Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hepimiz çok iyi biliyoruzki bu forumda inançsız kişiler var.Bu başlığı açma sebebim inançsızların neden inançsız olduklarını açıklamalarıdır.Herkes inancını neden kaybettiğini yada neden inançsız olduğunu yazsın buraya..Asıl temel nedenlerini söylesinler...

Gönderi tarihi:

Omar kardeş,

Her ne kadar onlar da bizim Allah'ımıza tapınıyorlar desen de, ancak yedi milyar kişinin 1.5 milyarı Allah'ı kabul ediyor. Onlar böyle hükümleri olan bir tanrıyı kabul etmiyorlar. Yani 100 tane din varsa 99 kişi senin ilahını kabul etmiyorlar.

Sen de 99 adet Tanrıyı(yaratıcıyı) inkar ediyorsun.

Açtığın başlığa açıklık olması için yukardaki cümleleri yazdım.

İnançla Allahı inkar etmek ayrı şeyler. Mesela Vatan, Millet, Sakarya da bir inanç.

Madem istiyorsun hatırın kırılmasın. Kısaca inanmadığımı(her hangi bir şeye)açıklayayım.

İspatı olmayan fikirler benim nezdimde masaldır. Masallara inanmam. Sebep bu..

Gönderi tarihi:

Dostum öncelikle sebebini yazdığın için teşekkür ederim smile.png

Ben Hristiyan bir kişi olarak kabul ediyorum..Ve tanıdığım bütün Hristiyanlar neredeyse kabul ediyor..Etmeyenler ırkçılar..Öyle insanlar varki Hz.İsa a.s onlara göre Tanrı'dır..Bu tür insanlarla konuşamazsın kontrollerini kaybettikleri zaman sana kötü söz söyler, seni döverler(Test edilmiş ve görülmüştür biggrin.png) Çoğu Musevilerde de var bu..

İslamiyet bir Dinden çok bütün dinlerin(Tanrı ya inanılan) birleşimidir.Tahribe uğramayan sade bir din ve öncekileri doğrulayıcı olandır...2 milyarlık Hristiyan nüfusumuz bu dinin içindedir.Hristiyanlık İslamiyetten bir önce gelmiş bölümdür..

Gönderi tarihi:

Erdoğan bu zaten olacak bunu inkar eden Hristiyan yada Müslüman yokki.Dediklerinin olması o masal dediğinin bir ispatı olacak zaten :) Belki 100 belki 10 yıl ama bu dediğin olacak.Biz de o gün eğer yaşarsam tabi hiç kimsenin tahmin etmediği birini göreceğiz

Gönderi tarihi:

Ben Hristiyan bir kişi olarak kabul ediyorum..

Anlamadım? Sen Hristiyanmısın? Cümlen onu gösteriyor. (Beni en ufak şekilde ilgilendirmez. Kimseyi de ilgilendirmemeli)

Ve tanıdığım bütün Hristiyanlar neredeyse kabul ediyor..

İspat etmen gerek. Yüzlerce Hristiyanla tartıştım. Müslümanların ilahını kabul etmiyorlar. Keza diğer dinler de.

Etmeyenler ırkçılar..Öyle insanlar varki Hz.İsa a.s onlara göre Tanrı'dır..Bu tür insanlarla konuşamazsın kontrollerini kaybettikleri zaman sana kötü söz söyler, seni döverler(Test edilmiş ve görülmüştür biggrin.png) Çoğu Musevilerde de var bu..

Irkçı, mırkçı her neyse. smile.png Hepsi birer inanç. İspatsız, kişilere has görüşler.

İslamiyet bir Dinden çok bütün dinlerin(Tanrı ya inanılan) birleşimidir.Tahribe uğramayan sade bir din ve öncekileri doğrulayıcı olandır...2 milyarlık Hristiyan nüfusumuz bu dinin içindedir. Hristiyanlık İslamiyetten bir önce gelmiş bölümdür..

Bunlar senin görüşün. Diğerleri senin görüşünde değiller.

Dinler iilk çağlardan beri biribirinden kopya alırlar ama. Her hangi bir din kendinden sonrasını kabullenmez.

İlk din Sümerlilerindir. İslamdaki tümüne yakın ögeleri içerir. İslam ise hepsine sahip çıkar. Kendinden sonrakini kabullenmez. Kendisine de son diyerek noktayı kor. Bu bir din uyanıklığıdır.

Gönderi tarihi:

Anlamadım? Sen Hristiyanmısın. Cümlen onu gösteriyor. (Beni en ufak şekilde ilgilendirmez. Kimseyi de ilgilendirmemeli)

İspat etmen gerek. Yüzlerce Hristiyanla tartıştım. Müslümanların ilahını kabul etmiyorlar. Keza diğer dinler de.

Irkçı, mırkçı her neyse. smile.png Hepsi birer inanç. İspatsız, kişilere has görüşler.

Bunlar senin görüşün. Diğerleri senin görüşünde değiller.

Dinler iilk çağlardan beri biribirinden kopya alırlar ama. Her hangi bir din kendinden sonrasını kabullenmez.

İlk din Sümerlilerindir. İslamdaki tümüne yakın ögeleri içerir. İslam ise hepsine sahip çıkar. Kendinden sonrakini kabullenmez. Kendisine de son diyerek noktayı kor. Bu bir din uyanıklığıdır.

Evet Hristiyanım..

Şimdi ortada şöyle birşey var henüz biliyor musun bilmiyorum..Hz.İsa a.s aynı şimdi ki Deccal gibi bir zamanlar gelecekte olacağını inanılırdı.Hatta Herodesin elçileri Hz.İsa a.s doğduğunda ilah edinmeye geldiler...bunu anlatmaya fazla gerek duymuyorum şu an demek istediğim şu..İncil eski ahit (Zebur ve Tevratıda kapsar) diğer Peygamberlerin olduğuda bilinir..İncil yeni ahitte demezki bu son bir dindir diye..Hatta Hz.İsa Hz.Muhammed'in geleceğini söyledi diyede bilinir...Tevrat,Zebur,İncil bunların hepsi kendi zamanlarını kapsar genel olarak ama Kur'an-ı Kerim hepsini ne gündemde nasıl ve sonuç ilişkisi olarak hepsini sana bir hatıra makinası gibi anlatır :)

Gönderi tarihi:

Evet Hristiyanım..

Hristiyanların ibadet şekli değişti galiba.

ben her namaz kıldığımda kat kat mutlu oluyorum..

Bizlerle kafa mı buluyorsun?

Gönderi tarihi:

Namaz kılmamın Hristiyan olmamda bir sorun olduğunu görmüyorum..Bunun için namazın ne olduğunu araştırmak lazım...Namaz Hz.İsa zamanındada vardı ve inanıyorumki oda kılmıştır..Sadece Müslümanlara özel değildir bu hatta benim namazda yakaladığımı belkide 74 milyonluk nüfusumuzdaki Müslümanlar yakalamamıştır..

Gönderi tarihi:

1. hikaye;

Peygamber Musa'ya inen Tevrat ortada yok, İsa'ya inen İncil ise onun havarilerince yazılmış, 300 yıl sonra insanlar tekrar kaleme almış. bu kadar hata yapan yüce tanrınız ise 600 yıl sonra, 23 yıl boyunca Muhammed'e kitap indiriyor (ki ortalama bir insan 1 kaç ayda ezberlerken) sonrada kitaplaştırmayı nedense "unutuyor" daha sonra yüce Araplar 30 sene sonra kitaplaştırıyorlar aynı adamlar peygamberinizin torunlarını kitabı yazdıktan 10 sene sonra doğruyorlar daha sonra yüce kuranı daha iyi anlayasınız diye 200 sene sonra hadisleri yazmak yine yüce Arapların aklına geliyor (tüm bunlar yüce yaratıcınızın ve peygamberinizin aklına gelmiyor).

neden diye sormazsınız değil mi?

2. hikaye

Tevrat - İncil - Kuran yaklaşık 2000 yıl içinde bir avuç coğrafyaya (Yahudilere) inmiş 3 tane aynı kaynaktan indiğine inanılan din var. ama ne tesadüf ki aynı dönemde dünyanın diğer coğrafyalarında örneğin Çin de aynı kaynaktan gelen bir peygambere gerek duyulmamış. (Çinliler Milattan Önce 5. yüzyıldan beri Budizm'e inanırlar)

neden diye sormazsınız değil mi?

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar sizden bir insan olarak ilk önce neden inkar ettiğinizin sebebinizi yazmanızı istemiştim..(Gecekuşu,erdoğan,bastarko diğerleri)

Şimdi senin yazına cevap olarak şöyle söyleyeyim..Tevrat ortada yok mu? Tevrat ta var Zebur da var ama tahrife uğramış bir şekilde hepsi...Tanrıya insanlık duyguları katılmış ve iblis,melek gibi gözle göremediğimiz canlıları hiç yazmamış ama o zamanlarda olan olayları (Mısırdan çıkış,Firavunun zulmü,Tufan ve benzeri gibi)değişik biçimlerde belirtmiştir.İncil bu iki Kitabıda kapsar yani öncekileri doğrulayıcıdır.Ama son din veya son kitap değildir..Buda demektirki Kur'an-ı Kerim ineceğini konusunda hiç şüphe yok,ama inatçılar bu son dindir derler Hz.İsa böyle bişey demediği halde :) Kur'an-ı Kerim indikten sonra bir takım insanlar tarafından korunmuş daha sonra kitap haline getirilmiştir..Hadisler ise insan yazmasıdır..Belkide çoğu gerçeği yansıtmaz,Allah Hz.Muhammed'e neler söylemesi gerektiğini belirtmiş ama hadisler Kur'an-ı Kerim de olmayan sözleri yazar.İşte eskidende böyle tahribe uğruyordu Kitaplar :)

2.Hikaye

Budizm bir din değildir.Buda ne bir peygamber idi nede yaşadığı zamanda budimz diye bir din vardı.Bunu insanlar din haline getirmiştir.Buda psikoloji,meditasyon üzerine çalışmış ve belkide ilk psikologtur.İnsanlar onun acıları yok ettiğini gerçekten hissedince işte bu kutsal bir insandır diye söylenmiştir.Buda öldükten sonra rahipler ve ibadet konusunda bir kitap yazılmış ve Buda heykeline saygı gösterilmek için süs yapılmıştır.Budizmde Tanrı yoktur ölümden sonrasına ise reenkarnasyon olduğuna inanırlar.Şimdi bu bir din midir değil midir bence tartışma konusu

Size göre Hz.İsa,Hz.Musa Hz.Muhammed hepsi mitolojik karakterler.Ama Sokrates değil..Ne fark var oda öğrencisi tarafından öğrenildi,Hz.İsa'da öğrencileri tarafından yayıldı.İkiside din yüzünden idam edilmedi mi? Sokrates'in o zamanki Tanrılara karşı çıkıp ama kendisinin bir Tanrıya inandığını biliyor muyuz :)

Sokrates neden suçlandı.O zamanki tanrılara inanmamak ama kendisinin başka bir TANRI ya inanmak ve gençleri zehirlemek(beyin yıkamak) suçuyla idam edildi.

Hz.İsa neden suçlandı.Gençleri örgütlemek,halkı isyana teşvik etmek suçundan yargılandı.İkisi arasında fazla fark yok değil mi ?

Gönderi tarihi:

OMAR..:)

NEDEN ve neye inandığını önce sen bi açıkla..bakarsın basar kafamıza..inanırız bizde..:)

Birde; sen İsevi değilsin..:D son kararım..:)

Hıristiyanların HİÇ biri(sen dahil) İslamı kabul etmez..etmediği gibi sürekli savaş halindedirler..:)

Fakat sen İsevilik gösterip :D İslamdan çakıyorsun ..:)

Gönderi tarihi:

OMAR..smile.png

NEDEN ve neye inandığını önce sen bi açıkla..bakarsın basar kafamıza..inanırız bizde..smile.png

Birde; sen İsevi değilsin..biggrin.png son kararım..smile.png

Hıristiyanların HİÇ biri(sen dahil) İslamı kabul etmez..etmediği gibi sürekli savaş halindedirler..smile.png

Fakat sen İsevilik gösterip biggrin.png İslamdan çakıyorsun ..smile.png

Dayı öncelikle sana şunun cevabını bir alayım "Sen inanan bir insan mısın,inanmayan mı" Çünkü buna karar veremedim birtürlü.Allah kimin yoldan çıkacağını kimin yola geleceğini daha iyi bilir.

Şu an bizim memleketimizdede çoğu insanlar Tanrıyı kabul ediyor mu? Allah'ın Tanrı diye bir ismi yoktur demiyorlar mı :) Ama inandıkları Din onların dediklerinin tam tersini söylüyor...Hristiyanlıktada böyle işte..

Bastarko

Hz.Musa Hz.Davut Hz.Adem Hz.İsa Hz.Muhammed ve bilinen bilinmeyen diğer peygamberlerinde Rabbi bir tanedir ve Ondan başka yaratan yoktur.Allah insanları çeşit çeşit ayırmıştır..Hristiyanlık Müslümanlık diğer dinler ve mezhepleride..Bunların hepsi Allah'a inanılan dinlerdir ve doğru dinler bunlardır...

Gönderi tarihi:

Sen değil kararı dayı verecek inanıp inanmadığına..bu yüzden bu soruyu geç ve dert etme kendine..:)

Dinler hep Güzelliğin TERSİNİ söyler..kurgulaması bu dur..korku,azap,acı,ızdırap..:)

Karşımısın dayı..:) hayır..olmalı..çünki bu düzen bu sosyal yapı Allah korkusuyla ayakta duruyor..''O''nun korkusu olmasa yandık,ki ne yandık..çakallar bizi parçalar..:)

Gönderi tarihi:

Sen değil kararı dayı verecek inanıp inanmadığına..bu yüzden bu soruyu geç ve dert etme kendine..smile.png

Dinler hep Güzelliğin TERSİNİ söyler..kurgulaması bu dur..korku,azap,acı,ızdırap..smile.png

Karşımısın dayı..smile.png hayır..olmalı..çünki bu düzen bu sosyal yapı Allah korkusuyla ayakta duruyor..''O''nun korkusu olmasa yandık,ki ne yandık..çakallar bizi parçalar..smile.png

Dayı bu sözün iyi güzelde senin hangi konuda anlaşamıyoruz hiç bilmiyorum..Neden imanımı sorguluyorsun ?Nasıl inandığım neye inandığım yaşadıklarım benim yaşadıklarım iman benim imanım inanmak veya inanmamak konusunda özgürüz..Bir insanın bir insanı yargılamayacağını bilmiyor musun

Gönderi tarihi:

İki inançlı dahi tamamen aynı şeye inanamayacağına, Tanrı algıları bir şekilde diğerinden az ya da çok farklı olacağına ve özellikle dinlerin içerisinde bunca mezhep birbiriyle sürekli didişip durduğuna göre sen benim inandığıma neden inanmıyorsun tarzı sorular üzgünüm ki insanlık için yarardan çok zarar getirmiş. Zira inanç tartışma konusu olduğunda insanoğlunun düşünce tembelliği genlerine işlemiş olduğundan dolayı fanatiklik çirkefliğiyle sağduyuyu istisnasız her zaman alt etmiştir. Tarih inançlılarla inançsızlar arasındaki savaşlardan mı yoksa inançlıların kendi aralarındaki savaşlardan mı ibarettir? Bu sorunun yanıtını vermek için fazlaca edebiyat yapmaya gerek yoktur.

Gönderi tarihi:

Bir insanın bir insanı yargılamayacağını bilmiyor musun?

Omar kardeş,

"Bilen bir insan" olmak için, senin sorularının içinde, asıl sorulması gereken temel sorular var. Bunlara cevap verebilirsen sorun çözülebilir.

Bir insanın bir insanı yargılamayacağını bilmiyor musun?

Evet yargılayamaz doğru.

Peki bir insan, yaratıcı adına kendi ürettiği hükümlerle insanı yargılayabilirmi?

("onlar yaratıcının hükümleridir" uydurmasını geçelim. Bu bir inançtır. Zira yaratıcı adına, değişik insan tarafından üretilmiş binlerce zıt hüküm var.)

İnanç: Bir fikrin doğru olup olmadığına YALNIZCA KİŞİSEL KARARLA kanaat getirmek. (deneyerek, gözlemleyerek doğrulamak gerekmiyor)

çoğu insanlar Tanrıyı kabul ediyor mu? Allah'ın Tanrı diye bir ismi yoktur demiyorlar mı?

Bu soruya temel olacak soru da şu:

Bir fikrin doğru olmasının ölçüsü çoğunluk mudur? Veya, çoğunluğun her söylediği doğru mudur?

Gönderi tarihi:

Omar,

"bilinen bilinmeyen diğer peygamberler" diyerek sanki dünyadaki diğer dini inanışları sahiplenmeye çalışmak abesle iştigaldir. çünkü seninde bahsettiğin gibi "Hz.Musa Hz.Davut Hz.Adem Hz.İsa Hz.Muhammed" bilinen peyganberlerdir, tamamı yahudidir, tamamı " bir avuç" çoğrafyadadır ve temeli mısır güneş "ra" dinine dayanır. bahsettiğin tanrı amerikan yerlilerine peyganber göndermeyi "unutmuş" çünkü yazılı tarih boyunca bahsettiğin peyganber ve kitapları dışında diğer coğrafyalarda bu din esaslarını savunan diğer bir kaynak yok ya da ben bilmiyorum. bu size garip gelmiyor değil mi? kuranda mesala amerikan yerlilerinin başından geçen bir hikayeden bahsediyor da benim haberim yok. ya da çinlilerin başından geçen hikayeler mi anlatılıyor. yoksa bölgede anlatılan yahudi hikayelerinin tekrarı mıdır? kitabınızdada anlatıldığı gibi "eskilerin hikayeleri" değil midir?

yoksa kitabınızda "arap birisine arapçadan başka dilde kuran olur mu diye " sormuyor mu neden ? diye soramazsınız değil mi?

Gönderi tarihi:

İki inançlı dahi tamamen aynı şeye inanamayacağına, Tanrı algıları bir şekilde diğerinden az ya da çok farklı olacağına ve özellikle dinlerin içerisinde bunca mezhep birbiriyle sürekli didişip durduğuna göre sen benim inandığıma neden inanmıyorsun tarzı sorular üzgünüm ki insanlık için yarardan çok zarar getirmiş. Zira inanç tartışma konusu olduğunda insanoğlunun düşünce tembelliği genlerine işlemiş olduğundan dolayı fanatiklik çirkefliğiyle sağduyuyu istisnasız her zaman alt etmiştir. Tarih inançlılarla inançsızlar arasındaki savaşlardan mı yoksa inançlıların kendi aralarındaki savaşlardan mı ibarettir? Bu sorunun yanıtını vermek için fazlaca edebiyat yapmaya gerek yoktur.

Ortada tek bir gerçek vardır.Oda Bir Yaratıcı olduğudur...Hristiyanlık ve Müslümanlık arasında bir savaşın olması gerekmez tam aksine bir yarışın olması gerekir..İyiliklerle,ibadetlerle yarış yapılmalıdır..Ama ne bir Hristiyana nede bir Müslümana sen nasıl inandın diye bir soru sorulmaz...Zira her inanan bir insan ne derse desin ne söylerse söylesin,inkar etse bile gerçeği değiştirmez...Mesela ben Dünya dikdörtgen şeklindedir desem bu Dünyanın yuvarlak olduğunu değiştirir mi ?

Allah hakkında kim ne derse desin gerçek değişmez...Savaş dini inanç yüzünden olsun olmasın eski çağlarda savaş bir kanun idi...

Bilimselci

Onlar Yaratıcının hükümleridir...Zina etmeyiceksin,Yalan söylemeyiceksin,Hırsızlık yapmayıcaksın,Anne ve babaya karşı itaatkar olucaksın...

Oysa bir insanın uydurma hükümleri şöyle olur..Mallarınızı bana bağışlayınki bende Tanrıdan sizi bağışlamasını isteyim,Kızlarınızı bana verinki onları Cennete göndereyim,hepiniz önümde eğilinki sizi azaptan kurtarayım,Bana nekadar mallarınızı yiyeceklerini verirseniz sizi okadar çok merhamet ederim...

"Çoğunluğun her söylediği doğrumudur" burada ilk önce birşeyin doğru olup olmadığına karar vermek bireye değil sıfata bakılır..Kişi kaç kişi olursa olsun farketmez doğrunun doğru olup olmadığına bakılmalıdır...Gerçek bir mümin demezki onlar inandı bende inandım diye :) Mümin yaşarak,okuyarak,bilerek anlar Allah'ın varlığını :) Bütün Dünya inkar etse Allah yok mu olucak ? Tabiki hayır gün geldiğinde herkesin hesabı haksızlık yapılmadan ödenir,herkes kendi yolunu kendi çizer...

bastarko

İlk önce Peygamberlerin hepsinden haberdar değiliz..Kur'an-ı Kerim fazla detaya inmez,bazı Peygamberler hakkında kendi kavmine gittikleri ve nicelerini gönderdik yazar ama hangisi bilinmez.Amerika örneği vermek aptalca olur çünkü arada yıllar oynuyor,Kızılderilileri söylersek eğer tesadüfe bakki onlarda Manitu adında bir yaratıcıya inanıyorlar.Manitu tek,eşi benzeri olmayan,gözle görülmeyen bir Yaratıcı ismi.Sana biraz tanıdık geliyor mu bu tanımlama :)

Gönderi tarihi:

dayıda diyorki..İnananlar,neye inanıyorsa, NEDEN inanıyorlar..bu inançları NEDEN ve nezaman başladı..:)

Omar..:)

Anlaşamadığımız bir konu yok..kavga gürültü etmeden anlatıyoruz işte..:)

İnanmayan..bu gezegende yaşıyor..nefes alıp veriyor..seviyor seviliyor..evlenip çoluk çocuğa karışıyor..yiyor içiyor..yani İnananların sahip olduklarına hatta daha fazlasına sahip olabiliyor..:)

İnanan ile inanmayan arasındaki FARK bu dünyada GÖZLEMLENEMİYOR..ya ne oluyor..ÖTE,ye kalıyor FARK..:)

Yani VERESİYE..vadeli..:)

Gönderi tarihi:

dayıda diyorki..İnananlar,neye inanıyorsa, NEDEN inanıyorlar..bu inançları NEDEN ve nezaman başladı..smile.png

Omar..smile.png

Anlaşamadığımız bir konu yok..kavga gürültü etmeden anlatıyoruz işte..smile.png

İnanmayan..bu gezegende yaşıyor..nefes alıp veriyor..seviyor seviliyor..evlenip çoluk çocuğa karışıyor..yiyor içiyor..yani İnananların sahip olduklarına hatta daha fazlasına sahip olabiliyor..smile.png

İnanan ile inanmayan arasındaki FARK bu dünyada GÖZLEMLENEMİYOR..ya ne oluyor..ÖTE,ye kalıyor FARK..smile.png

Yani VERESİYE..vadeli..smile.png

:) Bazı insanlar Dünya hayatının değerli olan mal,mülk,para,kadınlar vs. gibi şeyleri hep ister bu insanların tanrısı bunlardır..Allah her insana çalıştığının karşılığını verir kafir olsun mümin olsun farketmez kafirleri yaratanda O dur :) Bir insan inkarda edebilir inananda olabilir bunu gerçekten kestiremiyoruz,Yüzümüze hepsi müslümanız demiyor mu.Ama bu Net ne güzel konuşturuyor adamı dimi Dayı.

Bu arada dürüst olup açıkladığın için teşekkürler ederim Sylvia

Gönderi tarihi:

Omarım..smile.png

Aynı şeyi söylüyorum..inanan ile inanmayanı ayırt etmek oldukça zor..niye uğraşıyoruzki bu konuyla..smile.png biz bakalım bu gezegendeki YAŞAMI kolay ve güzel KILMA,ya..VADELİ olan alacağımızı VADE dolduğunda verecekler elbet..ÖTE,de..smile.png

Namaz KILMAK..yaşamı güzel ve kolay kılmak..smile.png

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.