Φ gulll Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Zengin bir Arap şeyhinin üç oğlu vardır.Öldüğünde, vasiyetinde 17 devesinin üç oğluna şu şekilde paylaştırılmasını istediği ortaya çıkar: Birinci oğlu,develerin 1\2'sini; İkinci oğlu,develerin 1\3'ünü; üçüncü oğlu,develerin 1\9'unu alacaktır. Üç kardeş bunun nasıl olabileceğini düşünürken, yoldan yaşlı,bilge bir adamın devesiyle geçtiğini görürler.Onu durdurur ve ondan yardım isterler.Bilge adam hiç duraksamadan onlara yardımcı olur ve yoluna devam eder. Yaşlı adamın onlara nasıl bir çözüm önermiş olabileceğini bulabilir misiniz? buda sorulmuştur muhtemelen ama ben yine de şansımı deneyim dedim Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Zengin bir Arap şeyhinin üç oğlu vardır.Öldüğünde, vasiyetinde 17 devesinin üç oğluna şu şekilde paylaştırılmasını istediği ortaya çıkar: Birinci oğlu,develerin 1\2'sini; İkinci oğlu,develerin 1\3'ünü; üçüncü oğlu,develerin 1\9'unu alacaktır. Üç kardeş bunun nasıl olabileceğini düşünürken, yoldan yaşlı,bilge bir adamın devesiyle geçtiğini görürler.Onu durdurur ve ondan yardım isterler.Bilge adam hiç duraksamadan onlara yardımcı olur ve yoluna devam eder. Yaşlı adamın onlara nasıl bir çözüm önermiş olabileceğini bulabilir misiniz? buda sorulmuştur muhtemelen ama ben yine de şansımı deneyim dedim bilge geçici olarak kendi bir devesini anlarınkine ekler. böylece sayı 18 olur. 1. oğlu bu durumda 9 2. oğlu 6 3. oğlu ise 2 deve alır. olay bu şekil çözülür. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 bilge geçici olarak kendi bir devesini anlarınkine ekler. böylece sayı 18 olur. 1. oğlu bu durumda 9 2. oğlu 6 3. oğlu ise 2 deve alır. olay bu şekil çözülür. tebrikler arkadaşım ben sana daha ne deyim Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 tebrikler arkadaşım ben sana daha ne deyim ben bişi diyim soruldu:) Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 ben bişi diyim soruldu:) İyi bişi dedin. haberim yoktu. ben bu sorunun bir benzerini bir kitapta okumuştum oradan mantık yürüterek çözdüm. burada yüzlerce soru varken zaten bir sorunun sorulmama ihtimali azaliyor zamanla. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.