Φ mizyal Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 4 Ocak , 2006 bu yıldızsız geceler acıya davetıye sure gelen gunler sensız sessız takvımden bır yaprak daha düşer yaşlanırım... bu kadife geceler deli ayaz vurgunu hısseden yurek acı çaglayan suç sevda yolu beklemek aldanırım... yorgun akşamlar bitmiyor bir türlü yalnıslık bana yoldaş sır küpü sadasız kalmısım yanmısım her türlü yanılırım... ben bır urkek ceylan korkulu sen tenı uzak yuregı yakın vurgunu ben sensız caresız yurek yangını kandırırım... yettı gel dedıgın bundan gayrı ben ben olmusum artık Hakka baglı sen sende kal gözüm el hayrı sevdalanmısım... Alıntı
Φ karçiçeği_m Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Gönderi tarihi: 7 Ocak , 2006 Yıldızı Yıldızda Bulabilirsin Yalnız Midye incisinden çıkmış Deniz yıldızı aydınlatıyor deniz yolunu, Gövdesi oldum düşüncemin İlk kez yıldızlar arasında yol, Dimdik duracağım zaman içinde Ve ilaç bulmak niyetiyle Beni ararsa eğer eğilenler işte o zaman dile gelecek Unutulmuş bir çağ Ve unutulmuş bir ulus Yola koyulacak Unutulmuş yollardan Ve kendi izlerini arayacak Bulamazsa eğer Kuş olacak Türkülerde yaşatacak varlığını Güneş yok olursa eğer Derinliklerinde inip yeryüzünün Toprraktan çıkaracak güneşi Yıldızı yıldızda bulacak Yalnız. (Çeviren: Suat Engüllü) Radovan Pavlovski Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 11 Ocak , 2006 Ne azap ne sitem bu yanlızlıktan Kime ne aşılmaz duvar bendedir Süslenmiş gemiler geçse açıktan Sanırım gittiği diyar bendedir Yaram var havanlar dövemez merhem Yüküm var pazarlar bulamaz dirhem Ne çıkar bir yola düşmemiş gölgem Yollar ki Allaha çıkar bendedir. N.F.K Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Ya olduğun gibi görün Ya da göründüğün gibi ol der Ve suçlar beni kendince Ard arda saplanır sitemler Ben sendeydim göremedin mi Senin oldum ya olamadım mı Yüksek sesle konuş dediğimde Konuştunda anlamadım mı ? Derdin benimleyse konuş benimle Ama küçük düşürme beni ikiyüzlülere Laf sokacaksan sok yüreğime Sapı sende olsun verme beni rezillere Yeterince kırıldık ve dağıldık Kayboldu ümitler ve hayaller Ama saklı bende saygın ve inanmasanda sevgin Hiç değilse onlar dursun bu kadar saçmalık yeter Sus... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 12 Ocak , 2006 mavi yağmurlar yağdıracağım sana ben yokken şimşeklerden onlar koruyacak seni masmavi bir ses duvarının arkasında kalacak bütün sesler bir tek yağmurun sesi olacak korkma sen yağmur güzeli, maviyi sevdiğini söyledin boğaza gideceğim, masmavi ya vapurlarda haykıracağım seni martılara söyleteceğim adını yüzün bir ay gibi parlarken gecenin ortasında, mavi sevdiğini söyledin tevekkeli ondandır masmavi gökyüzü bu akşam güneş o yüzden batamadı bir türlü o yüzden her şey masmavi bana, İstanbul sana sesleniyorum sana değil ona geliyorum gelmişken sana da uğrarım elbet. mavi sevdiğini söyledin masmavi düşünür oldum mavili kalıplara koydum seni ve bir mavi ışık oldun gözlerimde Ay'lı bir geceden kalan... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 13 Ocak , 2006 Biliyorum konuşacak birşeyimiz kalmadı, paylaşacak hiç bir şeyimiz yok. Yine de yüreğimden gücümün yettiği yere kadar sana sesleniyorum, seninle konuşuyorum... Bugün sana olan kırgınlığımı rafa kaldırdım, sevgimi aldım avuçlarımın arasına, ona sığınıyorum... Cümlelerimi kısalttım, kelimelerim buruk, gülüşlerim istenmeyen dudaklarımda... *** Bir ihtimal gelişine sığındığımı farkettiysem de, engel olamadım gurursuz ama umutlu hasretine... Bugün gönlümü hoş tutmak istiyorum, imkansız olan her rüyaya inanasım geliyor... Bir çocuk gibi isteklerimi bastıramıyorum... Çalmayan telefonuma elim gidiyor, sana halen bende olduğunu ısrarla yazmaya çalışıyorum... Bende olan seni, hiç kırmadım, değiştirmedim ve hep korudum desem de, sendeki benin nasıl olduğunu, gülüp gülmediğini anlamsız bir sıkıntıyla merak ediyorum... *** İçimdeki güzelliğine inanıp inanmamanı artık umursamıyorum! Üşüyorum, bu üşüme yalnızlığımdan geliyor ve sarıyor her tarafımı... Tutunabileceğim hiçbir güzellik yok, hatırlamaktan usanmayacağım anılarım dışında... Isınabilmek için onlara sarılıyorum... Anlamsız ve cevapsız sorular hıhzırca sırıtıyor, ben görmemeye çalışıyorum... Düşler uzak gibi görünüyordu ama yakındı... *** Belki de görmeyi istemek gerekiyordu... Gözlerini aç desem kapatacaksın ama kapatma gözlerini! Kendime bir demet papatya aldım ama bakmadım falıma... Gözlerimi gelişlere verdim, gözlerimdeki hüzün bile seni özlemiş itiraf etti sonunda... Düşüncelerim gururlu, hayallerim ve sevdam değil... Gelseydin, kendimi unutup sana koşacaktım, susturacaktım içimdeki isyanı, kavgaların ortasında bir güneş gibi doğup ısıtacaktım yüreğini, sevinçten ağlayacaktım bu defa, mutluyken hemen sarhoş olmuşum gibi, dokunacaktım, sarılacaktım. Ama gelmedin, gelemezdin belki de gelmeye de hiç niyetin yoktu aslında... Kendimi kandırdığımı anladığımda ağlıyordum... *** Eskiden kimi şarkıların ne kadar anlamlı olduğunu düşünürken, şimdi ayrılığın ardından çalınan her şarkı umutsuzluğumu ve sevgimi anlatıyormuş gibi geliyor... Sevdiğim ne çok şarkı varmış, bunu senin gidişin gösterdi bana... Her şarkıda sen varsın, her yerde, her gördüğüm insanda, denizde, gecede, uykumda... Nasıl beceriyorsun her yerde olabilmeyi... Bu bir marifetse eğer, neden benim yanımda degilsin ki? Gözyaşlarım asilliğini yitiriyor ve yenik düşüyorum sevdana... *** Gittin! Belki de hiç gelmemiştin ben, geldiğini sandım... Ayak uyduramadım yorgunluğuna... Dudaklarına düşlerindeki öpüşü konduramadım... *** Kimi zaman bir çocuk oldum gülüşlerinde şımaran, kimi zaman bir kadın; dokunuşlarında kendini bulan... Ama! En çok da imkânsızın oldum... *** Her gelişimde bir kez daha gönderdiğin oldum... İnanamadığın, Yenemediğin, üzerinden atlayamadığın korkuların oldum... Ağladığın, bağırdığın ya da sustuğun isyanın oldum, sessizce boşalan gözyaşların, birikmişliğin oldum... Yüreğindeki erkek ben olmak isterken yüreğine sığınan ve tozlanacak olan bir anı oldum... Haketmediklerin, artık yeter dediklerin ve herşeyin olmak isterken belki de hiçbir şeyin oldum... Söylesene ben gerçekten senin neyin oldum? Sesin hep uzakları çağırıyordu, ben üstüme alındım, sana geldim... Bilseydim, bana ait olmayan bir seslenişi sahiplenir miydim? *** Şimdi bir mevsimlik aşk kaldı avuçlarımda sadece bir mevsim yaşanan ama bir ömür gibi gelen aşk... Kalbime henüz söyleyemedim gittiğini, öğrenirse onun da acı çekmesinden korkuyorum... Seni halen benimle biliyor ve seviyor ama ben kalbime ilk defa yalan söylüyorum... Gittin! Sevdamın yokluğuna alışabilirim belki ama sesinin uzak yolların sonunda olması acıtıyor içimi... Suskunluğun en büyük silahındı, suskunluğunla vurdun beni asıl acı olan, canımı acıtan unutulmak... *** Söylesene unutulmak kime yakışıyor? Unutan sen olsan da sana bile yakışmıyor ... *** Merak etme, üstüne giydirmedim bu duyguyu, unutulmayan olmak sende daha güzel duruyor... Görüyorsun işte, aşk'a ve sana ihanet etmiyorum. Benim kırgınlığım aşk'a... Sen üstüne alındın... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 18 Ocak , 2006 Derdest bir akşam ve sessizdir odam Sırları saatlere gömdüm Anlatamam, kopsada kafam Bir beni geride bıraksam Bir bene yetişmek için Bir sen olabilseydim keşke Sende kalıp, sende saklansam Attığım çizik sana değil kendime Kızıyor ikiyüzlüler, kızsınlar çok da ipime Ben senden vazgeçmişim onlardan banane Zaten gömmüşüm beni toprak atsanda üstüme Sabahlar senin olsun akşamlar bana kalsın Güneş yine sende doğsun ay benimle yansın Öfke seni yıpratır o da bende dursun Artık yokum sende, umarım mutlu kalırsın .. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 22 Ocak , 2006 Kuruşluk duygularımın değerini yükseltemedim.. Hayallerim hamalım oldu beni sırtında taşıyan... Bugün yoruldular. Hiç düşünmedim oysa bir gün yorulacaklarını. Umut etmekten hiç vazgeçmemiştim ve sevmekten... Bugün kendimi sevmiyorum.Diğer günlerde olduğu gibi.. Yürüyen bir kalp kırıcıyım adeta, üzüyorum herkesi ve günah çıkartabileceğim bir dinim bile yok. Bugün ben çok yanlızım. Diğer günlerde olduğu gibi.. Anlaşılamamanın verdiği hezeyanlara boyanmışım yıllarca. Gri ve soluk renklere. Bugün ben çok pişmanım. Diğer günlerde olduğu gibi.. Keşkelerle samimi olmuşum hiç farkında olmadan. Savunmasız ve dikkatsiz, hayta bir çocuğum sanki. Bugün ben yine özlem doluyum. Diğer günlerde olduğu gibi.. Hasretlerim çocukluğuma, en masum duygulara, bende kalmış anılara ve en özel sırrıma. Bugün ben birazda öfkeliyim. Diğer günlerde olduğu gibi.. Yumruklarken duvarları anlamadım aslında dayak yediğimi ve zamanın beni perişan ettiğini. Bugün ben çok yaşlıyım. Diğer günlerde olduğu gibi.. Senelerle anlaşamadım bir türlü, aylarla muhattap olamadım. Günlerse hiç sklemedi bile beni. Bugün ben yine komik bir adamım. Diğer günlerde olduğu gibi.. Kamuflajım oldu espriler. Kahkalar ardına sakladım bir benden ayırdığım bir beni.. Bugün ben hala seni sevdiğimi anladım. Diğer günleri hiç umursamadım.. Sevgilerin belkide en güzeli, platoniğe bir bilet aldım. Hiç bitmesini istemediğim bir film gibi izliyorum seni... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 29 Ocak , 2006 Karşımıza geç çıkmış insanları yolun dışına sürerken, Bir gün geri dönüp onu deliler gibi arayacağımızı hiç hesaba katıyormuyuz ? Hayat her zaman cömert davranmaz bize. Tersine, çoğu kez zalimdir. Her zaman aynı fırsatları sunmaz. Toyluk zamanlarını ödetir, hoyratça kullandığımız arkadaşlıkların, Eskitmeden yıprattığımız dostlukların savurganca harcadığımız aşkların hazin hatırasıyla yapayalnız kalırız bir gün. Bir akşam üstü yanımızda kimsecikler olmaz yada olması gerekenler yanımızdakiler değildir. Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Şubat , 2006 tuzak bunlar,kaç sevdalım uzaklarda seni bi bekleyen var unutma bigün gelir seversin benim gibi deli sevdam dersin bebeğim dersin,beni hatırlar bilirsin en sevdiğim sözdür meleğim değişin bana bi lutuftur sen git hayalim,kara sevdam ben yalnızlığı sende sevdim... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 4 Şubat , 2006 Büyük bir çoğunluğu benim Santo... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 5 Şubat , 2006 Neden mi taşa oturuyorum? Sana ne!! Hasta mi olurum? Guldurme beni anne.. Peki kalbime oturan aciyi kaldirabilir misin? Icim aciyor anne , var mi ilaci? Ben her gece agliyorum biliyor musun? Ve kizamiyorum sizlere Bir ciglik hayata sessizce Bir nefes daha aliyorum umitsizce Ve devam ediyorum anne yasamaya Caresiz , kimsesizce Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 7 Şubat , 2006 Herşey ılık bi yaz yağmuru gibi gizli Elbet biticek son gün gelicek belki Rahatsız etmez sen istemeden beni Şimdi bitmeli sanırım başladığı gibi Ellerin son kez hissetmeli bedenimi Y ağmuru teninde,yüreğinde sevgimi... Issız karanlığı bi okarda sessizliği Layık olduğu yerde benliğimi Islak ateşimde düşünürüm şimdi Kara sevdamın sonu bu sanki... Bırakma beni desem ne olur sanki İhtimal yarat dön hadi geri... Yalnızlığımı geçte olsa edersin telafi Affeder aşkım sadece seveni Zifiri karanlıkta sanki korkak biri... Yaktı gözünden akan yaş alev misali Anladı bi gün bitermiş herşey ve bitti Günahtı sanki yasaktı bizimkisi belliki Mırıldandım şimdi son sözlerimi Uusulca teslim ettim emanetimi R eddetsemde senden isteksiz gidişimi Unutmadım ben ne seni nede bendeki sevgini... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2006 Sana öyle bir şiir yazmak istiyorum ki Alsın götürsün bütün sayfaları üzerinden Bir sel gibi yıkasın kalemin mürekkeplerini Geçmişin izlerini Yüreğinde ki o deli sevda yangınını Sana öyle bir şiir yazmak istiyorum ki Senden önce ve benden sonra Tarih boyunca hiç yazılmamış olsun bu şiir Baktın mı mısralarına hasretimi sevda mı gör diye Ellerimin sıcaklığını her sayfa da bul diye Akan göz yaşlarımı her kelime de oku diye Sana öyle bir şiir yazmak istiyorum ki Hiç bir sevgili benim kadar güzel anlatamasın sevgisini Belki ilerde bir sayfa daha çevirisen Beni hatırlarsın diye Belki de... Sana öyle bir şiir yazmak istiyorum ki sevgilim Gözüne toprak dahi girse Benim sevgimi unutma diye Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 13 Şubat , 2006 Bir sen olurum hazan gecelerin de Bir ben olurum yalnız geçen günlerim de Bir senin için ağlarım Bir de hasretim için Yarın sabah gözlerini açtığın da Bir ben olurum doğan güneş de Bir ben ısıtırm senin yüreğini Alıp götüren hasretine Bir ben yoldaş olurum Kaç sensiz geçen uykusuz gece Kaç sensiz doğan güneş Sensizliğimi anlatmaya yeter Dışar da gürül gürül akan bir ırmak Yüreğim de esen bir ayrılık rüzgarı Bir ben olurum senin yerine Bir sen olursun benim hasretime Uzat elini ver yüreğini Korkma Yüreğin ben de can emanetidir Candan öte yaren emanetidir... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2006 seyreyler gönül, uzaklardaki meleği uyku tutmaz saatlerin sahibini deniz mavi, gök mavi esintidir, kulaklarımda duyduğum sesi nasır tutmuş ayaklarımın izini anlayacaksın sana doğru geldiğimi zehr-i terk huzura hasret sevdiğimi... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 14 Şubat , 2006 Ardında bırakılan gözyaşlarına Razı olmak değil dileğim Mahsun yüreğimin sahibinedir seslenişim Anlasın duysun ve sevsin diye Nasibim bir tek sen ol yüreğin de öleyim diye Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Sende biraz ben kalmış dök istersen üstünden Bu şekilde çıkamazsın bulunduğun gönülden Ne hesap ver gölgene ne hesap iste gölgemden Mürekkebim kalmamış kan damlar kalemimden Ben jön olmadım ki ya da figüran filminde Ne kimseye söz verdim ne de durdum sözümde Kahpelik masallarda ya da değil öykülerde Dünya eksenine ihanet bense sigaramda ki küle... Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Sende biraz ben kalmış dök istersen üstünden Bu şekilde çıkamazsın bulunduğun gönülden Ne hesap ver gölgene ne hesap iste gölgemden Mürekkebim kalmamış kan damlar kalemimden Ben jön olmadım ki ya da figüran filminde Ne kimseye söz verdim ne de durdum sözümde Kahpelik masallarda ya da değil öykülerde Dünya eksenine ihanet bense sigaramda ki küle... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 15 Şubat , 2006 Sensizlik bir sokak, düşlerim yıkık duvar Nefesini hissedemiyorum ya ne büyük zarar Yollar varılmaz dağlar aşılmaz olsada Tutuştu hasretim artık kül olana dek yanar Rüyalar görmediğimi hiç söylemişmiydim sana Ama önemi kalmadı şimdi görüyorum nasılsa Biri düş perileriyle mi anlaştı ? Neredeyse her gece uğruyorlar bana Dokunamasamda görebiliyor ve özlüyorum seni Yok yok bu rüyalar dahi dindiremez ki hasretini Sordum perilere; düşleri döndüremezmisiniz gerçeğe Dediler senin gerçeğin içinde saklı yaşat onda yüreğini.. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 17 Şubat , 2006 Hasretin acısını çekene sor demişler Sen hiç sordun mu bana? Sorsaydın elbet, Elbet ne acı ne fena birşey olduğunu söylerdim Sessiz bir veday dı sanki gözlerin O sessizlik ben de ne yaralar açtı Hiç sordun mu? Sorsaydın elbet söylerdim Ölüm sessizliğinden daha çok can yaktığını Sormalıydın... Sormalıydın sensizliğim de neleri göze aldığımı Neleri yitirdiğimi ve daha neleri yitirmek üzere olduğumu Pencereden izlerken yağan yağmuru Gözlerimden akan yaşların hesabını tuttun mu? Bir bilsen ki yüreğimden akan yaşlar daha da çok Daha da yürek sızlatan Haince vefasızca çekip gidişini Bana hiç sordun mu? Sorsaydın gitme demiyeceğimi biliyordun Ayrılığa yenik düşse de bu bedenim Bin parçaya bölünse de bu yüreğim Dağların ardına saklamış olsam da gözlerimi Sana gitme demiyeceğimi biliyordun Bir sonbahar günü yağana yağmur da öylece bırakıp gittin beni Sessiz bir vedaydı gidişin... Gözlerime bile bakamadan gittin Baksaydın onlar sana gitme diyeceklerdi Baksaydın sana dur diyeceklerdi Baksaydın seni nasıl sevdiklerini söyleceklerdi Sen gözlerim kadar yürekli değildin Öylece çekip gittin... Şimdi yüreğim GECE YAĞMURLARIN DA ıslanır... Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 Ne çok rakibim varmış meğer Katlanırım dedim, düşündüm senin için değer Gözümü hiç yıldıramadı ne yalancı kankalar Ne de hasret dolu kilometreler İnandım çünkü sana Destek oldun duruşuma Ama bugün diyorsun ki ; bir rakibin daha var Anlıyamadım önce Tahminler yürüttüm kendimce Coşkun ırmak gibi akarken ben Söyle ! Kimden bahsediyorsun sen ? '' Ölüm'' dedin bana.. Çok yakınımda.. Kalakaldım. Çatık kaşlı suratımla. Şaka mı bu ? Şaka olduğunu söyle .. Söz. Hiç kızmıycam sana Şaka olduğunu söyle ne olur.. Alıntı
Φ Gece Yağmuru Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2006 Şaka mı bu ? Şaka olduğunu söyle .. Söz. Hiç kızmıycam sana Şaka olduğunu söyle ne olur.. Şaka Alıntı
Φ arman Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 21 Şubat , 2006 Gözlerimi alabilirsiniz iki küçük düğme gibi alıp bir kenara koyabilirsiniz göremedikten sonra yari ben neyleyim görmeyi... Ellerimi çıkarabilirsiniz cansız mankenden çıkarır gibi çekipde bir köşeye atabilirsiniz kavrayamadıktan sonra o beli ben neyleyim elleri... Dilimi çekip koparabilirsiniz kurumuş bir fidan gibi silkeleyip fırlatabilirsiniz söyleyemedikten sonra o yare ben ne edeyim bu dille... Buyrun beni gömebilirsiniz şiirlere sarılı kefenimle tutupda bir çukura atabilirsiniz sarılamadıktan sonra ona ben niye sarılayım yaşama... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.