Φ bursercan Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2012 Gönderi tarihi: 28 Ocak , 2012 KUR’AN’I NASIL OKUMALI? Kur’an mualliminden, çok genç bir delikanlı ders almaktaymış. Bu delikanlının benzinin cidden solgun olduğunu öz nurunda, hocaya demişler ki: “Bu genç Kur’an okumak için bütün gece uyanık duruyor ve Kur’ân’ı bir gece zarfında hatmediyor.” Bunun üzerine hoca sormuş: -Oğlum, haber aldım ki, sen bütün gece uyanık duruyor ve Kur’an’ı hatmediyormuşsun. Delikanlı bu söylenenin doğru olduğunu bildirince, hoca: - Oğlum, şu halde bütün gece zarfında Kur’an okurken beni önünde farzet ve namazda bana Kur’an okuyormuş gibi yap, fakat beni hiç hâtırından çıkarma, demiş. Genç talebe bu teklifi kabul etmiş ve sabah olunca aralarında şu konuşma geçmiş: -Dediğimi yaptın mı? - Evet efendim. -Kur’an’ı hatmedebildin mi? - Hayır, yarısından fazlasını okuyamadım. - Oğlum, o halde bu gece, Hz. Peygamberden Kur’an’ı dinlemiş olan herhangi bir sahâbîyi düşünerek oku. Dikkatli ol, çünkü sahâbîler Kur’an’ı bizzat Hazret-i Peygamberden dinlemiştir. Bu sebeble okurken sakın hatâ işleme. Delikanlı “peki” dedikten sonra, o gece yine Kur’an okumuş, fakat bu sefer ancak dörtte birini okuyabildiğini hocasına söylemiş. Ertesi gece için de hocası onun bu sefer bizzat Hazret-i Peygamberi düşünerek okumasını tavsiye etmiş, genç adam da öyle yapmış, fakat Kur’an’ın sadece bir cüz’ünü okuyabildiğini fark etmiş. Nihayet, şeyh ona: - Oğlum, bu gece de Allah’a tevbe et ve kendini hazırla… Ve Allah’ın huzurunda Kur’an okuduğunu düşün… demiş. Ertesi gün, hoca, talebesinin gelmesini beklemiş, fakat gelen olmamış. Durumu öğrenmek üzere gönderdiği bir adam, gencin hasta yattığı haberini getirince, üstad bizzat giderek talebesini ziyaret etmiş ve onu ağlarken bulmuş. Genç adam hocasına: -Hocam, Allah size çok sevablar ihsân eylesin. Ben şimdiye kadar Kur’an’ı yalan yanlış okuduğumu, ancak bu son gece fark ettim. Çünkü Fâtiha sûresini açıp okumak istediğim zaman “Ancak sana ibâdet ederiz” âyetine gelince, kendi nefsime bir baktım ve Cenâb-ı Hakk’ı bu âyetle tasdik ettiğimi göremedim. Bu sebeble de “Ancak sana ibâdet ederiz” (İyyâke na’büdü) demekten, (yani bu âyeti okumaktan) utandım… Mütemâdiyen “Mâliki yevmiddîn” âyetine kadar gelip bir türlü “İyyâke na’büdü” âyetini okuyamadım… Böylece rükûa vardığım zaman, artık tan yeri ağarmıştı…” demiş. İbnü’l-Arabî’nin rivâyetine göre, bu delikanlı bir saat sonra rûhunu teslim etmiş. Bir müddet sonra da üstad, bu gencin kabrini ziyârete gittiği zaman, mezardan şu sesin geldiğini işitmiş: - Ey üstâdım, ben diri (olan Allah’ın) indinde diriyim. Allah beni herhangi bir bakımdan hesâba çekmedi… Pek biz nasıl okuyoruz? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 Gönderi tarihi: 20 Şubat , 2012 kuran iyidir oku herkes okusun Arkadaşımız zaten Kur'an-ı okumuş..Bu yüzden ateist...Uzun zamandan beri girmedi sanırım amacına ulaştı... Alıntı
Φ Odris Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 8 Mart , 2012 Arkadaşımız zaten Kur'an-ı okumuş..Bu yüzden ateist...Uzun zamandan beri girmedi sanırım amacına ulaştı... seni kutluyorum dostum omar. neden ateist olduğumun farkındasın. evet okuduğum için ateistim bir şey hakkında hiçbir şey bilmeden nasıl ona karşı oluruz öyle değil mi... ayrıca sen öyle "uzun zamandır girmediğine göre sanırım amacına ulaştı" deyince nedense aklıma "fadime şahin olayı" geldi Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 seni kutluyorum dostum omar. neden ateist olduğumun farkındasın. evet okuduğum için ateistim bir şey hakkında hiçbir şey bilmeden nasıl ona karşı oluruz öyle değil mi... ayrıca sen öyle "uzun zamandır girmediğine göre sanırım amacına ulaştı" deyince nedense aklıma "fadime şahin olayı" geldi Size benden bir dost tavsiyesi...Kur'an-ı okudunuz madem çelişkide olduğunuz herşeyi bir kağıda dökün...Yada aklınızda bir yerde bulunsun...Abdest almanıza hiç gerek yok sadece bir el,yüz yıkayın zor değildir...Yalnız sakin olan bir yerde olun ellerinizi açın ve neden inkar ettiğinizi,neden inanmadığınızı Ona söyleyin...Onunla uzun uzun konuşun..Size doğruyu söylüyorumki duyuyor..Dediğimi bir kerede olsa yapın ne kaybediceksiniz... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Sen benim yazdıklarımı hiç okumadın herhalde gerçekten ayıp ettin sana daha önce cevabını başka başlıkta yazmıştım...Birdaha cevaplayayım bari... Allah ezelidir yani hep var olandır...Allah yaratılmamıştır,ne doğurmuştur nede doğurulmuştur Tekdir..Allah bir yasa koymuştur,iyi insana mükafat kötü ve suçlulara azap edilir.."Canı yanan sabretsin canı yakan canının yanacağı günü beklesin"...Allah hiç kimseye zulmetmez,eğer varsa kör doğan sakat doğan bu Allah'ın gerçekleri gözüksün diye olur...Gerçekleri gözüksünkü sizi sağlam yaptığı halde körde topalda yapabilen Birinin olduğunu anlaşılsın...Peygamber küçük yaşta bir kızla ilişkiye girdiği tartışılır...Dediğin ayetler kolaylık sağlanması içindir... Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Bölüm bölüm yazayım bari.. Allah demiştir... Defolu mal üretiyor zaten..Neyizki biz et ve kemik torbası..Bir tür makinayız...Şuçlulara işkence yapar hak etmeyen kimseye ceza verilmez... Küçük kızlarla ilişkiye falan girmedi böyle birşey yok...40 yıllık sapıklık içinde geçmiş bir hayatı var...Yani bir tür bağımlılık şimdi anladın mı neyin kolaylığı ? Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Aynen dediğini yaptığını varsayalım...Şimdi senin Allah'a gücün mü yeticek...Kendini ölümden koruyacakmısın..Hayır...Sana birşey söyleyim....Senin Rabbin benimde Rabbim...Gün gelene kadar dilediğini yapıcaksın...Zaten gün geldiğinde herşey daha net olacaktır... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 16 Mart , 2012 Allahının nereden geldiğini sordum? biyerden geliyor olsa geldigi yere inanmamiz gerekiyordu Allahını kimin yarattığını sordum? Allah zaten vardi ... biz bunu ruhumuzdaki bir sonsuzluk gudusu ile zaten biliriz Allahının neden insanlara (kendi yarattığı insanlara cehennem denen eziyet yerini yaratarak sonsuza kadar işkence yapmaktan zevk aldığını sordum? Allah size zulmetmez, siz kendi kendinize zulmediyorsunuz (Kuran) demek ki bu sorunun cevabi Allahin zevk almasinda degil ; bir girdaptan bizi kurtarmak istemesindedir Allah niye bakis acisi gostersin ki ? Neden kendi yarattığı canlıları sakat, hasta yaparak ceza verdiğini onları kendi zevki için (oyun oynar gibi) eziyet çektirdiğini sordum? yoksa siz kendinizden oncekilerin basina gelmeyenler sizin de basiniza gelmeden cennete girebileceginzi mi sandiniz onlar oyle sarsildilar ki (Kuran) eziyeti herkez gorur .. sakatlar sakatlanarak, zenginler fakir duserek asiklar ayrilarak, kibirliler gururlarini ezdirerek vs insani degerli yapan kayiplar vermeden rahat yasamasi degil ; kayiplar verse bile dimdik ayakta kalabilmesidir Peygamberinin neden küçük yaşta kızlarla evlendiğini ve peygamberinin zevki için ayet indirdiğini sordum? bu senin yorumun Peygamberimize kadinlarla evlenmek bi sure sonra yasaklandi ama kendini hibe edenler helal kilindi kadin niye kendini hibe etsin ki ? Cennete kesin inaniyorlardi cunku : )) dunyadan gecmislerdi gonul dostu olmuslardi herseyden evvel Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 17 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 17 Mart , 2012 Yukarıdaki yazıyı akıllı olan herkesin okumasını istiyorum İŞTE bu kadar... Bu masaldaki ALLAH nedir görün! sizi oyuncak gibi yaratıyor sınırlarınızı belirliyor. Sakat doğuruyor. Ruh hastası yapıyor. Akıllı yapıyor, Suçlu yapıyor. Sonra da sen testi geçemedin bunun için SONSUZA KADAR SENİN DERİLERİNİ YÜZECEĞİM diyor ve İŞKENCE yapıyor... Vah benim ALLAHIm vah... simdi ben bunu madde madde acayim ; Yukarıdaki yazıyı akıllı olan herkesin okumasını istiyorum İŞTE bu kadar... omar123 biraz heyecanli baslamis : )) Bu masaldaki ALLAH nedir görün! Allah; dunya hayatinin bir masal oldugunu Kuranda soluyor varilicak asil yer yolun sonunda netlesmeye basliyor meger butun hersey oyunmus sizi oyuncak gibi yaratıyor sınırlarınızı belirliyor. sinirlandirmiyor ; sinirlari kaldiriyor insani sinirlandiran ne varsa Kuranda asagilanmistir ; cehalet, ego, dedikoduculuk, ofke, adaletsizlik, putperestlik, hirs, kibir Sakat doğuruyor. Ruh hastası yapıyor. Akıllı yapıyor, Suçlu yapıyor. ne alaka Sonra da sen testi geçemedin bunun için SONSUZA KADAR SENİN DERİLERİNİ YÜZECEĞİM diyor ve İŞKENCE yapıyor... isin temeli su ; olumden sonra bilinc alti aciliyor ve hersey vijdanin o kisiyi dengelemesine teslim ediliyor Allah 'siz susarsiniz derileriniz ve elleriniz sizin yaptiklarinizi anlatir' diyor ; yani bugun bi insani hipnoz edince 30-40 yil oncesini nasil bir bir anlatiyorsa ; net tarih ve saat vererek Ahirette de Allah bizi hipnoz ediyor ve ne bi eksik ne bir fazla, ne yapmissak onu goruyoruz bilinc altimiz acildigi icin kacamiyoruz da .. yalan hele hic soleyemiyoruz yani ole Allah ile sorguya cekilme geyikleri biraz zor hesap gununun sirri bu kimse haksizliga ugratilmaz Allahin kimseya kasti yoktur Allahi herangi bir insan iradesine benzeyen bir irade sahibi olarak aciklamak kavrayis yetersizligindendir Allah iredenin gercek sahibidir Alıntı
Φ GeceKuşu Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Allahının nereden geldiğini sordum? Allahını kimin yarattığını sordum? Peki kaybolduğunu duymuş muydun hiç? Ya da düşünebilmiş miydin kaybolabileceğini? Masallarda farklı, fıkralarda ise gülümseten bir farklılık... "Mahallenin iki afacan kardeşi tüm mahalleliyi bıktırmış. Sürekli ana-babalarına şikayet geliyor mahalleliden. Kırılan camların, kuyruğuna teneke bağlanan kedilerin, lastiği indirilen arabaların sorumlusu hep afacan kardeşler. Ana-babası usanıp bu durumdan kilisenin papazına anlatırlar durumu ve yardım isterler. Papaz; - "Gönderin çocukları konuşayım" der. Çocukları gönderirler. Papaz önce büyük oğlanı çağırır. - "Söyle bakiim evladım, Tanrı nerede?" Çocuk susar. Papaz tekrar sorar: - "Evladım söylesene Tanrımız nerede?" Çocuk susmaya devam eder. Papaz ısrarla sormaya devam eder, çocuk susmaya.. Sinirlenir Papaz; - "Konuşsana be çocuk nerde Tanrı?" Çocuk aniden fırlar, kiliseden koşarak kaçarken seslenir kardeşine; - "Kaçalım çabuk!" Eve giderler, odalarına çıkıp kapıyı iyice kapatırlar, küçük oğlan sorar büyüğüne; - "Neden kaçıyoruz?" Büyük yanıtlar: - "İşte şimdi hapı yuttuk, Tanrı kaybolmuş bizden biliyorlar..!!! " Kıssadan hisse, "kim yaratmış nerede olduğu sorulan ve kaybolabilen tanrıyı" anlayan çıktı mı ki? Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Kıssadan hisse, "kim yaratmış nerede olduğu sorulan ve kaybolabilen tanrıyı" anlayan çıktı mı ki? cikmadi Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Kıssadan hisse, "kim yaratmış nerede olduğu sorulan ve kaybolabilen tanrıyı" anlayan çıktı mı ki? Çıktı aslında....Dünya'dan 100000000 milyar ışık yılı uzaklıkta tahminen(fiziksel olarak)....Hani madde yoktan var,vardanda yok olmaz ya işte bunun gibi Tanrı'da böyle ezelidir...Daha artık Tanrı'yı kim yarattı gibi soruları sorupta Din'in akıldan uzak olduğu yanılgısına kapılmayın... Şimdi Tanrı bu kadar ışık yılı uzaklıkta dedim bana bizden nasıl haberdar diyeceksiniz...İlahi teknoloji... Birde şunuda söylemek istiyorum..Kur'an dan hatırladığım kadarıyla bir toplum bir Peygamberi alaya aldı...Sizin yaptığınız gibi masal olarak bakan bir toplum...İş "haydi azabı bize getir" lafına gelince,günlerden bir gün o cahil çağ insanları asteroitleri görme lütfuna sahip oldular...Ama kafalarına inmiş olarak Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 20 Mart , 2012 Kuran bilimi takip ederek okunur dunya ilk gunden beri kiyamete hazir tutuluyor ince bir ust tabaka haricinde tum ic kisimfokur fokur kaynayan lavlardan ibarettir ayette ne diyor ; denizler kaynadigi zaman , yer catladigi zaman deniz nasil kaynar ? gunesin etkisi ile kaynamaz buharlasir alttan bir isi gerekmektedir. iste bu sasirtici bir detaydir bilim ilerledikce ayetler parlamaya devam ediyor Alıntı
Φ morbezelye Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Kıssadan hisse, "kim yaratmış nerede olduğu sorulan ve kaybolabilen tanrıyı" anlayan çıktı mı ki? cikmadi Çıktı aslında.... Çıktı mı çıkmadı mı? Bir karar verin artık... Kuran bilimi takip ederek okunur bilim ilerledikce ayetler parlamaya devam ediyor İlahi teknoloji... Kuran'ın neredeyse bilim kitabı olduğunu iddia edeceksiniz... Aşağıdaki bilgilerin kuranın neresinde ve hangi ayette bahsedildiğine bakıverseniz bir zahmet. Bakalım kuranı ve bilimi ne kadar takip ederek okuyor ve ayetleri parlatabiliyorsunuz? TIMUS BEZİ Timüs bezi, tiroid bezinin altında, göğüs boşluğunda ve soluk borusunun önünde bulunur. > Bu bez insanın bağışıklık sisteminin merkezidir. Yani bütün bağışıklık sistemi buradan yönetilir. > Timüs bezi ne kadar çok titreşirse kişi o kadar sağlıklı ve bağışıklık sistemi sağlam olur. > Anadolu'da ağıt yakan kadınların göğüslerine vurduklarına hepiniz şahit olmuşsunuzdur. Bu refleks kaynaklı basit bir el hareketi değildir. Bu beynin otomatik gerçekleştirdiği bir davranıştır. > Kişi göğsüne vururken Timüs bezini titreştirir. > Bu sayede üzüntü kaynaklı bağışıklıkta meydana gelen direnç azalmasının önüne geçmeye çalışır. > Bu bez ne kadar sıklıkla titreştirilirse kişi o kadar genç ve sağlıklı yaşar ayrıca geç yaşlanır. > Sizde parmaklarınızla göğsünüzün ortasına yapacağınız küçük vuruşlarla timüs bezini titreştirebilirsiniz. > Yada daha basit bir yolu kullanırsınız. "KAHKAHA" atabilirsiniz. > Çünkü kahkaha da göğüs kafesini oynattığı için bu bezi harekete geçirir. > Hani yıllar geçerde aradan bir arkadaşımıza rastlarız neşeli halleriyle tanıdığımız bu insanı görünce "hiç değişmemişsin, ne gamsızsın..." deriz ya, işte timüs bezinin gücü. > Sonuç olarak kahkaha bağışıklık sistemini güçlendirir ve sizi genç tutar. Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Çıktı mı çıkmadı mı? Bir karar verin artık... cikti cikti ... son kararimiz : )) alinti yaptigin yerledeki anlam butunlugunu bozma Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Kuran'ın neredeyse bilim kitabı olduğunu iddia edeceksiniz... tabi ki degil anahtar bi kitap .. cogu ayet sembolik .. genellemelere dayali bazi ayetlerde sana X in haberi gelmedi mi diye soruyor sonra da X in ne oldugunu sana haber veren kimdir diye ekliyor O (X) su su sudur diye acikliyor Allah .. demek ki o gunun kelimeleri ile karsilanamayan bazi hakikatler var ve sadece islevleri itibari ile tanimlanmis bilim bize bu yuzden lazim : ) Alıntı
Φ morbezelye Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 tabi ki degil anahtar bi kitap .. cogu ayet sembolik .. genellemelere dayali bazi ayetlerde sana X in haberi gelmedi mi diye soruyor sonra da X in ne oldugunu sana haber veren kimdir diye ekliyor O (X) su su sudur diye acikliyor Allah .. demek ki o gunun kelimeleri ile karsilanamayan bazi hakikatler var ve sadece islevleri itibari ile tanimlanmis bilim bize bu yuzden lazim : ) Ne oldu bizim "TIMUS BEZİ" Kuranın neresinde ve hangi ayette bahsedildiğine bakıverecek vaktiniz olmadı daha galiba... Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Ne oldu bizim "TIMUS BEZİ" timus bezi haricindekilere okey verdik .. timus bezi ile ilgili yorumumu aksam sakin kafayla yaparim valla fres cevaplar vermeye calisiyorum su an icin detaya girmicem : ama simdilik ; e kacmiyosun ya bi yandan kahvalti bi yandan skype bi yandan ise hazirlanmak e cok oluyo .. Kurani acip bakamiyorum su an .. Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Sevgili morbezelye...O timus bezini oraya kim koydu bana onu söyleyin ilk önce...İnsan vücudunu iyi biliyorsanız oradaki tasarıyıda iyi biliyorsunuz demektir..Tasarıyı kim gerçekleştirebilir Şu akla mantığa bak...Bir damla sudan böyle bir makina çıkıyor...Bu makinaların bazıları sahibini kabul ediyor bazıları red ediyor.. 1 Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 iste bu .. omar 123 harikasin .. fikir 10 uzerinden 9,5 carpicilik 10 uzerinden 9 ama en girift noktadan yakalaman ; PAHA bicilemez : ) helal olsun : )) Alıntı
Φ morbezelye Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Sevgili morbezelye...O timus bezini oraya kim koydu bana onu söyleyin ilk önce...İnsan vücudunu iyi biliyorsanız oradaki tasarıyıda iyi biliyorsunuz demektir..Tasarıyı kim gerçekleştirebilir Şu akla mantığa bak...Bir damla sudan böyle bir makina çıkıyor...Bu makinaların bazıları sahibini kabul ediyor bazıları red ediyor.. Sevgili omar123, bu konuda seninle aynı düşünmüyoruz. Ama bu şekilde düşünüyor olmana bir şey diyemem sadece itirazım olabilir. Yaşamın sana ait.. Ama burada sorulan kimin neyi nereye koyduğu değil... "Kuranın neresinde ve hangi ayette bahsedildiği" *** Farkında mısın dennis senin "O timus bezini oraya kim koydu bana onu söyleyin ilk önce.." demiş olmanı konuyu kaynatma başarısı olarak ele almış ve 10 üzerinden 9-9.5 vermiş sana... Sor bakalım ona neden 10 üzerinden 10 değil, eksiğin neymiş. Kendisinin aklına gelmedi ama 10 üzerinden 0 çekti bu konuda... *** Neyse konu kaynamasın başa dönüp konuyu hatırlatalım... Kuran'ın neredeyse bilim kitabı olduğunu iddia edeceksiniz... Aşağıdaki bilgilerin kuranın neresinde ve hangi ayette bahsedildiğine bakıverseniz bir zahmet. Bakalım kuranı ve bilimi ne kadar takip ederek okuyor ve ayetleri parlatabiliyorsunuz? Bu arada sevgili omar123, aşağıdaki şekilde taktir edildin biliyorsun... iste bu .. omar 123 harikasin .. fikir 10 uzerinden 9,5 carpicilik 10 uzerinden 9 ama en girift noktadan yakalaman ; PAHA bicilemez : ) helal olsun : )) Ne demek istedi sana acaba fark edebiliyor musun? . Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Bu arada sevgili omar123, aşağıdaki şekilde taktir edildin biliyorsun... Alıntı iste bu .. omar 123 harikasin .. fikir 10 uzerinden 9,5 carpicilik 10 uzerinden 9 ama en girift noktadan yakalaman ; PAHA bicilemez : ) helal olsun : )) Ne demek istedi sana acaba fark edebiliyor musun? ne demek istedigimi cok anladin da Alıntı
Φ dennise Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Farkında mısın dennis senin "O timus bezini oraya kim koydu bana onu söyleyin ilk önce.." demiş olmanı konuyu kaynatma başarısı olarak ele almış ve 10 üzerinden 9-9.5 vermiş sana... Sor bakalım ona neden 10 üzerinden 10 değil, eksiğin neymiş. Kendisinin aklına gelmedi ama 10 üzerinden 0 çekti bu konuda... isnanlari niye birbirine dusuruyorsun ki ben icimden geleni yazdim en girift noktadan olayi ele alan bir aklin PAHA BICILEMEZ oldugunu vurgulayabilmek icin . hayran kaldim atikligine o kadar : ) klise bi uyarlama o .. ben omari sevdim ilk gunden beri sana bu durumda bisey dusmuyor .. 1 Alıntı
Φ omar123 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Sevgili mor bezelye..Yine şunu yazayımda ne demek istediğimizi anlayın...Allah'ın bilimsel bir deneyin yapmasına gerek yok neyin ne olduğunu zaten biliyor..Yazdığımız ayetleri okursanız bunu anlayacağınızdan eminim..Big bangten yine bahsedelim..Ayette ne yazar "Yer ile gök birleşikken ayırdığımızı görmediniz mi?" Bu ayet senin için indirildi mor bezelye..Eski çağ insanları için değil onlar gözüyle görmediler ve bilmiyorlar idi..İnşallah anlatabilmişimdir... Alıntı
Φ morbezelye Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 Gönderi tarihi: 27 Mart , 2012 isnanlari niye birbirine dusuruyorsun ki ben icimden geleni yazdim neden 9 mu verdim yahu ben vurgulama yapmak icin dedim en girift noktadan olayi ele alan bir aklin PAHA BICILEMEZ oldugunu solemek icin ; hayran kaldim atikligine ben omari sevdim ilk gunden beri sana bu durumda bisey dusmuyor .. Bunu böyle düşünüyor olmanı öz eleştiri yapmak olarak değerlendiriyorum... Bu forumda herkes biribirini sever, en azından bizler forumdaşız.. Ne dediğini ve ne amaçla dediğini sen kendin daha iyi biliyorsun öyle değil mi? "sana bir şey düşmüyor" lafın ve kalkıpta "insanları birbirine düşürme olarak algılama üretmen" her şeyi açıkça gösteriyor. Bu ittifakta sana yer yok kardeşim bak işine! Derdim ittifak değil, kimsenin arasını bozmak asla. Guruplaşma mantığıyla yaptığın her girişim ve diğerini ötekileyen yaklaşımın aslında kimseye yarar getirmeyeceğini bence aklından çıkarmamalısın... Beyler birbirimizi kırmadan konuşalım... Sevgili mor bezelye..Yine şunu yazayımda ne demek istediğimizi anlayın...Allah'ın bilimsel bir deneyin yapmasına gerek yok neyin ne olduğunu zaten biliyor..Yazdığımız ayetleri okursanız bunu anlayacağınızdan eminim..Big bangten yine bahsedelim..Ayette ne yazar "Yer ile gök birleşikken ayırdığımızı görmediniz mi?" Bu ayet senin için indirildi mor bezelye..Eski çağ insanları için değil onlar gözüyle görmediler ve bilmiyorlar idi..İnşallah anlatabilmişimdir... Bence bu "kırmadan konuşalım" uyarısında son derece haklısın... Burada foruma ilk üye olduğumda bana postalanan yönetim mesajında yazılanlar, karşılıklı yazışmalarda bu dediğinin olmaması için çok yerinde açıklamalarda bulunuyor. Herkesin bir kez daha kendini gözden geçirmesi açısından oraya bir göz atmakta yarar var... http://www.turkish-m...-sesini-duymak/ Birbirimizi incitip kırdıktan sonra bu yazışmaların anlamı ne olabilir ki? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.