Φ emre_s Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Ölüm döşeğinde olan bir adam 3 evladına mirasını kasabadaki kadının paylaştıracağını söyler ve adresi verir. Adam bir müddet sonra ölür ve 3 oğlu kadıya gitmek için yola koyulur. Yolda giderlerken bir adam görürler ve adam kaybettiği devesini görüp görmediklerini sorar. Büyük evlat: - Senin devenin bir gözü körmüydü? - Evet. Ortanca evlat: - Senin devenin kuyruğu kesikmiydi? - Evet. Küçük evlat: - Peki senin devenin bir ayağı topalmıydı? - Evet.Gördünüzmü peki nereye gitti benim deve? 3 evlar görmediklerini söylerler. Ancak duruma inanmayan adam onlarlabirlikte kadının yanına geleceğini onları kadıya şikayet edeceğini söyler. Kasabaya vardıklarında kadıya durumu anlatır ve kadı sorar: - Sen nereden bildin devenin bir gözünün kör olduğunu? - Yol kenarındaki ağaçların sadece sağ tarafındaki yapraklar yenmişti bende devenin sol gözünün kör olduğunu düşündüm. - Peki sen nereden bildin devenin kuyruğunun kesik olduğunu? - Yolumuzun üstünde deve pisliği vardı ancak dağınıktı. Bende devenin kuyruğu olmadığı için pisliğin düşerken dağılacağını düşündüm. - Pek sen nereden bildin devenin bir ayağının topal olduğunu? - Derenin kenarında devenin ayak izlerini gördüm ancak 3 ayağının izi tam fakat birisi yarımdı. Bende bir ayağının topal olduğunu düşündüm. Bunun üzerine çocukları haklı bulan kadı adamı gönderir ve çocukları akşam yemeğiiçin evine götürür. Yemeği yerken kendisinden daha akıllı olan bu 3 evlata mirası nasıl paylaştıracağını düşünen kadının aklına bir fikir gelir. Siz yemeğinizi yeyin benim bir işim var diyen kadı kapının eşiğinden çocukları dinleyip onların niyetlerini öğrenmek ister. Büyük evlat: - Kuzunun eti iyiymiş ama keşke it emmeseymiş. Ortanca evlat: - Şarap iyiymiş ama keşke mezar toprağından olmasaymış. Küçük evlat: - Kadı iyi adammış ama keşke yarım erkek olmasaymış. Bunun üzerine kadı hemen yola koyulur ve kuzuyu aldığı yere gider. - Senden aldığım kuzu ne emdi? - Kadı bey o kuzunun anası ölmüştü bende kapının önünde duran köpeğe emdirdim. Daha sonra şarabı aldığı yere gider. - Sen şarabı yaptığın üzümü nerede yetiştirdin? - Kadı bey buralarda üzüm sadece mezar toprağında yetişebiliyor. O yüzden bende mezar toprağında yetiştirdim. Ve nihayetinde annesinin yanına gider. - Anne ben yarım erkekmiyim? - Oğlum senden yıllarca gizledik üzülmemen için. Sana küçükken ormanda tecavüz etmişlerdi sen hatırlamazsın. Hemen eve gidip çocuklara sorar: - Sen kuzunun it emdiğini nerden bildin? - Kuzuların kaburgasının arasında bir bölüm var orda yağ olmaz, köpeklerin olur ve bunda vardı. - Sen şarabın mezar toprağından olduğunu nereden bildin? - Çünkü içtikçe neşe değil keder veriyordu oradan bildim. - Peki sen benim yarım erkek olduğumu nerden biliyorsun lan? - Eve girerken duvarda asılı olan Fenerbahçe bayrağını gördüm. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 çook güzel olmuş ellerine sağlık Alıntı
Φ --CeLiNe-- Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 18 Mayıs , 2006 mütiişşsin yaa bayıldım walla emegine saglık Alıntı
Φ emre_s Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 19 Mayıs , 2006 rica ederim o senin müthişliğin Alıntı
Φ multeci Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 19 Temmuz , 2006 tek kelimeyle mükemmelsin.... Alıntı
Φ akıncı Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 Gönderi tarihi: 9 Eylül , 2006 son kısımda ki yarım erkeklik ve fenerbahçe hariç diğerleri Asım Köksal hocanın islam tarihi kitabında var ve olmuş bir olaydır. Alıntı
Φ berhan88 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 abi bu ne hareika bir hikaye bravoo Alıntı
Φ backstreetboy Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 8 Ekim , 2006 cok güzel hikayeymis.............. pravo.. Alıntı
Φ Silentium Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 garçekten müthişsin yani bayıldım yaaaaa Alıntı
Φ Leviathan Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 15 Ekim , 2006 Demek Galatasaray bayrağı olsa çeyrek erkek olucak Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.