Φ yam_yam Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 yam yam cevab veremiyon çünkü işine gelmiyor ama gelsede gelmesede gerçek bu "Bana yediğin çoğu meyve ve sebzenin ilkini söyleyebilir misin? Tohumdan giderek onun ilkine ulaşabilir misin? U-L-A-Ş-A-M-A-Z-S-I-N.....O zaman senin mantığına göre bütün bitkiler de şu an ilk yaratıldıkları (!) gibiler. Ama yanılıyorsun. Bugün yediğin çoğu meyve ve sebzenin yaratıcısı insanlardır. İki farklı bitkiyi birbirine aşılayarak yeni bir bitki elde etmişlerdir. Bu da demek oluyor ki, bir olguyu alarak "bunu geriye götürürsek olduğu gibi ilk halini buluruz" demek safsatadan öte bir şey değildir." Cevabı nerede arıyorsunuz sayın fakir? Bakın cevabı burada vermişim... Ama siz ; "yazdığın cevaba iki itirazım var 1.aşılama işini gördüğün 3.bir kişi tarafından oluyor yani rastgele tesadüfen olan bi iş değil kendinde söylemişsin aşılananların dışında olan bi varlık tarafından yani insan tarafından ne güzel ağzınla söylüyorsun aynı şekilde o zaman senin dediğine göre diğer mahlukatta aşılama işini yapan kim?birinci itirazım bu ikincisine gelince değirmen taşı nedir bunun cevabını verirsen ikinci itirazımı anlatmam kolay olacak" diyerek sanki ilk iddianız "filmi geriye sarmak" değilmiş gibi kalktınız konuyu müdahaleye getirdiniz. Sonra da "cevap veremiyo(rsun)n" diyorsunuz... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 "Bana yediğin çoğu meyve ve sebzenin ilkini söyleyebilir misin? Tohumdan giderek onun ilkine ulaşabilir misin? U-L-A-Ş-A-M-A-Z-S-I-N.....O zaman senin mantığına göre bütün bitkiler de şu an ilk yaratıldıkları (!) gibiler. Ama yanılıyorsun. Bugün yediğin çoğu meyve ve sebzenin yaratıcısı insanlardır. İki farklı bitkiyi birbirine aşılayarak yeni bir bitki elde etmişlerdir. Bu da demek oluyor ki, bir olguyu alarak "bunu geriye götürürsek olduğu gibi ilk halini buluruz" demek safsatadan öte bir şey değildir." Cevabı nerede arıyorsunuz sayın fakir? Bakın cevabı burada vermişim... Ama siz ; "yazdığın cevaba iki itirazım var 1.aşılama işini gördüğün 3.bir kişi tarafından oluyor yani rastgele tesadüfen olan bi iş değil kendinde söylemişsin aşılananların dışında olan bi varlık tarafından yani insan tarafından ne güzel ağzınla söylüyorsun aynı şekilde o zaman senin dediğine göre diğer mahlukatta aşılama işini yapan kim?birinci itirazım bu ikincisine gelince değirmen taşı nedir bunun cevabını verirsen ikinci itirazımı anlatmam kolay olacak" diyerek sanki ilk iddianız "filmi geriye sarmak" değilmiş gibi kalktınız konuyu müdahaleye getirdiniz. Sonra da "cevap veremiyo(rsun)n" diyorsunuz... Sevgili Yam yam ; Yaratmak sözünün karşılığı neye denk geliyor bi araştır istersen.Onu buna aşılamak ortaya çıkanı yaratmak mı oluyor.İyice saçmalamışsın arkadaşım (Kusura bakma).Bu dünya da sebesiz hiçbirşey,hiçbir fiil yoktur.Bunun açılımı fiil fiili doğurmaz olarak anlatılabilir.Gel birde bu sözüde araştır bence.Yok araştıramam dersen ben ''fiil fiili doğurmaz''ı sana açarım.Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Sevgili Yam yam ; Yaratmak sözünün karşılığı neye denk geliyor bi araştır istersen.Onu buna aşılamak ortaya çıkanı yaratmak mı oluyor.İyice saçmalamışsın arkadaşım (Kusura bakma).Bu dünya da sebesiz hiçbirşey,hiçbir fiil yoktur.Bunun açılımı fiil fiili doğurmaz olarak anlatılabilir.Gel birde bu sözüde araştır bence.Yok araştıramam dersen ben ''fiil fiili doğurmaz''ı sana açarım.Saygılar.. Konumuz "yaratmak" değildi. Konumuz "filmi geriye sararsan, her şeyi ilk hali gibi yaratılmış (!) olarak mı bulursun" du. "Sebep" sizin deyiminiz. Aslında doğru kelime "etken" olmalıdır. Ancak siz bu etkeni hep tanrı olarak algılıyorsunuz. Asıl hatayı burada yapıyorsunuz. Evet canlılığın oluşumu için bir etken vardır. Ama bu etkenin tanrı olduğuna dair bir işaret yoktur. Dahası sizin tanrınızın olmadığına dair yığınla bulgu vardır. Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 "Bana yediğin çoğu meyve ve sebzenin ilkini söyleyebilir misin? Tohumdan giderek onun ilkine ulaşabilir misin? U-L-A-Ş-A-M-A-Z-S-I-N.....O zaman senin mantığına göre bütün bitkiler de şu an ilk yaratıldıkları (!) gibiler. Ama yanılıyorsun. Bugün yediğin çoğu meyve ve sebzenin yaratıcısı insanlardır. İki farklı bitkiyi birbirine aşılayarak yeni bir bitki elde etmişlerdir. Bu da demek oluyor ki, bir olguyu alarak "bunu geriye götürürsek olduğu gibi ilk halini buluruz" demek safsatadan öte bir şey değildir." Cevabı nerede arıyorsunuz sayın fakir? Bakın cevabı burada vermişim... Ama siz ; "yazdığın cevaba iki itirazım var 1.aşılama işini gördüğün 3.bir kişi tarafından oluyor yani rastgele tesadüfen olan bi iş değil kendinde söylemişsin aşılananların dışında olan bi varlık tarafından yani insan tarafından ne güzel ağzınla söylüyorsun aynı şekilde o zaman senin dediğine göre diğer mahlukatta aşılama işini yapan kim?birinci itirazım bu ikincisine gelince değirmen taşı nedir bunun cevabını verirsen ikinci itirazımı anlatmam kolay olacak" diyerek sanki ilk iddianız "filmi geriye sarmak" değilmiş gibi kalktınız konuyu müdahaleye getirdiniz. Sonra da "cevap veremiyo(rsun)n" diyorsunuz... allah allah ya yam yam senin sayıları sayamama gibi bi durumun var? ben diyorumki bak herhangi bir sayı 20 diyelim 20 ye kadar kaç sayı var tek tek sayarsan yada 20.nci dersek 19-18-17-inersek tek tek en son 1 değilmi peki 1 den başlarsan 20 ye kadar arada kaç sayı var 19 değilmi 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20 20-19-18-17-16-14-15-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 sayılar eşitmi eşit işte başka şıkkı varmı yok bir filmi geriye sararsan da durum bu sen sonuncusun burda sabit bir halka sayısından bahsediyorum bunun dışında halka aramak aptallıktır ilke nasıl ulaşılmaz sayı saymasını biliyorsan belli bi sayıda halka olduğunuda açık seçik görmektesin inkarmı edeceksin bunlar senin anlayacağın dil çünkü matematiği inkar edemiyorsun sana matematikle cevab veriyorum bak burda her bir sayı bir halkaysa en son halka sensin senden önceki halka sayısı belli sayı olarak sabitmi sabit ister bunu geriye doğru say kendine 1 de belli bir yere kadar sayıp duracaksın yukarda olduğu gibi ister kendine x deyip tek tek geriye indiğinde gene aynı sayı değişmeyecek yukarda olduğu gibi sen 20 yaşında olsan senin 20 yıllık bir geçmişin var bir gün bir gün geriye gidersen filmi başa alırsan kaynağına döneceksin bir bebek olarak yeryüzünden kaldırılıp annenin rahmine çıkarılacaksın bunun tersi anne rahminden dünyaya indiriliş sen ne evriminden bahsediyorsun geriye gittikçe sayılar bir bir ortadan kalkar şimdi sana bi soru daha sen bir bıçak yaptın kullanmak için bu bıçak evrim geçirirmi attın bi köşeye ilerde bu bıçak keser yada testere olurmu dura dura Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 allah allah ya yam yam senin sayıları sayamama gibi bi durumun var? ben diyorumki bak herhangi bir sayı 20 diyelim 20 ye kadar kaç sayı var tek tek sayarsan yada 20.nci dersek 19-18-17-inersek tek tek en son 1 değilmi peki 1 den başlarsan 20 ye kadar arada kaç sayı var 19 değilmi 1-2-3-4-5-6-7-8-9-10-11-12-13-14-15-16-17-18-19-20 20-19-18-17-16-14-15-13-12-11-10-9-8-7-6-5-4-3-2-1 sayılar eşitmi eşit işte başka şıkkı varmı yok bir filmi geriye sararsan da durum bu sen sonuncusun burda sabit bir halka sayısından bahsediyorum bunun dışında halka aramak aptallıktır ilke nasıl ulaşılmaz sayı saymasını biliyorsan belli bi sayıda halka olduğunuda açık seçik görmektesin inkarmı edeceksin bunlar senin anlayacağın dil çünkü matematiği inkar edemiyorsun sana matematikle cevab veriyorum bak burda her bir sayı bir halkaysa en son halka sensin senden önceki halka sayısı belli sayı olarak sabitmi sabit ister bunu geriye doğru say kendine 1 de belli bir yere kadar sayıp duracaksın yukarda olduğu gibi ister kendine x deyip tek tek geriye indiğinde gene aynı sayı değişmeyecek yukarda olduğu gibi sen 20 yaşında olsan senin 20 yıllık bir geçmişin var bir gün bir gün geriye gidersen filmi başa alırsan kaynağına döneceksin bir bebek olarak yeryüzünden kaldırılıp annenin rahmine çıkarılacaksın bunun tersi anne rahminden dünyaya indiriliş sen ne evriminden bahsediyorsun geriye gittikçe sayılar bir bir ortadan kalkar şimdi sana bi soru daha sen bir bıçak yaptın kullanmak için bu bıçak evrim geçirirmi attın bi köşeye ilerde bu bıçak keser yada testere olurmu dura dura Kusura bakma ama bu saçmalıklarla uğraşamayacağım artık. Sana gerekli yanıtları verdim.Canlılığı zincir ile açıklayamazsın. Zira canlılık senin öyle sandığın gibi halkadan bir zincir değil, sayılamayacak kadar çok dalı olan bir ağaca benzer... Dallardan da budaklar çıkmıştır. Başta hatalı kurgulama yapıyor, anlatılmak isteneni anlayamıyorsun... Ha unutmadan... inorganik maddeler evrim geçirmezler, evrim geçiren organik maddelerdir. Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 baştan beri forumdaki dini konular tartışma sayfasından kaçındım okumaya bile vakit harcamak istemedim eleştiri bölümündeki yazıyı okuyupta yam yam ın yazılarına yönelene kadar önce yam yama cevap yazanlara kızdım bi kere adam sabit düşünceyle yazıyor tanrı yok diye kafasında işi bitirmiş hiç birşekilde ikna edilemez ikna edilemediği gibi kıvrak zekası ve yine kıvrak diliyle forumdaki inanan arkadaşlarıda dinden ya da çileden çıkaracak yam yam belkide burda sana tanrıyı savunanların çoğu sorgulayarak değil babalarının dini olduğu için islamı kabul ettiler sen sorguluyorsun ve bence sorguladığın içinde bahsettiğim o islamı seçmiş insanlardan daha ne desem üstün desem olmayacak başka bişey şimdi aklıma gelmiyo istemeye istemeye tartışmaya girdim bende bişey söyliyim bari SARTRE yi mutlaka tanırsın bir dinim yok fakat birini seçseydim bu şeriatininki olurdu demiş şeriati müslüman bir sosyologtur ve sartre sonuçsuz olacağından eminim ama bide bunu düşün derim Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Kusura bakma ama bu saçmalıklarla uğraşamayacağım artık. Sana gerekli yanıtları verdim.Canlılığı zincir ile açıklayamazsın. Zira canlılık senin öyle sandığın gibi halkadan bir zincir değil, sayılamayacak kadar çok dalı olan bir ağaca benzer... Dallardan da budaklar çıkmıştır. Başta hatalı kurgulama yapıyor, anlatılmak isteneni anlayamıyorsun... Ha unutmadan... inorganik maddeler evrim geçirmezler, evrim geçiren organik maddelerdir. sen ağaca benzediğini kabul ediyormusun! ben ediyorum ama sen bunu inkar edersin istersen ağaç misaliyle gidelim yine benim dediğim sonuca varacaksın peki bu ağacın şu an sen neresindesin o ağacın bir dalının bir ucu değilmisin?peki diğer bir ucu var değilmi ağaç tektir yani bu ağacın büyümesi devam etmekte peki bu ağacın kökü neresi ? Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 yam yam iletime cevabını gerçekten çok merak ediyorum??????? Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Kusura bakma ama bu saçmalıklarla uğraşamayacağım artık. Sana gerekli yanıtları verdim.Canlılığı zincir ile açıklayamazsın. Zira canlılık senin öyle sandığın gibi halkadan bir zincir değil, sayılamayacak kadar çok dalı olan bir ağaca benzer... Dallardan da budaklar çıkmıştır. Başta hatalı kurgulama yapıyor, anlatılmak isteneni anlayamıyorsun... Ha unutmadan... inorganik maddeler evrim geçirmezler, evrim geçiren organik maddelerdir. bunu ben sana en başında söyledim hatırlarsan yam yam senin bir iki üç beş neyse kardeşin olabilir ama annen tektir diye bu kardeşler dal ise kardeşlerinin çocukları budak ise bu bu şekilde ağaç misali uzar gider değilmi ama bak bu ağacın ucu 1 'e dayanıyor yani gene bir zincir olmuş oluyor çünkü her bir uç baştaki 1 'i bulur şimdi kendine bak kendini ilk al senden sonrası nasıl dal budak oluyor binlerce uç olur hepsinin ucu sen olmuş olursun doğrumu yanlışmı Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 baştan beri forumdaki dini konular tartışma sayfasından kaçındım okumaya bile vakit harcamak istemedim eleştiri bölümündeki yazıyı okuyupta yam yam ın yazılarına yönelene kadar önce yam yama cevap yazanlara kızdım bi kere adam sabit düşünceyle yazıyor tanrı yok diye kafasında işi bitirmiş hiç birşekilde ikna edilemez ikna edilemediği gibi kıvrak zekası ve yine kıvrak diliyle forumdaki inanan arkadaşlarıda dinden ya da çileden çıkaracak yam yam belkide burda sana tanrıyı savunanların çoğu sorgulayarak değil babalarının dini olduğu için islamı kabul ettiler sen sorguluyorsun ve bence sorguladığın içinde bahsettiğim o islamı seçmiş insanlardan daha ne desem üstün desem olmayacak başka bişey şimdi aklıma gelmiyo istemeye istemeye tartışmaya girdim bende bişey söyliyim bari SARTRE yi mutlaka tanırsın bir dinim yok fakat birini seçseydim bu şeriatininki olurdu demiş şeriati müslüman bir sosyologtur ve sartre sonuçsuz olacağından eminim ama bide bunu düşün derim Aynı ileti içerisinde hem eleştiri (sabit fikirli olmak), hem de övgü (kıvrak zeka, kıvrak dil) almışım... Açıkçası bu, benim bu forumda pek alışkın olduğum bir durum değil... Ama eleştiriniz için de, övgünüz için de teşekkür ederim. Gelelim asıl meseleye... Yani "bide bunu düşün" dediğiniz konuya... Açıkçası Sartre'nin böyle bir sözü ne zaman ve nerede söylediği, ya da söyleyip söylemediği konusunda malumatım yok. Mümkünse sizden kaynak göstermenizi rica edeceğim. Sadece bu sözleri getirip bana "düşün" demeniz kafamda bazı soru işaretleri oluşturdu... Sözlerimi Sartre'nin bu sözü söylemiş olduğunu varsayarak sürdüreceğim.. Sartre bu sözü hangi amaçla söylemiştir ? Dinsiz olduğu halde, İslamiyet'e yakınlığından dolayı ise, neden "Muhammed'in dini" dememiştir de, "Şeriati'nin dini" demiştir. Demek ki, Şeriati'ye bir sempatisi olmalı. Burada da din ikinci planda kalıyor. İnsan haklarının korunmasını savunan Sartre, neredeyse İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi ile tamamen zıt hükümler içeren İslam'ı neden seçsin? İsmi varoluşçulukla birlikte anılan Sartre, ahlaki ilkelerin kendi eylemleri dışında, başka insanların eylemlerinden de sorumlu olan insan tarafından yaratıldığını öne süren varoluşçuluk tarafındayken, neden ahlâkı kadına indirgeyen islamı seçsin? Belki de Sartre, klasik islamcılardan farklı, yenilikçi olan Şeriati'nin kafasında olabilecek, hem dünya ve evreni kendine göre açıklayarak hayatı anlamlandıracak, hem de insanı ve insan haklarını merkez alan revize edilmiş bir dini kastetmiştir. Bilemiyorum... Ancak her halukârda Sartre, mevcut durumuyla İslam'ı kastetmiş olamaz. Neden ilk mesajınızda böyle bir konuyu tercih ettiniz? Sartre'nin Şeriati'ye atıfta bulunduğu sözlerine bakarak, kafamdaki İslam'ı bir kenara bırakıp yeniden mi ele almamı istediniz? Yoksa "bakın Sartre bile İslam'a yakın olduğunu söylüyor, siz niye böylesiniz" mi demek istediniz? Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 baştan beri forumdaki dini konular tartışma sayfasından kaçındım okumaya bile vakit harcamak istemedim eleştiri bölümündeki yazıyı okuyupta yam yam ın yazılarına yönelene kadar önce yam yama cevap yazanlara kızdım bi kere adam sabit düşünceyle yazıyor tanrı yok diye kafasında işi bitirmiş hiç birşekilde ikna edilemez ikna edilemediği gibi kıvrak zekası ve yine kıvrak diliyle forumdaki inanan arkadaşlarıda dinden ya da çileden çıkaracak yam yam belkide burda sana tanrıyı savunanların çoğu sorgulayarak değil babalarının dini olduğu için islamı kabul ettiler sen sorguluyorsun ve bence sorguladığın içinde bahsettiğim o islamı seçmiş insanlardan daha ne desem üstün desem olmayacak başka bişey şimdi aklıma gelmiyo istemeye istemeye tartışmaya girdim bende bişey söyliyim bari SARTRE yi mutlaka tanırsın bir dinim yok fakat birini seçseydim bu şeriatininki olurdu demiş şeriati müslüman bir sosyologtur ve sartre sonuçsuz olacağından eminim ama bide bunu düşün derim kusura bakma ama yam yamın hiç kendi fikri yok hep alıntı dikkat edersen sabitleşmiş işine gelmeyen bir yer oldumu ortalığı karıştırım böyle saçma sapan der cevabı örtbas eder yazık ediyor kendine arasıra vicdanını dinlese doğruları bulur inşaallah gerçekten benim gayem burada yam yamı bilgisiz olduğunu göstermek değil sadece benide dinlemesin ama diğer hocalarınıda dinlemesin kendi kendine oturup düşünsün acaba hangi sonuca varacak hiç bir etki altına girmeden kendi sadece hz ibrahime vahiy gelmeden o allahı bulmuştu düşünmekle sonra vahiy geldi yam yam birde sen düşün ha ne dersin Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 kusura bakma ama yam yamın hiç kendi fikri yok hep alıntı dikkat edersen Ayıp be... Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Ayıp be... işin içinden çıkama birde böyle laf et kusura bakma ama yam yam sen benim ilimde muhatabım olamazsın dibnota söylediğimin aynını söylüyorum 'biliyorsan konuş ilham alsınlar bilmiyorsan susta adam sansınlar'bundan sonra yazılarının hiç birine cevab vermeyeceğim çünkü fikirden yoksun insanla işimiz olmaz bizim inşaallah bir gün doğruyu bulursun genede temennim bu benim sen benim hakkımda ne düşünürsen düşün biz yaratılanı seviyoruz yaratan dan ötürü vesselam Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 işin içinden çıkama birde böyle laf et kusura bakma ama yam yam sen benim ilimde muhatabım olamazsın dibnota söylediğimin aynını söylüyorum 'biliyorsan konuş ilham alsınlar bilmiyorsan susta adam sansınlar'bundan sonra yazılarının hiç birine cevab vermeyeceğim çünkü fikirden yoksun insanla işimiz olmaz bizim inşaallah bir gün doğruyu bulursun genede temennim bu benim sen benim hakkımda ne düşünürsen düşün biz yaratılanı seviyoruz yaratan dan ötürü vesselam Dipnota ve yamyama birşey söylemek maharet tabiki sizler için... Unutmayın ki sizlere ne yam yam arkadaşım ve ne de ben bu forumun hiçbir karesinde hiçbir arkadaşımıza hiçbir şekilde saygıda kusur etmedik etmiyeceğizde... Bu bizim pozitifliğe ve gerçekçiliğe olan inancımızı, yürekliliğimizi ve duruşumuzu gösterir tabiki karakterimizi de... Artık lütfen şunlarıda bir kenarınıza yazın; yaşamımın bundan sonraki karesinde hiçbir zaman ve hiçbir şekilde yobaz olmayacığım, gerici gibi düşünmeyeceğim, ticani gibi şekilci ve kıldan keramet beklemeyeceğim (Ne malum belki köseyimdir ve sakalım çıkmaz yani... Neyse...), Bir bez parçasından medet ummayacağım, dini politikaya alet etmek gibi bir anlamsızlığa düşmeyeceğim, ve hatta fani olmuş insanlardan bugünkü yaşamıma yön vermelerini istemek gibi bir aciz duruma düşüp dilenmek gibi bir talepte bulunmayacağım, vee son olarak bırakınız hacı, hoca, ulemayı, bu tanrı bile olsa hiçbir zaman ondan birşey bekleme gibi, birşey isteme gibi, ona yaranmak gibi insanlıktan ve medeniyetten uzak onursuz bir kişi durumuna düşmeyeceğim.... Şunu çok iyi biliyorum ki; Doğru yaşıyor, inandığım doğruları yaşıyor, doğru düşünüyor, doğru yapıyor, insancıllığım, ahlakım ve toplumsal hizmetim de yerinde o zaman neden birşelerden korkmaya ihtiyaç duyayım ki bre ...................... ... Sen tanrımısın ki beni yargılarsın... Bir inancın inanç olabilmesi için akla ve mantığa uygun olması gerekmezmi? 1300 yıllarda ne işimiz olabilir... Tanrı istese şimdi bir peygamber gönderir peki buna sen inanırmısın... Üstelik dünyamız bir kaos içindeyken ve en çok ona ihtiyacımız varken!... Ve artık kendini hissettirip bir düzen sağlıyamazmı?... binlerce soru aslında kafamızda... Lütfen... Sevgiyle kalın... . . Alıntı
Φ El Hacı Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Tanrıyı bilmem ama Allah kesinlikle yok. -- Allah Yoktur: "Yaratıcı", "Allah", "Yaratan"... veya adına ne derseniz deyin; Allah inancı hayal ürünüdür ve Allah yoktur! Evreni yaratan bir Allahın var olabileceğine ihtimal vermek toplumlar arası huzursuzluk ve kargaşa sebebidir, kin ve düşmanlık anahtarıdır, insanı "insan" olmaktan uzaklaştıran, ondan bir "robot", bir köle yapan kokuşmuş, karanlık bir dogmadır. Bir Allah’ı varsaymak, bilimin y=x2 gafiğiyle ilerlemeye devam ettiği her saniye, daha da komik olmaktadır. Bir Allaha inanmak gereksizdir, en doğrusu onu hiç düşünmemektir. -- Dinler Gereksizdir: Olgun bir insan için hiçbir dini inanç gerekli değildir. İnsan kendi kendisinin tanrısıdır. Din, kişisel özgürlüğü hayatın her alanında yok etmeye yönelik bir silahtır. Dinsel dogmalar cahil halkın düşünsel hayatını yıkıp yok etmek ve ondan tam bir köle üretmekten başka bir işe yaramazlar. Bir dine bağlanmış kişiler; örümcekleşmiş beyinleriyle ve kafalarına yapışmış at gözlükleriyle daima kendi inançlarını haklı bulan, diğer tüm inançları "kaka" ilan eden birer sabit fikirlilik abideleridir. -- Metafizik Hikayedir: Çoğu kez insanları etkilemek ve onların üzerinden para kazanmak yada bir topluluğun dikkatini çekmek adına ortaya atılan fizik ötesi tecrübelerin tümü asılsızdır. Mucizevi, efsanevi, inanılmaz görünen bütün olayların arkasında bilimin mum ışığında parıldayan fizik kanunları ve olağan etkileşimler vardır. Evrenin hiçbir yerinde madde, kendi sınıfının fizik kanunları dışında "bilimselliğe zıt" bir eylemde bulunamaz. Doğa, ancak ve sadece "doğal" nedenlerle açıklanabilir. Gelmiş geçmiş tüm büyücü, falcı yada cinciler -üç türlü- yalancıdırlar: ya etraflarındakileri kandırırlar, ya kendilerini kandırırlar, yada ikisini birden yaparlar... -- Akıl Esastır: Dini hurafelerin yerden yere vurdukları, her geçen gün "güvenmeyin, sizi zora götürür" dedikleri "akıl", tam bir hazinedir. İnsan aklı, "insan" olmanın verdiği en yüce değerdir. Kendi aklına şüphe ile yaklaşmak deliliktir. Hayatın her alanında tek mutlak başvuru kaynağı odur. Dini inançların kokuşmuş mitoslarına karşılık akıl, insanı bugünkü uygarlık ve teknoloji düzeyine getiren yegane değerdir. Muhakeme etmek ve aklını kullanmak yerine başkasının aklına güvenen bir kişiden insanlık adına hiçbir olumlu aktivite beklenemez; çünkü o bu haliyle doğadaki çoğu hayvandan daha değersiz, ********* bir asalaktır. -- Bilim Kaynaktır: Uygar, gelişmiş bir insanın tek kaynağı, tarafsız, mutlak ve sorgulayıcı, pozitif bilimdir. Hiç kimsenin tekeline ait olamayacak derecede büyük olan bilimin içyüzünde; merak eden ve araştıran birey bulunur. Bir dini dogmanın "günah" duvarları arasında sıkışıp kalmış hiçbir gerçek bilim adamı yoktur. Dinsel safsatanın bütün itirazlarına rağmen bilim, din ile aynı kulvarda olamayacak kadar özgürdür. Tüm hurafelerin ve boş inançların "ezip geçicisi" odur. Bilim bütün dogmaların korkulu rüyasıdır; çünkü onda insan aklının özü, insan mantığının kendisi vardır. -- Sağduyu Anahtardır: İnsan mantığı ve sağduyusu, çelişkiye düştüğü her durumda onun tek kurtarıcısı olmuştur. Aktif hayatın ve etrafımızda bize empoze edilmeye çalışılan bütün ideolojilerin, inançların arasında elimizde tuttuğumuz, "gerçekten bize ait" olan tek pusula; kendi sağduyumuzdur. İnsanın hiçbir zaman yanından eksik etmemesi gereken ve her fırsatta kullanacağı yegane araç o olmalıdır. Sağduyusunu ve mantığını sürekli aklında tutan ve hiçbir zaman unutmayan insan, bütün kalıplaşmış, tabulaşmış dogmalara karşı kendi donanımına ve kendi kararlılığına sahip demektir. Sağduyu, insanı, içine düştüğü ideolojiler ve dayatmalar kuyusundan çıkaracak olan yardım halatıdır. Özet: Mantık, Mantık, Mantık... Etrafındakiler ne söylerse söylesin, onu ne şekilde etkilemeye çalışırsa çalışsın, insanın en Sağlam dayanak noktası her zaman için; kendi mantığı olmalıdır. Çevrede pekçok kişi bağlı olsa dahi; doğrular ve yanlışlar, "ak"lar ve "kara"lar üzerine kurulu bir grup "ilkeler bütünü"nü, insan, hiçbir zaman toptan kabul etmemelidir. Kendi kendisine sormadan hiçbir kalıplaşmış ideolojiye bağlanmamalıdır. Olgun ve sağlam kişilikli her insan, diğerlerinden farklı ve kendine özel bir "izm"in dünyadaki tek temsilcisidir... En önde gelen akıl ve insandır. Buradaki konu alslında iki olay var. Biri Kuranın Allahı. İkincisi ise kainatı yaratan Tanrı. Kurana bakarsak ve sözlerini yorumlarsak çok fazla çelikilerle dolu. Çocukça kandırmalar var. Cennette 9-10 yaşuında kızlar ( sübyanlar ) teklif ediliyor. Kaba gölge kaba döşek teklif ediliyor. Şekerle çocuk kandırır gibi . İnsana küfür ve hakaretler var. ( eşekler, öküz kafalılar, köpekler, beyinsizler vs. ) Bana göre Muhammedin anlattığı ve tarif ettiğinin Allah olması münkün değil. Tanrı kurandaki sözleri yapmaz ve söylemez. Tanrıya gelince . Ben çok belgesel seyrediyorum. Kainattaki canlıların vahşetini görüyorum. Her canlı bir digerinin gıdası hailinde. Eğer kainatı ve düzeni aklı başında insaflı biri ( Tanrı ) yaratmış olsa idi bu vahşeti yaratmazdı bence. Demekki geriye her canlı kendini tabiat şartlarına göre dizayn etmiştir. Soğuk yerde yaşayancanlılar yağlı ve beyaz sıcak yerde yaşayanlar ise siyah. Her canlı kendi savunma takdiğini ve organını kendi geliştirmiştir. Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Dipnota ve yamyama birşey söylemek maharet tabiki sizler için... Unutmayın ki sizlere ne yam yam arkadaşım ve ne de ben bu forumun hiçbir karesinde hiçbir arkadaşımıza hiçbir şekilde saygıda kusur etmedik etmiyeceğizde... Bu bizim pozitifliğe ve gerçekçiliğe olan inancımızı, yürekliliğimizi ve duruşumuzu gösterir tabiki karakterimizi de... . . . Lütfen... Sevgiyle kalın... . . Varlığından şüphem olmadığı rabbimin adıyla Bismillahirrahmanirrahim Dipnot kardeşim zannedersem daha önce sana bir cevap yazmadım galiba sana yönelik ilk cevap yazıyorum bak kardeşim umarım yanlış anlamışımdır mesajlarınızın içeriğinde adamları çileden çıkartıp sonrada onlar sinirlenince bak işte siz böyle siniz falan BAK KARDEŞİM SANA SAHABELER HAYATINDAN DA BAHSETTİM NİYE GERÇEK İSLAMI ONLARDAGÖRÜRSÜN BU YAŞANILANDA DEĞİL bak kardeşim gericilik nedir söyle bakalım güzel kardeşim insanların en temizi olmak mı senin benin sokaktaki bacılarımız abakmamakmı asla rüşvet almamakmı insanlara hep sevgiyle bakmak mı hangisi bak kardeşim sakal demişsin sakal mübarek tir bak şunu dicem illa cağdaşlık bu mudur yani saaklı orasından burasından bilmem ne hale sokarak berat etmek midir ki bu insanın seçiminin gericilikle alkalıdır bak kardeşim inandığın doğrular demişsin insandığın doğrular da başkasının kutsal saydığı sakal laf etmek mi var hııım sanin ddoğrun sanadır Ama islam ama din herkesiimin huzuru için gelir Bak fahri Kainat sultanım Hz Muhammed (sas) bir birinizin kutsallarına laf etmeyin ozaman onlarda sizinkilere ederler demiştir.Bak bu nun adı nedir.neden bu sizde yok. Kaç tane çocuk gördüğünde oturup onun için ağladın Söyle bana güzel kardeşim ben nefsime söz edeceğim eğer durumun hakikatini akvramak istersen sende gel ve bu hakikatlerini ben nefsime söylerken sende kendi nefsine oku ve yahut sana bu tür sözler söyleten nefsine sen de bunları oku Söyle bakalım ahirzaman hayatında ne kadar kendi dışnda harcadın malını ve hayatını bak zalim nefsim o çocuklarını diri diri toprağa gömen insanlardan bak nasıl bahçelerdeki gül yapmış dinimiz oku ve durumun hakikatini anla bir gün efendimiz Sahabelere bakın kardeşleriniz aç kıtlık zamanı akrdeşlerinize yardım edin buyurdu bak zalim nefsim bu değil Efendimizin(sas) bu ondan kuran ahlakını görmüş ashabının hali izle bak o çocuklarını diridiri toprağa gömen insanlar ne durumda Efendimizin isteğini işiten Hz Ömer heycanlanmıştı biliyormusun nefsim ama öyle heycanlanmıştı ki sanki kalbi çıkacak derecede atıyordu çünkü hassas olduğu bir konu ortaya çıkmıştı Hz Ömerin hep bir hayli vardı oda Allah rızasını kazanma yolunda Efendimizin arkadaşı yoldaşı HZ. Ebu bekir Sıddık veliyi geçmekti ama şuana kadar pek başardığını düşünmüyordu ey nefsim görüyormusun hayır yapmada özenmek hayırda yarışmak ama öyle bir yarışmakii bak da gör Hz Ömer bak diyordu kendine içten içe işte sana fırsat git ve elinden geleni yap ve bu kıtlık zamanın da yapabileceğin en iyi bağışı yap böyle diyordu HZ.ömer kendi kendine belki diyordu busefer geçerim ben Sddıki Hemen eve koştu evinde butfağına kadar elbiseye kadar her ne varsa yarısını aldı gelidi çok şey getirmişti Ömer Ona evinde çok az şeyvardı çocuğuna eşine çok az şey bırakmıştı.Ama eşine sorsan coçuğuna sorsan Allahın emriyse HZ.muhammed(sas) istediyse el-emin istediyse canımız feda diyorlardı. Ömer belkiyordu sevgili ömer kim bilir nekadarda heycanlanmıştı bekliyordu acaba benden daha fazla biri bişey getirecekmi İnşalah diyordu Allah rızasına ulaşmayı hedefliyordu.En çok beklediği Sıddık veli ydi çünkü şuana kadar hep o onu geçiyordu. Bir an kafasını akldırınca Hz. Ebu bekiri gördü geliyordu bir gariplik vardı sanki yüzünde biraz üşüme hissi vardı baktıki üzerinde ince bir ellbise var ama develer de yüklü hepsini Allah yolunda harcanmaya gelmiş efendimiz(sas) sormuştu ya Hz. Ebubekir sıddikim söyle sen ne getirdin Sıddık tevazu içerisinde ve kısık bir sesle evde ne var ne yo k topladım getirdim dedi işte o an Ömer diyordu içten içe Sıddik gene gösterdin kendini Öömerin bişey dikkatini çekmişti ya hani şimdi daha iyi anlıtordu Ebu bekir üşüyordu evdeki bütün elbiselerini getirmiş üzerinde ince bir şey kalmıştı. Hz Muhammet(sas) devam etti sıddikim peki evdekilere ne bıraktın sen onlara ne bıraktın Söyle bakalım nefsim sen kimsin ki böyl ebir Dine söz edersin bu dinin güllerinin islamdan sonra attığı her adımda güllük varmış ey nefsim bak sadakatin temsilicisi Sıddık ne diyor Ya muhammed(sas) ben evdekler eşime çocuğuma Allah ve resulünü bırak tım diyordu Allahım bu ne aşk onnlar seni anladılar senin yolunda olmayan seni anlamamıştır. Anladınmı simdi dipnot kardeşim İslam yaşanır islam konuşularak hallolmaz burda Herşey mantiken kanıtlanır Allah da Peygamberide Kuranda Kıyamette Cennette cehennemde ama anlamak ne fayda önemli olan yaşamak bak o kadar müslüman var yaşamıyorlar onların tek karları inkar etmemeleri bakın sizi böylesine kullanan her türlü zevkliği yaşattığınız nefsiniz onun kölesi olur insan belirli bir zamandan sonra onu nefsinden vaz geçirecek tek şey Allah korkusudur bak kardeşim Allah korkusu demişsin Allahı anlamayan Allah korkusunu anlayabilirmi BAk bir alim ne diyor İnsan Allah korkusundan zevk aldığı zaman Allahı tanımıştır. Bak güzel karrdeşim demişsinki ben bildiğim gibi yaşıyorum sorumluluğa ve Allah rızasına(sen korkuyu bilemessin diye böyle yazdım gerçi rızayıda bilmessin ya çünkü bunlar herşeyin ötesinde kavramlar) ne gerek var demişsin Bak kardeşim eğer amacın sadece cevap vermek karşındakini mat etmek değilse bu konunun hakikatini araştırıyorsan ey biçarem geldenim benim nefsime okuduklarımı sende kendi nefsine oku Ey nefsim sen insansın düşünüyorum diyorsun sen ben diyosun sürüyle özelliğe sahibim ben diyorsun diğer canlılardan üstünüm Üstünsün nefsin üstünsün ama eyy nefsim madem üstünsün de neden türlü oyunlarınla beni hayvan gibi yaşatıyorsun Hayvanda yer hayvanda uyur hayvanda rızkı için çalışıyor söyle bakalımbadem sen ondan ayrısın neden yaptığın aynı duymadım sen kendini mi eğitiyorsun hadi ya peki ya söyle dünya oldu olalı eğitilen de eğitilmiyende ölmedimi söyle bakalım neden sen bir köşeye çekilip eğitmesen kendini bu hayattan göç miyecekmisin bak zalim nefsim sürekli birileri geliyor ve gidiyor hep aynı hayvan da öyle sen geliştirip farklı yaşıyorsan öde gelişmişte yaşıyor sende hayvanda ölüyor sende yoksa sen hayvanamı hizmet ediyorsun söyle enfsim bunumu düşünüyorsun yoksa bu dünyanın bir istasyon olduğunu herkesin burda kendini belli edip hakkın huzuruna çıkacağını mı düşünüyorsun. Söyle bakalım hangisi mantıklı Zaman değiştide ne oldu artık insanlar ölmüyormu artık bu dünyaya zincir mi atıyor insan gericilik nedir Bu gün ahlak açına ne kadar pis şey varsa onun karesi vardı cahiliye tdevrinde ama onlar öyle değiştilerki herkes mutlu oldu hiçbir köşede mahsun bir çocuk bile kalmadı söyle bakalım çağdaş yaşam uyma nedir çıkarları doğrultusunda insanlara saldırmak savaş açmak mı Allah rızası ha söyle bakalım insan ların içinde biraz olsun Allah rızası olsaydı bu gün çocuklar ırkta ölmezdi BAK ZALİM NEFSİM İSLAM NE YAPMIŞ SAVAŞTA EFENDİMİZ KADINLARA YAŞLILARA ÇOCUKLARA DOKUNMAYIN DERDİ Söyleyin bakalım 21. yy da bu varmı hımm biz gericeler böyle bir aşkın yolundayız ya siz çağdaşlar Bakın onların savaşması asla ganimete masimaya değildi onlardaki Allah rızasıydı Eğer bunun kanıtını Ashabın hayatında görmek istersen nefsini çıkar at ve benim yazdıklarımı oku HZ ali savaş meydanında biriyle teke tek bir şekilde savaşıyorken HZ.ali onu malub etmiş ve tam onu öldürecekken adam HZ. alinin yüzüne tükürmüştü HZ. Ali bian durdu ve hadi git dedi adam gitmiyordu çünkü dona kalmıştı daha önce böyle bişey ne görmüş nede duymuştu söyle zalim nefsim sen olsan o an ne yapardın. Adam büyük bir şaşkınlıkla sordu söyle bana beni iye öldürmedin HZ. Ali n dedi biliyormusun zalim nefsim dediki ben seninle Allh rızası için savaşıyordum sizin yaptığınız zulümlerden dolayı mecburduk ama sen benim yüzüme tükürünce sana çok sinirlendim tam seni öldürecektimki aklma geldi seni öldürürsem yaptığım Allah rızası değildir Allah (cc) bunu istemiyor. Bak etrafına zalim nefsim hayatında böyle bir durum gördünmü örebilecekmisin göremessin işte gerçek islam onlardır Azı sö yleyip başka birşey yapanlar değildir. BAk kardeşim hayatında ki geriiclik diyeceğin kavramları iyi seç gericilik görünüş değildir.Gericili kbu mudur yani madem öyle balki ilerde moda değişecek hekes sakallı dolaşacak bak kardeşim gericilik bu değildir bak senin mesajını okudum çok yanlış yapıyorsan kutsala laf ederse nsana laf ederler. Madem okadr felsefecisin git pascalı nbilinemezzcilere yaptığı dört önermeyi uygula söyle bakalım hacıymış hocaymış o seni niye engelliyor asıl sen onu engelliyorsun istediği gibi yaşayamıyor adam söyle be kardeşim gericilik dediğin edep li olmak mı dır gericilik dediğin hayamıdır. Gericilik dediğin senin namusunun emin olmasımıdır. yoksa edepsiz ce yaşamak bir hayvan gibi mevlayı unutmakmı yazdığın mesajda ne armak n ede başka bir şey gördüm gördüğüm tek şey insanları sinirlendirmeye çalışmak ta olduğun ama ben genede nefsime dur dedim hüsnüzan yaptım anlatmaya çalıştım BAK BU DİZELER SANA UNUTMA MEVLAYI UNUTULMASSIN HAK YOLDAN KAÇARAK KURTULAMASSIN CEHENNEM NARINA BARINAMASSIN İMTİHAN DÜNYANIN GURBETÇİSİYİZ Bak kardeşim kabul etmemeye çalışmak kanıtı görünce kaçmak kimseyi kurtar maz ama bulana Allahın rahmeti ve MAğfiretivardır HAKARET ETMİYORUM DEDİĞİN MESAJDA İNSANLARIN KUTSAL SAYDIĞI DEĞERLERE LAF EDİYORSUN BUMUDUR SENİN AHLAKIN Alıntı
Φ fakir Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Dipnota ve yamyama birşey söylemek maharet tabiki sizler için... Unutmayın ki sizlere ne yam yam arkadaşım ve ne de ben bu forumun hiçbir karesinde hiçbir arkadaşımıza hiçbir şekilde saygıda kusur etmedik etmiyeceğizde... Bu bizim pozitifliğe ve gerçekçiliğe olan inancımızı, yürekliliğimizi ve duruşumuzu gösterir tabiki karakterimizi de... . . . Lütfen... Sevgiyle kalın... . güzel ahlak anlayışı ne kadar zaman geçerse geçsin değişirmi bir arkadaşının bir dostunun sana verdiği bir hediye yada sıkışkın anında sana yardımetmesi bir teşekkür anlayışı zamanla sence anlamsız olurmu ? ben şuna kızıyorum islamı nereden öğreniyorsunuz yaşar nuri denmi yoksa zekeriya beyazdanmı ?1300 yıl önce avrupa insanı kadının insan mı hayvanmı tartışmasını yaparken bak peygamber efendimiz cennet anaların ayağının altında diyerek kadına verdiği değere bak 1300 yıl önce dinimiz iman etmiş olmaz komşusu kendisinin elinden dilinden belinden emin olmadıça kusura bakma ama islam senin bildiğin gibi bir din değil daha sonra peygamberimiz pazarda gezerken bir bedevi buğday satar buğdayların üstü kuru elini çuvala daldırarak alttaki ıslak buğdayları yukarı çıkarır ve aldatan bizden değildir der sana soruyorum bu anlayışımı terkedelim yam yamla olan tartışmada öyle alay edercesi başları sıralayacağını orada olumlu yada olumsuz bir cevab yazman gerekmezmiydi ?ondan sonra kalkıyonuz bi de kibarlıktan dem vuruyonuz sizin anlayışınız bizim tersimizse bizim anlayışımızı yukarda yazmış olduğumuzdur aldatan biz den değildir ama aldatan sizdendir cennet anaların ayağının altındadır siz avrupa insanı gibi tartışın bakalım komşusu kendisinden emin olana müslüman iman etmiş diyoruz sizden kimse emin olunmazsa sizden oluyor Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 BİSMİLLAH amacı hakkı bulmak olan nefsi kaldırım gönül dünyasıyla oksusn el hacı kardeşim tanrı tapılan demektir yanisen taşada öküzede tapsan bu tanrıdır Ama Allah allah tır başka Allah yok ikisinin arasında dağlar kadar fark varki ki ey zalim sen kimsin ki kuran hakkında yorum yaparsın hayatında ne kadar tefsir okudun ey aciz hayatında kaçtane edebi sanat bi bilirsin ki kuran bilip bilmediğimiz bütün edebi sanatları saklar ki kuran türkçe değildir arapça köklü kelimeler bile ifade etme ye yetmez bak ey ****** kuranda sana nisa vardiyor niyediyor biliyormusun çünkü nefsinde senden bunu istiyor rabbin sana diyorki sabret harama yönelme sen imtihanınlameşgül ol onlar san a zaten vardır ki sen cennette bi huriler bi köşkler bi bilmem ne diyemessin hakkkın yok ordaki varlık burdakiyle aynı değildir sana niye öylediyor peki bir düşün ey nefsiemmarede sıkışmış sen o nimetleri biliyorsun sana deseki sana öyle bir cennet vardır ki orda xxxx vardır oldumu ne anladın sen ondan bikere burdan bütün inkar edenlere sesleniyorum Allah ı tanımadan cenneti ne bileceksiniz Bilimsellik bilimsellik bakın bu haberlerde gaztelerde internette bir çok yerde yayınlandı araştırırsanız bulursunuz Bir amerikan araştırma kurumu emi olmadığım içinadına yazmıyorum isterseniz yazatım gökyüzünün derinliklerinde bkırmızı bir gül olduğunu görürler bi türlü ifadesini analmazlar ve dinlere dahi bakarlar taki kuranda Sonra gök yarılıp yağ gibi erimiş olarak kıpkırmızı bir gül olduğu zaman; Şu halde Rabbinizin hangi nimetlerini yalanlayabilirsiniz?(Rahman Suresi 37) bakın rabbiniz ezelden biliyor ve rabbinizin hangi nmetini yalanlaya bilirsiniz diyor.İsteyen bu konuyu araştırır ve uyanır gaflet uykusundan Bakın cennetin nimetlerinden bahsetmek istemiyorum size gidin önceki yazdığım mesajları okuyum canlar gidin önce rabbinizi tanıyım Hiç araştırddınızmı kuranın mucizelerini? Bakın benim cennete ne hakkım var şimdi biri çıkıp gelse el hacı alsana 100 lira ahirzaman sana yok bişey dese benim sesim çıkabilirmi yokk ne hakkım var Ama İsalam ama din Ama bak Yüce rabbin ne bahşediyor sana sen neyaptın ki sana bu vücudu verdi bunlar ne büyük nimet biyerin incin se okadar acissin aciz kalıyorsun ki hiç demiyorsunuz hiç düşünmüyorsunuz dışarı çıksanız bi ekmek için bile bir fiyat var Ama rabbiiz in fiyatı söyleyin bakalım kolunuz kopsa bunu ne kadar masrafa greri getirirsiniz bu zamandaki normal bi insan ömür boyu çalışsa ödeyemez bu nimetleri sen hala cennet mi diyorsun o sana rabbinin mükafatıdır sen daha borcunu ödemedinki rabbin senden kulluk istior ve ahlak istiyor bakın gidinde bir araştırın asrı saaette insanlar nasıl olurmuş toplumda düzen nasılmış ama tarafsız yerde işte o düzeni sağlamaya gelgi okuran o o eşsiz ahlak lı önder bakın O dinini yaymadan ne dedi şu dağın arkasından bir ordu geliyor desem inanırmısınız dedi hep birden evet dediler ama işin içine malını paylaşmak girince haerşeyi nefislerine kaptırdılar ama o eşsiz sultan çabasıyla onlardan gül yaptı sizce o eşsiz önder ne kazandı haaa söyleyin mülkten nasibimi oldu o yetimdi o öksüzdü o çok zorluklar çekti o yüzden zordakini anlıyordu sonradan gelen bütün serveti ni hak yolda harcadı bakın sahabiler açlıktan kıvranırken YA resul dediler biz dayana mıyoruz aretık taş bağladık karnımıza diyorlardı efendimizde sor onlara karnın daki taşları gösterdi o iki taş bağlamıştı o ümmetinden her zaman daha fazlasını yapardı her işini kendi görürdü bakın HZ. Ömer onu çul üzerinde yatarke ngörür teni izlerle dolmuştur yaresul sen iste eğer isteseydi Ömer ona döşek olurdu eğer istese ona paspas olurdu ama bak onlar kazandı sendeğil zalim nefsim sen değil Efendimiz herşeye rağmen bu dünyayı sefa gibi yaşamadı hep cefa içerisindeydi bakın canlar dini araştırdığınızı zannediyorsunuz ama dinden nasip almamış yerler de öyle ki hala bişey bulamamışsınız kuranı size sahte anlatana doğrumudur diyes orulrmu ne kadar biliyorsunuz hakkı ya varsa ne olacak haliniz biz sadece bazı nefsani duygulardan uzak olmuş oluruz yanlış olsa paeki ya siz hiç bunu düşündünüzmü hiç silkeledinizmi kendinizi her zaman zaten bakın ebu cehil inandı ama nefsine yediremediği için itaat etmedi tamamiyle gururdu Hepinizi varlığından şüphe etmediğim Allah (cc)ın rızası için seviyorum merhametim gazabımı aştı diyen rabbimin aşkı için Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 I have no religion, but if I were to choose one, it would be that of Shariati's." -Jean-Paul Sartre yam yam o sözü okuduğum kitabı bulamadım ama www.shariati.com da var kafamdaki İslam'ı bir kenara bırakıp yeniden mi ele almamı istediniz bunu yapmanı isterim çünkü günümüz islamı gerçekten senin söylediğin gibi yani islamda hristiyanlık yahudilik gibi bozuldu aslında daha doğrusu yanlış yaşanıp yorumlanıor ve sen gibi çoğu insanda bu yanlış tanıtılan dinden uzaklaşıyor tabi haklı olarak doğru sartre muhammedin değil şeriatinin dini dedi çünkü şeriati yozlaştırılmış bozulmuş islamı temizleyerek sunmuştu sartreye sarte ve şeriatinin uzun uzun konuştukları bir günden sonra sartre o sözü söylemişti tanrının olmadığı konusu .sartre "varoluşçuluk " kitabında şöyle yazmış ..... Varoluşçuluk tanrının yokluğumu ispata uğraşmaz.Böylesi bir çabayla kendini yormaz.O şuna bakar daha çok. tanrı var olsaydı,yinede birşey değişmeyecekti. işte bizim ana görüşümüz budur.Elbette sorunun , tanrının varlığı ya da yokluğu sorunu olmayışından geliyor bu."Bizim sorunumuz bu değil " idye düşünmemizden geliyor. yani tanrı olsa da sana müdehale etmeyecek ona inan diye ispatlar gönderip durmayacak çünkü insanı iradesiyle bırakacak satrenin bu görüşünü daha iyi anlaman için onun "iş işten geçti" romanını öneriyorum Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 I have no religion, but if I were to choose one, it would be that of Shariati's." -Jean-Paul Sartre yam yam o sözü okuduğum kitabı bulamadım ama www.shariati.com da var kafamdaki İslam'ı bir kenara bırakıp yeniden mi ele almamı istediniz bunu yapmanı isterim çünkü günümüz islamı gerçekten senin söylediğin gibi yani islamda hristiyanlık yahudilik gibi bozuldu aslında daha doğrusu yanlış yaşanıp yorumlanıor ve sen gibi çoğu insanda bu yanlış tanıtılan dinden uzaklaşıyor tabi haklı olarak doğru sartre muhammedin değil şeriatinin dini dedi çünkü şeriati yozlaştırılmış bozulmuş islamı temizleyerek sunmuştu sartreye sarte ve şeriatinin uzun uzun konuştukları bir günden sonra sartre o sözü söylemişti tanrının olmadığı konusu .sartre "varoluşçuluk " kitabında şöyle yazmış ..... Varoluşçuluk tanrının yokluğumu ispata uğraşmaz.Böylesi bir çabayla kendini yormaz.O şuna bakar daha çok. tanrı var olsaydı,yinede birşey değişmeyecekti. işte bizim ana görüşümüz budur.Elbette sorunun , tanrının varlığı ya da yokluğu sorunu olmayışından geliyor bu."Bizim sorunumuz bu değil " idye düşünmemizden geliyor. yani tanrı olsa da sana müdehale etmeyecek ona inan diye ispatlar gönderip durmayacak çünkü insanı iradesiyle bırakacak satrenin bu görüşünü daha iyi anlaman için onun "iş işten geçti" romanını öneriyorum Burada da agnostik ya da deist bir yaklaşım öne çıkıyor. Yani "tanrının varlığı ya da yokluğu bilinemez, insan işine baksın". Ya da "Tanrı kainatı yaratmış ama daha sonra hiç bir şeye karışmamıştır. Dinler insanların uydurmasıdır." gibi... İslam yozlaştırılmamıştır. Maalesef yozluk islamın içindedir. Değişmeyecek hükümler getirdiğini öne sürmenin kaçınılmaz sonucudur bu. Bir önceki iletimde "revize edilmiş bir din" ifadesini kullanmıştım. Yani günün toplumsal şartlarına uyarlanmış bir din. Peki böyle yapmanın dine faydası nedir? Yani koşulları insanların belirlediği, hükümleri de o koşullara göre yine insanların verdiği bir din. Böylesi bir durum insanı teizmden alıp deizme götürmeyecek mi? O zaman bir tanrıya inanmanın ne anlamı kalacak? Yani tanrıyı, sadece evrenin oluşum mekanizması içinde bırakacak, onu kısıtlayacak bir tanrıya inanmanın anlamı nedir? Ama şundan eminim ; o da revize edilmiş bir dinin, insanlığın gelişimine olan kösteğinin daha az olacağı. Belki de Sartre bunu kastediyordu... Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Konumuz "yaratmak" değildi. Konumuz "filmi geriye sararsan, her şeyi ilk hali gibi yaratılmış (!) olarak mı bulursun" du. "Sebep" sizin deyiminiz. Aslında doğru kelime "etken" olmalıdır. Ancak siz bu etkeni hep tanrı olarak algılıyorsunuz. Asıl hatayı burada yapıyorsunuz. Evet canlılığın oluşumu için bir etken vardır. Ama bu etkenin tanrı olduğuna dair bir işaret yoktur. Dahası sizin tanrınızın olmadığına dair yığınla bulgu vardır. Sevgili Yam yam; Tamam dediğin gibi olsun.Filmi geriye saralım.Öyle geri saralım ki savunduğunuz big bang'ten 1 dk. öncesine gelelim.Merak ediyorum ve öğrenmek istiyorum.Herşeyin başlangıcı olarak kabul ettiğiniz büyük patlamanın olduğu madde nereden geldi?Bu patlamanın içersinde meydana geldiği uzay nasıl oluştu?Mantık olarak Önce uzay olmalıdır değil mi?Bunlara cevap verebilirmisin sevgili arkadaşım.Sanırım zincirin ilk halkası bunlar..Saygılar.. Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 agnostik ya da deist yaklaşım uç noktalara çekilmiş ya da revize edilmiş bir dinden iyidir ben konuyu islama çekmek istemiyordum sen sadece islama değil tüm dinlere tanrıya karşısın islam muhammet den bu yana çok değişti bazen çok katılaştırıldı bazende yumuşatıldı sense yaşanan dine baktığın için katı islamdan hoşlanmadın yumuşatılmış olanınaysa köstek olmuyor deyip bıraktın sana her şeyi bırak kimseyi dinleme sadece kutsal kitabı oku demek isterdim ama maalesef o kitap da incil tevratta olduğu gibi çevirisine yorum katılarak değiştirilmiş inanmak dediğimiz farklı birşey inanmak hayatında hiç yapmadığın şekilde biraz koşulsuzca teslim olmak gibi birşey ve en önelisi sadece iki kişi arasında sen fakirin vesayrenin baktığı şekilde bakmak zorunda değilsinki tanrıya ama umarım umarım senin dediğin gibi olmasın ölüm son perde olursa bir olmamışlık yarımlık dahası haksızlık olur Alıntı
Φ ahirzaman Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 agnostik ya da deist yaklaşım uç noktalara çekilmiş ya da revize edilmiş bir dinden iyidir ben konuyu islama çekmek istemiyordum sen sadece islama değil tüm dinlere tanrıya karşısın islam muhammet den bu yana çok değişti bazen çok katılaştırıldı bazende yumuşatıldı sense yaşanan dine baktığın için katı islamdan hoşlanmadın yumuşatılmış olanınaysa köstek olmuyor deyip bıraktın sana her şeyi bırak kimseyi dinleme sadece kutsal kitabı oku demek isterdim ama maalesef o kitap da incil tevratta olduğu gibi çevirisine yorum katılarak değiştirilmiş inanmak dediğimiz farklı birşey inanmak hayatında hiç yapmadığın şekilde biraz koşulsuzca teslim olmak gibi birşey ve en önelisi sadece iki kişi arasında sen fakirin vesayrenin baktığı şekilde bakmak zorunda değilsinki tanrıya ama umarım umarım senin dediğin gibi olmasın ölüm son perde olursa bir olmamışlık yarımlık dahası haksızlık olur sara k kardeşim madem kuran diyorsun bilmelisin ki kuran ın bir harfi bile değiştirilmedi ki ayetlerde bir yorum yorum yoktur meallerde de öyle sadece tefsirlerde vardır oda büyük alimlerin okunur Alıntı
Φ sara k Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 kuran kendi diliyle tabiki bozulmadı ama çevirilerine ister istemez yorum katılıyor tamamen objektif çeviriler yapıldığına beni inandıramazsınız çevireni farklı iki kuran okuduğunda sen de anlıycaksın ya da şu zamanlar dindarlığıyla tanınmış insanlara bak onlarla aynı kitabımı okuyorsun sence Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 işin içinden çıkama birde böyle laf et kusura bakma ama yam yam sen benim ilimde muhatabım olamazsın dibnota söylediğimin aynını söylüyorum 'biliyorsan konuş ilham alsınlar bilmiyorsan susta adam sansınlar'bundan sonra yazılarının hiç birine cevab vermeyeceğim çünkü fikirden yoksun insanla işimiz olmaz bizim inşaallah bir gün doğruyu bulursun genede temennim bu benim sen benim hakkımda ne düşünürsen düşün biz yaratılanı seviyoruz yaratan dan ötürü vesselam Tanrıyı bilmem ama Allah kesinlikle yok. -- Allah Yoktur: "Yaratıcı", "Allah", "Yaratan"... veya adına ne derseniz deyin; Allah inancı hayal ürünüdür ve Allah yoktur! Evreni yaratan bir Allahın var olabileceğine ihtimal vermek toplumlar arası huzursuzluk ve kargaşa sebebidir, kin ve düşmanlık anahtarıdır, insanı "insan" olmaktan uzaklaştıran, ondan bir "robot", bir köle yapan kokuşmuş, karanlık bir dogmadır. Bir Allah’ı varsaymak, bilimin y=x2 gafiğiyle ilerlemeye devam ettiği her saniye, daha da komik olmaktadır. Bir Allaha inanmak gereksizdir, en doğrusu onu hiç düşünmemektir. . . . Eğer kainatı ve düzeni aklı başında insaflı biri ( Tanrı ) yaratmış olsa idi bu vahşeti yaratmazdı bence. Demekki geriye her canlı kendini tabiat şartlarına göre dizayn etmiştir. Soğuk yerde yaşayancanlılar yağlı ve beyaz sıcak yerde yaşayanlar ise siyah. Her canlı kendi savunma takdiğini ve organını kendi geliştirmiştir. Varlığından şüphem olmadığı rabbimin adıyla Bismillahirrahmanirrahim Dipnot kardeşim zannedersem daha önce sana bir cevap yazmadım galiba sana yönelik ilk cevap yazıyorum bak kardeşim umarım yanlış anlamışımdır mesajlarınızın içeriğinde adamları çileden çıkartıp sonrada onlar sinirlenince bak işte siz böyle siniz falan . . . HAKARET ETMİYORUM DEDİĞİN MESAJDA İNSANLARIN KUTSAL SAYDIĞI DEĞERLERE LAF EDİYORSUN BUMUDUR SENİN AHLAKIN BİSMİLLAH amacı hakkı bulmak olan nefsi kaldırım gönül dünyasıyla oksusn el hacı kardeşim . . . bakın ebu cehil inandı ama nefsine yediremediği için itaat etmedi tamamiyle gururdu Hepinizi varlığından şüphe etmediğim Allah (cc)ın rızası için seviyorum merhametim gazabımı aştı diyen rabbimin aşkı için I have no religion, but if I were to choose one, it would be that of Shariati's." -Jean-Paul Sartre yam yam o sözü okuduğum kitabı bulamadım ama www.shariati.com da var kafamdaki İslam'ı bir kenara bırakıp yeniden mi ele almamı istediniz bunu yapmanı isterim çünkü günümüz islamı gerçekten senin söylediğin gibi yani islamda hristiyanlık yahudilik gibi bozuldu aslında daha doğrusu yanlış yaşanıp yorumlanıor ve sen gibi çoğu insanda bu yanlış tanıtılan dinden uzaklaşıyor tabi haklı olarak . . . yani tanrı olsa da sana müdehale etmeyecek ona inan diye ispatlar gönderip durmayacak çünkü insanı iradesiyle bırakacak satrenin bu görüşünü daha iyi anlaman için onun "iş işten geçti" romanını öneriyorum Dipnota ve yamyama birşey söylemek maharet tabiki sizler için... Unutmayın ki sizlere ne yam yam arkadaşım ve ne de ben bu forumun hiçbir karesinde hiçbir arkadaşımıza hiçbir şekilde saygıda kusur etmedik etmiyeceğizde... Bu bizim pozitifliğe ve gerçekçiliğe olan inancımızı, yürekliliğimizi ve duruşumuzu gösterir tabiki karakterimizi de... Artık lütfen şunlarıda bir kenarınıza yazın; yaşamımın bundan sonraki karesinde hiçbir zaman ve hiçbir şekilde yobaz olmayacığım, gerici gibi düşünmeyeceğim, ticani gibi şekilci ve kıldan keramet beklemeyeceğim (Ne malum belki köseyimdir ve sakalım çıkmaz yani... Neyse...), Bir bez parçasından medet ummayacağım, dini politikaya alet etmek gibi bir anlamsızlığa düşmeyeceğim, ve hatta fani olmuş insanlardan bugünkü yaşamıma yön vermelerini istemek gibi bir aciz duruma düşüp dilenmek gibi bir talepte bulunmayacağım, vee son olarak bırakınız hacı, hoca, ulemayı, bu tanrı bile olsa hiçbir zaman ondan birşey bekleme gibi, birşey isteme gibi, ona yaranmak gibi insanlıktan ve medeniyetten uzak onursuz bir kişi durumuna düşmeyeceğim.... Şunu çok iyi biliyorum ki; Doğru yaşıyor, inandığım doğruları yaşıyor, doğru düşünüyor, doğru yapıyor, insancıllığım, ahlakım ve toplumsal hizmetim de yerinde o zaman neden birşelerden korkmaya ihtiyaç duyayım ki bre ...................... ... Sen tanrımısın ki beni yargılarsın... Bir inancın inanç olabilmesi için akla ve mantığa uygun olması gerekmezmi? 1300 yıllarda ne işimiz olabilir... Tanrı istese şimdi bir peygamber gönderir peki buna sen inanırmısın... Üstelik dünyamız bir kaos içindeyken ve en çok ona ihtiyacımız varken!... Ve artık kendini hissettirip bir düzen sağlıyamazmı?... binlerce soru aslında kafamızda... Lütfen... Sevgiyle kalın... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.