Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2012 12 yıl Hristiyan dünyasını sarsacak keşif, yeni bulunan bir papirüsü inceleyen bilim adamlarından geldi. Papirüste Eski Mısır dilinde yazılanlara göre İsa, Mecdelli Meryem'den 'eşi' olarak bahsediyor. 8 santimetreye 4 santimetre boyunda olan papirüsün kilisenin inandığının aksine Hz. İsa'nın evlendiğini, eşinin ise havarilerinden Mecdelli Meryem olduğunu yazıyor. Adeta bir dogmayı yıkan cümleler papirüsün orta kısmında bulunuyor. Bilim adamlarının yaptığı tercümeye göre İsa Meryem olduğu düşünülen kişiden 'eşi' olarak bahsediyor. Benzer bir iddia 1945 yılında bulunan Nag Hammadi belgeleri olarak bilinen yazılarda da bulunmuştu. İncil, Mecdelli Meryem'den tövbe ederek günahlarından arınan ve Hristiyanlığı seçen bir hayat kadını olarak bahsediyor. Papirüsün tamamının günümüze kadar dayanmamış olması metnin tamamen tercüme edilmesini engelliyor fakat halen sağlam kısmında yazılanlar adeta Hristiyan dünyasını sarsacak nitelikte. Harvard Üniversitesi'nden Profesör Karen King'e göre, bu buluşun Hristiyanları derinden etkileyeceği kesin. Profesör King İsa'nın evli olması ihtimali hakkında ise 'Bu durum belki de eski Hristiyanların evliliği Tanrı'nın yaratıcılığının bir kutlaması olarak görmüş olabileceği anlamına geliyor.' diye konuşuyor. -Alıntı- Ya Kuran ne diyordu?
Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2012 12 yıl Kuran evli değildir diye söylediğini zannetmiyorum..Kuran oda bir insandır ve elçimizdir demişti..Eğer olay gerçekse Hristiyan camiası müslümanlara "bakın elçide Tanrıda böyle olur" sözleri tarihe karışmış olacaktır..Hoş bu olay İncil okurken içime vahyolunmadıda değil Fesatlığımdan olsa gerek.. İsa Mesih'in sözlerinin birçok kısmı hatta yüzde %90'ı gerçek anlamı dışında olduğu için "Bu durum belki de eski Hristiyanların evliliği Tanrı'nın yaratıcılığının bir kutlaması olarak görmüş olabileceği anlamına geliyor." olması ihtimali çoktur..
Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2012 12 yıl Bakara 253: Meryem oğlu İsa'ya açık mucizeler verdik Ali imran 45: Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir Kelime'yi müjdeliyor. Adı Meryem oğlu İsa'dır. Nisa 157: Ve "Allah elçisi Meryem oğlu İsa'yı öldürdük" demeleri yüzünden onları lanetledik. Nisa 171: Meryem oğlu İsa Mesih, ancak Allah'ın resulüdür Maide 17: Allah, Meryem oğlu Mesih'i, anasını ve yeryüzündekilerin hepsini imha etmek isterse Allah'a kim bir şey yapabilecektir? Maide 110: Ey Meryem oğlu İsa! Sana ve annene verdiğim nimetimi hatırla! Vs. vs. vs...
Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2012 12 yıl Mecdelli Meryem'in (Maria Magdalene) İsa'nın eşi olduğu söylentisi zaten hep vardır ortalıklarda.. Yeni birşey değil o yüzden Hristiyan dünyasının bu haberle sarsılacağını pek sanmıyorum. Hatta öyle ki bu konu edebiyat dünyasının dahi konularından birisi olmuştur hatırlayacaksınız Da Vinci Şifresi / Dan Brown.. Tabii benim bilmediğim başka diğer kitapların da... Bir de burayı anlamadım ya da yanlış anladım ben; burada bu surelerle neyi açıklamaya çalıştınız? Mecdelli Meryem (Maria Magdalene) ile İsa'nın annesi Meryem'in (Bakire Meryem) aynı kişiler olmadığını bildiğinizi düşünüyorum o zaman neden bu sureleri yazdınız onu anlamıyorum. Açıklayabilir misiniz? Bakara 253: Meryem oğlu İsa'ya açık mucizeler verdik Ali imran 45: Ey Meryem! Allah sana kendisinden bir Kelime'yi müjdeliyor. Adı Meryem oğlu İsa'dır. Nisa 157: Ve "Allah elçisi Meryem oğlu İsa'yı öldürdük" demeleri yüzünden onları lanetledik. Nisa 171: Meryem oğlu İsa Mesih, ancak Allah'ın resulüdür Maide 17: Allah, Meryem oğlu Mesih'i, anasını ve yeryüzündekilerin hepsini imha etmek isterse Allah'a kim bir şey yapabilecektir? Maide 110: Ey Meryem oğlu İsa! Sana ve annene verdiğim nimetimi hatırla! Vs. vs. vs...
Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2012 12 yıl Mecdelli Meryem (Maria Magdalene) ile İsa'nın annesi Meryem'in (Bakire Meryem) aynı kişiler olmadığını bildiğinizi düşünüyorum o zaman neden bu sureleri yazdınız onu anlamıyorum. Açıklayabilir misiniz? Magdala'lı Meryem'in İsa'nın müritlerinden olduğunu bilmiyordum. Şimdilik kısa bir araştırma yaptım. Bilgi için teşekkürler.
Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2012 12 yıl Magdala'lı Meryem'in İsa'nın müritlerinden olduğunu bilmiyordum. Şimdilik kısa bir araştırma yaptım. Bilgi için teşekkürler. Oooo bu durumda bu tartışma biraz hiç oldu
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.