlarının apaçık olan çelişkilerini ve kendi itiraflarını bulup yazarız, okumamazlıktan gelirsiniz..

Napcamızı şaşırdık..

Sence napalım..?

Siz ne zaman bilimsel bir kaynak getirdiniz de, biz "teist" diye kabul etmedik? Bilim ile ilgili bir konudan bahsediyorsan elbette iddialarını bilimsel verilere dayandırmak zorundasın. İddianı dayandırdığın verilerin de kaynağını sunacaksın. Sahtekarlık yaptığı defalarca ifşa edilmiş bir kaynağı da, "kaynak" diye önümüze getirmeyeceksin.

Kim neyi okumamazlıktan gelmiş? Hangi çelişki hangi itiraf? "Dünya literatüründe kabul edilen evrimci" diyorsunuz, kaynak olarak hristiyan yaradılışçı siteleri getiriyorsunuz. Adam fizik nobeli almış, fizik dalında ihtisas sahibi... Siz biyoloji dalına giren evrim için fizikçinin görüşlerini "itiraf" diye nitelendiriyorsunuz. O zaman inşaat müjendisi bir adam çıksın da, Armstrong'un ay yüzeyindeki fotoğrafına bakarak uzaya aslında hiç çıkılmadığı itirafında (!) bulunsun...

"Ne yapacağız " diye sormuşsun... Dürüst olun yeter...

• Cevaplar 83
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Dürüstlük her insan için geçerli olmalı. Samimiyet talep ederken samimi olmalı. Sırf eleştirmek için eleştiri yapmamalı, bilgi alış verişi için eleştiri yapılır eğer karşı tarafı nakavt etmek için mücadele ediliyorsa burası boks arenası değil sadece bunu belirtmek isterim.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Dürüstlük her insan için geçerli olmalı. Samimiyet talep ederken samimi olmalı. Sırf eleştirmek için eleştiri yapmamalı, bilgi alış verişi için eleştiri yapılır eğer karşı tarafı nakavt etmek için mücadele ediliyorsa burası boks arenası değil sadece bunu belirtmek isterim.

Sevgili sardunya yazını okudum...bir daha okudum..sonra bir daha...

İçeriğini tekrar tekrar ele aldım...Hatta noktasını, virgülünü...

Şimdi bu iletiyi bu başlıktan alıpta bağımsız olarak ele alırsak

ifade etmek istediği anlam geniş ve çok tutarlı bir söz olarak değerlendirmek gerekir ve öyledir de...

Bence bu başlık altında ve kişilerin altında Sırf eleştirmek için eleştiri gibi duruyor mu acaba.?

Galiba maksadını açan kelimelerde var...Örneğin;samimiyet...

Ben mi farklı değerlendiriyorum.? Bilemiyorum...

Lütfen bu bakış açısıyla bir daha değerlendirir misiniz.?

Gönderi tarihi:

Genelden bahsediyorum, siz bir davranışı talep ederken, karşı tarafada aynı beklenti ile yaklaşmanız gerekmez mi?

Samimiyet talep ediliyorsa kişinin kendiside samimi olmalı,

dürüstlük talep ediliyorsa kendiside dürüst olmalı,

saygı talep ediyorsa kendiside saygılı olmalı,

ciddiyet talep ediyorsa kendiside ciddi olmalı...

Sizin yazınızı okuduktan sonra bende tekrar tekrar okudum. Ve yanlış anlaşılacak bir nokta bulamadım.

Saygılar

Gönderi tarihi:

Saygılar

"Dürüstlük her insan için geçerli olmalı."

Her insan için geçerli değil maalesef...

Dürüst olmak için objektif olunmalı...

"Samimiyet talep ederken samimi olmalı."

Talep eden kişi objektif ise zaten samimidir...

"Sırf eleştirmek için eleştiri yapmamalı,"

Size ve arkadaşlarıma iyi niyetle bakıyorum...

Sadece fikirlerini açıklıyorlar...

Gönderi tarihi:

Saygılar

Sanıyorum yukarıdaki yazıların sahibi, yazılarını yönelttiği kişinin dürüstlüğünden şüphe duyuyor olmalı ki, böyle bir yazı yazma gereğini duymuş. Açıkçası bunun sebebini merak ettim. Acaba, neredeyse 1 yıldır bu forumda 1000' den fazla ileti göndermiş muhatabının bu iletileri içinde kasıtlı olarak yapılmış bir yanıltmaca, ya da yanlışlığı aşikar olan bir konuda ısrarını görmüş mü? Gördüyse bize de gösterebilir mi? Eğer yoksa, bu iletinin ve şüphenin amacı-nedeni nedir?

Gönderi tarihi:

Helal olsun, bu üç soru ancak bukadar anlamsız cevaplanır...

Diğer başlıklarda da söylediklerimiz gibi bu gibi şeyleri biri söylüyo,

binlerce kişi de inanıyor...

Anlatıldığındada "vay be amma da cevap ha !" nidaları...

Halbuki, içi bomboş kof bir cevap üçüde...

Ayrıca bir ateist, kafasını böyle saçma şeylerle yorup canını da sıkmaz...

Böyle şeyleri teistler uydurup kendilerini oylarlar ancak...

Elin gavuru(!) da uzayda koloniler kurmakla meşgul...

1-Madde olmayan şey yok demektir...

gözle gözükmeyecek kadar küçükse mikroskoplarla gözükecektir mutlaka...

Eğer maddenin ürünü ise, enerji halinde olacaktırki bu da ölçü aletleri ile zaten ölçülür...

Elektrik enerjisinin gözükmeyipte ölçüldüğü gibi, acıya olan tepkide hem vücutun verdiği tepki ile,

hemde EEG beyin grafileri ile, az yada çok olduğuda ölçüle bilyor.

Elektrik enerjisinin, mıknatıs akı sının, acı tepkimesinin görülecek ölçülecek mutlak bir pozitif yanı mevcut...

Tanrı mefhumunu bunlerla kıyaslamak pekte mantıklı gözükmüyor...

Onlar gözükmüyorsa Allah vardır, bir eşitleme olamaz...

Günaha(!) giriyorsunuz...

2- Dün kafana saksı vulacağını bilmiyordun kaderide bilemezssin...

bu bir takdir (kader) dir cevabı da mantıklı değil...

Ben seni tokatlayayım sen buna kader de...

Doğa olaylarını, etkiye karşı tepkimeleri böyle fizik ötesi düşüncelerlşe cevaplamak.

Ancak bilgi yoksunlarının cevaplayabilecekleri sığınmadır...

Böyle şeyler ancak toplumun, bilim toplumu olmaması için, düşüncenin, öğrenmenin,

önünü kesmek için uydurma düşüncelerdir...

Arabaya bakım yapma, trafikte çek cezanı...

Sağlam bina yapma depremde çek cezanı vs...

Vur saksıyı kır adamın kafasını kader de çocuklar inanır ancak buna...

Ve ispatla kader neymiş buldum buldum diye...

Archimed mi sandın kendini arkadaş...

3- Şeytan konusu, inançlıların konusu, öyle bir şey olmayacağı için tartışmasıda boşuna yapılmış...

Çağlar öncesi bütün inançlarda böyle bir şeytan uydurması varmış...

Daha önceki inançlarda ismi, kötülük tanrısı...

Kötü tanrı olamayacağı için uyanıklar sonradan adını şeytan koymuş...

Gücünü de küçültmemişler...

Tanrıdan daha da güçlü galiba, insanların oran olarak çoğunluğunu kandırıyor demekki...

Bizler, bunlara da inanıyoruz pes doğrusu...

İyiliğin, kötülüğün izahı ancak uygarlık, sağduyu, bilimsel düşünmekle alakalı

:devil:

Bu kadar zorlama cevap verilebilirdi...

Dua ederken de dalga yayıldığının araştırıldığı bir dönemde bilimsel gibi gözüken zorlama cevap...

Kafaya saksı düşme olayı ile tabanının yarısı boşta olan saksının altından ıslıkla geçmeyi bağdaştıran cevap...

İslam da şeytan kavramını bilmeden verilen üstünkörü cevap...

Bu kadar mı???

Gönderi tarihi:

"Dürüstlük her insan için geçerli olmalı."

Her insan için geçerli değil maalesef...

Dürüst olmak için objektif olunmalı...

"Samimiyet talep ederken samimi olmalı."

Talep eden kişi objektif ise zaten samimidir...

"Sırf eleştirmek için eleştiri yapmamalı,"

Size ve arkadaşlarıma iyi niyetle bakıyorum...

Sadece fikirlerini açıklıyorlar...

Sanıyorum yukarıdaki yazıların sahibi, yazılarını yönelttiği kişinin dürüstlüğünden şüphe duyuyor olmalı ki, böyle bir yazı yazma gereğini duymuş. Açıkçası bunun sebebini merak ettim. Acaba, neredeyse 1 yıldır bu forumda 1000' den fazla ileti göndermiş muhatabının bu iletileri içinde kasıtlı olarak yapılmış bir yanıltmaca, ya da yanlışlığı aşikar olan bir konuda ısrarını görmüş mü? Gördüyse bize de gösterebilir mi? Eğer yoksa, bu iletinin ve şüphenin amacı-nedeni nedir?

Evet dürüstlük her insan için geçerli olmalı, ama değil. Bende biliyorum ve görüyorum. Herkes dürüstlükten dem vurur ama kimse kendisinin ne kadar dürüst olduğunu düşünmez. Burada genel konuştum, kimseyi hedef almadım. Genelde gördüğüm bir tespitti, vurgulamak istedim. Eğer burda kasdettiğim bir kişi olsaydı o kişinin adına yazardım.

Saygılar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.