Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

BLACK MIRROR (Genel Tanıtım)

 

Aslında bu bir sinema filmi değil, İngiliz Channel tarafından 4 Aralık 2011 tarihinde başlayıp, sadece 3 hafta devam eden 3 bölümlük bir televizyon serisi… Serinin her bir filmini birbirinden bağımsız kısa filmler olarak adlandırabiliriz. Çünkü her bir filmin senaristi, yönetmenleri ve oyuncuları birbirinden farklı… Üstelik süreleri de birbiriyle aynı değil. Bunları bir TV dizisi olarak bir araya getiren tek ortak nokta ise hayatımızı kolaylaştırdığını düşündüğümüz teknolojinin bizi nasıl avuçları içine aldığını ve yaşantımızı nasıl alt üst ettiğini anlatan konuları… Ayrıca dizinin IMDB puanı 10 üzerinden 8.5…

 

Filmi televizyon dizilerinin yayınlandığı forumda mı yoksa burada mı paylaşsam diye çok kararsız kaldım sonra burada paylaşmaya karar verdim. Burada daha çok dikkat çeker daha çok kullanıcıya ulaşır diye düşünüyorum ki bence ulaşmalı da… Çünkü gerçekten her biri izlemeye değer ve çok güzeller smile.png

 

Bölümlerini her birini ayrıntılı olarak ayrı iletiler şeklinde paylaşacağım. Bu sadece genel bir tanıtım yazısı, ayrıntıyı alttaki iletilerde görebilirsiniz.

 

1. Bölüm: The National Anthem (Milli Marş)

2. Bölüm: 15 Million Merits (15 Milyon Ödül/Kredi)

3. Bölüm: The Entire History of You (Tüm Geçmişin)

 

Not: Diziyi “yabancı dizi izle” vb. seri diziler yayınlayan sitelerden rahatlıkla bulup, izleyebilirsiniz.

 

Black-Mirror.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

1.BÖLÜM:THE NATIONAL ANTHEM = MİLLİ MARŞ

 

Yönetmen: Otto Bathurst

Oyuncular: Anna Wilson-Jones, Donald Slumpter, Lindsay Duncan, Lydia Wilson, Rory Kinnear, Tom Goodman-Hill

Yayın Tarihi: 04 Aralık 2011

 

Bu bölüm İngiliz Kraliyet ailesinden bir prensesin kaçırılmasıyla başlıyor. Prensesi kimin kaçırdığı belli değil, bu bir terör örgütü mü yoksa bir kişi mi bilinmemektedir. Aynı günün sabahında İngiltere başbakanına, prensesi sadece kendisinin kurtarabileceğini anlatan ve bunu yapabilmesi için tek bir şartları olduğunu bildiren bir video gönderiliyor. Normal şartlarda bu fidye vs. olsa kolaylıkla yapılabilecek bir şeydir ama yerine getirilmesi istenilen şart inanılmaz ağır, tuhaf ve hatta insanlık dışıdır. Olay gizli tutulmaya kalkışılsa da bu mümkün değildir çünkü aynı video çoktan youtube a da gönderilmiş ve o saate kadar 55.000 kişi bu videoyu görüntülemiştir. Başbakan artık karar vermek zorundadır, onuru mu yoksa bir insanın canı mı?

 

Olağanüstü bir senaryo ve gerçekten muazzam bir final…

 

Siz olsaydınız ne yapardınız?

 

Başbakan olsaydınız veya başbakanın eşi olsaydınız ya da o ülkenin halkı olsaydınız ne düşünürdünüz?

 

***

 

A twisted parable for the Twitter age, Black Mirror taps into the collective unease about our modern world.

The first episode is a political thriller in which fictional Prime Minister Michael Callow faces a huge and shocking dilemma when Princess Susannah, a much-loved member of the Royal Family, is kidnapped.

 

article-1322934182307-0F0A041D00000578-338143_636x300.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

2.BÖLÜM: 15 MILLION MERITS = 15 MİLYON ÖDÜL / KREDİ

 

Yönetmen: Euros Lyn

Yazar: Kanaq Huq

Oyuncular: Ashley Thomas, Daniel Kaluuya, Jessica Brown Findlay, Julia Davis, Rupert Everett

Yayın Tarihi: 11 Aralık 2011

 

Gelecek bir tarihte dünyadaki doğal kaynaklar tükenmek üzeredir ve enerji üretimini insanlar pedal çevirerek sağlamaktadırlar. İnsan gücüyle sağlanan bu enerji bir ana tribünde toplanıp, oradan da dağıtılmaktadır.

 

İnsanlar çevirdikleri pedal kadar kredi puanı toplarlar ve ancak bu puanlarla yiyecek, içecek, barınma gibi ihtiyaçlarını kazanırlar. Her insanın kendisine ait bir avatarı vardır ve yaşadıkları ortam sanal bir ortamdır. Her şey yapaydır, makineleşmiştir. İnsanlar da öyle…

 

Bu sanal ortamdan kurtulup gerçek dünyada yaşamanın tek şartı ise bir yeteneğe sahip olmak ve belli bir puan biriktirip "HOT SHOT" ya da bizim ülkemizdeki bir çeşit “YETENEK SİZSİNİZ” tarzı bir yarışma programına katılmaktır ve buradaki jüri üyelerinden kendi kanallarında bir Show yıldızı olabilecekleri teklifini almaktır.

 

Bu bizim şu an televizyonlarımızda da izlediğimiz “Yetenek Sizsiniz” programına benzediği için yarışmaya bu adı verdim. Filmi izledikten sonra bakalım bu yarışmayı izlemeye devam edebilecek misiniz? Ya da her izlediğinizde bu filmi aklınıza getirmeden durabilecek misiniz?

 

***

 

The second episode is a satire on entertainment shows and our insatiable thirst for distraction set in a sarcastic version of a future reality. In this world, everyone is confined to a life of strange physical drudgery. The only way to escape this life is to enter the 'Hot Shot' talent show and pray you can impress the judges.

 

BM15MM1.jpeg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

3.BÖLÜM: THE ENTIRE HISTORY OF YOU = TÜM GEÇMİŞİN

 

Yönetmen: Brian Welsch

Yazar: Jesse Armstrong

Oyuncular: Jodie Whittaker, Toby Kebbell, Tom Cullen

Yayın Tarihi: 18 Aralık 2011

 

Olaylar yine gelecek bir tarihte geçiyor. İnsanların kulaklarının arkasına yerleştirilen bir chiple anıları kaydediliyor ve istedikleri an, istedikleri anıya dönüp, televizyonda bir film izliyormuşçasına anılarını izleyebiliyorlar. Artık neredeyse herkes bu chiplere sahiptir ve chipler kişilerin kimlikleri olarak işlem görmektedir. Mesela havaalanında geçiş yaparken kimlik göstermenize gerek yoktur, son 24 saat ya da 1 hafta içinde yaşadığınız anılarınızı görevliye göstererek şüpheli ya da temiz olduğunuz onaylanmaktadır. Yaşadığınız bir olayı daha sonradan izleyerek doğrularınızı yanlışlarınızı kontrol edebiliyorsunuz ayrıca istemediğiniz bir anıyı belleğinizden silebiliyorsunuz da… Bakınca iyi gibi görünüyor, kim istemez ki kötü anlarının hafızasından tamamen silinmesini, hiç yaşanmamış gibi olmasını değil mi?

 

Başta herşey mükemmel gibi görünüyor ama bir yerde bu chipler hayatınızı mahvetmeye sebep olabiliyor. Peki siz olsanız ne yapardınız?

 

***

 

Last in the series of Charlie Brooker's dark dramas. In the near future, everyone has access to a memory implant that records everything they do, see and hear - a sort of Sky Plus for the brain. You need never forget a face again... but is that always a good thing?

 

Black-Mirror-The-Entire-History-of-You.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.