Gönderi tarihi: 10 Ağustos , 2012 12 yıl bi de benden olsun: YAY/THE BOW Yönetmen : Kim Ki-Duk Senaryo : Kim Ki-Duk Oyuncular : Han Yeo-reum/Seo Si-jeok, Jeon Gook-hwan/Seo Min-jeong Filmin Türü : Spiritual/Psycho-logical Orijinal Adı : Hwal/The Bow/Te Dryas Yapım Yılı : 2005 Yapım Ülkesi : Korea/Japan Orijinal Dili : Tibetan Filmin arka planı: -surprise/fluke sürpriz bir şekilde; -such treatment(al) bağdaşık ruhsal-tedavi/ günahların affı için ritüel ve.. -dryas/hyas/bovis kapsamlı ve türüne özgü kefaret.. -be tangent to fourth/transcendence/ deney üstü/innî kabullari terk/ yakin olma/hedefe varma /feth.. Filmin ön planında yaşanan olay şu; Denizin ortasında demirlediği teknesine, daha küçük bir motor ile balık tutmak isteyen amatörleri getirip, onlara yatacak ortamı sağlayan ve bu yolla geçimini sürdüren 60-65 yaşlarında bir yaşlı adam.. Yaşlı adamın, henüz 6 yaşındayken, şehirde kaybolmuş olarak bulduğu ve fakat ailesini dahi aramadan tekneye getirerek yıllardır beraber yaşadığı bir kız.. Bu gizemli beraberlik, balık tutmaya gelen konuklara çok farklı tarzda geleceklerini söyleyecek fal bakma ritüelini/modelini de bir şekilde oluşturmuştur. Yaşlı adam, kıza mistik aşk ile bağlıdır. Kız, boyutunu anlamasa da, bir biçimde karşılık vermektedir. Ta ki tekneye bir gün, bir genç adamın gelmesine dek.. ..
Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 12 yıl Yazar .. bi görsel şölen.. akıl-dışı mistik fotoğraflar.. ve dilsiz bi kordelâ.. fakat susmaksızın sizinle konuşan melodik sunu.. filmi mümkün olursa orijinal bir kayıttan izleyin. tv versiyonunu izledim.. en önemli sahneler makaslanmış.. film anlamını tamamen yitirmiş.. türkçe'ye çevrilmiş versiyonlar da öyle.. ..
Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 12 yıl Kim Ki-Duk, kesinlikle ruhuma dokundu ve dediğiniz gibi olduğundan daha izlemeden hiç kuşkum yok..Bugün ilk iş izleyeceğim..
Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 12 yıl İzledim, yeni bitti. Ve ne diyeceğimi bilmiyorum; filmi izlerken dünyada değildim, film bittikten sonra fark ettim... Hayat kadar tuhaf bir film...
Gönderi tarihi: 11 Ağustos , 2012 12 yıl Sabah ilk işim filmi izlemekti.. Fakat ben ister istemez ilkbahar, yaz, sonbahar, kış..ve ilkbahar ile karşılaştırdım.Bu film diğerinden kısa olmasına rağmen daha yavaş ilerliyordu.. Bilemiyorum ben belkide göl manzarasını daha çok seviyorum..
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.