Deniz Börülcesi - Yenilebilir Doğal Otlar - Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog
Zıplanacak içerik
  • Üye Ol
Radya

Deniz Börülcesi

Önerilen İletiler

Salicornia Europaea L.

 

samphire_16x91.jpg

Kimlik Kartı

Ispanakgiller (Chenopodiaceae) familyasındandır. Tuzu sever. Tuzlu alanlarda yetişir. Bir yaz bitkisidir. Ayrıca tuz kullanmak gerekmez. Türkçe: Gerenotu, kurşunotu; İngilizce: Samphire, gl***wort; Almanca: Queller, Gl***chmelz; Fransızca: Salicorne’dir. Sodyum, Potasyum, Magnezyum, İyot, Kalsiyum gibi pek çok mineral içerir.

Denize yakın bir bölgelerde yol kenarlarında veya çalılıkların arasında bulunurlar. İlkbahar-yaz aylarında başlayan toplama süresi Ekim-Kasım aylarına kadar sürer. Ancak en lezzetli ve en makbul olduğu zamanlar yaz ortasına kadar ki dönemdir. Bu dönemi aşınca kartlaşır, daha sonra zor pişer.

 

Haşladıktan sonra, ucundan tutup içindeki kılçıkları tek tek ayıklamanız gerekir..Temizlerken bana afakanlar basıyor ama çok lezzetli bir salata..smile.png

 

Bu da tarifimiz : http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/viewrecipe.php?id=4374&ord=title&asc=ASC&entries=30

Bu iletiyi paylaş


İletiye ulaşan sekme (kopyala)
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Hemen ileti gönderebilir ve devamında kayıt olabilirsiniz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.