Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Yarınlar görecelidir. Senin yarının onun yarını değildir. Onun beklentisi ve umutlarıyla senin beklenti ve umutların farklıdır. Herkes kendi yarınını ifade ederken, ne istediğini ve nasıl bir yarın beklediğini yazarsa daha verimli bir tartışlma platformu olacağı kanısındayım..

Saygılar...

• Cevaplar 62
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

hayallerinden konuşalım sümeyyecim, bak sana saçmaladığının nasıl göstereceğim. bana adım adım şu işin nasıl olacağını anlatsana. ilk önce işe nereden başlayacaksın. adım adım gidelim, ne kadar saçmaladığını kendi sözlerinle sana anlatayım. bana söyle hadi. işe iilk nereden başlayacaksın? diyelim ki seni bütün yetkiyle donattılar, halkın tamamı seni ve şeriatı istiyor diyelim. hadi başla. ilk hamleni anlatsana bana!

Gönderi tarihi:

Gerçek MÜSLÜMAN olana ille de kanun mu gerek HZ. MUHEMMED`in izinden gitmeye? Yürekte yanan ALLAH AŞKI yetmez mi düzgün insan olmaya? Hilafetmiş, şeriatmiş ille de bunlara gerek var mı? Sorunu yönetim de gören insanlar neden rahatsızlar? İstedikleri gibi namaz mı kılamıyorlar, oruç mu tutamıyorlar, istedikleri gibi tesettür mü giyemiyorlar...? (devlet dairelerinde böyle bir sorun var ama sebebini bir düşünsünler acaba neden diye? Yine de herşeye rağmen inanıyorum ki bu sorun da ortadan kalkacak ama Hilafet ile değil CUMHURİYET ile. ) Ne ibadetleri yapmaya engel olan var ne de ALLAH`ı zikretmeye acayip bakan. Kimisi döner SEMA ederken O`nu anar, kimi İLAHİ`lerle Hz. HZ.hz.muhammed`i metheder, kimi KUR`AN-I KERİM ile varır O`nun huzuruna... Avuç açıp dua etmiyor mu bu ülkede milyonlarca insan aynı anda? Kim susturabilir EZAN-I ŞERİF`i?

Dinini yaşamak isteyen doya doya yaşıyor bu ülkede. Şikayeti olanlar önce kendilerinde arasınlar hatayı. İlla herkes tesettür giymek zorunda değil. Kot pantolon giyen birinden kadın olsun, erkek olsun etkilenip zihninden haram olarak gördüğü düşünceleri geçiren varsa bilsin ki kendi nefsine hakim olamadığındandır, yeterince ALLAH AŞKI`nı tatmadığındandır, O`nun haram kıldığına inanmasına rağmen O `na karşı gelebilecek kadar günahkar bir Müslüman olmasındandır.

Mağrifet heryerde doğruluğun kol gezdiği yerde oraya ayak uydurmak değildir. Mağrifet heryerde kötülüğün, haramın kol gezdiği yerden ak pak çıkmaktır.

Bu açıkladıklarım doğrultusunda söylediklerimin gerçekdışı olduğunu ispat etmeden hala Hilafet istiyorum diyorsa insan ben bu düşüncenin altında kötü niyet ararım. Birileri kendi çıkarlarını için baş tacı İSLAM-ı kullanmaya çalışıyor ki bu insanları ALLAH`a havale ediyorum. Bazıları gibi Cehennem`in yedi kat dibine gidicekler demiyorum; çünkü bunu demek ALLAH`a şirk koşmaktır. Bunu diyen haşa ALLAH olmalı ki bilsin önceden kimin hangi günahla ne ceza alıcağını. Bu sebeple ALLAH`ın onlara hakkettiklerini vermesi için dua ediyorum.

Efendim neymiş LAİK olan MÜSLÜMAN olamazmış. Eğer siz olamıyorsanız bu sizin acizliğiniz. Rabbimize binlerce şükür ki biz bu kelamı edenler kadar aciz değiliz.

ALLAH`ın kelamını biliriz biz sadece, başka kanun bilmeyiz diyenler KUR`AN-I KERİM`i herhalde okumayıp sadece piyasada çok sayıda bulunan bilgisiz, cahil insanlar tarafından yazılan, güya dini yansıtan, yorum kitaplarını okuyup okuyup bağnaz hale gelmişler. Bilmez misiniz ki siz ALLAH en yüce, en büyük bağışlayıcı, en hoşgörülü kısacası iyi olan herşeyde en üstün. Elbette O`nun gazabı da en büyüktür; ama siz kim oluyorsunuz da O`nun adına konuşarak insanların MÜSLÜMANLAN olmadığını söylüyorsunuz? Kimin ne olacağını bir tek O bilir. O istiyorsa mahşer gününde herkes Cennet`e gider ya da aksi herkes Cehenneme gider. ALLAH`ı daha tanımadan boş kelam edip, huzuru bozup bakalım daha nereye kadar gideceksiniz böyle.

Zihinleri gerilerde kalmış insanlardan tabii ki beklenemez hilafet gelirse halimiz ne olacağını düşünmeleri. Başa geçen kafasına göre yönetince ülkeyi ne olacak düşünmezler. Allah bilir hastaneler de günah derler kapatıp dua ile tedaviye başlarlar. Müslümanlık işte ancak böyle bir şey olursa en büyük darbeyi alır ve yok olur. Ama askerimiz bunlara izin vermeyecek tabi.

Müslümanım diyenler için söylüyorum ALLAH AŞKINA Müslümanlığın ne demek olduğunu öğrenin. Ondan sonra da hayatınızı ister ona göre devam ettirin isterseniz etmeyin. Ondan sonrasına kimse karışamaz. O kul ile ALLAH arasında olan birşeydir. Başka birine kelam etmek de sizin haddinize düşmez. Hele hele yadırgamak asla...

Kalbinde ALLAH AŞKI var olan insanların beyninde bu bağnaz düşünceler mevcut olamaz diye düşünüyorum. Dinimizde zorlama yoktur; peki neden yoktur diye bir sorulduğunda benim aklıma ilk gelen şey zorlama ile kalbe bir aşk sokulamaz. ALLAH AŞKI da bu sebeple insanın içinde varsa vardır. Siz ille herkes Müslüman olsun istiyorsanız. Önce ahlakı, sevgiyi, hoşgörü, yardımlaşmayı kalben yapın, (işte bu yardımı yaparsam bu kadar sevap kazanırım diye değil içinizden geldiği için yapın) bakın o zaman kaç insana daha sıçrar o ilahi aşk görün.

Allah`ın selamı Müslümanlığı kendi çıkarlarına alet etmeyenlerin üstüne olsun :excl:

Gönderi tarihi:
Sevgili Sümeyye şiirdeki belirtilen herşeye katılıyorum. Ama daha öncede dediğim gibi bu hilafet olayını bir daha düşünsene. Damdan düşme giriyorsun ortama. Yokuşta fireni patlamış araba gibisin. Biraz yavaş be bacım. Bu aralar hilafet konulu bir kitapmı okuyorsun ne. Kaç kez sölücez, hilafet yerine Tc olsun, ne farkeder. Amaç isimmi ismin içeriğimi. Neden toplumu ürkütecek çıkışlar yapıyorsunuz. İslam alimlerinin bu konularda değişik görüşleri vardır. Tebliğin böylesini zararlı görenlerde vardır. Toplum ve insan psikolojisini iyi hesap et. Kaş yapayım derken göz çıkarırısın bir işe yaramaz. Sonra imamhatipleride kapatırlar, Kuran Kurslarını da. Başartüne de karışırlar. İslamda müellefei-l Kulüp meselesini hiç okumadınmı. Peygamber efendimizin hayatını hiç okumadınmı. Bir kaç kanun değiştireceksin. Teklifi dahi yasak olan kanunlar dışında. Ceza muhakemeleri usulü kanunuyla, Kişi hak ve özgürlüklerini düzenleyen kanunlarda ufak tefek değişiklik yeterli sanırım..

Saygılar..

13812[/snapback]

Hic cabalama arkadas.Sen de o kisi ne hissediyorsa ve de dusunuyorsa aynisini hissedip dusunuyosun.Hic olmazsa o samimi olarak,durustce yazmis.Sen olayi "TAKIYYE" yaparak kapatmaya calisiyorsun.Hilafet yerine TC olsun ne demek?Sen bu cumhuriyetin hangi temeller uzerine kuruldugunu biliyor musun?Bir kac kanun degistireceksin,her sey hallolucak.Ne kadar basit ya.O siir musvettesini yazan arkadas Iran veya Suudi Arabistan`a gitmeye ne dersin?Ha burasi benim ulkem diyorsan ulkene sahip cik.Ulkesine, Cumhuriyetine bagli vatandas ol.Senin halife dedigin Osamanli padisahi bu vatani sirf tahtina tacina halifeligine dokunulmasin diye Kafir diye nitelediginiz ulkelere satmadi mi?Hilafet o kadar guzeldi,ozlenecek bir seydide neden aklin ,bilimin aydinlanmanin karsisinda darmadagin oldu?Neden ovdugun o hilafet bezirganlari o sozde ulemalar ulkeyi kurtaramadi da ATATURK kurtardi?Neden?Cunku vatanini milettini seven ihanet etmeyen aydin fikirli ileri goruslu bir insandi da o yuzden.Sizin gibi degildi yani.

13864[/snapback]

Bu yazdigimi neden okumadin KralX kardesim?Basit tavirlar takinmak derken ne kastettin asil ben anlamadim.Yazdim ya yukaridakileri.Asil senin karsi bir fikrin varsa onu yaz.

Gönderi tarihi:

Kardeşim birincisi ben hilafet istiyorum demedim, onları onu diyene yaz. İkincisi TC kanunlarını da ayakta alkışlayacak mecburiyetimiz yok. Sen çokmu beğeniyorsun şu anki kanunları. Eksikleri yokmu. Tabiki var. Çünkü onu yazanda insan. Kanun koyucu kim bugün..?? Ayrıca Osmanlı döneminde madem akıl, bilim geride kaldı. Şimdi nerede kaldı. Hiç değilse o dönemlerde 50 yıl gerideydik, şimdi ise 100 yıl gerideyiz. Hadisene hilafet falan yok. Ne yapabilirsen yap. İlimde teknolojide yarış. hey gidi heyy.. ama olay o değilki. Müslümanın türbanıyla uğraşmak varken ne işimiz var ayda dimi. Yada bizler Allahın varlığını birliğini tartışlalım ne işimiz olur marsla dimi. Ama elin adamının 1969 da uzaya çıktığında ağzından dökülen sözleri okumadınmı, orada haykırıyordu Armostrong yaratıcı var diye.. Sizler neredesiniz..???

Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sabret Bacim

Sabret benim eyyy namuslu bacim

Sabret sefkat dolu annem

Ve sen Serefli kardesim

Sabret..

Cok ama cok az kaldi ..

Biliyorum

Cok agladin, cok uzuldun sen anacigim

Ya sen Abim

Her seferinde haykirdin yapilanlara

Sesini yukselttin ..

Bagirdin...

Ama kim duydu, kim dinledi seni??

Sabret abim, sabret bacim.. Sabret

Kurulacak Insa´Allah Devletimiz

Dinecek artik Hasretimiz

Susacak artik haykirislarimiz

Yani basimizda olacak Devletimiz

Ve artik bacim...

Kimse dokunamiyacak giysine

Kimse el uzatamiyacak

Kimse namusuna göz dikemiyecek

Ve sen Abim

sende artik her gece Bacini,Emanetini düsünmiyeceksin

O artik emin ellerde diyeceksin

Aglamiyacak, üzülmiyeceksin artik

Cunki Bacinin namusunu koruyan olacak

Hilafetimiz, Bas Tacimiz Olcak..

Mutluluksa aradigimiz.Yanlizca Hilafettedir. O halde "tek bir vucut" olmanin zamani coooktan gectimedimi ???...

Imanimiz güclu,Fikrimiz saglam, Allah Korkumuz yüksek oldumu, Kimse cesaret edemez karsimiza cikmaya.! Hic kimse dokunamaz bize, dokunsalar dahi yikamazlar bizi...!!!!

Ben bu Dawa icin Kellemi koymusum. Beni öldurseler dahi, Beni yok etseler dahi yanliz degilim.!

Ben yoksam bir baskasi dikecek bu "La ilahe illAllah" Bayragini . Istesenizde istemesenizde, isteselerde istemeselerde Bu bayrak Dikilecek, ve hic kimsede buna engel olmiyacak!!!

Fikrimiz asla ölmiyecek!!

Welhamdulillahi-Rabbil-Alemin

Gönderi tarihi:

ee, daha sonra ne olacak beyim, neler bekliyor bizleri, onlari da aciklasaniz?

Size de bayan diye kandilar degil mi:-) sümmeyye Bey. :D

Cünkü bayan ismi ile okunurlugunuz biraz artacagi gibi, hakaretlerden korunmus olacaktiniz.

Gönderi tarihi:

vakti gelmiştir, vakti gelmiştir(!) kızım sizin gibilerin hayatta yemediği nane kalmamıştır, şeyhlerinizle yüzlerke kez yatmışsınızdır, sonra da kalkıp halka islamı şeyhinizin ayak suyunu içmiş ağızlarınızla anlatırsınız. seninkiler saçmalıktan öteye gitmeyen zır valardan başka bir şey değildir. uyan kardeş uyan, şeyhin seni fazla gaza getirmiş. hadi yanına git de seni fazla merak etmesin.

Gönderi tarihi:
vakti gelmiştir, vakti gelmiştir(!) kızım sizin gibilerin hayatta yemediği nane kalmamıştır, şeyhlerinizle yüzlerke kez yatmışsınızdır, sonra da kalkıp halka islamı şeyhinizin ayak suyunu içmiş ağızlarınızla anlatırsınız. seninkiler saçmalıktan öteye gitmeyen zır valardan başka bir şey değildir. uyan kardeş uyan, şeyhin seni fazla gaza getirmiş. hadi yanına git de seni fazla merak etmesin.

14170[/snapback]

Mistikciğim

İleri gitme...

İftira etme???

Tepkini sevgi ve saygı sınırları içerisinde belirtmeni dilerim...

:zorro:

Gönderi tarihi:

KONUYU açan vatandaşın cinsi bayan değil ...

ama hep sabret bacım, bacı somurusu yapılıyo yani bacıya yıllardır yapıldıgı gibi TÜRBAN -KADIN üzerinden siyaset yapılıyor....

eğer bir kadın olsa , 3- 4 karılı bir koca istemez , dayak istemez, ayak yıkamak istemez. 4 uncu dunya vatandaşı olmayı goz goze secmez..... İSTANBULDAKİ olayda da o kadaınlar PARAYLA tutulmuş insanlardır hepsi.... tavsiye ederim ki gerçekten hilafet isteyen kadına bir arabistan seyahatine çıksınlar... :) haa unutmadan araba kiralayamazsını çünkü YASAAAKKK...siz ancak heryerde oldugu gibi koyun gibi surulemye mahkum suuzn bunu unutmayın.. UNUTTURMAYIN... hiç bir kadın kendi istegiyle istemez. hep zorlamadır...

Gönderi tarihi:

Ya şu sümeyye arkadaşın bayan olmadığını söyleyen arkadaşlar bir kere bunu neye dayanarak söylüyorlar erkek olduğuna dair ispatları var mı yoksa amaç sadece sümeyye arkadaşı asılsız iftiralarla yıpratmak mı ? Birde mistik adında ki densiz şahsiyet kimsenin namusuna heleki hiç tanımadığın birinin namusuna hakaret etme....

Gönderi tarihi:

Cünkü bayan ismi ile okunurlugunuz biraz artacagi gibi, hakaretlerden korunmus olacaktiniz.

14105[/snapback]

gerçi yazılarının hiç birini doğru düzgün okumadım ben şimdi sümeyyeye ilan-ı aşk ta bulundum şimdi burada ben erkeğe mi?ilan-ı aşkta bulundum sayın canuğur yoksa bana şey mi?demek istiyorsunuz sizi kınıyorum aşkım sümeyyeye bu şekilde hitap edemezsiniz.canuğur sen bizim aşkımızı bu şekilde öldüremezsin kötü adam canuğur

Gönderi tarihi:

14105[/snapback]

gerçi yazılarının hiç birini doğru düzgün okumadım ben şimdi sümeyyeye ilan-ı aşk ta bulundum şimdi burada ben erkeğe mi?ilan-ı aşkta bulundum sayın canuğur yoksa bana şey mi?demek istiyorsunuz sizi kınıyorum aşkım sümeyyeye bu şekilde hitap edemezsiniz.canuğur sen bizim aşkımızı bu şekilde öldüremezsin kötü adam canuğur

14235[/snapback]

:clover: Aman ha sayin Paco arkadas, ülkemizde maaazallah her sey vardir.

Gerci adi gecen sümmeyye bey büyük olasilikla ülke disindan da olsa, neme lazim, yine de dikakatli olmak gerek.

sözüm meclisten disari, ortalik erkek fatmalardan gecilmiyor da???

saygilar.

Gönderi tarihi:

Canuğur ve papa iyice zavallılaştınız karşı fikirden olan biriyle tartışma adabına uygun başedemeyince olayı kişiselleştirip iftiralara hakaretlere dalga geçmelere kadar götürdünüz işte sizin gerçek yüzünüz ...

Gönderi tarihi:

Ben ortaya HAK olan fikir atiyorum. Ve burasi bir tartisma forumu. Bundan dolayi, Herkes sahib oldugu, benimsedigi fikrini acikliyacaktir mutlaka. Aciklamaliki FORUM yerini bulsun. Acikliyacakki forum oldugu anlasilsin. Bende yapmam gerekeni yani Benimsemis oldugum fikirleri sundum sizlere. Ve sizden beklentimde guzel bir tartisma ulusturmak idi. Elbetteki herkesin sundugum fikirleri kabul etmesini beklemiyorum. Cumku aklini kullanan her insanoglu demiyecem, Aklini kullanabilen her Musluman Hakkin HAK, batilin ise BATIL oldugunu kavriyabilir.

Insanlar genelde icinden cikamiyacagi fikirler oldugu zaman, kendi fikirleri sunar. Bas edemiyecegini anlayinca konuyu yuzeysel aldigi gibi konuyu baska taraflara ceker. ve cekmeye calisir. Bunda eger basarisiz olursa hemen dalga gecme, ve gereksiz konulari konusmaya baslar. bu genelde haksizlarin kullandigi bir uslubtur.

Lakin kim olursa olsun. bu ateist olsun, kafir olsun, musluman olsun. kisilerin olaylara aydin bir dusunceyle bakmasi gerekliki dogru olani kavriyabilsin. Aksi taktirde ne karsidakinin fikrini anliyabilir nede kendi fikrini sunabilir.

Umarimki bu yazimda herkes kendine dusen payi alir..!!!

Gönderi tarihi:

Beni takiyye yapmakla suçlayan arkadaşa söylüyorum. Görüşlerimi açık açık yazdım. Sümeyye ye yavaş ol biraz dememin sebebi ise. Bu çıkışlarla, şu an müslüğmanların serbest yapabildkleri ibadetlerede engel getirteceksiniz demek istiyoyum. Tarihte bunlar yaşanmıştır. Yazılan iletilerde delik arayacağınıza, fikirlerinizi yazsanız iyi ederseniz. Tabi bir fikriniz varsa. Ben hiç bir yerde de hilafet isterim demedim. Sözlerim çarpıtılmasın lütfen. Öküz altında buzağı aramanın alemi yok..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

Ey Kralx!

Eyy Hakkin ardinda gizlenen Musluman!

Allah senden hesap sormadan senin Kendini hesaba cekmenin zamani gelmedimi.?

Daha ne zamana kadar Hakki gizliyecek ve insanlari Islami cicili bicili gostereceksin.?

Daha ne zamana kadar susacaksin.?

Daha ne zamana kadar Ateistlere ve kafirlere arkadasim/ kardesim diyeceksin.?

Eyy Müsluman Kendine ve aslina dön..!!

Hak olan Hilafeti gizlemeyi birak artik .. Ya Musluman ol yada bu isi birak!!

Ya Hakki sec yada Batili.! Ikisinin ortasinda oyanma!!

Sözlerimin sert oldugunu biliyorum Ama sen bunu hak ettin..!!

Gönderi tarihi:

Birincisi ben hiç bir şeyi gizlemiyorum. Bu forumda görüşlerini en açık yazan bellkide benim. Senle aynı görüşü paylaşacak değilim. Ben müslüman değilmiyim. Ya müslüman ol yada bu işi bıurak diyorsun. Sen önce islamı araştır. Bir müslümana müslüman değilsin demenin tehlikesini oku. Burada slagon atmayı bırak. Ayrıca islam öcümü ki cicili bicili gösterme diyorsun. Bu ne ya, nasıl bir görülş sendeki. islam elbette cici bicidir. Peygamber efendimizin islamı nasıl tabliğ ettiğini hiç okumadınmı. İslama davet ettikleri kişileri, impartatorları, sen gibimi davet etti. Onlara güzel sözler söylemedimi. Sen şimdi bu şekilde davranıyorsun. Şurada kaç kişiyi dine çektin. Ama ben görevimi yapıyorum diyorsan o başka. İnsanları dahada öfkelendirmekten başka birşey yapmıyorsun.

Sana Allahın kanunlarını istemiyorum da demedim. Elbette onun kanunları olması gerekir. İnsan yapımı kanun benim ne işime yarar. Zaten eksiklikler ortada. Sana bir soru; halifeyi kim seçer.

Gönderi tarihi:
Ey Kralx!

Eyy Hakkin ardinda gizlenen Musluman!

Allah senden hesap sormadan senin Kendini hesaba cekmenin zamani gelmedimi.?

Daha ne zamana kadar Hakki gizliyecek ve insanlari Islami cicili bicili gostereceksin.?

Daha ne zamana kadar susacaksin.?

Daha ne zamana kadar Ateistlere ve kafirlere arkadasim/ kardesim diyeceksin.?

Eyy Müsluman Kendine ve aslina dön..!!

Hak olan Hilafeti gizlemeyi birak artik .. Ya Musluman ol yada bu isi birak!!

Ya Hakki sec yada Batili.! Ikisinin ortasinda oyanma!!

Sözlerimin sert oldugunu biliyorum Ama sen bunu hak ettin..!!

14354[/snapback]

Kusura bakmayın araya girecem...

EY SÜMEYYE

SEN KENDİNİ HESABA ÇEKTİN Mİ???

BU LAFLARI BU İNSANA SÖYLEYEREK YA İFTİRA ATIYORSAN???

KUL HAKKI DEĞİL Mİ???

DAHA NE ZAMANA KADAR BEN MÜSLÜMANIM DİYEN ADAMLARI İSLAMA DAVET EDECEKSİN...

SEN NERDEN BİLİYORSUN GERÇEK İMANLININ KİM OLDUĞUNU???

Aşırıya kaçma güzel kardeşim...

Gönderi tarihi:

Dayanamadım yine girecem araya...

Halifelik eskidende tartışmalıydı...

Arapların halifeyi İngilizlere satmasıyla fiilen yok oldu...

Belirli bir görüş de yok halifenin kim olacağı hakkında...

Kimi diyor Hz.Ali den sonra bitti...

Kimi diyor Abbasilerle birlikte bitti...

Gerçekten de ne diyecek Sümeyye arkadaş...

Bence siyaset ve tarihle arası iyi değilse fazla zorlamasın...

Gönderi tarihi:

Mü'minler

Allahu Teala şöyle buyurdu:

"Öyle ya, mü'min olan, yoldan çıkmış kimse gibi midir? Bunlar elbette bir olamazlar" (Secde 18)

Ayeti kerimede de belirtildiği gibi Mü'minler münafıklar gibi değildir. Mü'min kelimesi; Allah'a iman eden anlamındadır. Yani mü'min Ondan emin olan ve Onun bütün gönderdiklerinden de emin olandır. Mü'minlerin bu durumunu Allahu Teala şu ayeti kerimede bakın nasıl ifade ediyor:

"Aralarında hüküm vermesi için Allah'a ve Resûlüne davet edildiklerinde, müminlerin sözü ancak; "işittik ve itaat ettik" demeleridir. İşte asıl bunlar kurtuluşa erenlerdir." (Nur 51)

Mü'minler amellerini ihlas ile yaparlar. Ömer b. Hattab (ra)'ın şu duasındaki gibi anlayıp kavrarlar: "Ey Allah'ım! Amelimin tamamını salih kıl. Yalnız senin için olmasını nasip et. Başkası için yapılan bir amel haline getirme."

Mü'minler amellerini salih bir şekilde yapabilmek için Kur-an'ı ellerinden bırakmazlar ve onu sürekli okurlar. Şöyle ki;

"Allah'ın kitabını okuyanlar, namazı kılanlar ve kendilerine verdiğimiz rızıktan gizli ve açık olarak infak edenler, asla zarara uğramayacak bir ticaret umabilirler." (Fatır 29) ayetinden haberdar bir şekilde, güzel ticareti umarak Kitab-ı Kerim'i ellerinden hiç düşürmezler.

Rasulullah (sav)'in Ebu Zer (ra)'a şu tavsiyesini göz önünde bulundururlar:

"Kur-an' oku. Çünkü Kur-an senin için yeryüzünde bir nur gökyüzünde bir azıktır."

Yine Rasulullah (sav) Kur-an ile alâkayı koparmaktan şiddetle sakındırmakta ve şöyle demektedir:

"Kur-an'dan bir şey bulunmayan bir kimse, harabeye dönmüş ev gibidir." (Tirmizi, Ahmed b. Hanbel, Müs. Benî Haşim, 1846, Daremi)

"Kur-an'ı okuyup ezberleyin. HZ.hz.muhammed'in nefsini elinde bulunduran Allah'a yemin olsun ki onun unutulması bir devenin ipinden kaçmasından daha hızlıdır." (Buhari, Ahmed b. Hanbel, Müslim)

Yine mü'min kimse; Allah'ın kendisine bildirdiği sıralamaya göre değer yargılarını oluşturur. Bir mü'minin Allah'ı ve Resulünü, dünyadan ve dünyadakilerden çok sevmesi, Allah uğrunda işlerinde büyük fedakarlık göstermesi, dünya hayatında İslâm davasını ön plana çıkarması gerçek imandır. Yüce Allah'a yönelmenin doğru adresini Allahu Teala şöyle göstermektedir:

"De ki: Eğer babalarınız, oğullarınız, kardeşleriniz, eşleriniz, hısım akrabanız kazandığınız mallar, kesata uğramasından korktuğunuz ticaret, hoşlandığınız meskenler size Allah'tan, Resûlünden ve Allah yolunda cihat etmekten daha sevgili ise, artık Allah emrini getirinceye kadar bekleyin. Allah fâsıklar topluluğunu hidayete erdirmez." (Tevbe 24)

Yardımlaşmak ve cömert olmak müminlerin özelliklerindendir. Zira Kur-an ve sünnette cimriliği zemmeden birçok naslar vardır. Allah (cc) şöyle buyuruyor:

"Yanları yataklarından uzaklaşır, korkarak ve umarak Rablerine dua ederler ve kendilerine verdiğimiz rızktan harcarlar..." (Secde 16)

Rasulullah (sav)'den şöyle rivayet ediliyor:

"Allah yolunda cihat ve cehennem dumanı kulun kalbinde bir araya gelmeyeceği gibi, cimrilik ve iman da kulun kalbinde bir araya gelmezler." (Nesei, K. Cihad, 3059)

Mü'minlerin özelliklerinden birisi de onların nafile ibadetlere ağırlık vermeleridir. Özellikle teheccüt namazı Makam-ı Mahmuda götüren bir yoldur. Bilal (ra)'dan Rasulullah (sav)'in şöyle buyurduğu rivayet edilir:

"Teheccüt namazını ihmal etmeyin. Çünkü o sizden önceki, salih kimselerin sürekli olarak yaptığı şeydir. Sizi Rabbınıza yaklaştırır, günahları bağışlar, kötülüklerden alıkoyar, vücudu hastalıklardan arındırır. Ve gecede duaların makbul olacağı bir saat vardır." (Tirmizi, K. Da'avat, 3472)

Yine; nafile oruç tutmak ve diğer nafileleri yapmak da mü'min kişinin özelliklerindendir.

Mü'minler yalnız Allah'tan korkarlar. Çünkü Kur-an bu konuda başka bir mercî belirtmemiş, korkuyu Allah'a hasretmiştir. Şöyle ki;

"Eğer inanmış iseniz, onlardan korkmayın benden korkun." (Ali İmran 175)

"...İnsanlardan korkmayın benden korkun." (Maide 44)

Mü'min kişi Allah için sever ve yine Allah için buğz eder. Ebu Zer (ra) Rasulullah (sav)'in şöyle buyurduğunu rivayet eder:

"İman bağının en güçlüsü ve amellerin en iyisi Allah için sevmek ve Allah için buğz etmektir." (Ebu Davud, K. Semet, 3983)

Yine Rasul (sav) şöyle buyurmuştur:

"Allah'ın kulları arasında bir grup vardır ki, onlar ne peygamberlerdir, ne de şehitlerdir. Üstelik kıyamet günü Allah indindeki makamların yüceliği sebebiyle peygamberler de, şehitler de onlara gıpta ederler."

Orada bulunanlar sordular: "Ey Allah'ın Rasulü! Onlar kim? Bize haber ver."

"Onlar, aralarında ne kan bağı ne de birbirlerine bağışladıkları bir mal olmadığı halde Allah'ın ruhu (Kur-an) adına birbirlerini sevenlerdir. Allah'a yemin ederim ki, onların yüzleri mutlaka nurludur. Onlar bir nur üzeredirler. İnsanlar korkarken onlar korkmazlar. Yine insanlar üzülürken onlar üzülmezler." dedi ve şu ayeti (Yunus 62) okudu:

"Haberiniz olsun, Allah'ın dostları var ya! Onlara ne korku var ne de onlar üzülecekler." (Ebu Davut,)

O mü'minler musibetlere sabır gösterirler, Allah'ın kendilerini deneyeceklerini bilirler ve bu denenmenin sonunda cennet ve cehennem olduğunu, sabır gösterirlerse Allah'ın cennetine, zillet ve izzetsizlik gösterirlerse Allah'ın azabına yani cehenneme gireceklerini bilirler ve sadakatle Allah'ın davasını ayakta tutmaya çalışırlar. Kendilerine yapılan zulûmlere sabır gösterirler. Şu ayetleri hiç akıllarından çıkartmazlar:

"Mallarınız ve canlarınız hususunda deneneceksiniz. Sizden önce kendilerine kitap verilenlerden ve müşriklerden çok incitici sözler duyacaksınız." (Ali İmran 186)

"İnsanlar yalnız inandık demeleriyle, hiç denenmeden bırakılacaklarını mı sandılar? Andolsun ki biz, onlardan öncekileri denedik. Elbette ki Allah, doğruları da yalancıları da bilir." (Ankebut 2-3)

Mü'minler boş söz ve yararsız işlerle meşgul olmazlar. Allah'ın boş lakırdıdan ve yararsız işlerden hoşlanmadığını bilirler. Allah (cc) şöyle buyurdu:

"Onlar ki, boş ve yararsız şeylerden yüz çevirirler." (Mü'mimun 3)

Mü'minler bütün bu ve daha birçok özelliğin taşınması halinde izzete ve şerefe nail olacaklarını çok iyi bilirler. Çünkü Allah'u Teala izzetin ve şerefin kimlere ait olduğunu şöyle bildirmiştir:

"İzzet ancak Allah, Rasulü ve mü'minlere aittir. Fakat münafıklar bilmezler." (Münafikun 8)

Bütün bunlar mü'min kişiyi ahirette kurtuluşa erdirecektir. Şu ayette buyurulduğu gibi:

"Gerçekten müminler kurtuluşa ermiştir"(Mü'minun 1)

Gönderi tarihi:
Birincisi ben hiç bir şeyi gizlemiyorum. Bu forumda görüşlerini en açık yazan bellkide benim. Senle aynı görüşü paylaşacak değilim. Ben müslüman değilmiyim. Ya müslüman ol yada bu işi bıurak diyorsun. Sen önce islamı araştır. Bir müslümana müslüman değilsin demenin tehlikesini oku. Burada slagon atmayı bırak. Ayrıca islam öcümü ki cicili bicili gösterme diyorsun. Bu ne ya, nasıl bir görülş sendeki. islam elbette cici bicidir. Peygamber efendimizin islamı nasıl tabliğ ettiğini hiç okumadınmı. İslama davet ettikleri kişileri, impartatorları, sen gibimi davet etti. Onlara güzel sözler söylemedimi. Sen şimdi bu şekilde davranıyorsun. Şurada kaç kişiyi dine çektin. Ama ben görevimi yapıyorum diyorsan o başka. İnsanları dahada öfkelendirmekten başka birşey yapmıyorsun.

Sana Allahın kanunlarını istemiyorum da demedim. Elbette onun kanunları olması gerekir. İnsan yapımı kanun benim ne işime yarar. Zaten eksiklikler ortada. Sana bir soru; halifeyi kim seçer.

14358[/snapback]

Benim sana yazmis oldugum yazida SEN MUSLUMAN DEGILSIN diye bir cumle okudunmu ..?? Benim ne hakkim var boyle bisey demeye?? Ben bir muslumana nasil sen musluman degilsin derim?? Boyle biseyden dolayi Rabbime siginirim.

Muslumanim diyorsan artik bize laf dusmez.. ama eger muslumanim deyip Hakki gizliyorsan iste ben buna gelemem..!!! ki beni bosver . Ben kimimki?!!.. Ama Rabbim musluman olupta hakki gizliyenlerden razi olmaz ve hakki gizliyenleri bekliyen elem verici bir azab vardir. Bunuda ben degil Rabbim buyurmaktadir.

Yazimi sana gonderdikten sonra biraz kirici oldugumun farkina vardim. Ki bundan dolayi senden özür diliyorum. bu özür dilememde sanade senin bundan dolayi kirilmis olmandir. Her ne kadar hakki gizlesende sen benim musluman kardesimsin. Lakin sana, senin bir kac yazmis oldugun sozu hatirlatmak istiyorum.. belki o zaman beni daha iyi anliyacaksin..

"..Kaç kez sölücez, hilafet yerine Tc olsun, ne farkeder."

"Ben hiç bir yerde de hilafet isterim demedim. Sözlerim çarpıtılmasın lütfen."

"Lütfen oyunu kuralına göre oynayın. Rejim değişikliği falan istemeyin. TC bizimdir bizim olacak ve kalacaktır."

Bundan dolayi sana hakki gizliyorsun dedim ve bu sozumun arkasindayim bundan icinde özür dilemiyorum. ve bundan dolayi Ya Hakki sec yada Küfür olan T. Cumhuriyeti sec diyorum.. Ikisinin ortasi olmaz.. Ya Hak secilir yada Batil..

"Allah'in sana gösterdigi sekilde insanlar arasinda hükmedesin diye sana Kitab'i hak ile indirdik; hainlerden taraf olma!" Nisa 105

Gönderi tarihi:

Tahmin ettiğim gibi olayın tarihsel ve siyasal boyutundan haberin yok...

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.