Φ gloria Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 Gönderi tarihi: 1 Aralık , 2011 VALLAHİ BEN YAPMADIM = C'est Pas Moi, Je Le Jure! (It's Not Me, I Swear!) IMDB: 7.5/10 Yapım: Kanada, 2008 Yönetmen: Philippe Falardeau Senaryo: Philippe Falardeau Görüntü Yönetmeni: André Turpin Kurgu: Frédérique Broos Yapımcı: Luc Déry , Kim McCraw Müzik: Patrick Watson Oyuncular: Antoine L’Écuyer, Suzanne Clément, Daniel Briére, Catherine Faucher, Gabriel Maillé "Kardeşimin tek arzusu normal bir aileye sahip olmaktı. Ben hayatımda normal hiç bir şey göremiyordum. Hayatta da normal hiç bir şey göremiyordum. O her şeyi nasıl bu kadar 'normal' görüyor, anlamıyordum." Bu cümleler Leon’a ait. Leon’u daha film başlar başlamaz kendisini boynundan iple ağaca asmış olarak görürüz. Bu onun deyimiyle ara sıra başına gelen ölümcül kazalardan sadece birisidir. Ve gerçekten de tek arzusu normal bir aileye sahip olmak olan Jerome çıkar sonra sahneye. Önce Leon’un kendisini astığını görür ve sonra panik halinde Leon’u kurtarması için annesine haber vermeye gider. Ardından anne gelir. Anne’nin hayattan beklentileri farklıdır. Çocuklarını seviyor olması mutlu olmasına yetmemektedir. Sonunda bir karar alır ve yeni bir hayata başlamak üzere ailesini terk edip, Yunanistan’a yerleşir. Eğlenceli ama bir o kadar da insanı üzen dramatik bir havası var bu filmin. Absürt, ironik… Kesinlikle izlemelisiniz. Filmin gösterildiği festivaller ve ödülleri: 2008 Atlantik Film Festivali: En İyi Kanada Yapımı Film, En İyi Erkek Oyuncu (Antoine L’Écuyer) Toronto Film Festivali 2009 Berlin Film Festivali: Generation Kplus-En İyi Film CPH: PIX Kopenhag: Politikens-İzleyici Ödülü Jutra Ödülleri: En İyi Görüntü Palm Springs Film Festivali Cleveland Film Festivali Léon is ten years old, has lots of problems and an overly fertile imagination. Of course, there is mom and dad who are always fighting, and those annoying neighbors who get to spend the summer at the beach. And then, there's Léa, the exasperating girl who's always right about everything. In the summer of '68, when mom decides to leave everything behind to start a new life in Greece, Léon is prepared to do anything to kill the pain. Destroy the neighbors' house, become a professional liar and even, why not, fall in love with Léa. Together, they will overcome the pain of growing up when you feel abandoned Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.