Misafir geothe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 KUL: Rabbinin kölesi olmak bir köle sahibinden hiçbirşey beklenti içerisinde olamayıp sahibinin ona verdikleri ile yetinecegi gibi var olan insandır.bir köle nasıl sahibinin bütün emirlerine uymak zorunda ise kulda rabbinin bütün emir ve yasaklarına uymak zorunda kalan kişidir...İnanılır gibi değil..Bu çağda bu kafa... bu çağda değil her çağda... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 quote name='aslan34' date='Aug 21 2007, 09:55 PM' post='585482']Hala anlamamakta ısrar ediyor ve konuyu saptırıyorsun.Kimseyi istediğimiz kılığa sokmak gibi bir derdimiz yok,olamazda. Örnek verecek olursak,bir insan özel hayatında istediği kadar içki içebilir,kimseyi ilgilendirmez,ama benim ve onlarca kişinin yolculuk yaptığı bir otobüsün şöförü, içmek benim hakkım,kimse karışamaz diye alkollü olarak vasıtayı kulllanamaz. Zira bir çok insanın hayatı söz konusu. Ben bal gibide o şöföre itiraz eder arabayı kullanmaktam men ederim .Zaten yasalarda bu sebepten alkollü araba kullanmayı yasaklıyor. Toplu alanlarda emniyet açısından bir çok özgürlük kısıtlanır. Bunun dinle hiç bir ilgisi yoktur.Mesela uçakta veya hastane gibi toplu alanlarda yolcuların ve hastaların emniyeti açısından cep telefonu kapama zorunluluğu vardır.Bu benim özel hakkım, ne diye beni zorla istediğiniz kılığa sokuyorsunuz kimse itiraz edemez. senin söylediklerinle, benim insanları başka kılıga sokma arasında herhangi bir ilişki yok. eger anlaşılmayan bir durum varsa ve bunun sonunda yapılan bir saptırma geliyorsa bunu sen yapıyorsun. okuluna başörtüsü ile giren biri ile senin örneklerini nasıl ilişkilendiriyorsun?. bunun cevabını-eger varsa öyle bir cevap- bir zahmet yazıverin. örnek; bir insan özel hayatında ve gene özel mekanında istedigi kadar içki içebilir. ama benim ve onlarca kişinin arasında göstere göstere bu sözde hakkını kullanamaz. burada direk nesle ve topluma bir 'savaş' söz konusudur. benim bal gibide o adama (düzene, sisteme herne ise) itiraz hakkım vardır kamusal alanlarda insan ve toplum saglıgına zararlı eylemler yasaklanabilir ve yasaklanmalıdır. bütün sistemler zaten böyledir, kendi zaviyesinden insan ve toplumları için zararlı olanları yasaklarlar. iş bu zararları tartışmakdır, benim dünya görüşüm şöyle, yok böyle, ay ne kadar bilimselim, ne kadar da modernim-bundan ne anlaşıldıgıda önemli ya neyse- yollu masallarla ancak boşa zaman kaybederiz evet, şimdi insanlık dışı bir yasak olan başörtüsünü biraz bu bakış açısından bize anlatman gerekir. hadi biraz daha anlaşılır olalım ve aramızda ki farkları asgariye indirelim. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 senin söylediklerinle, benim insanları başka kılıga sokma arasında herhangi bir ilişki yok.eger anlaşılmayan bir durum varsa ve bunun sonunda yapılan bir saptırma geliyorsa bunu sen yapıyorsun. okuluna başörtüsü ile giren biri ile senin örneklerini nasıl ilişkilendiriyorsun?. bunun cevabını-eger varsa öyle bir cevap- bir zahmet yazıverin. örnek; bir insan özel hayatında ve gene özel mekanında istedigi kadar içki içebilir. ama benim ve onlarca kişinin arasında göstere göstere bu sözde hakkını kullanamaz. burada direk nesle ve topluma bir 'savaş' söz konusudur. benim bal gibide o adama (düzene, sisteme herne ise) itiraz hakkım vardır kamusal alanlarda insan ve toplum saglıgına zararlı eylemler yasaklanabilir ve yasaklanmalıdır. bütün sistemler zaten böyledir, kendi zaviyesinden insan ve toplumları için zararlı olanları yasaklarlar. iş bu zararları tartışmakdır, benim dünya görüşüm şöyle, yok böyle, ay ne kadar bilimselim, ne kadar da modernim-bundan ne anlaşıldıgıda önemli ya neyse- yollu masallarla ancak boşa zaman kaybederiz evet, şimdi insanlık dışı bir yasak olan başörtüsünü biraz bu bakış açısından bize anlatman gerekir. hadi biraz daha anlaşılır olalım ve aramızda ki farkları asgariye indirelim. Sen yazılanları okumuyorsun galiba, ben anlatsam yine kabul etmeyeceksin. ama bak müslüman kardeşin fft ne güzel anlatmış. İslamda dediğin sürece ben de ısrar ediyorum... İslamın kitabında bul ve sun... kitapta bulamazsan eğer. işte o zaman islamla değil onu uygulayamayanlarla uğraş... ama tutup hatları karıştırma... İslama söylediğin her laf İncil e de gider,Tevrat a da gider,Zebur a da gider,,,o eşşiz kitap diğerlerinin doğrulayıcısır...bu arada gelelim anlattığın olaya... evet istediği kadar doktor olsunlar... dinimize göre kimse kimsenin cinsel organını görmek zorunda değil... erkeklere erkek doktorlar baksın.. bayanlara bayan doktor... ona kalırsa İslamı yaşayan bir bayana,islamı yaşamayan bir bayan dahi bakamaz... oldu mu... bence sakıncası yok... hatta inananlar için ayrı inanmayanlar ya da orta kararlılar için ayrı hastane yapsınlar... nasıl fikir... maşallah nüfusumuz herşeye yeter... erkeklere yetecek erkek doktorlarda çok çıkar... madem o bayan şahsiyet dinine bu kadar düşkünmüş ya başka meslek ya da başka hastene seçseymiş... o bişeyi yanlış yaptıysa onun sorunu olur İslamın değil... Bunları ben söylemiyorum bir müslümanın ağzından çıkan itiraflar.fft hızını alamamış devamında diyorki, İslamı yaşayan bir bayana,islamı yaşamayan bir bayan dahi bakamaz... oldu mu... bence sakıncası yok... hatta inananlar için ayrı inanmayanlar ya da orta kararlılar için ayrı hastane yapsınlar.. Bu kafada olanlar tıb bilimi alacak ben veya başkası sırf erkek olduğu veya dinsiz olduğu için beni geri çevirecek ve bunun adı başörtüsü kullanma hakı olacak öylemi ? Dinsiz bir kadın doğum için bu kafada olan bir bayan doktora gelecek oda sen dinsiz olduğun için sana gerekli müdaheleyi yapamam diyecek ve bunun adı başörtüsü hakkı olacak öylemi ? Tıbbı bir müdaheleyi bile cinsel açıdan değerlendirenlerin,cinsellik olarak görenelerin bilim yuvalarında işi yok.Siz başörtüsü (dininzi yaşayacaksınız)takacaksınız diye insanlar hastane hastane dolaşmak zorunda değil. Umarım şimdi anlamışsındır Alıntı
Misafir geothe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Dinsiz bir kadın doğum için bu kafada olan bir bayan doktora gelecek oda sen dinsiz olduğun için sana gerekli müdaheleyi yapamam diyecek ve bunun adı başörtüsü hakkı olacak öylemi ? Tıbbı bir müdaheleyi bile cinsel açıdan değerlendirenlerin,cinsellik olarak görenelerin bilim yuvalarında işi yok.Siz başörtüsü (dininzi yaşayacaksınız)takacaksınız diye insanlar hastane hastane dolaşmak zorunda değil. Umarım şimdi anlamışsındır o da dinsiz olduğunu söylemesin canım doğuma gelmiş tebliğe değil.. kendi uydurduğunuz şeylere bi de inanıyosunuz ya..inanamıyorum... bu ara da ilk cümlem şakaydı .. sen ona da cevap yazarsın şimdi.. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 o da dinsiz olduğunu söylemesin canım doğuma gelmiş tebliğe değil.. kendi uydurduğunuz şeylere bi de inanıyosunuz ya..inanamıyorum... bu ara da ilk cümlem şakaydı .. sen ona da cevap yazarsın şimdi.. Senin işin gücün ***** atmakmı ? fft nin söylediklerini ben nasıl uydurmuş oluyorum açıklarmısın? Hem laf sok, hemde şaka yaptım diye sıyrılmaya çalış. o da dinsiz olduğunu söylemesin canım doğuma gelmiş tebliğe değil. Dinsiz olduğunu söylemesine gerek yokki.Bunun nasıl anlaşılacağını kriterinide vermiş fft,oku bak. (fft)İslamı yaşayan bir bayana,islamı yaşamayan bir bayan dahi bakamaz... Başı açık bir kadın islamı yaşamıyor olduğuna göre onları bile geriçevirecek. Alıntı
Misafir geothe Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 21 Ağustos , 2007 sıkıldım artık bu şekilde biyere varılmaz ..size mutluluklar.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 KUL: Rabbinin kölesi olmak bir köle sahibinden hiçbirşey beklenti içerisinde olamayıp sahibinin ona verdikleri ile yetinecegi gibi var olan insandır.bir köle nasıl sahibinin bütün emirlerine uymak zorunda ise kulda rabbinin bütün emir ve yasaklarına uymak zorunda kalan kişidir...İnanılır gibi değil..Bu çağda bu kafa... Evet ben Allah'ın kuluyum ve bir tek ona kulluk yaparım,bu çağda bu kafa bende mevcut,varmı bir itirazı olan? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Senin işin gücün ***** atmakmı ? fft nin söylediklerini ben nasıl uydurmuş oluyorum açıklarmısın? Hem laf sok, hemde şaka yaptım diye sıyrılmaya çalış.Dinsiz olduğunu söylemesine gerek yokki.Bunun nasıl anlaşılacağını kriterinide vermiş fft,oku bak. Başı açık bir kadın islamı yaşamıyor olduğuna göre onları bile geriçevirecek. "hatta inananlar için ayrı inanmayanlar ya da orta kararlılar için ayrı hastane yapsınlar... nasıl fikir... maşallah nüfusumuz herşeye yeter..." sen buna cevap ver,bu seninde istediğin gibi,benimde istediğim gibi muayene olmama daha yakın değil mi? bugün bu tarz oteller açılmaya başladı mesela... senin havuza girme hakkın olduğu gibi benim de var... çok mu zor? insanların buna göre ortak ya da karşısındakini hiçe saymayan bişeyler yapması... ama burda beklenti sizlere düşmez elbet... inanan insanlar varsa ,inandığı din adına hastane yaptırmaya çalışabilir... bir kerede millet toplansın,cami yerine hastane için çabalasın... daha örnek mi.. bende yaşıyorsam bu ülkede ve benim gibilerden çok varsa,aldığım etin islami koşullara göre kesilmiştir ibaresini taşımasını isterim,ben bu ibareyi taşıyan eti bulabildiğim gibi,ülkemizde misafir olan ya da kalan bir hristiyan da domuz etini bulabilmeli ya da onlarda da aynı kural olduğuna göre haram mevzusunda,Tanrı adına kesilmiş eti bulabilmeliler...ya da inanmayan ne yemek isterse... neden hep olaylara tek yönden bakılmak zorunda... Osmanlı fena mı etmiş bir tarafta ezana bir tarafta çan a izin verirken, ya da mahkemeleri buna göre ayırabilirken... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 "hatta inananlar için ayrı inanmayanlar ya da orta kararlılar için ayrı hastane yapsınlar... nasıl fikir... maşallah nüfusumuz herşeye yeter..."sen buna cevap ver,bu seninde istediğin gibi,benimde istediğim gibi muayene olmama daha yakın değil mi? bugün bu tarz oteller açılmaya başladı mesela... senin havuza girme hakkın olduğu gibi benim de var... çok mu zor? insanların buna göre ortak ya da karşısındakini hiçe saymayan bişeyler yapması... ama burda beklenti sizlere düşmez elbet... inanan insanlar varsa ,inandığı din adına hastane yaptırmaya çalışabilir... bir kerede millet toplansın,cami yerine hastane için çabalasın... daha örnek mi.. bende yaşıyorsam bu ülkede ve benim gibilerden çok varsa,aldığım etin islami koşullara göre kesilmiştir ibaresini taşımasını isterim,ben bu ibareyi taşıyan eti bulabildiğim gibi,ülkemizde misafir olan ya da kalan bir hristiyan da domuz etini bulabilmeli ya da onlarda da aynı kural olduğuna göre haram mevzusunda,Tanrı adına kesilmiş eti bulabilmeliler...ya da inanmayan ne yemek isterse... neden hep olaylara tek yönden bakılmak zorunda... Osmanlı fena mı etmiş bir tarafta ezana bir tarafta çan a izin verirken, ya da mahkemeleri buna göre ayırabilirken... Ben gerekli cevapları verdim.Devlet bu kafada olduğunuzu bildiği için zaten başörtüsünü yasaklıyor,çokta yerinde bir karar.Yoksa zararlı hiç bir yan etkisi olmayan bir parça bezi niye ysaklasınki,yasaklanan aslından bez değil sizlerin çağdaş olmayan düşüncelerinizdir. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Ben gerekli cevapları verdim.Devlet bu kafada olduğunuzu bildiği için zaten başörtüsünü yasaklıyor,çokta yerinde bir karar.Yoksa zararlı hiç bir yan etkisi olmayan bir parça bezi niye ysaklasınki,yasaklanan aslından bez değil sizlerin çağdaş olmayan düşüncelerinizdir. Anlaşılan o dur ki, bunların hepsi birbirine insanın insana baktığı gibi değil de, başka amaçlarla bakıyorlar. Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Ben gerekli cevapları verdim.Devlet bu kafada olduğunuzu bildiği için zaten başörtüsünü yasaklıyor,çokta yerinde bir karar.Yoksa zararlı hiç bir yan etkisi olmayan bir parça bezi niye ysaklasınki,yasaklanan aslından bez değil sizlerin çağdaş olmayan düşüncelerinizdir. ******** ******** biliyorsun ya da bilmen lazım; iktidarlar gelip geçicidir, insan kültürü daimdir ama sistemler gelip geçicidir. hele azınlık iktidarları daha çabuk aşınmaya ve yok olmaya giderler. bunu, insan yaşını baz alarak degil daha geniş tarihi bakışlardan anlayabilirsin. önemli olan bu dünya için yolun sonu degildir, asıl önemde olan yolda olmandır, yolun yolcusu olmandır. herkesde bir yolun yolcusudur bu dünyada. nokta diyorum ama sana baglı . selam hidayete tabi olanlara. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 fft, ironi olarak ortaya attığın teklifler gerçekten ciddi olarak teklif edilmişti. Bir zamanlar da şimdiki iktidarın hocası hukuku parçalamayı ve müslümana ayrı, hristiyana ayrı, yahudiye ayrı hukuk önermişti. Gerçi bu zatın da neyi ciddi neyi şaka söylediği belirsizdi, millet haberleri stand-up komedi izler gibi izler olmuştu. Belki o da şaka yapmıştır. Neyse öğrencileri bu safsatanın bir ölçüde farkına mı vardılar, yoksa modernist bir tavır takınarak dini daha hoş göstermeyi mi ilke edindilerse milli görüş gömleğini çıkardıklarını deklere ettiler. Ben ikinci olasılığın geçerli olduğunu biliyorum. Bu modernizeyi gerçekleştirmek için hadis ayıklama operasyonu filan başlattılar. Yok işte kadını dövme hadislerini filan geçersiz ilan ettiler de ben buna epey bir gülmüştüm. "Hadi hadisleri ayıkladınız diyelim, mümkün de değil ya, hangi birini ayıklayacaksın, hem ayıkladın diye bunlar unutulacak mı, mümkün değil. Hangi çağda yaşıyoruz, her şey kitaplara, bilgisayar belleklerine geçmiş. Hadisi şu şuna bu buna rivayet etmiş ve en son diyanet iptal etmiş diye mi ravi zinciri ekleyeceksiniz?" demiştim. Sonra ekledim: "Peki ayetleri nasıl ayıklayacaksınız?" Hadisler durduk yerde kafadan atılmamış, Kur'an'ın ruhu neyse, ona uygun düzenlenmiş. Hatta bir hadisin geçerlilik kriterlerinden birisi Kur'an ile çelişkili olmamasıdır. Daha önce de söyledim, kazı çoktan yakmışsınız, öyle de çevirseniz, böyle de çevirseniz artık faydası yok. Bu kumaşı şöyle bir önümüze serip ne elbise çıkar bakalım. Pek bir şey çıkmaz. Olsa olsa folklorik, geleneksel bir din kültürü çıkar, zamanının şartlarında öyleymiş denir geçilir ve bu güne hitap eden bir öneride bulunulmadan geçmişin bir kültür mirası olarak korunur... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Anlaşılan o dur ki, bunların hepsi birbirine insanın insana baktığı gibi değil de, başka amaçlarla bakıyorlar. insanın insana baktığı gibi bakanlar sizlerseniz,ben hayvanların hayvanlara baktığı gibi bakmayı tercih ederim... henüz onlar kadar olamadık ki onlardan ilerisini düşünelim... şu başka amaçlar neymiş bana bi anlatında bakalım bu konularda bizler mi bilimseliz sizler mi yeterince... kendi önyargılarınızla ve korkularınızla dolu akli yargılarınızı bizimle boşa bağdaştırmayın... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 fft, ironi olarak ortaya attığın teklifler gerçekten ciddi olarak teklif edilmişti. Bir zamanlar da şimdiki iktidarın hocası hukuku parçalamayı ve müslümana ayrı, hristiyana ayrı, yahudiye ayrı hukuk önermişti. Gerçi bu zatın da neyi ciddi neyi şaka söylediği belirsizdi, millet haberleri stand-up komedi izler gibi izler olmuştu. Belki o da şaka yapmıştır. Neyse öğrencileri bu safsatanın bir ölçüde farkına mı vardılar, yoksa modernist bir tavır takınarak dini daha hoş göstermeyi mi ilke edindilerse milli görüş gömleğini çıkardıklarını deklere ettiler. Ben ikinci olasılığın geçerli olduğunu biliyorum. Bu modernizeyi gerçekleştirmek için hadis ayıklama operasyonu filan başlattılar. Yok işte kadını dövme hadislerini filan geçersiz ilan ettiler de ben buna epey bir gülmüştüm. "Hadi hadisleri ayıkladınız diyelim, mümkün de değil ya, hangi birini ayıklayacaksın, hem ayıkladın diye bunlar unutulacak mı, mümkün değil. Hangi çağda yaşıyoruz, her şey kitaplara, bilgisayar belleklerine geçmiş. Hadisi şu şuna bu buna rivayet etmiş ve en son diyanet iptal etmiş diye mi ravi zinciri ekleyeceksiniz?" demiştim. Sonra ekledim: gelde bu sözlere katılma... madem ayıklayacaktın,onca insana bunları nasıl ezberlettin yıllarca... "Peki ayetleri nasıl ayıklayacaksınız?" Hadisler durduk yerde kafadan atılmamış, Kur'an'ın ruhu neyse, ona uygun düzenlenmiş. Hatta bir hadisin geçerlilik kriterlerinden birisi Kur'an ile çelişkili olmamasıdır. ... malesef buna katılmıyorum... resmen bangır bangır Kurana aykırı hadisler dolanıyor etrafta... artık nasıl yazılar dolaşıyorsa hatta takvim yapraklarında,kulağımı tırmalayanlara ne zaman baksam hadisle,kulağıma hoş gelene ne zaman baksam ayetle karşılaşıyorum..Kuran ruhu bambaşka bir olaydır.. onun dışında birebir mealden,en sade halinden uzaklaşan her yorum,onu lekeler... Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 gelde bu sözlere katılma... madem ayıklayacaktın,onca insana bunları nasıl ezberlettin yıllarca...malesef buna katılmıyorum... resmen bangır bangır Kurana aykırı hadisler dolanıyor etrafta... artık nasıl yazılar dolaşıyorsa hatta takvim yapraklarında,kulağımı tırmalayanlara ne zaman baksam hadisle,kulağıma hoş gelene ne zaman baksam ayetle karşılaşıyorum..Kuran ruhu bambaşka bir olaydır.. onun dışında birebir mealden,en sade halinden uzaklaşan her yorum,onu lekeler... Sayın fft, Kurana aykırı hadislerin farkına varmış ve bunu dillendirebilme cesaretini gösterbilmişsin. Aynı cesareti, kuranaın falanca ayeti ile filanca ayati arasındaki aykırılıkları/çelişkileri görmek için de göstermenizi temenni ederim. Saygılar. Alıntı
Misafir demirefe Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 22 Ağustos , 2007 fft, sizi çok iyi anlıyorum. Zaten bu konu, İslamcı kesim içinde bir tartışma konusudur. Katolik diyebileceğimiz gelenekselciler hadisleri elletmezler. Modernistler ise hadis ayıklamakla da bu işin olmayacağını, en iyisi hadisleri toptan kabul etmemeyi önerirler. Mantıklı bir yönü yok değildir. Şurada biri bir öykü anlatsa, sonra biri öbürüne anlatsa, bir kaç ağızda ne şekle giriyor. Bu benim sorunum değil, ama gelenekçi bir dindar bana hadis okursa, böyle derim. Moderniste gelince... Hiç bir literatürü toplayıp yok edemezsiniz. Ettik deseniz de yok olmaz. Neyse tereciye tere satmayayım, aralarında oturup bu işi halletsinler. Fakat benim açımdan her belge, efsaneler bile, işte Gılgamış destanı, Ergenekon destanı...vs tarihsel ipuçları içerir. Hadislerin ne ölçüde tahrif oldukları veya olmadıklarını araştırmak bile tarihsel ipuçları verebilir. Hadis ve ayetlerin ayrı bir hava taşıdıkları doğrudur. Fakat bu kesinlikle bir önyargıdır. Duya duya beyninize nakşolduğu için böyle hissediyorsunuz. İlk müslümanların karıştırmamaları için uzun süre hadis yazılması yasaklanmıştı. Bir de tabii "Muhakkak ki biz... Andolsun ki..." gibi cümle kalıpları bu işte etkili oluyor. Hadis kalıpları farklıdır "Nefsim kudretinde olan..." gibi bazı kalıpları vardır. Örnek bunlar, araştırsanız belli kalıp örneklerini çıkarabilirsiniz. Aruz vezni gibi bir tarz vardır yani kesinlikle... Valla bilmem fft, gelenekçi misiniz, modernist mi siz karar vereceksiniz. Yalnız dikkatli olun, gelenekçiler modernistlere neredeyse yarı ateist gözüyle bakar ve çok kızarlar. "Bunlar İslam'ı içten yozlaştırıp çökertmek isteyen gizli ajan düşmanlar" derler. Bir sürü tartışma gündeme gelir, hadis olmayınca namaz hangi vakitlerde kaç rekat kılınacak ne bileceğiz derler, modernistler kılmayız olur biter, zaten beş vakit kılıyor muyuz ki derler, vay bid'atçılar, vay hurafeciler... İş uzar gider. Ben de derim ki millet güneş sisteminde sonda göndermedik gezegen koymadı, daha dün "millet Ay'a gitti" derken bu bile eskidi, dünyayı bıraktıp güneş yörüngesine teleskop yerleştiriyorlar, atomu geçtik, protonun içinde ne var diye bakılan aletler yaptılar... Biz hadis ayıklayasıya adamlar uçup gittiler diyorum... Alıntı
Misafir aslan34 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 fft, sizi çok iyi anlıyorum. Zaten bu konu, İslamcı kesim içinde bir tartışma konusudur. Katolik diyebileceğimiz gelenekselciler hadisleri elletmezler. Modernistler ise hadis ayıklamakla da bu işin olmayacağını, en iyisi hadisleri toptan kabul etmemeyi önerirler. ne kadarda genel yazıyorsunuz. hangi gelenekselciler hadisleri 'elletmez'? hangi modernistler toptan reddediyor hadisleri? ne anlamak lazım bu yargılardan? önce modernistlerden başlayın isterseniz. gerçi zihinsel evresi İslam kültürü açısından yetersiz kalanlarla bu türden tartışmalara girmek istemiyordum ama bir istisna getirebiliriz buna. demek istedigim biraz daha somuta inmek, bizi bu konuda biraz aydınlatırsanız, bizde tam olarak neyi tartıştıgımız konusunda bilgi sahibi olmuş oluruz. Müslümanların arasında olan söz konusu tartışma da, hadisleri topdan reddeden modernistlere dair biraz daha bilgi yazmanız gerekecek. uydurma hadis olabilecegini kabul etmek başka birşey, bunun için çokkk uzun yıllar önce bir sistematik oluşturuldu. ayrıca buna da deginiriz. Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Sayın fft, Kurana aykırı hadislerin farkına varmış ve bunu dillendirebilme cesaretini gösterbilmişsin. Aynı cesareti, kuranaın falanca ayeti ile filanca ayati arasındaki aykırılıkları/çelişkileri görmek için de göstermenizi temenni ederim. Saygılar. hadi ben okuyorum okuyorum çelişkili tek söz görmüyorum,derken sizin buraya taşıdıklarınıza bakıyorum yine onlarda sizin sandığınız gibi çelişki olmadığını farkediyorum... Kuran da tek bir çelişki yoktur... herşeyin gelişimi,anlatılışı bütünlük taşır... hatta bazı ara cümleler o kadar çok yerde tekrarlanır ki,kafanıza kazınmasından başka yol kalmaz... öğrenmenin en güzel yolu... sürekli tekrar... onda çelişki yok,olsa olsa inanmayanların kafasını karıştıran cümle içindeki yerlerde bir farklılık var.. anlamlar ,öğütler,olaylar hep aynı..... çoğu şeye "evet bu Kuran dan,ya da hayır bu ondan değil" diyebilen aklım,hani bu olay öyle değil de şöyleydi demedi bu güne kadar... sizlerin taşıdıkları ve çelişki dediklerinize bakınca da ,demekki Allah izin verirse,asla da demiyecek... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Birkeresinde kurani tarafsiz bir sekilde okuyamayacaginizdan bahsetmistiniz...Kafanizdan butun dinle ilgili dusunceleri atmadan,ve tarafli okudugunuz surece o celiskiyi zaten goremezsiniz...Gorsenizde alamazsiniz... evet bundan bahsetmiştim,ama bir keresinde değil çok keresinde ,eskiden yaratan inancı olan ama Kuran a inanmayan biri olduğumdan da bahsetmiştim... ondaki herşeyi çelişki sanırdım bende bir zamanlar.. hop oturup hop kalkardım,inandığım mükemmel yaratan inancına ve sevgisine dayanarak... bu kitap ondan olamaz diye... vay benim akılsız başıma ki ,at atabilirsen o günlerin pişmanlığını... Allah bana o günahlarımı asla unutturmasın inşallah...işte bütün çabamın altında yatan açık bir yaşantı.. ama var mı anlamak isteyen... Rabbimin benim başıma getirdiği musibetlerin haddi hesabı yok o günlerde.. darısı hepinizin başına inşallah... ben en çokta Rabbimden gelen belayı severim,başıma balyoz inmesini severim... ya onlar olmasaydı halim nice olurdu.. şu halimle bile , onun merhametinden başka ümidim yokken... Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 23 Ağustos , 2007 Ne diyim siz dogru yolu buldugunuzu dusunuyorsaniz yolunuzda mutluluklar...Ama musibetlerden dolayi inanca dondugunuzu soluyorsaniz ben sadece gulerim,baska birseyde yapamam.... Saygilar.... başıma durduk yere musibet geldi bende inandım değil,,boşa gülmeyin... ben yapacaklarımı yaptım,,cezası tez geldi... Yaratan hakettiğimin karşılığını ,fazlasıyla merhametiyle verdi... o kadar merhametli ki,benim gibi bir kula bile yardımının haddi hesabı yok... ben onun hangi nimetini unutayım... bütün müdahalesini hissettiren Rabbime hamdolsun... Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 başıma durduk yere musibet geldi bende inandım değil,,boşa gülmeyin... ben yapacaklarımı yaptım,,cezası tez geldi... Yaratan hakettiğimin karşılığını ,fazlasıyla merhametiyle verdi... o kadar merhametli ki,benim gibi bir kula bile yardımının haddi hesabı yok... ben onun hangi nimetini unutayım... bütün müdahalesini hissettiren Rabbime hamdolsun... Bende de tam tersi oldu. Dini bıraktıktan sonra hobilerim ve kazancım çoğaldı.Eskiden öldükten sonra cennetmi, cehennemmi diye düşünmekten hayatım zehir olmuştu adeta.Şimdi ise çok mutluyum. Tüm bu mutlulukları bana islamın allahı vermiş olamaz. Kendisine inanmayanları öldükten sonra ebedi kepap yapacağını söylediğine göre bu dünyada dinini terkeden birini mutlu etmesi elbetteki olanak dışıdır.Buda gösteriyorki islamın allahı ya hiç yok,yada tek değil. En azından diğer tanrılar kadar güçlü değil. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 hadi ben okuyorum okuyorum çelişkili tek söz görmüyorum,derken sizin buraya taşıdıklarınıza bakıyorum yine onlarda sizin sandığınız gibi çelişki olmadığını farkediyorum... Kuran da tek bir çelişki yoktur... herşeyin gelişimi,anlatılışı bütünlük taşır... hatta bazı ara cümleler o kadar çok yerde tekrarlanır ki,kafanıza kazınmasından başka yol kalmaz... öğrenmenin en güzel yolu... sürekli tekrar... onda çelişki yok,olsa olsa inanmayanların kafasını karıştıran cümle içindeki yerlerde bir farklılık var.. anlamlar ,öğütler,olaylar hep aynı..... çoğu şeye "evet bu Kuran dan,ya da hayır bu ondan değil" diyebilen aklım,hani bu olay öyle değil de şöyleydi demedi bu güne kadar... sizlerin taşıdıkları ve çelişki dediklerinize bakınca da ,demekki Allah izin verirse,asla da demiyecek... Okumaktan okumaya fark var elbette. Biri vardir ki, zaten iman ettiğinden dolayı derine inmeden, üstünkörü, inanıyorum onun için çelişki yoktur, bir bütünlük taşır inancı ile okur. Bir diğeri de vardır ki, iman eder, fakat neye iman ettiğini bilmek istediğinden derinlemesine okur ve gözüne bir çelişki çarptımı iman ettiğini incelemeye alır. Muhammed'e ve Kuran'a şüpheli gözle bakmaya başlar ve sonunda imandan kopar, kopması gerekir. Koparsa ne mi olur? Hiçbir şey olmaz. Hayatına o güne kadar nasıl insan olarak devam etmişse öyle devam eder. Gene iffetlidir, gene sevecendir, gene yardımseverdir, gene dürüsttür vs. vs. Yani, iman edenle etmeyen arasında insancılık açısından bir fark yoktur. Ancak din diye bir dayanağı kalmamıştır, çünkü bu kadar çelişkiye, bu kadar yalan dolana ihtiyacı yoktur. Bir dine ve bu dinin kurucusuna ve onun kitabına iman edenlerde bu dayanak ortadan kalkınca insan kendini boşlukta bulur, insanlığından kaybeder düşüncesi tamamen yanlıştır. Bu yüzdendir ki imana itaat eden arkadaşların, ateist ve dinsiz arkadaşları 'imansız olanlar bütün kötülüklere açıktırlar' suçlaması hiç yerinde olmayan, hatta yalan bir karalamadır. Şimdiye kadar din adına, din uğruna yapılan savaşları, bu yolda ölen onca insanı düşündükçe bu karalamanın ne kadar doğru olduğunu siz tahmin edin artık. Alıntı
Φ muki Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 başıma durduk yere musibet geldi bende inandım değil,,boşa gülmeyin... ben yapacaklarımı yaptım,,cezası tez geldi... Yaratan hakettiğimin karşılığını ,fazlasıyla merhametiyle verdi... o kadar merhametli ki,benim gibi bir kula bile yardımının haddi hesabı yok... ben onun hangi nimetini unutayım... bütün müdahalesini hissettiren Rabbime hamdolsun... Demek ki siz iman edene kadar sorumsuz bir hayat sürüyordunuz. Ama bunun dinle imanla alakası yok, bu sizin o güne kadar olan kişiliğinizle alakalı ve kendiliğinizden yaptığınız herneyse yanlış olduğunu bilmeden yapıyormussunuz. O zaman sormak lazım, siz o güne kadar insanmıydınız? Ve insan olduğunuzu ancak inandığınız günden itibaren mi fark ettiniz? Alıntı
Φ ftoyd Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Demek ki siz iman edene kadar sorumsuz bir hayat sürüyordunuz. Ama bunun dinle imanla alakası yok, bu sizin o güne kadar olan kişiliğinizle alakalı ve kendiliğinizden yaptığınız herneyse yanlış olduğunu bilmeden yapıyormussunuz. O zaman sormak lazım, siz o güne kadar insanmıydınız? Ve insan olduğunuzu ancak inandığınız günden itibaren mi fark ettiniz? yanlış.. sorumsuz değil fazlasıyla duyarlı ve sorumlu bir hayat.. evet dinle alakası yoktu bunun...evet yine de yaptıklarım yanlıştan ziyade bencilceymiş.. yani bir iyiliği yaparken bile kendim için yapmışım hep,..kısacası ,inandığım günden itibaren hiçte insan olmadığımı anladım... inşallah Allah izin verirse ,gün gelir insan olmak,daha sonra da anlatılan mümin insanlardan olmak nasip olur...İnşallah.... Alıntı
Misafir Evren. Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Gönderi tarihi: 24 Ağustos , 2007 Bende de tam tersi oldu. Dini bıraktıktan sonra hobilerim ve kazancım çoğaldı.Eskiden öldükten sonra cennetmi, cehennemmi diye düşünmekten hayatım zehir olmuştu adeta.Şimdi ise çok mutluyum. Tüm bu mutlulukları bana islamın allahı vermiş olamaz. Kendisine inanmayanları öldükten sonra ebedi kepap yapacağını söylediğine göre bu dünyada dinini terkeden birini mutlu etmesi elbetteki olanak dışıdır.Buda gösteriyorki islamın allahı ya hiç yok,yada tek değil. En azından diğer tanrılar kadar güçlü değil. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- Sende tam tersi olmasi gaayet dogal, cunku,! [002.212] [DI] İnkar edenlere, dünya hayatı güzel görünür, onlar, inananlarla alay ederler, oysa, Allah'a karşı gelmekten sakınanlar kıyamet günü onların üstünde olacaklardır. Allah dilediğini hesabsız şekilde rızıklandırır. [002.086] [DI] Onlar ahiret karşılığında dünya hayatını satın alan kimselerdir, bu yüzden azabları hafifletilmez, onlar yardım da görmezler. [002.165] [DI] İnsanlar arasında, Allah'ı bırakıp, O'na koştukları eşleri tanrı olarak benimseyenler ve onları, Allah'ı severcesine sevenler vardır. Müminlerin Allah'ı sevmesi ise hepsinden kuvvetlidir. Zalimler azabı gördükleri zaman, bütün kuvvetin Allah'a aid bulunacağını ve Allah'ın azabının şiddetli olduğunu keşke bilselerdi! [002.166] [DI] Nitekim, kendilerine uyulanlar, azabı görünce uyanlardan uzaklaşacaklar ve aralarındaki bağlar kopacaktır. [002.167] [DI] Uyanlar: «Keşke bizim için dünyaya bir dönüş olsa da, bizden uzaklaştıkları gibi biz de onlardan uzaklaşsak» derler. Böylece Allah onlara, hasretini çekecekleri işlerini gösterir. Onlar cehennemden çıkmayacaklardır. [002.168] [DI] Ey İnsanlar! Yeryüzündeki temiz ve helal şeylerden yiyin, şeytana ayak uydurmayın, zira o sizin için apaçık bir düşmandır. selam muminlere. Evren. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.