Φ Nazz Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 26 Mayıs , 2006 Tedavi edici tıp giderek yerinikoruyucu tıbba terk ediyor.Yani insanlar artık tedavi değil,hastalıklardan korunmak için para harcamak için para harcamak istiyor.Hastalıklardan korunmak mümkün olduğu kadar doğal beslenmek,kaliteli,uzun ve sağlıklı yaşamak ise sağlıklı yaşam uzmanı Prof.Osman Müftüoğlu'na göre zor değil. Prof.Osman Müftüoğlu'nun 16.Aralık tarihli gazete haberi. Arkadaşlar ,sağlıklı genç ve kaliteli bir yaşam için tek yapmamız gereken doğal yollarla alamadığımız vitamin ve mineralleri takviye yoluyla almaktır.İlgilenen arkadaşlara seve seve bilgi verebilirim,konuyla ilgili seminerler var! Alıntı
Φ bLeedinq_me Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Hangi Hastalığa Karşı Nasıl Beslenmeli Gündelik hayatta sık karşılaşılan sağlık sorunlarıyla başa çıkabilmenin basit ama etkili çözümleri var. İngiliz "Daily Mirror" gazetesine göre, bir çok ülkede yapılan araştırmaların sonucu olan bu yöntemlerden bazıları şöyle: Kalp Hastalıkları: C ve E vitamini keten tohumu, magnezyum, kırmızı üzümü kabuk ve çekirdekleriyle beraber bol biberiye ve akdiken otuyla tüketin. Bu kalbi güçlendirmekte damarları açmakta etkili. Özellikle biberiye kolesterolü düşürüyor. Ayrıca kekik suyu da kolesterolü düşürür ve dolaşımı canlandırır. Kolesterol: Az kahve tüketin. Bol miktarda su için Greyfudu lifleri ve posalarıyla birlikte tüketin ve için. Doğal B vitamini alın. Keten tohumu, sarımsak, biberiye, zencefil, yeşil çay, soya fasulyesi, omega 3 yağları, az tuzlu ve yağsız peynir alıp üzerine zeytin yağı dökebilirsiniz. Ödemler: Şişliklerde dolaşımı canlandırıcı ve idrar söktürücü olarak bir tutam kiraz sapı, mısır püskülü, saplarıyla beraber maydonoz, bir kaç yaprak melisa, az miktarda biberiye kaynatılıp sabah akşam içildigi zaman idrar söktürmede yardımcı olur. Sindirim Sistemi Rahatsızlıkları: Rezene ve sinamekiyi birlikte günde bir fincan için. Sinamekinin tek başına içilmesi yanlış, çünkü gaz ve kolit yapar. Keten tohumu, patlıcan tohumu, bamya, bütün yeşil lifli yapraklı sebzeler, bol miktarda sıcak su için. Kayısı kompostosu, mürdüm eriği kompostosu faydalıdır. Tansiyon: Tansiyon düşükse, tuz tüketimini artırın (tuzlu ayran), yüksek tansiyonda günde bir kaç diş sarımsak tüketmek önemli. Sarımsak, tansiyonu dengeler ve bazı kanser risklerini ortadan kaldırır. Kansızlık: Kırmızı et (hastanın kolesterolü yoksa), kuru üzüm, pekmez (şeker hastası degilse), çinko (yeşil yapraklı sebzeler ve kuru yemişler) ameliyatlara gerek kalmaksızın yaşlanmayı gecikleştiriyor ve bazı saglık problemlerini kolayca bertaraf ediyor. Rafine edilmiş pirinçten, beyazlatılmış şekerden uzak durun. Strese karşı soğuk duş: İngiltere'deki Hull Üniversitesi'nin araştırmasına göre, soguk duş, vücut ısısını düşürerek hem fiziksel hem de zihinsel açıdan dayanıklı hale getiriyor. Her sabah soguk duş alamasanız da, banyonun sonunda vücudunuza soguk su tutabilirsiniz. Astımı önlemek için limon koklayın: İsrailli araştırmacılar, limonda bulunan bir maddenin, astımı tetikleyen ozonun etkisini azalttıgını buldy. Güne başlarken bir bardak sıcak suya limon sıkıp buharı içinize çekin. Bu yöntem sindirimede faydalıdır. Temiz dişler için peynir çigneyin: Çedar gibi eski peynirler, tükürük salgısını artırır. Tükürük de dişlerde asit birikimini engeller. Yeşil çay agız kokusunu giderir: Yeşilçayın içerigindeki maddeler, agız kokusuna neden olan bakteri plagını çözer. Mide ekşimesine karşı sakız çigneyin: Sakız çiğnerken tükürügünüzü yutarsanız, bu da yemek borusundaki asit seviyesini dengeler. Alıntı
Φ bLeedinq_me Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Proteinler: Vücudumuzun vazgeçilmez yapı taşları hükmünde olan enzimler ve hormonlar birer protein maddesidirler. Hücre çekirdeklerinde yer alan aminoasitler, her insanı diğerinden ayıran özellikleri genetik olarak kodlamada kullanılırlar. Bu aminoasitler, mide ve barsaklarda emilen proteinlerin enzimlerle parçalanması (sentezi) sonunda elde edilirler. Et, süt, yumurta gibi hayvani gıdalarla; soya fasulyesi, mercimek, nohut ve kuru fasulye gibi baklagiller protein aldığımız başlıca besinlerdir. Proteinler çocukların büyümesinde, eskiyen hücrelerin yenilenmesinde, yaraların iyileşmesinde görev alan önemli besinlerdir. Vitaminler: Metabolizma olaylarında katalizör ve düzenleyici olarak görev yaptıkları tahmin edilen vitaminler, A, B, C, D, E ve K vitaminleri olarak isimlendirilir. Süt, süt ürünleri, et, yumurta, unlu gıdalar, yağlar, meyve ve sebzeler besin olarak alınırken; aynı zamanda vitamin ihtiyacıda karşılanmış olur. Dikkat: Vitaminler mutlaka tabi beslenme yoluyla alınmalı; suni vitaminlere itibar edilmemelidir. Vitamin hapları ve igneleri aldatmacadan başka bir şey degildir. Fazla alınmaları halinde zehirli tesirleri bile vardır. Alıntı
Φ bLeedinq_me Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2008 Ne ile ne yemeli ? Vücudun çeşitli maddelere ihtiyacı vardır. Bu nedenle her gün çeşitli gıdaları yemeye mecburuz. Bu çeşitli gıdalar gerekli ihtiyaçlarını saglayacak şekilde seçilirler. Fakat çeşitli gruptaki gıda maddeleri, hazım yönünden birbirinin zıttıdır ve biri digerini etkiler. Protein-yağlı gıdalar: Yaglar mideyi asit salgılaması için zorlamazlar. Bu sebeble yiyecekler içersindeki yağ, özellikle katı haldeki hayvani yağlar, ne kadar fazla olursa midenin asit salgılaması o kadar da az olur. Böylece midede hazım süresi uzar. Etler, balıklar ne kadar fazla yağlı olursa veya yumurta fazla yağ içerip pişirilirse, bunların hazmi çok uzun sürer, midede ağırlık yapar ve bazen hazım bozukluklarına neden olur. Sirke, Şarap, limon suyu, salata ve yeşil sebzeler, protein-yağ uyuşmazlıgını nispeten hafifletir. Bu nedenle et, balık, yumurta yanında bol limonlu salata yenilmelidir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.