Gönderi tarihi: 23 Mayıs , 2012 13 yıl KÖPRÜ ÜSTÜ AŞIKLARI = Les Amants du Pont-Neuf = THE LOVERS ON THE BRIDGE Bu filmi izlerken bitecek diye korktum, o yüzden 1 günde hatta birkaç saatte izleyip bitirmek istemedim tam 3 gün sürdü bu filmi izleyişim… Her dakikasından ayrı keyif aldım, her dakikasını ayrı sevdim. 3 gün değil bir ömür az az seyretseydim de bitmeseydi keşke… Aynı hissi Arizona Dream filminde de hissetmiştim, Arizona Dream'i izlemem de günlerce sürmüştü, o da hiç bitmesin istemiştim. Bu arada filme ait bir sahneyi videolar bölümüne ekledim. Bu sahnede Alex ve Michele havai fişekler eşliğinde spontane dans etmeye başlarlar ki bu sahne benim bu zamana kadar sinemada izlediğim en iyi sahnelerden birisidir. Mutlaka izleyiniz. Link burada. Yönetmen: Leos Carax Senaryo: Leos Carax Yapımcı: Christian Fechner Görüntü Yönetmeni: Jean-Yves Escoffier Tür: Dram, Romantik Yapım: Fransa, 1991 Süre: 125 dk. Oyuncular: Denis Lavant, Juliette Binoche, Klaus Michael Gruber Fransız Devrimi'nin 200. yıl kutlamaları için Fransa’nın en eski köprüsü olan Pont-Neuf restore edilmek üzere kapatılmıştır. Sirk cambazı olan Alex, kendisi gibi sokaklarda yaşayan Hans ile birlikte köprüyü mesken tutmuş, orada yaşamaktadır. Başarısız bir ilişkinin ardından çektiği acı nedeniyle gözleri giderek daha az görmeye başlayan ressam Michèle de bir gün köprüye gelir ve o da onlarla birlikte yaşamaya başlar.
Gönderi tarihi: 26 Haziran , 2012 13 yıl Yazar Leos Carax'ın hiçbir filmini izlememişseniz bile bu filmini mutlaka izleyin derim, çünkü kendi döneminin en yetenekli, hayal gücü en sınırsız ve en romantik yönetmeni olarak bilinir. Ayrıca acaba ben mi bu kadar etkilenim tek bu filmden merak ediyorum, bu filmi niye kimse seyretmiyor oysa benim ömrümde izlediğim en iyi filmlerden birisi... Bu forumdaki arkadaşlar acaba film izlemiyor mu? İzliyorlarsa da neden bizimle paylaşmıyorlar izledikleri güzel filmleri? Paylaşsanız da fikirlerinizi biz de merak edip izlesek ne güzel olurdu
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.