Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum ki ne hükümete karşı ne de Türkiye'de faaliyet gösteren herhangibir partiye veya mercii ye karşı bir önyargım yok. Genelde nötr'üm ve sözkonusu parti ve/veya mercii leri basında çıkan haberlerden,önyargılardan ve birtakım söylemlerden çok icraatlarına,ilke ve prensiplerine,bu ilke ve prensipleri ne derece hayata geçirebildiklerine ve özellikle de yönetme-idare etme yeteneklerine göre değerlendirme yoluna gidiyorum.

Her zaman ifade ettiğim gibi şu an iktidarda olan Ak parti hükümeti de gökten zembille inmedi elbet. Belirli bir demokratik süreç(seçim) sonucunda iktidara geldi. Ha Türkiyedeki seçim sistemi,seçim öncesi atmosfer,Türk seçmenini etkileyen unsurlar veya seçmenin bilinç düzeyi,bazı iç ve/veya dış etkiler her zaman tartışılabilir elbet. Herşeyin ötesinde Türkiyede yaşayan herkesin,her merciin dikkate alması gereken bir konunun altını çizmek istiyorum. Hükümete yönelik elbette herkes eleştiri yapma hakkına sahip. Demokrasinin bir gereği bu zaten. Ama bunu yaparken ülke gerçekleri ve çıkarları dikkate alınmalı,sorumluluk bilinciyle hareket edilmeli ve de özellikle sanki hükümet halk kitlesi desteği alarak iktidara gelmemiş gibi davranılmamalıdır.

Bütün bunları belirttikten sonra benimde özellikle dikkatimi çeken ve son günlerde daha da belirginleşen bir gerçeğe yönelik eleştirimi paylaşmak istiyorum...

Başbakanımızın Almanya ziyareti esnasında yapmış olduğu basın toplantısında yaşananlar bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olarak beni hayrete düşürdü. Basından takip ettiğim kadarıyla olay şöyle gelişiyor:

Almanyada yaşayan ve başı örtülü olan bir Türk bayan basın toplantısı esnasında söz alarak Türkiye'nin Almanya büyük elçiliğinde başının örtülü olmasından dolayı birtakım haksız uygulamalara maruz kaldığını dile getirerek adeta Türkiye'nin Almanya büyük elçiliğini Başbakana şikayet ediyor. Bunun üzerine koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Başbakanı, o sırada salonda hazır bulunan yine koskoca Türkiye Cumhuriyetinin Berlin Büyük Elçisine dönerek azarlar bir üslupla ve basının önünde hesap soruyor ve de daha vahimi inanmıyor. Bunu bu esnada salonda bulunan Türk ve Yabancı basın mensuplarıda aynen Dünyaya duyuruyorlar...

Gelelim aynı basın toplantısında yaşanan ikinci olaya. Parasını İslami diye tabir edilen (ki bence bu tür tabirler yanlış) bir firmaya yatıran ve daha sonra firmanın batmasıyla mağdur olan bir Türk vatandaşıda Başbakana parasını nasıl alabileceğini soruyor? Bunun üzerine Başbakan vatandaşı provakatör olmakla suçlayıp azarlıyor.?!?!?

Evet. İkinci anlattığım durumda vatandaşın sorusu son derece yersiz gerçekten. Belkide provakatörlük amacı gerçekten. Ama ikinci durum ne derece provakatörlükse BİRİNCİ vaka da en az o derece PROVAKATÖRLÜKTÜR...

Asıl eleştirilmesi gereken nokta ise Başbakanın tutumudur. Amacı ne olursa olsun, yani ister provakatörlük olsun isterse gerçekten cevap almak adına soru sorulmuş olsun, direkt Başbakana ya da hükümete yönelik sergilenen tutumlar değerlendirilirken,sorulan sorular veya yapılan eleştiriler cevaplanırken daha akılcı davranılması gerektiği kanısındayım. Başta Başbakan olmak üzere hükümetin krizleri,provakasyonları ya da gerginlikleri iyi yönetemediğini düşünüyorum. IQ kadar EQ düzeyinin de önemli olduğunu düşünüyorum.

Bir Başbakan ağzından çıkacak her kelimeye ve her türlü tutum ve davranışına daha çok dikkat etmelidir. Politikacının sağlam sinir sistemi olmalıdır ve duygularını iyi yönetebilmelidir.

Başbakanımızın basının önünde Türkiye Cumhuriyeti büyükelçisini ona inanmayıp o kadına inanır bir tutumla azrlamasını ve hesap sormasını hayretle karşıladım açıkçası. O kadının şikayeti son derece yersizdi. Kaldı ki haklı bir şikayet bile olsa yer ve zamanlama açısından haksızdı. Başbakan eğer birşeyin hesabını soracaksa bunu basın toplantısı esnasında ve de o üslupla yapmamalıydı...

Hükümet daha soğuk kanlı, daha akılcı ve daha yapıcı politikalar izleyerek ve tutumlar takınarak birtakım yapay krizleri aşabilir... Bunu yapamazsa işi zor diye düşünüyorum....

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.