Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bakımlı eller için maskeler


Radya

Önerilen İletiler

Bu maskelerle elleriniz çok daha bakımlı görünecek

 

Ellerimiz biz farkında olmadan tarzımız, alışkanlıklarımız, sağlık durumumuz hatta yaşımız hakkında dahi birçok ipucu verir. Dolayısı ile onlara çok iyi bakmalı, güzel ve sağlıklı görünmelerini sağlamalıyız. Nasıl mı? Çok basit… Sizin için derlediğimiz, evde kendi kendinize kolaylıkla yapabileceğiniz bu maskeler ile çok daha bakımlı ve güzel ellere sahip olabilirsiniz.

 

5_0017e315a0bbfc96f4335d3f627f37cba_60aacb7bf34f6cc0d6262fa5895a44cf.jpgPatates maskesi

 

Kim demiş püre sade yemek içindir diye! İki üç tane patatesi haşlayın, iyice ezin. Daha sonra süt ekleyerek macun kıvamına gelmesini sağlayın. Bu karışımı canınızı yakmayacak bir ısıya geldiğinde ellerinize sürün ve soğuyana kadar bekleyin. Soğuyunca yıkayın ve ellerinize nemlendiricinizi sürün. Ellerinizin ne kadar canlı ve sağlıklı göründüğüne inanamayacaksınız.

Jel maske

 

Eğer elleriniz deterjandan ve fazla suda kalmaktan yıpranmışsa, bu maske sizin için oldukça uygun. 40 ml kaynamış suya, dört gram iri taneli mısır unu altı gram kadar da gliserin ekleyin. Biraz soğumasını bekledikten sonra karışımı ellerinize uygulayın ve 10 dakika kadar bekleyin. Süre dolduğunda ellerinizi yıkayın.

 

 

Nişasta maskesi

 

Elleriniz soğuk havadan ya da deterjandan açıldıysa ve bunlar yara haline geldiyse bu maske ellerinizin iyileşmesine yardımcı olabilir. İki tane iyi yıkanmış patatesi kabuklarını soymadan iyice ezin. İçine 50 ml süt, bir tatlı kaşığı zeytinyağı ekleyin. Malzemeleri iyice karıştırın ve ellerinize uygulayın. Daha iyi sonuç almak için ellerinizi sararıp, en az 10 dakika bekleyin. Daha sonra ılık suyla ellerinizi iyice durulayıp, bir pomat sürün. Ellerinizin, iyileşme süreci çok daha hızlı olacaktır.

 

 

Yulaf unu maskesi

 

Bu maske cildiniz eğer çok kuruysa, nem dengesini sağlayabilmeniz açısından size yardımcı olabilir. Altı yemek kaşığı yulaf ununa, iki yemek kaşığı zeytinyağı ve iki tatlı kaşığı bal ekleyin. İyice karıştırıp ellerinize uygulayın. 30 dakika sonra ellerinizi sıcak suyla yıkayın.

 

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Hımmmm... Denemeli o halde smile.png Teşekkürler tatlımmm.

 

35.gif8.gif

 

Herkes bildiği tarifi yazarsa ne güzel olur,

 

Ben mesela salataya sıktığım limonları atmadan önce ellerimi onlarla ovup öyle atarım.(gerçi herkes biliyordur) Gliserinin içine limon damlatıp ellere sürmekte elleri yumuşatır diye biliyorum..

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Tatlımm, bense sıktığım limon kabuklarını bulaşık makinasına koyuyorum... smile.png Mis gibi kokutuyor.

 

süpersin...flowers.gif bende yapıcam bundan sonra..:yukarı:

 

 

 

Zeytinyağı maskesi

 

Evde yapabileceğiniz en kolay bakımlarından biri de zeytinyağı maskesi. Yapmanız gereken tek şey akşam yatmadan ellerinizi yıkayıp, kuruladıktan sonra zeytinyağı sürmeniz. Ellerinize zeytinyağını iyice sürdükten sonra koton bir eldiven giyip yatın. Sabah kalktığınızda ellerinize bir el kremi sürün ve farkı hissedin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Şeker maskesi

 

Ellerinizdeki ölü deriden kurtulmanızı sağlarken, ellerinizin doğal nem dengesini geri kazanmasını da sağlayacak olan bu maske için iki yemek kaşığı zeytinyağına ve üç yemek kaşığı şekere ihtiyacınız var. Şeker ile zeytinyağını karıştırıp ellerinize uygulayın. Biraz bekledikten sonra ölü derilerden kurtulmak için ellerinizi biraz ovalayın. Ancak ellerinizi tahriş etmemeye özen gösterin. Daha sonra sıcak suyla yıkayıp, nemlendiricinizi sürün. Ellerinizin çok daha canlı ve sağlıklı göründüğünü fark edeceksiniz.

 

 

Avokado maskesi

 

Ellerinizin çok daha yumuşak ve pürüzsüz görünmesini sağlayacak olan bu maske için sadece bir tane avokadoya ve biraz zeytinyağına ihtiyacınız var. Avokadoyu iyicene ezin ve macun kıvamına gelenek kadar içine zeytinyağı ekleyin. Karışımı hafif masaj yaparak ellerinize uygulayın ve streç filmle ellerinizi sarın. 15- 20 dakika kadar bekledikten sonra ellerinizi sıcak suyla yıkayın. Farkı hissedeceksiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.