Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Bugün okuduğum son derece ilginç bir haberi paylaşmak istedim. Gerçek midir değil midir bilinmez ama bu iddia tartışmaya değer;

ŞOK İDDİA

Boğaziçin Üniversitesi Tarih Profesörü Ayşe Hür, twitter'daki hesabında incisözlük'teki bu iddiayı paylaşarak, 'Bu iddia beni de şüphelendirdi' dedi.

İşte Hür'ün paylaştığı o mesajlar:

25 şehit ve işin aslı budur;

az önce afyon devlet hastanesinde görevli bir tanıdığım ile görüştüm. gelen cesetleri gördüğünü ve dün ölmüş gibi gözükmediklerini söyledi. sanki 1 hafta 10 gündür ölmüş gibiler dedi.

mesela askerlerimiz şırnak'ta ölmüş, fakat gelecek tepkiler düşünülerek bir helikopterle afyon'a nakledilmiş olabilirler mi? afyonda da fitili ateşe verip, kaza süsü verme çabaları vs..

akla hemen şehit haberlerini engellemek için facebook ve twitter'ı kapatan akp'nin halkın daha az tepki vereceğini düşünerek böyle bir plan gerçekleştirebileceği geliyor. bilemeyiz tabi. bunlardan beklenir.

cnnturk'e açıklama yapan eski tuğgeneral (ismini hatırlamıyorum, rütbe yanlış olmuş olabilir ancak az önce açıklama yaptı) bir kaç çarpıcı tespitte bulundu.

aklımda kalanlar şöyle.

1) o saatte tasnif yapılmaz

2) o kadar kişiyle tasnif yapılmaz

3) bombaların patlamaları için fünye ile bir araya gelmesi gerekir. ( bu konuyu yanlış anlamış olabilirim , teknik bilgisi olan daha detaylı açıklayabilir. )

4) bombalar düşmeye, çarpmaya dayanıklıdır. öyle hemen patlayabilecek şeyler değil.

tabi kaza olmuş olabilir. ama nasıl hemen çıkıp bu bir terör saldırısı diyemiyorsak, kesin olarak bu bir kaza diyemeyiz. ne olup olmadığını bir kaç gün içinde öğreniriz. tabi gerçekleri anlatırlarsa.

nedeninin el bombası ayrıştırma işi olduğunun iddia edilmesinden mütevellit el bombası dediğimiz hedenin kolay kolay yere düşme, fırlatılma, üstüne basılma, sarsılma gibi etkenlerle (üretim hatası yoksa) patlamayacağını bilen biri olarak oldukça saçma bulduğum patlama.

emekli tuğgeneral haldun solmaztürk'ün cnn türk kanalındaki telefon bağlantısında; "kaza olmama ihtimali kaza olma ihtimalinden daha fazladır" şeklinde nitelendirdiği patlamadır.

Alıntı: Haberinyeri.net

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Bu habere edilecek en sağlam itiraz "Şırnak'ta ölen askerlerin Afyon'da ne işi var?" itirazı olabilir. Mesela yani aileler çocuklarının nerede askerlik yaptığını bilmiyorlar mı? Demezler mi ki Şırnak'ta askerlik yapan çocuğumun Afyon'da ne işi var diye... Lakin istendikten sonra her türlü dalavereyi de yapmak mümkündür, bir kulp bulunur herhalde...

Gönderi tarihi:

Oyle birsey olmus olsaydi aileleri birakin firsatini kollayanlar hemen isin pesine koyulurlardi, yani elin agzi torba degilki buzesin. Zaten bizim halk muneccin gibi hersey olup bittikten sonra bir komplo teorisi uretmekte dunya ulkeleri siramalarinda uzerimize yoktur.

Burada asil sorulmasi gereken askerlerin sirnak yada afyonda sehit dusmesinin bir anlami yok, asil sorulmasi gereken sozde avrupa duzeyini kovalamaya calisirken asker ocagina evlatlarini emanet eden aileler hergun evlatlarinin cenazeleri gelecek giye olup olup diriliyorlar

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.