Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Kış aylarının sokaktaki karşılığı: Islak kaldırımlar, araba altları ve dondurucu soğuk!. Yağmurlu, soğuk gecelerde sıcak yatağa girmeden önce "sokaktakiler ne yapıyordur şimdi?" diye düşünmek size de dokunuyorsa birkaç koli, çöp torbası ve biraz koli bantıyla mahallenizdeki sokak hayvanlarının kahramanı olabilirsiniz.

İçini ve dışını çöp torbasıyla kaplayıp su geçirmeyecek şekilde bantladığınız karton kutular sokağınızdaki kedi ve köpeklerin yeni evi olabilir. Kutuların tabanını gazete kağıdı ve evdeki eski kumaşlarla kaplayarak yalıtırsanız hayvanların üiümesini de engellemiş olursunuz. Yaptığınız evlerin üzerine çöp olmadıklarını belirten resim ve yazılar da yapıştırın ki, kimse atmasın. Hem belki, arada sokaktan geçerken yeni komşulrınıza mama da bırakırsınız :)

155854_10150092558461522_694661521_7304086_626486_n-300x225.jpg

Gönderi tarihi:

Tatlım, çok anlamlı bir konuya değinmişsin! Bunu paylaşacağım...

Gönderi tarihi:

Çok iyi fikir. Gerçi bunu kutu ve naylon toplayan çingenelere nasıl anlatacağız bilemem ama denemeye değer. Sokak hayvanları için su ve yemek bırakıyorum zaman zaman .Bunu da yapacağım :)

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Sevgili skydavar ve tülvent...harikasınız, teşekkürler...:):clover:

Gönderi tarihi:

Sen de öyle canımm... :)

Gönderi tarihi:

Kızlar, iyilik meleğisiniz her biriniz... :)

Arada bizim mahalleden de geçseniz diyorum....

Gönderi tarihi:
  • Yazar

Kızlar, iyilik meleğisiniz her biriniz... smile.png

Arada bizim mahalleden de geçseniz diyorum....

Teşekkürler...:)

Aslında ben bunu iyilik olarak değerlendirmiyorum.Biz insanlar yaşadığımız Dünya'yı sadece kendimize ait sanıyoruz.Oysa ki bu Dünya sadece bize ait değil.Kendi konforumuz için onların doğasını mahvettik.En basiti etraf arabadan geçilmiyor, günde kimbilir kaç kedi ya da köpek bir araba tekerleğinin altında can veriyor.

Geçen yıl yolda yürürken, kelebekle kovalamaca oynayan bir kedinin yola fırlayınca o sıra da geçen arabanın çarpmasından kurtulamayaşına şahit oldum.Hemen alıp veterinere götürdüm ama ne yazık ki veterinerin tüm uğraşlarına karşın kurtulamadı.Bir kaç ay önce de bahçede doğdukları andan itibaren baktığımız yavrulardan birine yine gözümün önünde araba çarptı...:(

Onların hayatını kolaylaştırmanın bizim sorumluluğumuz olduğunu düşünüyorum...Sokaklara konan mamalardan rahatsız olan insanlar tanıyorum ve bence asıl onlar Dünya'da yaşamayı haketmiyorlar..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.