Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Merhaba,

Tevrat, Zebur ve Incil'e göre yani Mukaddes Kitaba göre Allahin müsadesiyle $eytan'a BiR ZAMANA KADAR dünyayi yönetme yetkisi verilmi$tir:

*** " (...) bütün dünya kötü olanın denetimindedir." (I.yuhanna 5:19)

*** " Tanrı'nın görüntüsü olan Mesih'in yüceliğini bildiren müjdenin ışığı imansızların üzerine doğmasın diye, bu ortamın tanrısı onların zihinlerini köreltmiştir. " (II. Korintoslular 4:4)

*** " Artık sizinle uzun uzun konuşmayacağım. Çünkü bu dünyanın hükümdarı geliyor. Onun benim üzerimde hiçbir yetkisi yoktur."(Isa peygamberin sözleri Yuhanna 14:30)

*** " Sonra İblis İsa'yı yükseklere çıkararak bir anda O'na dünyanın bütün ülkelerini gösterdi.

O'na, «Tüm egemenlik ve görkemleriyle bunları sana vereceğim» dedi. «Bunlar bana teslim edildi, ben de dilediğim kişiye veririm.

Bana taparsan, hepsi senin olacak

İsa ona şu karşılığı verdi: «`Tanrın olan Rab'be tap, yalnız O'na kulluk et' diye yazılmıştır.» " (Luka 4: 5-7)

Iblis "bütün ülkelerdeki egemenliklerin" kendisine teslim edildigini ve bir tapinma hareketi kar$iliginda Isa peygambere 'Bunlari' yani ülkeleri verecegini söylüyor!

Bundan hangi sonuç çikiyor?

"Ülkeler" $eytan'in kontrolündedir , "ülkelerin yetkileri onda" yani Dünya onun elinde ve Kendisine ait oldugu için Isa peygambere bunlari teklif edebiliyor!

Ancak Isa haddinibilir bir $ekilde bu teklifi reddediyor!

AYETLER GAYET AçIK!

Bu dünyayi yöneten $EYTAN'DIR ve AZ ZAMANI KALDI, bu nedenle Dünyanin durumu içler acisi ve gittikçe daha da kötüle$iyor:

*** " Yer ve deniz, vay halinize! Çünkü İblis, zamanının az olduğunu bilerek büyük bir öfkeyle üzerinize indi. » (Vahiy 12:12)

Allah, $eytan'in "Ben daha iyi yönetirim" iddiasini kanitlamasi için, Ona zaman taniyip, dünyayi yönetme izni vermi$ti ancak bu iddianin ne kadar BO$ oldugu ortaya çikti, bu nedenle Iblis'in elindeki yönetme yetkisinin elinden alinacagi günler çok yakla$ti!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

bakın dünyayı değil kainatı Allah yönetiyor evet Allah şeytana mühtet vermiştir ama o sadece insanlarla uğraşması için ve lütfen yazılarınızın puntosunu ve rengi böle tuhaf yapmayın ve kendi kendinize cevap vermeyin 3cü şıkkıda bir düşünün

Gönderi tarihi:

yehova(yahova)'nın şahitleri tarikatına dair bir araştırma yapmanızı tavsiye ederim zira onlar bu dünyayı yönetenin şeytan olduğuna şefaat ederler.

Gönderi tarihi:

bakın biz kendi sorumluluklarımızı yapıyormuyuz evvela ona bakalım eğer yehusa dediği gibi dünyayı şeytan yönetiyorsa neden acaba hergün 5 kere ezan okunmasına izin veriyor bakın ezanın manası

Allah büyük Allah büyük

Allah büyük Allah büyük

tanıklık ederizki Allah tektir

tanıklık ederizki Allah tektir

tanıklık ederizki Muhammed onun rasuludur

tanıklık ederizki Muhammed onun rasuludur

haydi namaza haydi namaza

haydi kurtuluşa haydi kurtuluşa

Allah büyüktür Allah Büyüktür

Allah tektir

acaba siz bir yeri yönetseniz hergün 5 kere insanların düşmanınızı övmesine izin verirmiydiniz

Gönderi tarihi:

Merhaba "Yeniceri",

----- " bakın dünyayı değil kainatı Allah yönetiyor "

Evrenin Egemeni Allah'tir!

Allah Dünyayi tamamiyla birakmi$ degildir, Dünya "O" nundur ancak sizin de belirttiginiz gibi "Allah şeytana mühtet vermiştir"!

----- " (...) ama o sadece insanlarla uğraşması için "

Siz Müslümansiniz, dolayisiyla Kuran'a dayanarak yaziyorsunuz, ben de Müslümandim ve eskiden sizin gibi dü$ünüyordum ancak uzun ara$tirmalarimdan sonra inancimi degi$tirdim ve $u anda ülkemizde Tevrat, Zebur ve incil olarak bilinen Kitaplardan olu$an Mukaddes Kitabin (Kitab-i Mukaddes ) ögretilerine uygun ya$iyorum!

Ve bu sözkonusu Kitaba yani Tevrat, Zebur ve incil'e göre "$eytan, Tanrisal müdahaleye kadar dünyayi yönetecektir"

----- " ve lütfen yazılarınızın puntosunu ve rengi böle tuhaf yapmayın "

Ben, daha rahat okunabilecegini dü$ündügüm için renkler kullaniyorum!

Açikçasi benim ho$uma gidiyor!

----- " ve kendi kendinize cevap vermeyin "

"Nasil yorumlamaliyim" diye soruyorum, Cevap vermiyorum!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

yani söyle diyorum benim başlığıma cevap gelmediği vakit ben farklı bir şey düşünüyorum hem neden 4 tane incil var ve 1 tane kuran var bu da kuranın Allahın kitabı olduğuna dair bir işaret değilmi hem siz Hz İsa nın tanrının oğlu diyorsunuz bu bence biraz ilgiç çünkü nasılki benim bu bilgiyardan bir oğlum olmazsa yaratıcınında bir oğlu olamaz hem bakın Hz Muhammed(sav) bir insanın yaşacağı şeylerin nedeyse tamamını yaşamıştır yani her durumda bir öğüt alabiliriz

1 babadan yetim kaldı

2 anneden öksüz kaldı

3 çobanlık yaptı

4 ticaret yaptı

5 savaştı kazandı

6 savaştı kaybetti

7 hükümdarlık yaptı

8 kendinden büyük biriyle evlendi

9 kendinden küçük birisyle evlendi

10 hristiyanla evlendi(müslüman oldu tabi)

11 yahudiyle evlendi(müslüman oldu)

12 hastalandı

13 çocuğu öldü

14 sadece 1 vakit namaz kaçırdı

15 taşlandı

ve bunları dahada sıralayabiliriz

Gönderi tarihi:

Merhaba "yeniceri",

----- " yani söyle diyorum benim başlığıma cevap gelmediği vakit ben farklı bir şey düşünüyorum "

Hangi ba$liginiza cevap vermedigimi belirtir misiniz, sanirim gözümden kaçmi$!

----- " hem neden 4 tane incil var "

Ülkemizde Mukaddes Kitap konusunda fazla bilgi sahibi degiliz, bu dogal çünkü eger müslüman bir ailede dünyaya geliyorsaniz size sadece Islam'la ilgili bilgiler verilir, diger Kutsal Kitaplar hakkinda neredeyse hiç bilgi verilmez, verildiginde de bilgiler genelde TARAFLI ve YANLI$ olur!

Mesela bilgisizlikten kaynaklanan 2 örnek vereyim:

1) 'Mukaddes Kitap tahrif olmu$tur'

2) 'Kuran'dan ba$ka 3 farkli Kitap vardir bunlar, Tevrat, Zebur ve Incil'

"Neden 4 incil var" demenizden Mukaddes Kitap hakkinda yeterli bilgi sahibi olmadiginizi görüyorum!

Eger elinize geçerse "Incil"in 'içindekiler bölümüne bir göz atin', bu Kitabin 27 kitapçiktan olu$tugunu göreceksiniz!

4 incilden kastiniz Matta, Markos, Luka ve Yuhanna kitaplari ise:

Yaraticimiz'in bir kanunu var, bu kanun Tevrat'ta kayitlidir, $öyle ki:

"bir olayin sabit olmasi için 2 ki$inin tanikligi gerekir"

Isa peygamber Mukaddes Kitabin yani Tevrat, Zebur ve incil'in "KiLiT Ki$iSiDiR" yani onun çok önemli bir yeri vardir bu nedenle Tanri isa'nin hayatinin 2 degil, 4 ki$i tarafindan kaleme alinmasini sagladi.

Bu 4 Kitap yani Matta, Markos, Luka ve Yuhanna Isa'nin hayatini farkli açilardan ele alir. Bu kayitlari okuyan bir ki$i bir nevi Isa peygamberle tani$mi$ gibi olur!

buna örnek olarak:

Bir FB-GS derbisi oynanir ertesi gün TEK BiR MAç olmasina ragmen her gazetede onlarca yorum, kö$e yazisi bulunur, bazi yazarlar, Defansi, bazilari forvet hattini, Bazilari Teknik direktörlerin tercihini, bazilari Tribünlerdeki atmosferleri vs. kaleme alirlar, eger bu yorumlari okursaniz maça gitmi$ kadar olursunuz!

Durum Matta, Markos, Luka, Yuhanna kayitlari için de geçerlidir...

----- " siz Hz İsa nın tanrının oğlu diyorsunuz "

"Baba" = hayat veren

Isa peygamberle Tanri arasindaki ili$kinin yakinligi + isa peygamberin Tanri tarafindan özel bir $ekilde yaratilmasi "Baba - Ogul" kavraminin kullanilmasini mümkün kildi yoksa;

tabii ki ALLAH HARFi ANLAMDA çOCUK EDiNEMEZ (Ha$a) yani Isa, Tanri'nin bildigimiz gerçek anlamda Oglu degildir!

ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

yeshua kardeşim yanlış yerden başlamamak için öncelikle İslamda özellikle kuranda ne eksikleik buldunda döndün merak ettim doğrusu sonra kardeşim

1.tanrının görüntüsü mesih

2,bu ortamın tanrısı

konularında düzeyli mülahazaya girmek istiyorum vaktimiz olduğunca kısmet olursa sonrasınada geliriz.

Gönderi tarihi:

Merhaba "ahirzaman",

----- " İslamda özellikle kuranda ne eksiklik buldunda döndün merak ettim doğrusu "

Uzun zamandir Forumlarda yazilar yaziyorum ve defalarca Islam'i neden biraktigim soruldu ancak Bu konuya hiç girmiyorum!

Önemli olan ben degilim, yazilarimin içerigi yani Mukaddes kitabin ögretileri!

Ben hiç kimseyi rencide etmek istemedigimden dolayi bu istegi yanitsiz birakiyorum, umarim kusuruma bakmazsiniz!

----- " 1.tanrının görüntüsü mesih, 2.bu ortamın tanrısı konularında düzeyli mülahazaya girmek istiyorum vaktimiz olduğunca kısmet olursa sonrasınada geliriz."

Memnuniyetle...

bu arada saygili tarzinizdan dolayi size te$ekkür ederim!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Merhaba "ahirzaman",

----- " İslamda özellikle kuranda ne eksiklik buldunda döndün merak ettim doğrusu "

Uzun zamandir Forumlarda yazilar yaziyorum ve defalarca Islam'i neden biraktigim soruldu ancak Bu konuya hiç girmiyorum!

Ben hiç kimseyi rencide etmek istemedigimden dolayi bu istegi yanitsiz birakiyorum, umarim kusuruma bakmazsiniz!

Ho$çakalin...

yok kardeşim ne kusuru bu en doğal hakkın

Gönderi tarihi:
Isa peygamber Mukaddes Kitabin yani Tevrat, Zebur ve incil'in "KiLiT Ki$iSiDiR" yani onun çok önemli bir yeri vardir bu nedenle Tanri isa'nin hayatinin 2 degil, 4 ki$i tarafindan kaleme alinmasini sagladi.

Bu 4 Kitap yani Matta, Markos, Luka ve Yuhanna Isa'nin hayatini farkli açilardan ele alir. Bu kayitlari okuyan bir ki$i bir nevi Isa peygamberle tani$mi$ gibi olur!

bakın bizim kuranımız direk Allah tarafından efendimize yollanmıştır ve o kendisi ayetleri yazdırmıştır kuran efendimizin değil Allah ın sözüdür

efendimizin sözüne biz hadis deriz ve efendimizin hayatınada siyer

sizin yazınızda şurası dikkatimi çekti

Bu 4 Kitap yani Matta, Markos, Luka ve Yuhanna Isa'nin hayatini farkli açilardan ele alir

bizim kitabımızı Allah yazdırdı ama sizin kitabınızı galiba başkaları yazmış ve o kitaplar dini öğretiden çok Hz İsa nın hayatı kutsal olan kitap Allah ın bizzat insanlara indirdiği bir kitaptır

peki ben size başka bir soru sorcam hristiyanlıkta ne buldunuz

Hangi ba$liginiza cevap vermedigimi belirtir misiniz, sanirim gözümden kaçmi$!

ben daha öncedende bu forumda yazılar yazdım ama bir ara bıraktım

tabiki benimde bazı başlıklarıma cevap gelmedi

ama ben sizin gibi niye cevap gelmiyor diye yazmadım

Gönderi tarihi:

Merhaba "yeniceri",

----- " bakın bizim kuranımız direk Allah tarafından efendimize yollanmıştır "

Nasil yollanmi$tir?

----- " bizim kitabımızı Allah yazdırdı ama sizin kitabınızı galiba başkaları yazmış ve o kitaplar dini öğretiden çok Hz İsa nın hayatı kutsal olan kitap Allah ın bizzat insanlara indirdiği bir kitaptır "

Tevrat, Zebur ve incil, Allah'in kontrolü altindaki Insanlar tarafindan yazdirildi!

----- " peki ben size başka bir soru sorcam hristiyanlıkta ne buldunuz "

Sordugum tüm sorulara mantikli yanitlar buldum + daha mantikli gelen bir ya$am tarzi, tapinma $ekli!

----- " ben daha öncedende bu forumda yazılar yazdım ama bir ara bıraktım tabiki benimde bazı başlıklarıma cevap gelmedi ama ben sizin gibi niye cevap gelmiyor diye yazmadım "

Bu sizin seçiminiz!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

----- " kutsal kitapları sadece peygamberler yazar başka insanlar yazmaz "

Allah musa'ya emirler teblig ettiginde Musa çobandi, Davud kraldi vs...

önemli olan insanlarin Allah tarafindan seçilmi$ olmalari...

"Peygamber", peygamberlik eden ki$i anlamindadir!

Peygamberlik = Gelecekte meydana gelecek olaylarin önceden bildirilmesi

Gönderi tarihi:

bu benim soruma cevap değil ki siz incili markos yuhana vs nin yazdığını Hz İsa nın hayatını anlattığından bahsediyorsunuz ama incil kutsal bir kitaptır benim dinimde de ama siz incili havariler yuazdı diyorsunuz bence siz kendinizi kandırıyorsunuz

Gönderi tarihi:

yeshua kardeşim

1.Mesih görünümünde Allah

2.BU ortamın tanrısı

vümlelerinize açıklık getirmenizi ve bu konudaki mülahazaye size yönelttim(kısmet olursa)

sizde dedinizki

"Memnuniyetle"

bekliyorum

...

Gönderi tarihi:

Merhaba "yeniceri",

----- " bu benim soruma cevap değil ki siz incili markos yuhana vs nin yazdığını Hz İsa nın hayatını anlattığından bahsediyorsunuz ama incil kutsal bir kitaptır benim dinimde de ama siz incili havariler yuazdı diyorsunuz bence siz kendinizi kandırıyorsunuz "

Evet incil'i Havariler yani Allah'in seçtigi kullar yazdi "kutsal kitapları sadece peygamberler yazar başka insanlar yazmaz" iddianizi neye dayandirdiginizi bilemiyorum ancak Böyle bir$ey yok, sadece peygamberler yazmaz!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Merhaba "ahirzaman",

" 1.Mesih görünümünde Allah "

Ayet tam olarak böyle mi diyor, yoksa:

"Isa, görünmez Tanri'nin yansimasi" mi diyor?

Burada anlatilmak istenen, Isa 'nin Tanri'nin dü$üncelerine sahip oldugudur daha açik söylemek gerekirse...

Isa'nin bir olay kar$isindaki davrani$lari, Tanri'nin dü$üncelerini yansitan davrani$lardir!

Yoksa kesinlikle Isa = Tanri anlaminda degildir.

Kisacasi, Fikir birligi söz konusudur

"2.BU ortamın tanrısı "

Bu "$eytan" için kullanilan bir ifadedir!

$eytan Tanri'nin verdigi izinle $u anda yeryüzünün yöneticisidir, ta ki ortaya attigi "Ben senden (Tanri'dan)daha iyi yöneticiyim" iddiasinin ne kadar BO$ oldugu ispatlansin.

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

peki ya sizin dediğiniz yani Hz İsa tanrının yansımasıdır diyorsunuz ne yani şimdi yahudiler tanrının yer yüzüne yansımasımı işkenceye mazur bıraktıp öldürdüler ayrıca Allah tarafından seçilmiş kişiler peygamberlerdir hem neden bir yanda tanrının oğlu varken tanrının kanunlarını başkaları yazsın bu mantıklımı hem onlar acaba tanrının kanunlarını nerden biliyorlar tanrı onlarla konuştumuşmu hem peygamberin hayatı nasıl olurda kanun olur bakın bizim kuranımız kanunlar ve ibretlerdir kanunlara ilmihal denir hadis efendimiz ağzından çıkan sözlerdir siyer efendimiziin hayatıdır bunlardan birini bile yok sayamayız ama siz sadece peygamber hayatın okuyor ve onda kanunlar var diyorsunuz

incil in anlamının müjde olduğunu biliyormuydunuz peki bu müjdenin efendiler efendisinden bahsettiği için müjde anlamında incil dendiğini

Gönderi tarihi:

------ " sizin dediğiniz yani Hz İsa tanrının yansımasıdır diyorsunuz ne yani şimdi yahudiler tanrının yer yüzüne yansımasımı işkenceye mazur bıraktıp öldürdüler "

sanirim siz yazilarimi dikkatlice okumuyorsunuz!

Hangi anlamda "yansimasiymi$", $öyle yazmi$tim

"Isa, görünmez Tanri'nin yansimasi"

Burada anlatilmak istenen, Isa 'nin Tanri'nin dü$üncelerine sahip oldugudur daha açik söylemek gerekirse...

Isa'nin bir olay kar$isindaki davrani$lari, Tanri'nin dü$üncelerini yansitan davrani$lardir!

yani Isa peygamber Allah'la Fikir birligi içindeydi, bu açidan yansimasiydi!

----- " Allah tarafından seçilmiş kişiler peygamberlerdir "

Hepsi degil bazilari!

"Peygamber" = peygamberlik eden ki$i

"Peygamberlik" = Tanrisal ilhamla gelecekte olacak olaylarin önceden bildirilmesi

yani "Peygamber" = Tanrisal ilhamla gelecekte olacak olaylari ônceden bildiren ki$i

Kutsal Yazilari kaleme alanlar arasinda "gelecegi ônceden bildirmeyen" yani "peygamberlik yapmayan ki$iler de vardir, bu ki$iler "peygamber" degildir ancak Tanri tarafindan seçilmi$ kullardir!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

yeshua kardeşim senin cerdiklerine bir bakalım

*** " Tanrı'nın görüntüsü olan Mesih'in yüceliğini bildiren müjdenin ışığı imansızların üzerine doğmasın diye, bu ortamın tanrısı onların zihinlerini köreltmiştir. " (II. Korintoslular 4:4)

burda açık bir şekilde tanrının görüntüsü olan mesih diyor

lütfen..

sonra kardeşim

nasıl oluyorda Allah (haşa) şeytana bu ortamın tanrısı diyor nasıl olurda inandın bilmiyorum ancak ben inanmam

Gönderi tarihi:

peki Hz Musa peygamber ve tevratı yazdı Hz Davut zeburu yazdı bunlar Allah ın kanunlarını yazan seçilmiş peygamberlerdir peki neden acaba İsa peygamber size göre en önemli kul hatta Tanrının oğlu Allahın kanunlarını yazmıyor onlardan ne eksiği var Allah neden kutsal kitabı ona yazdırmıyor

Gönderi tarihi:

Merhaba "ahirzaman",

----- " burda açık bir şekilde tanrının görüntüsü olan mesih diyor "

"Tanri'nin görüntüsü" ve "Tanri'nin yansimasi" ayni anlama geliyor!

Bu ifadelerle anlatilmak istenen, Isa 'nin Tanri'nin dü$üncelerine sahip oldugudur daha açik söylemek gerekirse...

----- " nasıl oluyorda Allah (haşa) şeytana bu ortamın tanrısı diyor nasıl olurda inandın bilmiyorum ancak ben inanmam "

Yaraticimiz 'kaydettirmi$' ancak siz, "inanmiyorum" diyorsaniz siz bilirsiniz!

buradaki "tanri" kelimesi küçük "t" ile yaziliyor ve bu ifadeyle "Yeri gögü Yaratan Allah" kastedilmiyor, "yönetici" anlaminda kullaniliyor!

Allah, $eytan'in "Ben daha iyi yönetirim" iddiasini kanitlamasi için, Ona zaman taniyip, dünyayi yönetme izni vermi$ti ancak bu iddianin ne kadar BO$ oldugu ortaya çikti, bu nedenle Iblis'in elindeki yönetme yetkisinin elinden alinacagi günler çok yakla$ti!

Ho$çakalin...

Gönderi tarihi:

Merhaba "yeniceri",

----- " peki Hz Musa peygamber ve tevratı yazdı Hz Davut zeburu yazdı bunlar Allah ın kanunlarını yazan seçilmiş peygamberlerdir peki neden acaba İsa peygamber size göre en önemli kul hatta Tanrının oğlu Allahın kanunlarını yazmıyor onlardan ne eksiği var Allah neden kutsal kitabı ona yazdırmıyor "

Eksigi oldugu için degil, ona verilen görev farkliydi, o da onu yerine getirdi!

Kutsal Kitap'ta bizzat yazmak önemli tabii ancak Peygamberlerin degeri sadece bununla ölçülmüyor, kriter bu degil!

Ho$çakalin...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.