Gönderi tarihi: 23 Eylül , 2012 12 yıl türkçe bir aşkı kürtçeye çevirememekten müzdaripliğim anlatabilseydim seni her görüdğümde içimdeki kıpırtıyı anlatırdım hani bazen bir bebek yüzündeki tebessümle gözgöze gelirsin ya o an görsün istersin seni bir tepki versin sana özel öyle büyümüştüm ben sustum sustukça sen uzaklaştın benden sen uzaklaştıkça ben daha çok sustum konuşabilsem sana ihtiyacım var derdim diyemedim ben diyemedikçe sen uzaklaştın uyardın beni sen her giderim dediğinde ben kürtçeye çevirmeye çalıştım içimdeki türkçe sevgi sözcüklerini beceremedim iki halkın arasına sıkıştı aşkımız iki duvar arasında çiçekler büyütmeye çalıştık az güneş ışığı bolca gözyaşı olmadı ben vazgeçemedim büyüklüğümden kendimi büyüttükçe sesim kısıldı sen duymaya zahmet etmez oldun ben uyarılarını önemsemedim sen tavır aldın ben alışırsın sandım anlaşamadık bir türlü anlamak bu kadr zormuydu bir Türk'ü? ben kalıpların arasına sıkıştım sen gidiyorum dedikçe kafamı gömdüğüm toprak parçası mezara döndü güzel koksada çiçeklerim ben senin kokunu özler oldum yoruldum türkçe bir aşkı kürtçeye çevirememekteki beceriksizliğimden müzdarip yanlışlarımın doğrultusunda bir iç çekişle uyandım bu sabah herşey için geçti artık ne çeviri için ne de umursamak bir türk gibi ağlıyorum şimdi bir kürdü sevmeyi beceremeyen her zamanki gibi masa başında kaybetmiş oysa ne cok kan dökmüş her cephede uyanmak istemeyen bir türk gibi yarısı bir kürt kızının avuçlarında kalmış kalbi yarısı ne işe yararsa artık hayata tutunmaya çalışmış olmamış çatışmada ağır yara almış bir türk gibi... özür dilerim yeterince dinleyip anlayamadığım için seni şimdi git asil bir kürt kızı gibi...
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.