Φ samaroglani Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 rahmetliyi çok seviyordum.. halada seviyorum.. onun ölümü hepimizi çok üzdü.. onu herzaman hatırlamak edına eğer herkes birer tane şarkısının sölerini buraya yazarsa..hem ben çok sevinirim.. hemde o yattığı yerde mutlu olur Alıntı
Φ samaroglani Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Ben Kazım Koyuncu, Zuğaşi Berepe Baba ben yıkıcıyım ama Ama kendini bilmez degilim Yasamak istiyorum sadece Kendi savaslarım uğrunda Ben sadece ben sadece ben sadece Ben olmak istiyorum Işık hızıyla geçen zamanı Yasamak belkide cok zor Korkuyorum ben geçmişten Korkuyorum gelecekten Ben sadece ben sadece ben sadece Ben olmak istiyorum Baba ben yıkıcıyım ama Ama kendini bilmez degilim Yasamak istiyorum sadece Kendi savaslarım uğrunda Ben sadece ben sadece ben sadece Ben olmak istiyorum Alıntı
Misafir şevval Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Kazım Koyuncu sevilmezmi Kazım Koyuncu / fadime Dünya benum sanırdım meğersem yanılmışım Felek gözün körolsun ne kadar geç kalmışım En dereye dereye dere belune gelsun Benden başka seversen iki gözün kör olsun Ha bu akan dereler hep gözümün yaşidur Sevup da alamamak ölümün gardeşidur Mektup yazdım karadan dağlar kalksun aradan Kavuşmaya çare yok kavuştursun yaradan Duman geldi da çokti oy dağlarum dağlarum Siz orada oturun ben burada ağlarum Başundaki puşinun dali var çiçeği yok Benum deli gonlümun senden geçeceği yok Yayladan ki yurudum hava güneşli idi Arkama bakamadum gözlerum yaşli idi Oy duman kara duman çiksana yollarumdan Düştum yolun altina tutsana kollarumdan Bi k'arak'uş ağlayi taş vurmiş kanadına Ağlama k'ara k'uşum düşmanun inadına Oy Fadime'm Fadime'm ne da güzel adun var Eskiden sevdan idi şimdi baldan tadun var Etekluğun altina pantol geyiliyi mi Yaktun ha beni yavrum adam yakiliyi mi? Alıntı
Φ seREnaDE Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Domivamis - Yokluk Kazım Koyuncu Domivamis,yokuşları çıktım Beş köyü de mısır için dolaştım Sonunda elim boş geri döndüm Bitmiyor derdim sıkıntım Kaymakamın iki gözü kör olsun Karısı da benim gibi olsun Açlıktan takatsiz kalsın Bitmiyor derdim sıkıntım Yemek yeyin ekmeğim kalmadı Bir lokmada gözü tım Beş köyü de mısır için dolaştım Bir şey bulamadan yine boş döndüm Bitmiyor derdim sıkıntım Alıntı
Φ samaroglani Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 arkadaşlar harikasınızzzzzz Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Bu arada; hiç başımızdan eksik olmayan gökyüzüne, günün karanlık saatlerine, ara sıra kopsa da fırtınalara, bir gün boğulacağımız denizlere, eski günlere, neler olacağını bilmesek de geleceğe, kötülüklerle dolu olsa bile tarihe, tarihin akışını düze çıkarmaya çalışan tüm güzel yüzlü çocuklara, Donkişotlar 'a, ateş hırsızlarına, Ernesto "Ç´e" Guevara'ya, yollara-yolculuklara, sevgililere, sevişmelere, sadece düşleyebildiğimiz olamamazlıklara, üşürken ısınmalara, her şeyden sıcak annelere, babalara ve tadını bütün bunlardan alan şarkılara kendi sıcaklığımızı gönderiyoruz. Kötü şeyler gördük. Savaşlar, katliamlar, ölen-öldürülen çocuklar gördük. Kendi dilini, kendi kültürünü, kendisini kaybeden insanlar, topluluklar gördük. Yanan köyler, kentler, ormanlar, hayvanlar gördük. Yoksul insanlar, ağlayan anneler, babalar, her gün bile bile sokaklarda ölüme koşan tinerci çocuklar gördük. Biz de öldük. Ama her şeye rağmen bu yeryüzünde şarkılar söyledik. Teşekkürler dünya. (kazım koyuncu) Biliyoruz Bir yıldız yağmuruna tutulacağız Toprak çökecek Başımız dönecek, arkamızda seni bulacağız "Hayde" diyeceksin Ernesto gibi Gidelim Yıldızların çok olduğu Bir gökyüzü altına ... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 DİDOU NANA Oropa ardâo arti varen Çkim iveri nöari çkvaşa Miordini miçüutu do Goytiruko ma si çkvaşa Miordini miçüutu do Didou do na ani na Huriyadas öima ndğasu Skani mamulyas maüipginam Üanüaleşa gamüomile Vaşilebu taşi rina Üanüaleşa gamüomile Didou do na ani na Seri do ndğaşi arti mapu Skani şaras ginocinepu Skani dudi midamiğuru Şüvaü üargi moüileüu Skani dudi midamiğuru Didou do na ani na Ah oropa si ncgiri ndğaşi Guri muöo domixaşi Seri iri şeni serinen do Üuüumela naüu ndğaşi Seri iri şeni serinen do Didou do na ani na Alıntı
Φ samaroglani Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 yaşşa jönn Alıntı
Φ kgkirlangic Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 geçte olsa onu ve türkülerini tanıdığım için çok mutluyum. o da şimdi mutlu ve huzurludur eminim.... Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Koyverdun gittun beni Allahundan bulasun Kimse alamasun seni Yine bana kalasun Gelevera deresi oy İki dağın arası Yüzünden silinmesun Bıcağumun yarasi Sevduğum senun aşkın Ciğerlerumi dağlar Hiç mi düşünmedun sen Sevduğun böyle ağlar Alıntı
Φ samaroglani Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 yaşşa yufka yürekli en güzel parçalarından biri gelevera deresi Alıntı
Φ Taş Yürekli Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 16 Mayıs , 2006 benimde en çok sevdiğim şarkısıydı Alıntı
Φ AÇA Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Karadeniz müziğinin farklı soluğu...Ruhun şad,Mekanın cennet olsun.... ELLA ELLA Ella Ella metsz Ella Entu kağe viyella Entu kağin ağhçkenin yar Asti kağsiyuz yalla Lusnika erand kişer Hayde ertag askişer Hedev çağh tsemer gelli yar Viyel ertag askişer Aye garmilig aye Modinidal ar aye Modined kaoçana yar Cutme ğhavağ ar aye Covelein oğnuke Kukuliim kukuli Deveg intsi im sevdan yar Yesal Astezun kuli... Alıntı
Φ jeune Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 17 Mayıs , 2006 Ben bir müzisyenim, ondan sonra biraz Karadenizliyim, ama hepsinin ötesinde ben bir devrimciyim. (kazım koyuncu) BEN SENİ SEVDUĞUMİ Ben seni sevduğumi dunyalara bildurdum Endurdun kaşlaruni babani mi eldurdum En dereye dereye al dereden taşlari Geçti bizden sevdaluk al cebumden saçlari Kiz evunun onine sereceğum kilimi Oldi hayli zamanlar görmedum sevduğumi Yaz geldi bahar geldi açti yeşil yapraklar Ben sana doyamadum doysun kara topraklar DENİZDE K'ARARTİ VAR Denizde k'ararti var bu gelen k'ayik midur Ben ozledum yarumi ağlasam ayip midur Oy dumanlar dumanlar hep dağlari sardunuz Yureğumun derdini bilsenuz ağlardunuz K'arardi K'aradeniz taşti bu yana taşti Haber verun yarume gyozlerum doldi taşti Gemi mil ilen olur sevda dil ilen olur Guzeller çok var ama meyil birine olur Alıntı
Φ radikal07 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 mp3 paylaşmak yasak olmasa parcalarını yayınlamak isterdim... Alıntı
Φ made in turkey! Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 1 Haziran , 2006 tsira Bahçedeydim gül gördüm Tsira kız kurbanın olayım Koparmak istiyordum , koparamadım Nanaia kız kurbanın olayım Kırlangıçlar gibi Senin sevdan sardı beni Tsira kurbanın olayım Sen gülden daha güzelsin Bu yüzden tüm sözlerim , övgülerim Tsira kurbanın olayım _______________________ hayde Hayde gidelum hayde Dağa k'arayemişa Elun nişanlisina Ben nasil deyim hayde Çiktum çami budadum Endurdum yarisina Boyle sevdami olur Girsun yerun dibina K'izilağaç fidani Tepeden budanur mi İnsan sevduği yardan Bu k'adar utanur mi Endum dere duzina Aşlamayi aşladum Sevdaluk eyi şeydur Ben da yeni başladum ___________ Ou Nana Ase çanguri kaxtkuatuna Skan do çkimi gacirebana Ou nana Dida voi nana Çanguri si mu segilebuna Vegigadve gancirebaba Ou nana Dida voi nana Dudi opilari mabuna Sakmektesi ginimartuna Ou nana Dida voi nana ________________ Ateşlerde Ateşlerde yanmış bu can ile Nerelere gidem ben nerelere Yüreğime saplanmış bu hançerle Nerelere gidem ben nerelere Söyle a canım söyle Nerelere gidem ben nerelere Bağırsam duyar mısın sesimi Savursam kendimi rüzgara Sihirli düşlerden geçsem Bulur muyum yine kendimi Alıntı
Φ lost_dream Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 2 Haziran , 2006 Kazım koyuncu'nun benim için ayrı bir yeri var ölümünden önce bir dergisi için röportaj yapmıştık o günkü hali gözlerimin önünden silinmiyor... "Ben bu hastalığı yenerim ben de bukadar seven varken ben bu hastalığı yenerim bu kadar sevdiğim varken" "Ben sadece ölme tarihimden çok önce tespit ettiğimi düşünüyorum.Hayatta başka şeylerin peşindeyim ve insanlarında artık başka bir şeylerin yada eski tarihlerde kalan bir takım güzelliklerin peşinden gitmesi gerektiğini düşünüyorum"KAZIM KOYUNCU (Unuturmuyum seni unutulurmusun sen sen bizdesin biz sende bu yürekler senin hasretinle atıyorsa bilirim ki yerinde rahatsın yerinde huzurlusun) Anlat bana Kabuslarını anlat bana korkularını gizleme benden Biliyorum sende yanlızsın yanlızsın benim kadar Anlat bana onları aç o kalan odaları Anlat bana olanları yık bu sahte duvarları Geçmişinden bahset bana duygularını gizleme benden Biliyorum sende yanlızsın yanlızsın benim kadar Anlat bana olanları aç o kalan odaları Anlat bana olanları yık bu sahte duvarları samaroglani bu konuyu açtığın için de çok teşekkürler Alıntı
Φ sirvana Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 5 Haziran , 2006 evet rahmetle anıyorum.ben 19 mayısta onun şarkısıyla çocukları oynattım.ela ela şarkısıyla.ve ögrenciler onu bilmeyenler bile bu şarkyı açıp dinlediler hep.çok sevdiler.gerçekten güzel şarkılar yapmış. ela ela mesala entukkali bi ela.yazamıyorum lazca oldugu için Alıntı
Φ günışığı Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2006 ben seni sevduğumi dünyalara bildurdum endurdin kaşlaruni babani mi eldurdum en dereye dereye al cebumden taşlari geçti bizden sevdaluk al cebumden saçlari kiz evunun onine sereceğum kilimi oldi hayli zamanlar görmedum sevduğumi yaz geldi bahar geldi açti yeşil yapraklar ben sana doyamadum doysun kara topraklar X X X X X X HEY GİDİ KARADENİZ DOLDİ DA TAŞAMADİETMİYELUM SEVDALUK EDENLER YAŞAMADI Alıntı
Misafir yemyeşim Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 Gönderi tarihi: 20 Haziran , 2006 bana bişey kalmamış kiii. benim bildiğim bütün şarkıları yazılmış Alıntı
Φ denizimu Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 ben de çok sewiyodum adamı yaa bizim oraların adamı en sewdiğim şarkısı gel avera deresii.. harika bişey Alıntı
Φ grejuva Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 Gönderi tarihi: 10 Temmuz , 2006 denizin çocuklar diye (yanılmıyosam öyleydi adları) bi grupları varmış eskiden. keşke türkülerini bulabilsem. bilen var mı? Alıntı
Misafir birce Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2009 Gönderi tarihi: 25 Haziran , 2009 Kazım Koyuncu’yu unutmadık ! Ünlü müzisyen Kazım Koyuncu, ölümünün 4. yılında unutulmadı. Karadeniz müziğinin rock yorumuyla geniş bir dinleyici kitlesi edinen ve genç müzisyenler için öncü olan Kazım Koyuncu, genç yaşta aramızdan ayrılışının 4. yılında bugün memleketi Artvin’in Hopa ilçesindeki mezarı başında anılacak. Kazım Koyuncu’nun ağabeyi Hüseyin Koyuncu, ailenin sabah saat 09.00’dan itibaren doğum yeri Yeşilköy’deki (Pançol) mezar başında olacaklarını, Kazım’ın dostlarını karşılayacaklarını belirterek şunları ifade etti: "Biz aile olarak aldığımız karar doğrultusunda daha önceki yıllarda olduğu gibi sivil toplum örgütlerinin, siyasi partilerin anmalarına katılmıyoruz. Biz herkesi bir araya toplayabilmek için siyasi etkinliklere katılmıyoruz. Acımızı paylaşan dostları mezar başında karşılıyoruz." ÖDP, Halkevi, Eğitim-Sen, SES, Tüm Bel-Sen, Ezilenlerin Sosyalist Platformu gibi siyasi parti, sendika ve çeşitli platformlardan temsilcilerden oluşan Kazım Koyuncu Anma Komitesi de anma programını açıkladı. Sivil toplum örgütleri bugün saat 11.00’de Hopa Belediye Parkı’nda bir araya gelecek. Daha sonra kortej oluşturularak İnönü Caddesi üzerinden Hopa Cumhuriyet Meydanı’na yürüyüş gerçekleştirilecek. Basın açıklamasının ardından araçlarla Yeşilköy’deki anıt mezara gidilerek Kazım’ın hayata veda ettiği saat 12.58’de anma etkinliği gerçekleştirilecek. İstanbul’da Kadıköy’deki Kazım Koyuncu Kültür Merkezi ise "Üreterek Anıyoruz" söylemiyle bir dizi etkinlik düzenledi. Kazım Koyuncu Kültür Merkezi’nin etkinlikleri bugün saat 18.00’de belgesel gösterimiyle başlayacak. Katılmak isteyen herkesle birlikte 18.30’da kültür merkezinden çıkılarak tulum eşliğinde hep bir ağızdan Kazım Koyuncu şarkıları söylenerek Kadıköy Çarşı’ya kadar yürünecek. Etkinlikler kapsamında 29 Haziran’a kadar merkezin atölyesine devam edenlerin hazırladıkları resim ve fotoğraflar sergilenecek, müzik atölyesi öğrencileri dinletiler sunacak. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.