Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Artık daha önce sorulup, sorulmadığıyla ilgilenmeyeceğim. Soruyorummmmmm. Ayrıca zaten de cokkkkk basit ama ben cok sevdim. Ayy cokk sirin deeee...

Bir laboratuvarda 7'si kırmızı, 17'si mavi, 26'sı yeşil renkte olan toplam 50 bukalemun vardır. Farklı renkte olan iki bukalemun karşılaşıp, birbirlerine baktıklarında üçüncü renge dönüşmektedirler. Örneğin kırmızı ile mavi karşılaştıklarında her ikisi de yeşil olmaktadır. Bukalemunların tümünün kırmızı renge dönüşmesi için en az kaç karşılaşma/bakışma gerekir?

Gönderi tarihi:

Artık daha önce sorulup, sorulmadığıyla ilgilenmeyeceğim. Soruyorummmmmm. Ayrıca zaten de cokkkkk basit ama ben cok sevdim. Ayy cokk sirin deeee...

Bir laboratuvarda 7'si kırmızı, 17'si mavi, 26'sı yeşil renkte olan toplam 50 bukalemun vardır. Farklı renkte olan iki bukalemun karşılaşıp, birbirlerine baktıklarında üçüncü renge dönüşmektedirler. Örneğin kırmızı ile mavi karşılaştıklarında her ikisi de yeşil olmaktadır. Bukalemunların tümünün kırmızı renge dönüşmesi için en az kaç karşılaşma/bakışma gerekir?

(sorulduysada ben bilmıyorum :sweatingbullets: ; en azından görmedim)

26 mı? :online2long:

3kırmızı + 3yeşil; 6 mavi oluşur______3 bakışma,

(17+6)mavi + (26-3)yeşil;46 kırmızı oluşur________23 bakışma,

____________________________________toplam 26 bakışma.

Gönderi tarihi:

(sorulduysada ben bilmıyorum :sweatingbullets: ; en azından görmedim)

26 mı? :online2long:

3kırmızı + 3yeşil; 6 mavi oluşur______3 bakışma,

(17+6)mavi + (26-3)yeşil;46 kırmızı oluşur________23 bakışma,

____________________________________toplam 26 bakışma.

Ya bu hayvanlar bu kadar bakışırsa birsürü ufak ufak bukelemun olur.Ya onların rengi nooolcak? :P

Gönderi tarihi:

Ya bu hayvanlar bu kadar bakışırsa birsürü ufak ufak bukelemun olur.Ya onların rengi nooolcak? :P

:thumbsup::thumbsup::thumbsup:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Cevaplarınız doğru arkadaşlar. ben biliyordum zaten hemen cevaplayacağınızı. zaten cok basit demiştim. Ama doğruyu soyleyin şimdi çok şeker bir soru değil mi Allah aşkına? Bu arada benim için arada "Oşiirdeki zamirler sıfatlar" adlı soruyla da biraz ugrasın. Son zamanlarda ben o soruya takıldım. Benden başka kimse de takılmıyor. Sorunun kendi sahibi bile takılmıyor neredeyse :) Eğer o sorunun cevabını bulamazsam kafayı yerim ben... Bi yardımmm kardeşlerr hadiii bakimmm... Soru mu beni ben mi soruyu yiyeceğimmmm bakalımmmmm görelimmm. En son verdigim cevaptan cok ümitliyim amaaaaa......

Gönderi tarihi:

Cevaplarınız doğru arkadaşlar. ben biliyordum zaten hemen cevaplayacağınızı. zaten cok basit demiştim. Ama doğruyu soyleyin şimdi çok şeker bir soru değil mi Allah aşkına? Bu arada benim için arada "Oşiirdeki zamirler sıfatlar" adlı soruyla da biraz ugrasın. Son zamanlarda ben o soruya takıldım. Benden başka kimse de takılmıyor. Sorunun kendi sahibi bile takılmıyor neredeyse :) Eğer o sorunun cevabını bulamazsam kafayı yerim ben... Bi yardımmm kardeşlerr hadiii bakimmm... Soru mu beni ben mi soruyu yiyeceğimmmm bakalımmmmm görelimmm. En son verdigim cevaptan cok ümitliyim amaaaaa......

şimdi doğruyu solemek gerekırse; evet güzel bi soruydu; özellikle şu minik bukalemun olma olayı

süperdi.......... :stuart::stuart::D

ayrıca çok üzgünüm zamirler ve sıfatlardan pek anlamam (türkçem pek iyi değildir) :sweatingbullets::blushing::blushing::blushing:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.