Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

--------------------------------------------------------------------------------

Pazara elma satmaya giden iki arkadaş yolda bir sepet içerisinde 20 elma bulurlar. Bu 20 elmaya sahip olmak için şöyle bir iddiaya tutuşurlar.

İkiside birer çuvala kendi elmalarından koyup daha sonra karşılaştıracaklardır.

Kimin çuvalından daha çok elma çıkarsa iddiayı o kazanaktır.

Eşitlik durumunda ise elmalar paylaşılacaktır.

Yaptıkları anlaşmaya göre, iddiayı kazanan sepeti, kaybeden ise çuvalları alacaktır.

Siz olsaydınız, çuvalınıza kaç elma koyardınız?

sorulduysa kusura bakmayın yenıyımde B)

Gönderi tarihi:

19 elma koyardım.. kazanırsam 1 elma karım olurdu. kaybetsem de arkadaşım kendi çuvalına en az 1 elma koyacağı için yine 1 elma karım olurdu.

ben 1 tane elma koyardım karşımdaki insanın elmaları kazanmak için maksimum sayıda elma koyacağını bildiğimden dolayı 19 gibi mesala en fazla 19 elma kar ederdim eğer o da benim gibi düşürde 1 tane elma koyarsa bu durumda 10 elma kazancım olur..

:):D

Gönderi tarihi:

ben 1 tane elma koyardım karşımdaki insanın elmaları kazanmak için maksimum sayıda elma koyacağını bildiğimden dolayı 19 gibi mesala en fazla 19 elma kar ederdim eğer o da benim gibi düşürde 1 tane elma koyarsa bu durumda 10 elma kazancım olur..

:):D

Bende 1 elma koyarak sepeti kaybetme yolunu seçerdim.Böylece kazanılacak elma sayısı çok daha fazla olur.Zira adamlar zaten pazara elma satmaya gidiyorlar.Öyleyse çuvalları kazanan kişi çok daha fazla elmanın sahibi olacak.Sepeti kazanan ise 20 elmayla yetinecektir. B) ..

Gönderi tarihi:

aslında bu paradoksal bişey. kabul ettim 19 elma da değil cvp.. ama 1 de değil.. eğer adam bizim gibi düşünüosa biz 2 elma koymayı tercih edebilirz. o da bizim o 1 elma koyarsa 2 elma koyacağımızadan ötürü 3 elma koyabilir.. bu böye gider. aslında çuvala kimse elma fln koyamaz. karşımızdaki de bizim gibi ince eleyip sık dokuyorsa yatar bu iş gibime geliyor...

• 5 hafta sonra...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.