Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Cumartesi günü isimi gücümü bir kenara birakip, bilmiyorum kacinci kez ama bir kez daha "selvi boylum, al yazmalim" i izledim. Cahit Berkay´in müzigiyle, Atif Yilmaz´in yönetmenligiyle, ve muhtecesem oyunlucuklariyla:Türkan Soray, Kadir Inanir ve Ahmet Mekin ´in bana göre Türk sinemasinin en güzel örnegi. Film en yalin ve en sade bir dille askin ve sevginin anlamini, inislerini ve cikislarini anlatiyor. Bu filmi sevmemin diger bir nedeni ise zamansiz olmasi. Gecmisde, bu zamanda, ve gelecekte sartlar ve kosullar her ne olursa olsun, sevginin tarifi hic bir zaman degismeyecek cünkü sevgi emektir....! Aranizda izelemyenler varsa mutlaka izlesin derim. Ve izlediysenizde bi daha izleyin. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 evet haklisin Marcus, hersey emek istiyor, ama en az emek sarfettigimiz sevgi diil mi? yaw hakkattan filmi izlemeyen yoktur di mi? Alıntı
Φ kartacha Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Arkadaşlar, Böyle güzel filmleri, programları Önceden haber verelim birbirimize Ben kaçırmışım Her ne kadar daha önce seyretsem de İnsanın bir daha seyretmekten sıkılmayacağı bir film Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 valla ben hep tesadüfen rastliyorum kartacha, bilsem söylemem mi, ask olsun. hic bir filmi 2 defa izlemeyi sevmem, hatta yalniz basima film izlemeyi hic sevmem, ama bu filme nedendir bilinmez kilitlenip kaliorum yaw... Alıntı
Φ kartacha Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 valla ben hep tesadüfen rastliyorum kartacha, bilsem söylemem mi, ask olsun. hic bir filmi 2 defa izlemeyi sevmem, hatta yalniz basima film izlemeyi hic sevmem, ama bu filme nedendir bilinmez kilitlenip kaliorum yaw... 11268[/snapback] Sen ağlamışsındır da şimdi... Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 he nerden bildin, 10 küsürüncü izleyisim, her zaman son karlerinde aglarim. sen aglamadin mi yoksa? Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 yaw arkadaşlar , ne kadar güzel şeyler söylüyorsunuz bu film hakkında defalarca seyrettiğim ve rastladığım zaman tekrar seyrettiğim bir film. ancak her seferinde final sahnesinin sonunda hem ağlar, hem şunu düşünürüm: sevgi bilgiye terk edilir mi? bana öyle geliyor ki salt sevgi olsaydı asya'da , aşkı emeğe tercih ederdi.... umarım muhabbeti bozduğumu düşünmezsiniz.sadece paylaşmak istedim... sevgiler Alıntı
Φ kartacha Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 he nerden bildin, 10 küsürüncü izleyisim, her zaman son karlerinde aglarim.sen aglamadin mi yoksa? 11272[/snapback] Kızdırdım mı yoksa seni? Ben de ağladım tabii Naaparsın erkekler de ağlar ara sıra Ya da yaşlanıyoruz artık Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Forum herkese acik sevgili Milkyway, paylasalim, güzelleselim tamda püfnoktasina deginmissin ayrica sonucta karari zaten kendisi vermiyor, benim en cok takildigim nokta burasi zaten. Ask ne dir, ne degildir bilmiyorum, ama sevgi emektir! Dolu dizgin yasanmis bir ask, ardindan yerini sevgiye birakirsa, iste asli olan bu dur. neyse ben daha fazla aska gelmedin gidiim. Alıntı
Φ kartacha Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 yaw arkadaşlar , ne kadar güzel şeyler söylüyorsunuz bu film hakkında defalarca seyrettiğim ve rastladığım zaman tekrar seyrettiğim bir film. ancak her seferinde final sahnesinin sonunda hem ağlar, hem şunu düşünürüm: sevgi bilgiye terk edilir mi? bana öyle geliyor ki salt sevgi olsaydı asya'da , aşkı emeğe tercih ederdi.... umarım muhabbeti bozduğumu düşünmezsiniz.sadece paylaşmak istedim... sevgiler 11273[/snapback] Sevgili milkyway, Bir cevap da sana yetiştirelim... Aşk ve emek arasındaki ilişki şöyledir bence Aşk, kendi başına bir olgu değildir sadece. İçinde paylaşım vardır, İki kalbin hayatı paylaşması Bu paylaşım beraberinde emek de gerektirir. Yani aşk ve emek ayrılmaz bir ikilidir aynı zamanda. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 he nerden bildin, 10 küsürüncü izleyisim, her zaman son karlerinde aglarim.sen aglamadin mi yoksa? 11272[/snapback] Kızdırdım mı yoksa seni? Ben de ağladım tabii Naaparsın erkekler de ağlar ara sıra Ya da yaşlanıyoruz artık 11275[/snapback] Bende senden bunu beklerdim zaten. Aglamayan erkege adam mi denir? Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 sevgili alaturka ve kartacha; bilgilerinizi, duygularınızı güzel ifadelerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. fikirler farklı, duygular bir başka olsada ... aslında benim söylemek istediğim şuydu, daha doğrusu benim anlayışım diyelim... bende sevginin emek olduğunu düşünüyorum..ama bence aşk daha farklı bir boyut.Yani bence aşk karşılıksızdır. Aslında ben bu konuda çokta fazla konuşabilecek biri değilim. hiç aşık olmadım çünkü hepinize sevgiler Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Yaw Eren arkadasim cok güzel mesajlar vermissinde, konuyla ne alakasi var? Hadi bazen laf lafi acio, ama sen bayagi bi esdigi gibi yazmissin. Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 sevgili alaturka ve kartacha;bilgilerinizi, duygularınızı güzel ifadelerle paylaştığınız için çok teşekkür ediyorum. fikirler farklı, duygular bir başka olsada ... aslında benim söylemek istediğim şuydu, daha doğrusu benim anlayışım diyelim... bende sevginin emek olduğunu düşünüyorum..ama bence aşk daha farklı bir boyut.Yani bence aşk karşılıksızdır. Aslında ben bu konuda çokta fazla konuşabilecek biri değilim. hiç aşık olmadım çünkü hepinize sevgiler 11281[/snapback] Sevgili Milkway, arkadaslarin nefis düsüncelerine katilmakla birlikte ortaya attiginiz sey gercekten tartismaya deger. Öyle kolay tartisilir bir konu da degil hani ??? Haklisiniz. Ask, aslinda emek sarfedildigi sürece var oldugu halde, hic bir emek sarfetmeden de yasanan garip bir duygudur. genellikle tek yanli yasanir. Cift yanli dediklerimiz, sevgi ve iyi niyetli yaklasimlarla tüm zorluklara karsin mutlu bir beraberlige kadar uzanir. Buraya kadar evet. Böyle bile olsa askin yollari kapali degildir, bir gün bu iki kisiden biri yine bir ask ile karsilastiginda ne olacak.??? Aslinda cok cetrefilli, cok karmasik bir konuya yaklastirdiniz bizi. Askin sonunda beraberlik olursa cok güzel. Hele emek olursa daha da güzel. Karsiliksiz olan ise, hic bir sey beklemeden, yalnizca sevilenin varligi ve mutlulugu ile haz almak..platonik denilebilir.Burasi ayridir. Kafami kurcaladiginiz icin tesekür ederim sevgili milkway. Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 bende sevginin emek olduğunu düşünüyorum..ama bence aşk daha farklı birboyut.Yani bence aşk karşılıksızdır. Aslında ben bu konuda çokta fazla konuşabilecek biri değilim. hiç aşık olmadım çünkü hepinize sevgiler 11281[/snapback] en güzel ask yasanmamis olanidir Alıntı
Φ kartacha Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 üçüncü şahsın şiiri gözlerin gözlerime değince felâketim olurdu ağlardım beni sevmiyordun bilirdim bir sevdiğin vardı duyardım çöp gibi bir oğlan ipince hayırsızın biriydi fikrimce ne vakit karşımda görsem öldüreceğimden korkardım felâketim olurdu ağlardım ne vakit maçka'dan geçsem limanda hep gemiler olurdu ağaçlar kuş gibi gülerdi bir rüzgâr aklımı alırdı sessizce bir cigara yakardın parmaklarımın ucunu yakardın kirpiklerini eğerdin bakardın üşürdüm içim ürperirdi felâketim olurdu ağlardım akşamlar bir roman gibi biterdi jezabel kan içinde yatardı limandan bir gemi giderdi sen kalkıp ona giderdin benzin mum gibi giderdin sabaha kadar kalırdın hayırsızın biriydi fikrimce güldü mü cenazeye benzerdi hele seni kollarına aldı mı felâketim olurdu ağlardım Attilâ ilhan Karşılıksız aşk böyle bir şey olsa gerek... Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 bir tek aşk yoktur acıya gark etmesin bir tek aşk yoktur kalpte açmasın yara bir tek aşk yoktur iz bırakmasın insanda bir tek aşk yoktur yaşayan gözyaşı dökmeksizin mutlu aşk yoktur ama böyledir ikimizin aşkıda ( aragon) insan karşılıksız da olsa, acıda verse aşkı yaşamalı sanırım.... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 bende sevginin emek olduğunu düşünüyorum..ama bence aşk daha farklı birboyut.Yani bence aşk karşılıksızdır. Aslında ben bu konuda çokta fazla konuşabilecek biri değilim. hiç aşık olmadım çünkü hepinize sevgiler 11281[/snapback] en güzel ask yasanmamis olanidir 11394[/snapback] bir tek aşk yoktur acıya gark etmesinbir tek aşk yoktur kalpte açmasın yara bir tek aşk yoktur iz bırakmasın insanda bir tek aşk yoktur yaşayan gözyaşı dökmeksizin mutlu aşk yoktur ama böyledir ikimizin aşkıda ( aragon) insan karşılıksız da olsa, acıda verse aşkı yaşamalı sanırım.... 11400[/snapback] yazin yazin.. daha yok mu? Isler aslinda iyice karisti. Bazen diyorum ki insanlik, gecmisinde yoksa hermaphedit miydi? yoksa aragon bunlari yazmaz miydi??? saygilar (hermaphedit, her iki cinsin tek bedende olmasi. Evrimcilere is düstü ) Alıntı
Φ milkyway Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 sevgili Canuğur, aragon'un felsefesi herkes için bir bakıma bellidir tabi..bildiğiniz gibi ben o bölümden bir mısraı çıkardım.ancak bende şunu anlıyorum sözlerinizden , insan aşkı ancak kendi kabulü ile bulur.herhalde bunu demek istediniz. öyle mi? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 29 Ağustos , 2005 11400[/snapback] yazin yazin.. daha yok mu? Isler aslinda iyice karisti. Bazen diyorum ki insanlik, gecmisinde yoksa hermaphedit miydi? yoksa aragon bunlari yazmaz miydi??? saygilar (hermaphedit, her iki cinsin tek bedende olmasi. Evrimcilere is düstü ) 11404[/snapback] yaw illa ki bilimi sokusturcan dimi araya, ne güzel aska gediktiydi Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 9 Ekim , 2005 Bu sabah yine izledim... Sanirim bu film bende bagimlilik yaratti, nerde ve ne zaman görsem takili kaliorum... ve her seferinde yine hayranlikla izliorum... izlemeyen var mi bu filmi?? Alıntı
Φ içimdeki deniz Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 yok alaturka çok güzel bir film gerçekten.bende bir kaç defa seyrettim.ama sayısını bilemiyorum.ben sevdiğim filmleri çok defa seyrederim.hiç bıkmam tarih tekerrürden ibaret derler filmde en çok hoşuma giden de içinden konuşmaları sessiz bir diyalog şeklinde sunmuşlar ya.hani birbirleri hakkında ne düşündüklerini dile getiriyorlar.bayılıyorum Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 13 Ekim , 2005 filmde en çok hoşuma giden de içinden konuşmaları sessiz bir diyalog şeklinde sunmuşlar ya.hani birbirleri hakkında ne düşündüklerini dile getiriyorlar.bayılıyorum Evet yaaa hakatten bu sahneler inanilmaz güzel.... bu film beni herseferinde mahfedio... Alıntı
Misafir hakanbaranyildirim Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 18 Ekim , 2005 (hermaphedit, her iki cinsin tek bedende olmasi. Evrimcilere is düstü ) Tam hatırlamıyorum ama Platon'da da benzer bir kavram vardı...HERMAPHEDİT: her insanın bu dunya da bir eşi vardır ama bu hemcinslilik üzerine bir eş.Ki Platon bildiğiniz üzere eşcinseldir...konu evrimcilerden ziyade sosyalpsikolojinin konusu oluyor gibime geliyor...Ayrıca EMEK ne demek?Daha önce de sordum ama cevap alamadım,iktisadi anlamda değil,ahlaki ve vicdani anlamda EMEK ne emek? Alıntı
Misafir alaTurka Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 Gönderi tarihi: 19 Ekim , 2005 hakanbaranyildirim´a: yaw cok pardon yaaa, sen soru sordun bizde cevap vermememe gafletinde bulunmusuz, ayip etmisiz harbiden de... Kavramlari tartismak cok gereksiz bence, her insan kendi kavramini kendi belirler, nasil her insan kendi dünyasini kendi yaratiosa... Ben nie sevgi emektir diorum, kendimce yanit veriim... Emek = Özveriri = Caba = Iyiniyet = Dürüstlük vb gider.. peküüüü Özveri nedir? Caba nedir? Iyiniyet nedir? Kavram üsütüne kavram, napcaz simdi? Vall seninle tartismayi cok isterdim gercekten... ama kelimelerim yetersiz kalio ve ben bu duruma uyuz oluyorum... Ama müsade edersen özel bi soru sorcam... Sen sana verilen herhangi bi cevabi kabul edermisin, yoksa soru sormak icin mi sorarsin ve netice ben zaten biliorum mu dersin... cok özür dilerim ama bende öyle bi izlenim yarattinda... yaniliosam hic cekinme hemen söle Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.