Φ fcabas Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2012 Gönderi tarihi: 21 Temmuz , 2012 Uzmanlar, andız otu kökünün ezilip balla karıştırılarak yenilmesi durumunda astıma çok iyi geldiğini, bronşiyal öksürüklere ve boğmacaya karşı da büyük faydalar sağladığını söylüyor. Andız otu, yüzde 40 civarında inulin, eterli uçucu yağ helenin, sabit yağ, triterpenler ve acı maddeler içeriyor. Balgam söktürücü, öksürük gıcığını dindirici, terletici, sindirimi uyarıcı, antiseptik özellikleri bulunuyor. Özellikle bronşiyal öksürüklere ve boğmacaya karşı çok faydalıdır. Balgam birikimli tüm hastalıklarda, örneğin bronşit ve akciğer iltihabında kullanılabilir. Andız otu, şifalı bitkilerin çok yönlü etkinliklerine örnek gösterilebilecek bir bitkidir. Mikrop kırıcı özelliğe sahip İçerdiği sabit yağın yatıştırıcı etkisine, eterli yağın uyarıcı etkisi eşlik eder ve bu iki değişik etki, mikrop kırıcı özellikle bütünleşir. Andız otu kökü, astıma ve bronşiyal astıma karşı kullanılabilir. Eskiden tüberküloz tedavisinde kullanıldığı biliniyor. Andız otu ve kökü, İçerdiği acı maddeler sayesinde, iştahı açıcı ve sindirimi kolaylaştırıcı etkisi bulunuyor. İdrar artırıcı özelliği de böbrek hastalarının tercin nedeni. Andız otu ve kökü, dişilik organlarını çok olumlu etkiler. Adet düzenleyici olarak tanımlanabilir. Tümörlerin gelişimini durdurduğu söyleniyor. Mikrop kırıcı özelliği olduğu için bağırsak parazitlerine karşı etkisi tartışılmaz. Basur ve deri hastalıklarında iyi sonuç verdiği gözlemlenmiştir. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.