Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

tamam yeshua bunların hepsi dogru diyelim. ben yanlış biliyorum. herhangi bir peygamberiniz yok. daha dogrusu bu 3 kitabın 1 kitap oldugu kim soyledi. yoksa size yani hepinize rüyanızda mı vahy oldu. kim bu dini size teblig etti. cevabını verirsen sevinirim.

• Cevaplar 63
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Hz.Musa'ya inanarak hidayete kavuşanlar, Hz. İsa'ya inanmayarak hidayetten yoksun kaldılar değil mi?

Yani Hz.İsa Tevrat yerine İncil'le yeni hükümleri getirdiğinde, o ana kadar imanlı olanlar, İsa'ya inanmayarak imansız duruma düştüler.

Kaderin cilvesine bakınız. Örneğin o sıra 60 yaşında olan bir insan, tüm dini vecibelerini yerine getirmiş ama dünyadan göç etmesine az bir zaman kalmışken, İsa hazretleri çıkıp gelmiş. Adamcağız nasıl emin olsun, peygamber mi değil mi diye. Duymuş birşeyler ama dinini terketmek zor gelmiş. Dolayısıyla imansız kafir olarak dünyaya veda etmiş.

Hz. İsa'ya inanarak hidayete kavuşanlar da, Hz. Muhammed peygamberliğini ilan ettiğinde ona inanmayarak hidayetten yoksun kalmışlar.O sıra 60 yaşında bir dinibütün bir Hristiyan ........................................... . Dolayısıyla imansız kafir olarak göç etmiş.

Peki ama, Hz. Muhammed'e inanarak hidayete kavuşmuş olanlar, örneğin son din olarak tanınan Bahailik dinine ve Hz. Bahaullah'a inanmayarak hidayetten yoksun kalıyor ve imansız kafir durumuna düşüyor olmasınlar?

Ya da günümüzün yaşayan resulü(?) efendi hazretleri İskender Ali Mihr'e inanıp inanmama konusunda insanlar nasıl karar verecekler?

Kur'an'daki "O peygamberlerin sonuncusudur" ayeti, o dönem için geçerli bir ayet midir? Ki o sıra ortaya çıkan biri kadın olmak üzere birkaç peygambere karşı, başta Müsellim adlı sahte peygamberin " Muhammed peygamber ama ben de ondan sonra gelen peygamberim" dediği için mi bir anlamda " Hayır, sen değil o peygamberlerin son gelenidir" anlamında söylenmiştir?

Bu durumda kafir ve müslüman kavramları göreli, değişken bir özellik taşımıyor mu?

Kendinizi tam imana sahip zannederken sakın kafir olmayasınız?

Nedir gerçek müslümanlık? Kur'an'dan yola çıkarak nasıl tanımlayabiliriz?

Gönderi tarihi:

Yaw kardeşim

mesela hristiyanlık

Allahın indirdiğinden şaşılmışki bozulmuşki

islam geliyor

yani senin dini bütün dediğin dini bütün olarak yaşamıyo oluyor yani

birde önemli nokta olarak şu var Allah bizi bizden daha iyi bilir.

nasıl sorgu edeceğin nelerden sorumlu tutacağını hangi durumlarla karşılaştığımızı bizden iyi biliyor.

Gönderi tarihi:

Merhaba "ahirzaman",

----- " mesela hristiyanlık Allahın indirdiğinden şaşılmışki bozulmuşki islam geliyor "

Yanli$ ama islam dünyasinda savunulan bir iddia:

"Tevrat, bozuldugu için, zebur, zebur bozuldugu için Incil, incil bozuldugu için Kur'an"

Birincisi Allah'a ait Kitaplari kimse bozamaz

Ikincisi Bir kitap bozuldugu için digeri gönderilmi$ degildir!

Tevrat, Zebur ve incil TEK BiR KiTABI OLU$TURURLAR (Mukaddes Kitap)

Bunlar Birbirlerinin devami ve birbirlerini tamamlayan Kitaplardir!

Ho$çakalin...

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Merhaba "@lone34"

----- " herhangi bir peygamberiniz yok. "

Bunu nereden çikardiniz, tabii ki VAR!

Örnek aldigim Isa peygamber ve digerleri (Nuh, Ibrahim, davud, Musa vs...)

----- " bu 3 kitabın 1 kitap oldugu kim soyledi. "

Sorunuza soruyla kar$ilik vereyim:

Bu TEK yani 1 kitabin 3 kitap oldugunu kim söyledi!

Size yönelik yazmi$ oldugum Bir önceki yanitimda Mukaddes Kitap'tan ayrintili $ekilde anlatmi$tim, bir daha okursaniz sevinirim!

----- " yoksa size yani hepinize rüyanızda mı vahy oldu. "

Mukaddes Kitap hakkinda söylediklerim yani onun 3 degil TEK Kitap oldugu bir gerçektir, eger Bu Kitabi okursaniz "rüyada vahiy" almadigimi, gerçegi ortyaya koydugumu anlarsiniz!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Size kimse dilinizi tutmanız gerektiğini söylemedi mi?

ama eğer insan yine de konuşmak ihtiyacı hissediyorsa,

Tanrı!yı yüceltmek ve O'nu anmak için nefes tüketmeli.

işte böylelerine korku yoktur.

hayır!

insan kendini mi yüceltiyor?

insan içindeki kötülükleri birbirinin yüzüne vurmuyor mu?

hayır!

insan kötüdür!

ama biz size açık kapılar bırakmıştık.

kendinizi göstermeyin de Allah korkusuyla yerin dibine mi girin dedik size?

hayır!

doğrusu biz insana karşı çok müsamaa gösterdik.

biz demedik mi sevgi yoluyla kendinizi gösterin.

sonra bir elçi daha geldi de sizi değişik şekilde tekrar uyarmadı mı?

"Allah herşeye kadirdir" diyorsunuz da,

bunun ardından da Allah'ın sözünü değiştirdiler diyorsunuz.

aranızda kim kıyameti merak ediyor ve ahiret gününün özlemiyle yanıp tutuşuyor?

Biz böylelerini "sağımıza" alırız!

peki ya kim dünya sevgisiyle yanıp tutuşuyor?

hayır!

hayır!

sakın bizim karşımıza dünya sevgisiyle gelmeyin!

çünkü biz böylelerini "solumuza" alırız!

• 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

Merhaba "bozan",

----- " Sanrısal Hüküm adlı yazınızı okuduktan sonra kendime geldim sevgili dostum nbe iyi etmişsin nyahu. Şimdiye kadar çok gerzoca yaşamışım hemen imana geldim Eyyy Ruh artık kutsa beni, Ey papa ya da patirk ya da başında her kim var sa o. Yani katolik misin ortodoıoksu neyse . Sana şükranlarımı sunuyorum. Beni mest ettin yaaa. Artık hak yolu buldum ey jaşua "

Birincisi:

*** "Ruh kutsamaz"

*** "Papa, Patrik yok"

ikincisi:

siz "son günlerde" oldugumuza bir kanitsiniz:

*** " Son günlerde ALAYLI sözler söyleyen ve kendi arzularina göre davranan ALAYCILAR çikacak " (incil - 2. Pe. 3:3)

Ho$çakalin...

İşte ben ey dostlar son günlerde olduğumuzun kanaatiyim, ben.. Ben neymişim be Kralx gördün mü uzaklardan bir haberci, bir hastanın sanrısal hükümlşerinin çıkarımlarının vardığı son noktanın ucuymuşum da haberim yokmuşş...

Sevgili yaşua, seni Türk ilahiyatçılarına, tarihçilerine, ve hekimlerine emanet etmekle iktifa ediyorum.. Papa patrik nedir falan tartışmak istiyorsan yazarsın buraya bakarızç...

yalnız bana dikkat et son günlerde olduğumuzun bir deliliyim, delilim, deliyim, delisin deli,, aman allahım ışıkları sen mi söndürdün nicomedias,...

bozan

Gönderi tarihi:
İşte ben ey dostlar son günlerde olduğumuzun kanaatiyim, ben.. Ben neymişim be Kralx gördün mü uzaklardan bir haberci, bir hastanın sanrısal hükümlşerinin çıkarımlarının vardığı son noktanın ucuymuşum da haberim yokmuşş...

Sevgili yaşua, seni Türk ilahiyatçılarına, tarihçilerine, ve hekimlerine emanet etmekle iktifa ediyorum.. Papa patrik nedir falan tartışmak istiyorsan yazarsın buraya bakarızç...

yalnız bana dikkat et son günlerde olduğumuzun bir deliliyim, delilim, deliyim, delisin deli,, aman allahım ışıkları sen mi söndürdün nicomedias,...

bozan

:)))

Gönderi tarihi:

İnsan'nın imanı ne de zayıf.

Bak gördün mü; parlak giysili,gösterişli birini gördüğü zaman nasıl da buyur ediyor,yol veriyor.

Oysa yanından gösterişsiz,üstü başı dağınık birini gördüğü zaman,hemen burun kıvırıp,başını nasılda dikiyor.

İn ordan patrik,in!

eğer kendini seviyorsan in.

çünkü dünyadan aldığın ne bir giysi,ne bir ünvan ahirette senin işine yaramayacak.

öyleyse,

sen bir hanif olarak dine,Allah'ın insanlar üzerine yarattığı fıtrata çevir yüzünü.

yap bunu,yap ki;korunasın!

Gönderi tarihi:

Evet Allahbilir..

"Yaklaşmakta olan o felaket gününü de onlara haber ver. O dem ki yürekler gırtlaklara dayanmıştır, yutkunup dururlar. Zalimler için ne ısınacak bir dost vardır, ne de sözü dinlenecek bir şefaatçi." (40/18)

"Sana o "saat"ten soruyorlar, ne zaman kopacak diye. * Nerede sende, onu hatırlatacak şey! * Ona ilişkin bilginin sonu Rabbine varır. * Sen sadece, ondan korkanları uyaransın. * Onu gördükleri gün onlar, dünyada sanki bir akşam veya onun kuşluk vaktinden başka kalmamışa dönerler. "(79/42, 43, 44, 45, 46)

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.