Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

EVRİM TEORİSİNİ KABUL ETMEYEN ATEİST VAR MIDIR


bekir

Önerilen İletiler

selamlar...

 

Biliyorum bu konuda açtığım ikinci başlık bu... Din tartışma başlığı altında bu konuyu açtım. Ama tartışma biraz daha felsefi tabanlı olduğu için burada da cevap beklemek mantıklı olur kanısındayım.

 

o başlıktan aynı cümleleri aşağıya alıntıladım... Daha önce bu konuya katılanlar kusura bakmasınlar....

 

 

Sorumun şu anda ne anlama geldiğini nereye gideceğini tam olarak tahmin edemiyorum.. Ama bildiğim birşey var ki evrim teorisinin geçmişi milattan önceye dayanmıyor. Tamam bir iki filozof eşyanın tabiatında diyalektik bir takım unsurlardan Darwin'den önce bahsetmiş ama böyle bir teori ancak yenilerde ortaya çıkmış.

 

Acaba insanlar ve filozoflar var olmayı daha önce ne ile açıklıyorlardı. Ateislerin durumunu bu noktada daha fazla merak ediyorum. Ellerinde evrim gibi bir teori de olmadığında acaba ateist filozoflar meydanda olmalarını neye dayandırıyorlardı?

 

Bilenler varsa beni aydınlatsınlar, yoksa ben daha önceki filozofların bu konudaki cümlelerini bilmediğim için yenilerde ortaya çıkan evrim teorisi hakkında yanlış bir takım yorumlar yapabilirim.

 

Dikkat edin lütfen.... Ben evrim teorisi gerçek mi değil mi var mıdır yok mudur tartışması yapmaya çalışmıyorum. Bildiğim kadarıyla tarihi eskilere dayanmıyor diyorum. Yine bildiğim kadarıyla reform hareketleriyle parallelik arzediyor.

 

Yanlış ve eksik bildiklerim vuzuha kavuşturulursa mesele yok... Ama eğer doğru biliyorsam işte o zaman... Çok uğraşacağım demektir.

 

Arkadaşlar bu konunun girişi aslında başka bir tartışma alanında atıldı. "BİR DOĞMA OLDUĞU SÖYLENEN İNANCIMDAN FEVKALADE MEMNUNUM" tartışma alanının bir bölümünde başladı. Ancak formda tartıştığım zat, peygamber efendimize adıyla seslenerek hiç hoş olmayan bazı cümleler kurdu. Hasılı, kendisine kırıldığım için orada tartışmaktan vazgeçtim. Tartışacaksak, birbirimizin kutsallarını dikkate almak zorundayız. Karşımızdakine en azından onun bize duyduğu saygı kadar saygı duymak zorundayız.

Burada bu sebeple rica ediyorum kutsal saydığımız değerlere biraz daha itinayla yaklaşabilirsiniz. Kimse kırıcı olmak zorunda değildir. Bizim kutsallarımız, Allah Teala, Peygamber/ler/imiz, Kur'an-ı Kerim, Sahabeler' dir. Burada bu adlarla seslenmek sizi incitmez, sizden birşey kaybettirmez. Haddi zatında tartışmada bunlara dikkat etmeniz karşınızdakine saygı duyduğunuzu gösterir.

 

Arkadaşlar kimseye akıl vermek derdinde değilim ama lütfen biraz daha dikkat edelim...

 

Neyse, tekrar selamlar... Belki eksik kalan, yazmayı unuttuğum yerler olmuştur bu sebeple şimdiden özür diliyorum. Nihayetinde ön bir hazırlık yapmadan yazıyoruz çoğumuz ve hata kaçınılmaz oluyor...

 

Merakımın illiyeti "ilkçağlarda ateis filozof var mıydı sorusuna aldığım evet vardı" cevabıdır. Varsa bu filozoflar varlıklarının nedenini-sebebini-illiyetini neye dayandırıyorlardı. Bilen, bulan, bulabilecek olan, kıyısından köşesinden haberdar olan bizleri aydınlatsın...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

selamlar...

 

Biliyorum bu konuda açtığım ikinci başlık bu... Din tartışma başlığı altında bu konuyu açtım. Ama tartışma biraz daha felsefi tabanlı olduğu için burada da cevap beklemek mantıklı olur kanısındayım.

 

o başlıktan aynı cümleleri aşağıya alıntıladım... Daha önce bu konuya katılanlar kusura bakmasınlar....

Merakımın illiyeti "ilkçağlarda ateis filozof var mıydı sorusuna aldığım evet vardı" cevabıdır. Varsa bu filozoflar varlıklarının nedenini-sebebini-illiyetini neye dayandırıyorlardı. Bilen, bulan, bulabilecek olan, kıyısından köşesinden haberdar olan bizleri aydınlatsın...

 

 

cvp : evrim teorisi bir realitedir bunu inkar etmek yanlış bir düşüncedir bu konuyu iyice gözden geçirmenizi tavsiye ederim...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...

selamı üzerine olsun kardeşim.evrim bir realitedir evet ama darwinden evvel ALLAH tevratta,kuranda anlatmıştır bu gerçeği emin ol.nasıl mı?tevratta insanın yaradılşından iki kere bahsedilir.biri biyolojik diğeri medeni boyutu olmak üzere.kurandada aynı şekilde.ibni arabiden başlayarak tüm ehli hakikat bunu biliyordu ve eserlerinde işlemişlerdi.hatta kaygusuz abdalın bu konuda bir dörtlüğü var.

 

"bu adem dedikleri

el ayakla baş değil

Adem manaya derler

suret ile kaş değil "

 

Adem arketiptir.semboldür.kuran ve tevrattaki bu semboller anlaşılmadıkça din bir hurafeden ileri gidemez.şakası yok kardeşim evrim ciddi bir hakikattir.biz dindarlar bu sembolleri anlayıp anlatmadıkça ehli ilmin ehli fennin önünü kapar inkarına sebeb olur,mesul oluruz.bu konuda samimi olduğunu düşündüğüm için seni yüzde yüz geliştirecek bir kitab tavsiye etmek isterim.evrim ile dini hakikatleri,Hakkın varlığını akılcı,mantıklı bir şekilde birleştirmiş bir kitap.insan yayınlarından çıkan"yaradılış ve evrim"yazarı "bahaeddin sağlam"inşaallah faydalı olur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Ancak formda tartıştığım zat, peygamber efendimize adıyla seslenerek hiç hoş olmayan bazı cümleler kurdu.

 

Eğer ki hala bu düşüncelere sahipseniz,fazla ağır bir cümle olmasın,yanlışsınız.Her kime hitap ediyor olursanız olun saygı esastır.Sırf senin için bir değer taşıyan kişinin önüne saygı ifadesi koyman yanlıştır.Tanı veya tanıma,muaşeret gereği herkese saygı göstermeniz gerekir.

 

Evrim teorisine gelince,bunu tutup da yaradılışa indirgerseniz bu tartışmaların sonu gelmez.Hele ki bilimle uzaktan yakından ilgisi olmayan kişilerin ''vardır'' ya da ''yoktur'' demeleri laf kalabalığından öteye geçmez.Bu teori sadece karşımıza çıkan birtakım olayları yorumlamada bize yardımcı olur.Örneğin,geçen gündemi baya meşgul eden kuş gribi vakasıyla ilgili bir haberde geçen cümle " virüs sadece hayvanlardan insanlara geçerken evrim geçirerek insandan insana da geçmeye başladı " .Siz bu durumu evrim teorisini kabul etmeyenler nasıl açıklıyorsunuz?

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Konuya dahil olan bütün arkadaşlara teşekkürlerimi sunuyorum. Bu konuyu açtıktan sonra konu burada hiç bir karşılık bulmadı. Ama dini konular başlığı altında da ayrıca açmıştım orada daha fazla konuya dahil olanlar olduğu için burayı unutmuştum...

 

Lakin konuya dikkat etmiyorsunuz galiba... Ben evrimin varlığı veya yokluğunu tartışmaya açmamışım. Ortaya atılma zamanını tartışıyorum.

 

Ve sizlerden özür diliyorum, eğer gerçekten evrim hakkında hiçbir malumatım olmadığı gibi bir duygu uyandırdı isem...

 

Delta kardeş, birincisi kutsallarımız hakkında konuşulurken size karşı gösterdiğimiz azami saygıyı sizinde göstermeniz gerekir. isterseniz alıntıladığım metni tekrar okuyun...Bu size birşey kaybettirmez dedim, aksine karşınızdakine değer verdiğinizi gösterir. Hatta peygamberimize Hz. demek zorunda değilsiniz, sizin peygamberiniz diyebilirdiniz dedim...

 

Evrim teorisini yaratılışa indirgemek, indirgememek: açılan konuya bir daha bakar mısınız...lütfen bakar mısınız...Teorinin ispatı/ispatsızlığı beni ilgilendiriyor mu? Her ne ise, bu konuyu bir de burada tartışmak niyetinde değilim, eğer gerçekten bu konu hakkında bir diyeceğiniz varsa, dini konular başlığı altındaki kısımda söylerseniz gerçekten çok daha iyi olur...Ama sanırım siz o başlık altında tartışmıyorsunuz ben de bu başlık altında tartışmak istemiyorum...

 

ne olacak...böyle kalsın isterseniz...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...

Evrim Teorisi tamamen sacmalik ve bilim disisidr Kur'an da asla evrime kanit vermemistir gecen Kursatin sözlerini yalanlayan Kur'an ayetlerine bakarken Evrimi yalanlayan bir ayetede rastladim sizinle paylasayim

" o kimselerki Allah kendilerine lanet etmis,gazabina ugratmis,onlardan MAYMUNLAR,hınzırlar ve Tağut'a TAPANLAR YAPMISTIR. ( Maide suresi 60) evet arakadaslar görüldügü gibi evrimin ylan oldugunu acikca tek ayetten anlayabilirz ******** dusenleri MAYMUNA TAPANLAR ( maide 60) olarak tanitan bir kitap ve onu yeryüzüne indiren bir Ilah'in Evrimle insani yaratigini söylemek sacmalik olur... bide Ibni Arabi ye galiba evrimci demisiniz size derim ki silkinin kendinize gelin acaba kaç tane Ibn-i Arabi kitabi okudunuzda gelmis konusuyorsunuz? eger Ibn-i Arabi evrimci olsaydi Mevlana Rumi de olurdu cünkü Ibn-i Arabi Mevlana nin en samami dostu ve hatta akil hocasaydi Mevlana ona hayranligindan dergahini birakip hep onunla gezmeye baslayinca Ibn-i Arabi öldürüldü.. sözlerinize dikkat edin en ufak seyde din elden cikarken siz gelmis Kur'an i yalanliyorsunuz ...

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.