Φ Alem-i Sır Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 28 Temmuz , 2012 Gönülden! Hele içimizde eylemezsek hazen Bu ruh-i sineyi hissettiysen, Sine-i süruru da hissedersin sen İşte sen beni de manen ağlattın Bu armağan gelirse âlem-i gönül den Bana değse, ne olur ki? Sana değmesin, nazar dilerim içimden Buyurun yürekte yeriniz var, derim ben Âlem-i Gönül de o çay içilir, o zaman Bu teşekkürü alabilirsem, sizden Bayram ederim ben, gönülden! Alem-i Sır * * * Hazen: (Hüzn) Keder. Tasa. Gam. Ruh-i: Ruha ait, ruhla ilgili. Ruhça. RUH: Ruh İnsanda, aklın erdiği bilgileri anlayan, his (duygu) organlarından beyne gelen duyguları alan, bedendeki bütün kuvvetleri, hareketleri idare eden, kullanan ve kendisi parçalanmayan bir cevher, varlık. İnsanların duygu organları ve hareket sinirleri, kalp ismindeki bir kuvvetin emrindedir. Bedenin dört yapı maddesi olan toprak maddeleri, su, hava ve ateş (hararet) ile yine insanda var olan nefis ve kalp kuvvetlerini bir arada tutan, çalıştıran kuvvet de, ruhtur. Kalbi (Yürek başkadır.) Sine: (farsça) kadın ismi 1. göğüs. 2. gönül, yürek. İç derinlik. Sürur: Sevinç. Manen: Mânâca. Mânâ cihetiyle. Ruhca. Esasca. Bâtınen. İç varlık bakımından. 1 Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.