Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

KUR’AN-I KERÎM’İN İHTİVA ETTİĞİ HAKİKATLER

Kur’an-ı Kerîm, insanlara îtikad, ibâdet, ahlâk, içtimaiyat, iktisad, siyaset, tarih, hukuk, insan, kâinat ve kâinat ötesi gibi birçok hakikatlerden bahsetmiştir. Kur’an’ın bahsettiği bu hakikatlarîn en önemlilerini şu şekilde sıralayabiliriz:

1. Kur’an bütün insanları Allah’ın varlığına, birliğine îmana, yani, tevhid inancına dâvet eder. Zihinlerde Allah’ın kudret ve azametini tespit edip yerleştirir…

2. İnsanları putperestlik ve şirkten şiddetle men’eder. Yalnız ve yalnız, tek olan Allah’a ibâdet etmeye ve O’na hiçbir şey’i şerik koşmamaya dâvet eder…

3. Kur’an insanları ilme, irfana, tefekküre çağırır. İnsanları gaflet içinde şuursuzca yaşamaktan men’eder. Allah’ın kudret ve hikmetine dikkat etmelerini, kâinata ve hâdiselere ibret gözüyle bakmalarını ister.

4. İnsanlara gönderilmiş bâzı peygamberler ve onların ümmetlerini irşad ve tebliğ tarzları hakkında bilgi verir. Geçmiş ümmetlerin hallerinden ders almamızı söyler.

5. İnsanların nefislerine esir olmamalarını, dünyayı öz nu tercih etmemelerini, dünyada her an imtihan içinde olduklarını unutmamalarını bildirir.

6. Müslümanların dinlerinde sebat etmelerini, daima hakka tâbi olup hakkı savunmalarını, düşmanları karşısında kuvvetli olmalarını tavsiye eder.

7. İçtimaî, iktisadî ve siyasî hayatta tâkip edilmesi gereken temel esasları ve saadet düsturlarını haber verir.

8. İnsanlar arasında adalet, istikamet, tevâzu’, sevgi ve şefkat, ihsan, afv, edeb ve eşitlik gibi ahlâkî değerleri tavsiye eder.

İnsanları zulümden, hıyânetten, kibirden, cimrilikten, intikam duygularından, katı yüreklilikten, fuhşiyattan, haramdan men’eder.

9. Allah’ın kâinata koymuş olduğu kanunların değişmeyeceğini, muvaffakıyet için bu kanunlara riayet etmenin lüzumunu anlatır. İnsana kendi gayret ve çalışmasından başka hiçbir şey’in fayda vermiyeceğini bildirir.

10. İslâm’a uyanların Cennete, uymayanların ise Cehenneme gireceğini bildirir. Bu dünyanın, öz nuru ebedî Cenneti ve saadeti kazandıracak bir imtihan meydanı olduğunu haber verir.

Gönderi tarihi:

Neden bir Tanrı?

Çünkü gerçekte tek bir İlah vardır biz ona Allah diyoruz...

Neden İslamiyet?

Çünkü Allah'ın indirdiği gerçek bir kitap ve tahribe uğramamış sade bir din...

Tarihte kime ne faydası olmuş?

Hemen hemen birçok şeylere fayda sağlamıştır..Bunların hepsini yazamam ama en birinci olarak adalette faydası vardır :)

Hangi toplumu refaha ve mutluluğa ulaştırmış?

Şu anda her toplum hak ettiğinin karşılığını alır,Her Allahuekber diyenin göğe yükseleceği düşünülemez..:)

Gönderi tarihi:

"Çünkü gerçekte tek bir İlah vardır "biz" ona Allah diyoruz..."

başkalarıda kendi zamanlarında "isis", "ra", "buda", "yehova" dediler.. hangisi doğru.. tanrı göndermiş insanlar "değiştirmiş" :) hemi, yüce tanrı binlerce peyganberber gönderiyor ve hepsinde de başarısız olmuş hemi :)

"Çünkü Allah'ın indirdiği "gerçek" bir kitap ve tahribe uğramamış sade bir din.."

öncekiler gerçek değilmiydi? ve eğer ilk ayet "oku" olacağına "yaz" olsaydı ve kuran için vadedilen "onu biz koruyacağız" sözü mesala tevrat için neden reva görülmedi? pardon neden diye sormayacaktık değil mi?

"Hemen hemen birçok şeylere fayda sağlamıştır..Bunların hepsini yazamam ama en birinci olarak adalette faydası vardır"

keşke başkasını birinci olarak seçseydin :)

çünkü islamiyet asla ve asla adil değildir. köleliliği kaldırmamış, kadınları ikinci sınıf insan yapar, insanları temelde müslüman ve olmayan diye ayırır ve tüm kurallar bu temel esas üzerinden herkese değişik kural koyar, köle (ganimet) isen farklı, müminsen farklı gibi..

temeldeki sıkıntı ne biliyormusun ? müslümanların çok büyük kısmı kendi vicdanlarında yaşadıkları inançları müslümanlık (islamiyet) sanmaları?

Şu anda her toplum hak ettiğinin karşılığını alır,Her Allahuekber diyenin göğe yükseleceği düşünülemez

Bir sistem için 1.400 sene yeterli bir deneme süresidir. eğer hala başarılı olamadıysa ve hala insanlar okudukları şeyleri farklı anlayıp farklı uygulamalar var ise ( 4 mezhep, binlerce tarikat) ve müslümanım diyen ülkeler insanlık değerleri açısından dünyanın en geri toplumu iseler neden diye sorulmalı :)

pardon neden yoktu?

Gönderi tarihi:

Sayın bastarko Ben Kutsal Yaratıcıya Allah diyorum sen Yehova de,öbürü Mazdah desin..Allah doğruyu peygamber aracılığıyla göstermiştir..Allah başarısız olmaz,yargılanmazda ancak insan başarısız olur,yargılanır...

Tevrat,Zebur ve diğerleri gerçek bir Kitap idi.Kur'an gibi bir zamanlar o Kitaplarda öyleydi..Hepsi tahribe uğradı...Neden Tevrat korunmamış ise Tevrat şu an bizim için yeterli bir bilgide değil,Kendi zamanına göre güncel konulara yer vermiş ayrıca kendisinin son Kitap olduğunu söylemezde...

Bana göre bu Dünyada adaleti Allah sağlar...Köleliği kaldırmamış ama köleleri serbest bırakmanın gerçek birer iyilik olduğunu söylenmiş :)kadınlar erkekler kadar güçlü

olduğu söylenemeyeceği için ve mümin ile kafir ayırım olmayıpta aynı kefede ne fark olacağını düşünmemiz gerek...

Eğer kalbin hidayete ermiyorsa bu dinde sana zorluk gelen şeyler varsa yada içindeki inkarı dinliyorsan bu senin kararındır...İnanan herkes kendisinin inandığını çok iyi bilir...Sana Allah'a inanmak nasıl birşey söyleyeyim mi? Parmağını damağında gezdirirsin sonra elini ağzından çıkartırsın,parmağındaki hücreyi görmezsin ama hücrenin geldiğini bilirsin işte aynı bunun gibi :)

Din ne emrediyor,insan ne yapıyor...Bunu düşünmek lazım insanlara değil dine bakmamız lazım..Yeryüzünden hiçbir insan 4-4lük değildir,insanlara değil Doğanın gerçek anlamı olan İslamiyete bakalım...

Gönderi tarihi:

eğer kuranda bahsedilen bir tanrı varsa ve 124 bin tanede peyganberi varsa dünyada neden bu kadar farklı din var...neden hala bugün dünyanın 3/2 si semavi din anlayışının dışında..

"...Köleliği kaldırmamış ama köleleri serbest bırakmanın gerçek birer iyilik olduğunu söylenmiş"

bu mudur adalet insanların köle olduğunu kabul et sonra affetmenin iyilik olduğunu söyle..

eğer adalet güce göre olucaktı aslanları veya fillerin senden daha üstün olması gerekirdi :)

"Doğanın gerçek anlamı olan İslamiyete bakalım..."

bu nedemek anlamadım?

Gönderi tarihi:

eğer kuranda bahsedilen bir tanrı varsa ve 124 bin tanede peyganberi varsa dünyada neden bu kadar farklı din var...neden hala bugün dünyanın 3/2 si semavi din anlayışının dışında..

Bunu zaten benim Rabbimde söylüyor...Kur'an-ı Kerim de ümmetlerle ilgili ayetleri okursan yeterli bir bilgin olabilir...Üstelik daha budizm hakkında bir konuşma yaşamıştık sanırım..Budizmi biliyorsan gerçek bir din olmadığı ortada...Reenkarnasyon gerçek bir uydurmadır böyle bir şeyin olmadığını her açıdan biliyoruz..Birde budizmin kurucusu olan Buda bir peygamber değil hatta onun bir din yapma gibi bir amacıda yoktu..Bunun neticesi olarakda insanların nasıl bir din haline getirdiklerini apaçık bir ispatıdır...

"...Köleliği kaldırmamış ama köleleri serbest bırakmanın gerçek birer iyilik olduğunu söylenmiş"

bu mudur adalet insanların köle olduğunu kabul et sonra affetmenin iyilik olduğunu söyle..

Allah neyin sevap neyin günah olduğunu belirtir...Gerisi insana kalmıştır...Eğer senin dediğin gibi olsaydı sevabın anlamı kalırmıydı..Köleleri iyi davranmak,bonservislerini ödeyip bırakmak bir salih amele giriyor ama insan zorla yapacaksa(Allah birşey yaptırırsa muhakkak o olur :)

sevabın ne anlamı kaldı...İnsan mı yapıcak sevabı yoksa Allah mı?

Adaleti Allah sağlar...Hüküm,hikmet,kudret bunları geçtim senin iyi bildiğin insanların kötü tarafını ve daha fazlasını Allah biliyor :) Bana kızma ama öyle bir söylüyorsunki sanki köleliği İslamiyet getirmiş gibi...

"Doğanın gerçek anlamı olan İslamiyete bakalım..."

bu nedemek anlamadım?

Bunun açıklaması bayağı bir uzun :D Kısaca söylersem bir yaşam biçimi,insan hayatının ve doğanın büyük anlamı...

Gönderi tarihi:

İşte böyle dostlar iki taraflı okuyarak inanın... İnandığınızı sorgulayın, eğer sorgulamaya korkuyorsanız inanmak zorunda kalırsınız...

Dilerim biraz olsun yeni bir bakış açısı edindiniz...

smile.png

Dostum bunu beni bilgilendirmek için yazdıysan öncelikle teşekkür ederim smile.png Şimdi bunların hepsini bilmeme rağmen yinede seni kırmamak için okudum..İnancım hergün sorgulu ve korku sadece azap..Bakış açım hala aynı ama ateistlerin bakış açısınıda çok net biliyorum.Birtane ateist ile hayatımın 8 yılını geçirdim ve 8.yılında inanmadığı Yaratıcıya kötü sözler sarf ederek onunla konuşarak öldü...

Gönderi tarihi:

Bütün dinlerin korkusuda bu.

Hiç kimse kendisini yarattığını idda eden ve daha sonra da kendisine işkence eden bir masala inanmayacak artık... rolleyes.gif

Bundan hepimiz haberdarız,bize daha önce söylendi çünkü...Ama ben inanmayacak insan kalmamasına değil çok azalacağını düşünüyorum(bundanda haberdarız)...

Dinlerin korkusundan öte inananların inancını kaybetme korkusu vardır...Gerçekte hiçbir dinin korkusu olmaz...Heleki Allah'a inanılan dinlerde..

Geleceğe olan bakışımız ikimizinde aynı...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.