Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

LUTHER

Her zaman söylerim, İngiliz yapımı dizileri kesinlikle Amerikan yapımlarına tercih ederim. Bir kere kulağa dokunan müthiş bir aksan, İngiliz İngilizcesini, Amerikan İngilizcesine her zaman tercih etmişimdir ki önce kulağımı okşuyor bu diziler... Oyuncu seçimleri de inanılmaz iyi ve oyunculuk daha da iyi...

İşte onlardan birisi daha, LUTHER

2. sezonuyla 2011 de ekranlara veda etmiş. 1. sezon 6 bölüm, 2. sezon 4 bölüm ve her bölüm 60'ar dakikalık süreye sahip. Başladığınız anda devamı gelen, bırakılamayan dizilerden. Bitmesi herhalde üzücü olacaktır, herhalde diyorum çünkü ben de daha yeni izlemeye başladım. Ama heyecanım diziyi bitirmeden beni bu yazıyı yazmaya itti.

Luther, İngiliz polis teşkilatının başarılı dedektiflerinden birisi. Ama özel hayatı o kadar da yolunda gitmiyor. Özel hayatındaki bu sarsıntılar ve savaşlar onun hayata sıkı sıkıya bağlanmasını engelliyor, o hep uçurumun kenarında... Kaybedecek birşeyi yok gibi.. O yüzden tehlikenin de tam ortasında... Luther, sanki Behzat Ç.'nin İngiliz versiyonu gibi :) Ben iyi bir Behzat Ç. izleyicisi değilimdir ama namını duymuşluğum, 10, 15 bölüm izlemişliğim vardır.

Luther.jpg

Bir de Alice Morgan var ki kendisi dizinin takıntılı, zeki, psikopat, hasta ruhlu kadını... Belki katil, belki değil, bilmiyorum emin de olamıyorum. Bu dizinin kahramanı Luther ise Alice Morgan da dizinin anti kahramanı. Ses tonu, jestleri, beden dili, sakinliği ve bir o kadar da rahatsız ediciliği vs. diziye kattığı renk inanılmaz güzel. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu zamana kadar gördüğüm en iyi kadın dizi karakteri.

alice_large.jpg

Luther kendisini izleten, izlettikçe merak ettiren sağlam bir dizi. Bence izlenmeli :)

Bilgiler:

Yapım: 2010, İngiltere

Tür: Polisiye, Macera, Gizem

Yönetmen: Sam Miller, Stefan Schwartz, Brian Kirk

Senaryo: Neil Cross

Yapımcı: Leila Kirkpatrick, Katie Swinden

Görüntü Yönetmeni: Julian Court, Giulio Biccari, Tim Fleming

Oyuncular: Idris Elba, Ruth Wilson, Steven Mackintosh, Saskia Reeves, Michael Smiley, Indira Varma...

Gönderi tarihi:

Sevgili Omar, ben de sizin bana dediğinizi diyeceğim o zaman smile.png

Hiç vakit kaybetmeyin. wink.png

Gönderi tarihi:

1. sezon bitti, birkaç gün ara vermiştim, bu akşam oturup 4 bölüm birden izledim. Herşey gittikçe daha karmaşık bir hal alıyor bense heyecandan ölüyorum, sürekli bu bölüm de bitsin tamam diyorum ama her bölüm bir sonrakini izlettirmeden bitmiyor.

Çok sevdim de bu diziyi, 1. sezon 6 bölüm, ikinci sezon da 4 bölüm... Geriye kaldı 4 bölüm, insan niye böyle güzel bir diziyi hemen bitirir ki; polisiye değil mi baba bu yaaa? Bir ton malzeme var filme konu edeceğin, derdin neydi de bitirdin? Baksana Behzat Ç.'ye kaç bölümdür devam ediyor, Behzat Ç'nin Luther'den farkı ne sanki sad.png

Offff offffffffffffff

Gönderi tarihi:

Ya hem çok güzel geliyor bana bu kadın hem de çok çirkin geliyor... Çözemedim bir türlü ne olduğunu... Tezatlarla dolu bir güzellik olduğuna karar verdim sonunda... Kendi içinde hem güzeli hem de çirkini barındırmak, hayat gibi birşey işte... Çok mu abarttım ne :huh:

ruthwilson460x276.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.