Φ bekir Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Özür dilerim bir yazım yanlışı olmuş, dikkatsizlik: FDP yazmam gerekirken PDF yazmışım. Sen de takdir edersin ki parti yerine fırka tabirini artık kullanmıyoruz, bu sebeple kısalttığımız bir partinin adının (F) ile bitmesi mümkün değil Alman partileri olarak bahsettiğim meclise katılım esas alınarak söylenmiştir. Bir ülkede ve hatta her ülkede 20, 30 hatta 100 parti mevcudiyetini sağlayabilir. Ancak, Meclise kaç partininin girdiği ve hükümetinin nasıl oluşturulduğu önemli olandır. Seçime giren parti sayısı değil. Hıristiyan Demokrat Parti'yi yazmadığımı nasıl söylersin: Hadi sen bilmiyorsun diye yazdığımı açayım. Birlik Partileri Bloku kimi temsil ediyor: Hıristiyan Demokrat (CDU)+Hıristiyan Sosyal Birlik Partisi (CSU)=226. Bu iki parti seçime birlikte katılmışlardır ve adları Birlik Partileri Bloku olarak kullanılmıştır. Sosyal Demokratlar 222, Hür Demokratlar (FDP-Benim yanlış yazımın kurbanı)61, Sol Parti 54 ve Yeşiller 51 milletvekili çıkarmıştır. Kaç parti oldu meclise giren 5. Yazıyla Beş... AKP'yi halk %35 le dahi tek başına taşıyamıyor mu. Bundan önceki tek başına iktidarlara bir baksa. Şu an fazla vaktim yok bunu inceleyemeceğim. Ama sen istersen bir kontrol et. ANAP hükümeti dönemine bir bak. Tek başına iktidar tabiri, meclisin salt çoğunluğunu elinde bulunduran parti için kullanılan bir terimdir. Mecliste şu an iki parti var ve aldıkları oy kullanılan oyun %54 ü civarında. %54 oyla %100 temsil etmek meşru değil, bunu daha önce de söyledim. Aslında %100'ün temsili de sözkonusu değil. Kullanılmayan 8 milyon ve geçersiz sayılan 1 milyon küsür oy var ki bu iki parti bu kimseleri mecliste temsil etmiyorlar. Zira Oy kullanmayanlar meclisin kendilerini temsil etmediklerini düşündükleri için oy kullanmamışlardır. İstisnaları ayrık tutuyorum. Yani %54 oyla %80'in temsili. Ama yinede kaba bir hesapla %34 oy alan bir partinin normal bir seçimde çıkaracağı milletvekili sayısının 276'yı geçmesi mümkün değildir. AKP'nin tek başına iktidarı kendisine kendi seçmeni tarafından verilen oyla sağlanmamıştır. Tek başına iktidarına giden yol belki kendi seçmeni tarafından açılmıştır. Ancak aynı halk CHP'yi bir önceki seçimde %10 barajının altında bırakırken AKP'ye mualefet çıkarabilmek amacıyla CHP'yi de desteklemiştir. Sol'un Türkiyedeki oy potansiyelinin %30 civarında olduğunu ve CHP'nin %19 oy aldığını düşünürsek bu dediğimdeki haklılığım ispatlanır. Öyle yada böyle halk bilerek ya da bilmeyerek AKP'yi tek başına iktidara taşımıştır. Halk tabirinden neyi kastettiğim sanırım vuzuha kavuştu. Halk deyince Bütün insanlar demiyorum, Bu ülkede yaşayan herkes her topluluk halktır benim için. CHP'yi destekleyenlere de halk diyorum AKP'yi destekleyenlere de. Bu sebeple HALK dediğimde bütün insanları anlamak biraz hatalı olur. Eğer halk CHP'yi barajın altında bıraksaydı ne olurdu bir de onu düşünelim. Eğer Halk DYP'yi %10 barajının üzerine çıkarsaydı AKP bugünkü milletvekili sayısından büyük ölçüde fire verecekti. Doğrudan yada dolaylı dedim. Bunun sorumlusu ya da müsebbibi ikilidir. Seçim sistemi ve Halk. Seçim Sistemini koyduk, daha önce niye böyle bir sorun yaşanmıyordu. Mecliste beş altı tane parti oluyordu. Niye bu seçimde böyle oldu. Bu mecliste 8 tane partide olabilirdi bu seçim sistemiyle ancak HALK'ın isteği bugünkü durumu yaratmıştır. Halk desteğine göre partilerin meclise girmesi sağlanır. DESTEK BARAJ DİNLEMEZ... Yazdıklarımı hala dikkatli okumuyorsun. Selamlar....sanırım sana ilk defa selam veriyorum. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 ve son cevap:AKP - Adalet ve Kalkınma Prt. ANAP - Anavatan Partisi AYP - Anayol Partisi BBP - Büyük Birlik Partisi BTP - Bağımsız Türkiye Partisi CHP - Cumhuriyet Halk Partisi DEHAP - Demokratik Halk Prt. DSP - Demokratik Sol Parti DYP - Doğru Yol Partisi EMEP - Emeğin Partisi GP - Genç Parti İP - İşçi Partisi LDP - Liberal Demokrat Parti MHP - Milliyetçi Hareket Partisi MP - Millet Partisi ÖDP - Özgürlük Dayanışma P. SP - Saadet Partisi Sağduyu Partisi SHP-Sosyal Demokrat Halk P. TKP - Türkiye Komünist Partisi UMP - Ulusal Muhtariyet Partisi YTP - Yeni Türkiye Partisi YP - Yurt Partisi Bunlar Türkiyedeki partilerin büyük bölümü. Almanyada ise sadece Sosyal Demokratlar, Yeşiller, PDf, Sol Parti (PDS-WASG) Seçime beraber gittiler, Birlik Partileri Bloku var birde. 5 tane parti. İngiltere de kaç tane var. ve Fransa da kaç parti var. İstersen bunları bir araştırıp söyle ne söyleyeceksen. ya allahını seversen. hem bana ahkam kesiyorsun. bak türkiyede kaç tane parti var ama almanyada sadece beş tane parti var diye. bir de araştır öyle söyle ne söyleyeceksen diyorsun sonrada ben sadece meclistekileri kıyaslamıştım diyorsun. meclsitekileri kıyaslamak böyle mi oluyor. bizdeki tüm partielri yazıp almanya da sadece meclise girenleri yazarak mı. türkyiede bu akdar parti var almanyada sadece beş tane var diye yazmışsın. bana da git araştır dmeişsin. bizde sana doğrusunu yazıyoruz işte. Almanyada bizden daha fazla sçeiem katılan parti vardır. Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Neden yazımın onda birine cevap veriyorsun. "Kardeşim, bahsettiğin Almanya'da bugün kaç tane parti var mecliste. Fransa da kaç tane var, İngiltere de kaç tane parti var mecliste." Bu cümle nerede geçiyor sanıyorsun...İstersen ekranda var mesajım bir daha oku. Bu dünkü mesajımda geçen cümlelerden biri...Önce Almanyada meclise giren kaç parti var demişim, sen tutup seçime giren bütün partileri yazmışsın, Ben tutup bunu eleştirmemişim ve sen hala inat ediyorsun. Sana dikkat etmiyorsun demekten bıktım. Allah iyiliğini versin emi... Bizdeki tüm partileri yazmamdan maksat da bu partilerin tamamının en az 1 milletvekili çıkartacak kadar oy almalarındandır. Seçime giren bütün partilerin meclise en az 1 milletvekiliyle girme ihtimalleri var Türkiyede Almanya da bizden çok parti olduğu doğru ancak Meclise niye katılım 5 partiyle kalmıştır. Kardeşim, birbirimizi hasım bellememize gerek yok. Sen rakamların söylediğine bakıyorsun, ben ise veriye yeterince işkence yapıldığında herşeyi söyleyebileceğini inanıyorum. . Rakamları zorladığında her sonucu elde edebilirsin. Alıntı
Misafir CYRANO Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 ben başka bir şey demiyorum. bizim bütün partileri sayıp, ardından bak almanyada sadece beş tane parti var diyince. analtılan açıktır ya neyse Alıntı
Φ bekir Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Eyvallah kardeş, Kendine iyi bak.. Alıntı
Φ mo cuishle Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 Gönderi tarihi: 16 Aralık , 2005 bence akp turkıyenın en akllı ve kurnaz partısı...saman altından su yurutuyorlar...ve mıllet de uyuyor..ben de akp ye verdım ama memnun degılım.... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.