Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
ALAHIN GÜZEL İSİMLERİ VARDIR

1.İSMİ ALLAH HERŞEYİ YARATIR

2.ALLAHIN GÜCÜ HERŞEYE YETER

3.ALLAH KALDIRAMAYACAĞI BİR TAŞI YARATABİLİR Mİ?

ÇOK AMA ÇOK KLASİKSİN BE SPARTAKÜS,

NERDEN BULDUN BU KASETİ,

DEDENİN SANDIĞINDANMI?

DİĞER KASETLERE DE BAKSAYDIN,

..............

BU SORUDAKİ SIKINTI, SORUYU SORANIN ALLAH'I KAFASINDA NASIL TASARLADIĞIDIR,

AMA BUNA DA ŞÜKÜR, YANLIŞ TA OLSA ALLAH'I KAFANIZDA TASARLIYORSUNUZ

BUDA BİR GELİŞMEDİR,

YANİ VARLIĞINI KABULLENDİĞİNİZ BİR ŞEYİ SORGULUYORSUNUZ..

Gönderi tarihi:

Bu tür sorulara islam alimlerimiz gerekli cevabı vermişlerdir. 2400 yıldır cevap verilemeyen soru diye yazman mantıksızlık ve safdilliktir. Allahın kaldıramayacağı bir taşı yaratması yada kendisi gibi bir Allahı yaratması muhaldir. Muhal kelimesini de araştır bakalım...Buralara fitne sorular sokupta ortalığı bulandıracağına araştır araştır araştır.... Cehalet büyük zaiyattır, en büyük zaiyat ise bildiğini sanmaktır..

Gönderi tarihi:
ALLAHIM; O HALDE BIZLERI BILENLERDEN KORU...

10516[/snapback]

Zaten koruyor merak etme bilgililerin yanında olmadığın her halinle belli..

Teşhis: Aşırı derecede bilgisizlik

Tedavi: Okumak

Uyarılı Önlemler: Lütfen bilgi edinirken ön yargılı olmayınız.

Dozaj :Ağır vakıalarda sürekli okumak, hafif vakıalarda gerektiği kadar okumak.

Not: Çocukları zehirleyici bilgilendirmelerden sakının. Buzdolabında saklamayın kafanıza kazıyın..

Gönderi tarihi:
soruya hala net cevap veremediler bilgelerin bilgesi budha kralx bile veremedi

o kelimenin anlamını sen yaz net cevap ver nasihat ver me

10552[/snapback]

Dikkate değer bir soru yok ki ortada...

Kafa karıştırmaya devam edin siz...

Allah kaldırayamayacağı taşı yaratıp yaratamayacağını düşünmeni sağlayan beyni vermiş ya işte...

:D

Ama sakın takılıp kalma...

İnsanı uçuruma sürükler böyle şeyler...

:D

Gönderi tarihi:
cevap  ver cevaaaaaaaaaaaaaap

10950[/snapback]

Cevap verildi zaten...

Bunları düşünmeni sağlayan aklı sana Allah verdi diyoruz işte...

Hayal kuruyorsun ya...

Bizi sıkıştırıyorsun ya...

Sen naden-nasılcısın ya...

Olay sende düğümleniyor ve seni de Allah yarattı...

Hadi sınırlarını genişlet biraz...

Sen dediklerimi benden daha iyi anladın aslında...

Gönderi tarihi:
cevap  ver cevaaaaaaaaaaaaaap

10950[/snapback]

Cevap verildi zaten...

Bunları düşünmeni sağlayan aklı sana Allah verdi diyoruz işte...

Hayal kuruyorsun ya...

Bizi sıkıştırıyorsun ya...

Sen naden-nasılcısın ya...

Olay sende düğümleniyor ve seni de Allah yarattı...

Hadi sınırlarını genişlet biraz...

Sen dediklerimi benden daha iyi anladın aslında...

10951[/snapback]

boşver istemiyorum cevap vermeyin forumda kapansın

epikuros cevabını alamamış ben mi alacağım?

Gönderi tarihi:
ALLAH KALDIRAMAYACAGI BIR TASI YARATIR MI KENDI ICINDE CELISKILIDIR

ARISTONUN MANTIGI BU KONU HAKKINDA BISI YAPAMAZ..ÖBÜR TARAFTA ALIRSIN CEVABINI!!!!

12221[/snapback]

cok güzel; allah, sah damarindan yakin oldugunu söyledigi kuluna hic gecemeyecegi kadar ince bir bir köprü yapar mi?

Kimse korkmasin.

saygilar

Gönderi tarihi:

sirat köprüsünün inceligi görecedir, ameller nisbetinde büyür ya da incelir ameller nisbetinde kisalir ya da uzar...bu sembolik bir anlatimdir..

Gönderi tarihi:

Sevgili arkadaşlar şu an hangi başlıktaki forumda olduğumuzu biliyorsunuz değilmi? Ben neden bunu daha önce farkedemedim, sanırım iletilere takıldık kaldık. Buradan eğer bu yazıyı okuyorlarsa sevgili yöneticilerimizden bir şey rica ediyorum. Bu forum her ne kadar özgür platformsa da, kişilerin, din, vicdan yaşam .vs.. hakları vardır yasası mukabilince ve hiç bir dinin, milletin ve kişiliğin değerlerine alenen tahkir edilemez kanunu uyarınca, sizlerden konu başlığını değiştirmenizi yada silmenizi talep ediyorum. Yüce Allahın şanına yakışmayan bu başlık biz müslümanları kötü etkilemektedir. Onun aslı Esma-ül Hüsnadır manası güzel isimlerdir. Oysa arkadaş Esma-ül hüsran yazmış hüsrana uğramış isimler demektir. Müslümanlar adına yazıyorum bu iletiyi dikkate alırsanız sevineceğiz.

Saygılar..

Gönderi tarihi:

bu soru bir paradokstur

paradoks:

basi sonu ve ayni zamanda sonu da basi olan kisir dongüsel olaylar zincirine verilen ad.

yumurta mi tavuktan cikar....

Allah kaldıramayacağı kadar büyük bir taş yaratabilir mi? (haşa)anlamsız bir sorudur. Bu anlamsız soru, sistemin kanunlarından birisi olan çekim kanununa, o kanunu yaratan Allah’ı tabi kılmaya uğraşir. Yani yerçekimi kanununu Yaratanı, yine bu kanunun mahkumu gibi görmek yanlışına düşülür.

ilk bakışta şöyle bir paradoxal yönü var:

a) kaldırabilirse " ama ben kaldıramayacağı taş demiştim olmaz bu"

b)kaldıramazsa "hani Allah herşeye kadirdi"

fakat tüm paradox lar gibi bunun da bi çözümü vardır:

önce basitini çözelim:

" durdurulamaz bir güç kımıldatılamaz bir taşa çarparsa ne olur?"

el-cevap: eğer durdurulamaz güç kavramını kabul ediyorsan kımıldatılamaz taş diye bir şey yoktur. ama eğer kımıldatılamaz taş kavramını kabul ediyorsan durdurulamaz güç diye birşey yoktur.yani iki kavram birbirini yok ediyor ikisi birden var olamaz. dolayısıyla iki kavramı birden kullanıp soru soramazsın - soru kendi içinde çelişki taşır.*

şimdi de zorunu çözelim:

"Allah kendinin kaldıramayacağı ağırlıkta bir taşı yaratabilir mi?"

cevap:

-" Allah kavramı : sonsuz kudreti de içerir"

- " dolayısıyla Allah varsa kaldırılamaz taş- yapılamaz iş yoktur."- yine aynı şekilde 2 kavram birden var olamaz - birbirini yok eder.

-dolayısıyla soru çelişkili ve de saçma oluyor.

"Allah kendinden büyük bi Allah yaratabilir mi vb. sorular da aynı mantıkla çözülür. (indirme) :D

Gönderi tarihi:
bu soru bir paradokstur

paradoks:

basi sonu ve ayni zamanda sonu da basi olan kisir dongüsel olaylar zincirine verilen ad.

Allah kaldıramayacağı kadar büyük bir taş yaratabilir mi? (haşa)anlamsız bir sorudur. Bu anlamsız soru, sistemin kanunlarından birisi olan çekim kanununa, o kanunu yaratan Allah’ı tabi kılmaya uğraşir. Yani yerçekimi kanununu Yaratanı, yine bu kanunun mahkumu gibi görmek yanlışına düşülür.

önce basitini çözelim:

el-cevap: eğer durdurulamaz güç kavramını kabul ediyorsan kımıldatılamaz taş diye bir şey yoktur. ama eğer kımıldatılamaz taş kavramını kabul ediyorsan durdurulamaz güç diye birşey yoktur.yani iki kavram birbirini yok ediyor ikisi birden var olamaz. dolayısıyla iki kavramı birden kullanıp soru soramazsın - soru kendi içinde çelişki taşır.*

şimdi de zorunu çözelim:

cevap:

- " dolayısıyla Allah varsa kaldırılamaz taş- yapılamaz iş yoktur."- yine aynı şekilde 2 kavram birden var olamaz - birbirini yok eder.

"Allah kendinden büyük bi Allah yaratabilir mi vb. sorular da aynı mantıkla çözülür. (indirme) :D

12624[/snapback]

Sevgili diluku inanın bu foruma üye olduğum günden bu yana en mantıklı, en iknacı ve en güzel bu iletiyi buldum. Eline, beynine, klavyene sağlık dostum. Bu yüzden 250. iletimi de bu iletiye layık görüyorum. Malum 250. iletiden sonra son rütbeyi veriyolrar "bizdenbiri"..)) Tabiki olay rütbede değil. İnanın bu iletinize hayran oldum. Aslında Alahın varlığı konusunda, evrim konusunda ve diğer sert konularda bu kadar açık ve net reddiyeler yazıldı ama illaki olmuyor, olmucakta.. Allah kolaylık versin. Her zaman yanındayım ve destekçinim.

Saygılar...

Gönderi tarihi:
bu soru bir paradokstur

paradoks:

önce basitini çözelim:

şimdi de zorunu çözelim:

cevap:

12624[/snapback]

allah kullarını seviyor mu?sevmiyor mu?

seviyorsa niye cehennemi yarattı?

sevmiyorsa niye cenneti yarattı?

al sana paradoks

Gönderi tarihi:

Paco sen Allahı insan gibi düşünmeye devam ettikçe mümkünü yok mantığını düzeltemiyeceksin Allahın nasıl duyguları olduğunu ya da nasıl bir kavram olduğunu dahi bilmezken ............. ayrıca cehennem neden vardır bu dünyada kötülük edenler için e kötülerinde cezalandırılmasında hiç bir anormallik olamaz wink.gif

Gönderi tarihi:

sayın dilku iki kavram birbirini yok ediyor değilmi?yok olan kim?allah

2400 yıldır cevap verilemeyen soruyu sen mi?cevaplayacaksın esmaül hüsna sıfatları yunan uygarlığında bile vardı o zamanın sizin sapkın dediğiniz felsefeciler sormuş 2400 yıl önce

Gönderi tarihi:
bu soru bir paradokstur

paradoks:

önce basitini çözelim:

şimdi de zorunu çözelim:

cevap:

12624[/snapback]

al sana paradoks

12669[/snapback]

Bu bir paradoks değil aksine çok sığ bir düşüncenin ürünüdür.

Allah insanları seviyor ama inanan insanları seviyor.

Cehennemi inanmayanlar için cennetide inananlar için yaratmıştır. Bu kadar basittir. Parodoks nerede?? Artık iyiden iyiye kendimden şüpelenir oldum, cevapladığım sorulara bak yaa..))))

Gönderi tarihi:

al sana paradoks

12669[/snapback]

sevgili pacodelucia

sen Allahi seviyorsan O da seni seviyor ve seni cehennemine atmaz sen Onu sevmiyor hatta inanmiyor Ona karsi geliyorsan...

hadi babana küfür et o da seni dövsün

sen Allaha küfür ediyorsun cezan cennet mi olsun istiyorsun???

senin trafik cezalarindan haberin yok mu?? kanun var demi

bu site de bile kanun var nizam var hemen cezayi cakiveriyorlar adama

sen Allahi seversen bak bi dene hadi valla dene O da seni sever... denemesi bedava..

ssssstttt....sen öldükten sonra fosilini alip petrol yapacaklar ya nasil olsa sen yanmayi göze almisin ama bilmiyorum petrol olursan aci ceker misin??

hayat senin icin cok zor olmali

bisi soracam sen marksist misin materyalist mi engiztansiyel mi yoksa cagdas ateist mi belki de pratik ateistsindir..

eger marksistsen sana bisi soracam..

bir de sen yok edilecek kavram olarak Allahi secmissen bu tamamen senin sorunun (ama seni uyarmak da benim sorunum) ben diger kavrami seciyorum

Gönderi tarihi:
Paco sen Allahı insan gibi düşünmeye devam ettikçe mümkünü yok mantığını düzeltemiyeceksin Allahın nasıl duyguları olduğunu ya da nasıl bir kavram olduğunu dahi bilmezken ............ ayrıca cehennem neden vardır bu dünyada kötülük edenler için e kötülerinde cezalandırılmasında hiç bir anormallik olamaz wink.gif

allahı sen hiç bilmiyorsun bu dünyada müslüman olupta kötülük edenler önce cehenneme sonra cezasını çektikten sonra ebedi cennete gidecek kimse direk cennete gitmeyecek allah yemin etmiştir inleri ve cinleri cehenneme dolduracağını sonra cehenneme diyece ki doldun mu cehennemde diyecek ki hayır dolmadım

benim gibi insanlara zararı olamayan kafirler direk cehenneme gidecek allahı iyi tanımamışsın

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.