Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

İyi kadınlar beni korkuttu, çünkü onlar, ruhunuzu ele geçirmek isterler sonunda, peki o zaman ne kalırdı benden geriye korumak isteyeceğim?

Açıkcası fahişeleri, düşmüş kadınları arzu ettim, çünkü ölüdür onlar ve serttirler, sizden hiçbir şey beklemezler. Çekip gittikleri zaman hiçbir şey kaybetmezsiniz.

Öte yandan bütün bunaltıcı bedellerine rağmen yumuşak, iyi kadınlara da hasret çektim. İki türlü de kaybettim.

Güçlü bir adam her ikisinden de vazgeçerdi. Ben güçlü değildim. Böylece kadınlarla, kadın düşüncesiyle uğraştım durdum...

| Charles Bukowski |

Niye böyle ikileme düşer bir erkek, aslında böyle bir düşünce yapısına sahip bir erkek asıl kadınları korkutmaz mı? Burada yatan asıl düşünce, özgürlüğü kaybetme korkusu olmasın..Sevgi bir teslimiyet midir sizce? Ve eğer öyleyse teslim ettiğiniz de siz artık siz değil misinizdir? Hem mutlu olmak isteyip hem de özgürlük nağraları atmak ne garip...

Gönderi tarihi:

Ben de durumu farklı bir bakışla değerlendireyim, sevgili Radya ;

'' Çekip gittikleri zaman hiçbir şey kaybetmezsiniz...'' deyişine bakılırsa C. Bukowski belki de güven sorunu yaşıyordu ve terkedilmekten korkuyordu. Terkedilme korkusundan olmasın...

Gönderi tarihi:

Niye böyle ikileme düşer bir erkek, aslında böyle bir düşünce yapısına sahip bir erkek asıl kadınları korkutmaz mı? Burada yatan asıl düşünce, özgürlüğü kaybetme korkusu olmasın..Sevgi bir teslimiyet midir sizce? Ve eğer öyleyse teslim ettiğiniz de siz artık siz değil misinizdir? Hem mutlu olmak isteyip hem de özgürlük nağraları atmak ne garip...

Öyle bir yazar, şair seçmişsin ki sevgili Radya, bu şairin hayatı keşmekeşlikle geçmiş. Daha ilk okulda öğretmenine sevişme teklif etmiş. Alkol komasından ölmek üzereyken zor kurtarmış. İlk evliliğine iki yıl zor sabretmiş.. Daha neler neler..

Böyle bir insan sağlıklı düşünebilirmi ki, sözleri de insanlığa örnek olsun.

Bir kez, iyi bir kadın neden erkeğin ruhunu ele geçirmeye çalışsın ki? Adı üzerinde "iyi". İyi nitelemesi her şeyi ile iyi olan bir insana aittir. İyi bir insada bencil bir ruh olmaz ki, birlikte yaşadığı bir insanı her şeyiyle ele geçirerek onu kullanmaya çalışsın. İyi bir insan aynı zamanda partnerinin de en az kendisi kadar insiyatif koyabileceği, eşit, paylaşımcı bir yaşam tarzının olmasını isteyecektir.

Sen kalk iyi kadınlar için ruhunu ele geçirip kullanırlar imasında bulun.. Fahişeler için de sevgisiz, kayıtsız de...

Peki nasıl olacak? Sana hem fahişe ruhlu, hem de eğer fahişe olmamak sana göre iyi olmak demekse, böyle bir kadını, eşi nasıl bulacağız. Böyle birisine de bir kulp takmayacağını garanti edebilirmiyiz?

Niye böyle ikileme düşer bir erkek,

Sevgili Radya, yukardaki yazarın isteklerini irdelerken zaten ikileme düştüğünü de sorularım açığa çıkartıyor.

Ama bir de şu gerçek var. İnsanlar kolay kolay tatmin olmuyorlar. İyi bir partnerle yaşayan insan, bazan da karşısındakinin hep iyi olmasından, hatta her konuda olumlu düşünmesinden bile bıkabiliyor. İnsanoğlu değişiklik istiyor sürekli. Tek düze bir kişilik sıkabiliyor partnerleri. Çözüm galiba hem bilinçli, hem de bu bilinçle birlikte yaşadığı insanı sıkmayacak şekilde değişikliği becerebilen birisi olması..

Yani "iyi" birisi olması.. smile.png

Gönderi tarihi:

Fahişelere de büyük haksızlık etmiş ama...Nicelerinin hayatını eşelesen ne romanlar çıkar..Dışları serttir belki hayatın sillesini yemişlikten.Ama ya içleri...:(

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.