Gönderi tarihi: 19 Haziran , 2012 13 yıl Salicornia Europaea L. Kimlik Kartı Ispanakgiller (Chenopodiaceae) familyasındandır. Tuzu sever. Tuzlu alanlarda yetişir. Bir yaz bitkisidir. Ayrıca tuz kullanmak gerekmez. Türkçe: Gerenotu, kurşunotu; İngilizce: Samphire, gl***wort; Almanca: Queller, Gl***chmelz; Fransızca: Salicorne’dir. Sodyum, Potasyum, Magnezyum, İyot, Kalsiyum gibi pek çok mineral içerir. Denize yakın bir bölgelerde yol kenarlarında veya çalılıkların arasında bulunurlar. İlkbahar-yaz aylarında başlayan toplama süresi Ekim-Kasım aylarına kadar sürer. Ancak en lezzetli ve en makbul olduğu zamanlar yaz ortasına kadar ki dönemdir. Bu dönemi aşınca kartlaşır, daha sonra zor pişer. Haşladıktan sonra, ucundan tutup içindeki kılçıkları tek tek ayıklamanız gerekir..Temizlerken bana afakanlar basıyor ama çok lezzetli bir salata.. Bu da tarifimiz : http://www.turkish-media.com/yemektarifleri/viewrecipe.php?id=4374&ord=title&asc=ASC&entries=30
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.