Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Arkadaşlar konu başlığındaki gibi bir birlik şu an yok. Ama olacak inşallah. Sizden bir isteğim var. Bu forumda yada forumun başka bir yerinde bilimsel şeylerden de bahsedelim. Diceksiniz ki zaten bu başlık altında forum var. Ama öyle değil islam adına bir forum olsun bu. Yıllarca konuşulmuş tartışılmış konuları tekrar tekrar gündeme getireceğimize, hayatı fiziğiyle birlikte yaşayalım ve konuşalım. Teknolojide hıristiyan ve yahudi dünyasının gerisinde olan islam dünyasına minicikte olsa katkılarda bulunalım. Bilime ve icatlara merakı olan arkadaşlar. Araştırmalarımızı yada varsa projelerimizi ve icat noktasında olmasada düşünce bazında ki çalışmalarımızı bu forumda paylaşalım. Fikirlerinizi bekliyorum. Saygılarımla....

Not: Yaptığımız bireysel yada ortak çalışmaların sonuçlandırma noktasındaki brokrasi, telif hakkı, patent ve üretim gibi aşamaları birlikte yürütmeyi ve bu konularda birbirimize yardımcı olmayı teklif ediyorum.. Türkiye ve islam alemi için tek yürek..

Hayata yansımayan bilgi, esarettedir.Bilgiye özgürlük lütfen... Kx

Gönderi tarihi:
islam ülkeleri teknoloji üretmiyor teknolojiyi tüketiyor

siz en iyisi teknoloji tüketiciler birliği kurun

10956[/snapback]

Bu çağrıdaki muhataplarım müslümanlardır. Eğer siz müslümansanın bu tür bir yaklaşım şu şekilde yorumlanır. Yıllar boyu müslümanların teknoloji üreten değil tüketen bir toplum olmasına sebep bir düşünce tarzı içindesiniz. Eğer müslüman değilseniz haklı bir eleştiri yapmış oluyorsunuz. Saygılar....

Gönderi tarihi:

10956[/snapback]

Bu çağrıdaki muhataplarım müslümanlardır. Eğer siz müslümansanın bu tür bir yaklaşım şu şekilde yorumlanır. Yıllar boyu müslümanların teknoloji üreten değil tüketen bir toplum olmasına sebep bir düşünce tarzı içindesiniz. Eğer müslüman değilseniz haklı bir eleştiri yapmış oluyorsunuz. Saygılar....

11001[/snapback]

sen şu yazıyı yazmakla islam ülkelerin üreten değil tüketen bir toplum olduğunu kabul ettin sana teşekkür ediyorum

Gönderi tarihi:

10956[/snapback]

11001[/snapback]

sen şu yazıyı yazmakla islam ülkelerin üreten değil tüketen bir toplum olduğunu kabul ettin sana teşekkür ediyorum

11029[/snapback]

Onu zaten kabul ettiğimi yazıyorum. Olay o değilki, olay bunun faturası. Gene tekrar ediyorum eğer sen müslümansan böyle boş sözler yerine üretim yap diyorum. Eğer değilseni bırak müslümanlar kendi işlerini kendileri halletsin. Müslümansan eleştirin yersiz, eleştireceğine üretime geç. Kısacası müslümanlar eleştiri yerine üzerine düşen vasifeyi yapsın, bilgi yada teknoloji üretsin. Müslüman olmayanlar zaten eleştireceklerdir. Saygılar...

Gönderi tarihi:

Sanırım Kralx'in anlatmak istediği islam ülkelerinin şu ana kadar bilim ve teknoloji üretmekte aciz kaldığı ama bunun böyle sürmesini istemediği ve burada atılacak küçük bir adımın bile gelecek için bir mihenk taşı olabileciği :P:P

Yanlış anlama varsa düzelt Krakx :clover:

Gönderi tarihi:
Sanırım Kralx'in anlatmak istediği islam ülkelerinin şu ana kadar  bilim ve teknoloji üretmekte aciz kaldığı ama bunun böyle sürmesini istemediği ve burada atılacak küçük bir adımın bile gelecek için bir mihenk taşı olabileciği  :P  :P

Yanlış anlama varsa düzelt Krakx   :clover:

11073[/snapback]

Tamamen doğru. Bir müslüman olarak böyle düşünmek zorundayım. Ama Müslüman ülkelerin teknoloji üretememeleri acizlikten değil, inananların içlerinde, islamı yanlış yorumlayanların olmasından ve sırtı bir kere tuşa geldikten sonra bir daha ayağa kalkmasını engelleyen dış iç ve dış güçlerin olmasındandır. Aksi halde zaten islam dini ilmi, teknolojiyi emreder. Sorun islamda değil, islamı yanlış yaşayanlardadır..

Saygılarımla..

Gönderi tarihi:

Bu cok önemli üc ana soruna cözüm bulabilirsek, yaninizdayim.

:excl: Eger bir sey yanlis yoruma acik ya da müsaitse, bunun nedenlerini arastirmak gerekirdi. Bunun icin oldukca gec kalindi da.

Zararin neresinden dönsek kardir diyorsaniz yine katilirim.

Ama bu arastirmanin niteligi üzerine söylenecek cok söz vardir.

:excl: Kapitalizm, küresel sömürüyü de sirtlanmis, dünyayi patentlemisken, islam dünyasinin nasil bir teknoloji projeleri olabilir, bu da farkli bir tartisma konusu.

:excl: son olarak; sanayi ülkeleri; kiliseyi, devlet idaresinin ve ilerlemenin disinda sürükledigi gercegine bakarsak, islam ülkelerinin gelismek adina benzer bir oprasyonu nasil yapacagi kusku dahilindedir.

cünkü, islam ülkelerinin, kiliseden farkli bir hendikapi da; islam yolunda yasamak isteyen kitlelerin seriat yasalarina dayanan bir devlet sistemi hayali pesindedirler.

Zira demokrasinin bir diger adi islamda deccal sistemidir. Siz ne kadar iyi niyetli olsaniz da islamin gerekleri demokrasiye gercekten uymayacaktir.

islam ülkelerinin bu güne dek baslarini kaldiramamalarinin tek nedeni de budur.

yani reform kavramindan söz ediyorum. Bu mümkün olabilir mi sizce?

Aksi halde emperyalizm zorla reforme etmege basladi bile islami.

Gönderi tarihi:
Bu cok önemli üc ana soruna cözüm bulabilirsek, yaninizdayim.

:excl: Eger bir sey yanlis yoruma acik ya da müsaitse, bunun nedenlerini arastirmak gerekirdi. Bunun icin oldukca gec kalindi da.

Zararin neresinden dönsek kardir diyorsaniz yine katilirim.

Ama bu arastirmanin niteligi üzerine söylenecek cok söz vardir.

:excl: Kapitalizm, küresel sömürüyü de sirtlanmis, dünyayi patentlemisken, islam dünyasinin nasil bir teknoloji projeleri olabilir, bu da farkli bir tartisma konusu.

:excl: son olarak; sanayi ülkeleri; kiliseyi, devlet idaresinin ve ilerlemenin disinda sürükledigi gercegine bakarsak, islam ülkelerinin gelismek adina benzer bir oprasyonu nasil yapacagi kusku dahilindedir.

cünkü, islam ülkelerinin, kiliseden farkli bir hendikapi da; islam yolunda yasamak isteyen kitlelerin seriat yasalarina dayanan bir devlet sistemi hayali pesindedirler.

Zira demokrasinin bir diger adi islamda deccal sistemidir. Siz ne kadar iyi niyetli olsaniz da islamin gerekleri demokrasiye gercekten uymayacaktir.

islam ülkelerinin bu güne dek baslarini kaldiramamalarinin tek nedeni de budur.

yani reform kavramindan söz ediyorum. Bu mümkün olabilir mi sizce?

Aksi halde emperyalizm zorla reforme etmege basladi bile islami.

11086[/snapback]

1- Tabiki zararın neresinden dönülse kardır. Araştırmanın niteliğini birlikte irdeleyelim.

2- Eğer kapityalizmin küresel sömürüsüne daha fazla seyirci kalırsak elbette hiç bir şey yapamıyacağız ve hatta dahada kötüye gideceğiz. Neler yapılması gerektiği tartışılır, yeterki birşeyler yapılması gerektiği fikri hasıl olsun..Bu gün Endenozya ve İran bunu biraz olsun aşmış durumdalar..Müslüma ülke oldukları yada nasıl bir müslümanlık yaşadıkları tartışılır..

3- İslam Teknolojileri Birliği derken illaki bütün islam ülkelerini kapsasın demiyorum. Bu Türkiyeylede olabilir. Adı farklıda olabilir. Bu durumda Türkiye bir laik devlet olduğuna göre sanırım dinin bir engeli yoktur. Dinin bir engel teşkil etmesi durumuna gelince; Bu gün teknolojide önde ülkeler bizden daha dinci ve din devlet ilişkisi açısından bizden daha da ileri seviyededirler. Yeminlerini bile kutsal kitaba yaparlar. Ayrıca papanın devletler üzerindeki etkisini sanırım biliyorsunuz.

Not: Önce dinin aslını yaşayalım. Göreceksinizki, Şeriat ülkesi dahi olsak, hiç bir şekilde hiçbir icada, hiçbir keşfe ve hiçbir bilimsel faliyete engel olunmayacaktır. Zaten Kuran' Kerim'in emri de budur.

İslam deforme olmazki forme edilsin. deforme olanlar insanlardır..!!

Allah hata yapmaktan, eksik bilgiden, tutarsız yasalar koymaktan münezzehtir.

İslam indiği gün gibi taptazedir. En büyük kaynakta hiç bir harfi değişmeden bu güne kadar gelmiştir. Değiştirilemeyecektir. Gelin hep beraber öze dönelim insanları değiştirelim..

İslam demokrasiyi deccal olarak nitelendiriyor diyorsunuz, Allah aşkına bana öyle bir kaynak göstersenize. Soruyorum islamın hangi hükmünü beğenmiyorsunuz?

Saygılar...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.