Φ suheda Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Microsoft Word un ilginçliği ) Arkadaşlar şimdi bir Word sayfası açın ve =rand(200,99)yazdıktan sonra enter'a basın.. bir rivayate göre bu durumu bill gates bile açıklıyamıyormuş Alıntı
Φ adambey Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Microsoft Word un ilginçliği ) Arkadaşlar şimdi bir Word sayfası açın ve =rand(200,99)yazdıktan sonra enter'a basın.. bir rivayate göre bu durumu bill gates bile açıklıyamıyormuş [/quote çok ilginç peki yazılanların türkçe çıkması ne demek sizce ? Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 haydaa,bunu bunca zamandır görememiş olmaktan çok utandım ya.. Alıntı
Φ gulll Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 (Hızlı kahverengi tilki tembel köpeğin üstünden atlar) 169 sayfa bu cümleden kaç tane sığdırabildi acaba? Alıntı
Φ aramis Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 1 Mayıs , 2006 Bak sen şu Allah'ın işine.=şükür(1024,47) yazınca neler çıkar kimbilir. Alıntı
Φ Bay Bilen (BB) Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 2 Mayıs , 2006 arkadaşlar çok da şaşıracak bir durum hasıl değil kanımca. zira o cümlenin orjinali "Quick brown fox jumps over the lazy dog" İngiliz alfabesindeki bütün harfleri barındıran tek anlamlı cümledir. Word ü yazan programcı şahsiyetler de =rand() (ayrıca ilk sayı satır ikinci ise sütunda bu cümleden kaç tane olması gerektiğini belirtir) komutu ile hemen zahmetsizce bakalım harflerin ne kadarı nasıl görünüyor diyerek programlarını kısa yoldan denetleme şansına sahip oluyorlar. bizimkiler de word programını çevirirken komutlarla beraber çevirmişler. bu olayı bazı pc oyunlarındaki godmod gibi hilelere benzetebiliriz. o hileler de oyunu kolay bitirelim diye değil, programcıların oyunun tüm seviyelerini zahmetsizce test edebilmeleri için yaratılmıştır, bilgilerinize... Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2006 Microsoft Word un ilginçliği ) Arkadaşlar şimdi bir Word sayfası açın ve =rand(200,99)yazdıktan sonra enter'a basın.. bir rivayate göre bu durumu bill gates bile açıklıyamıyormuş ben de çok şaşırdım çünkü denileni yapınca hiç bişey çıkmadı. bir kaç kere denedim ama maalesef nasıl oluyo bu peki? Alıntı
Φ profesör matematik hastası Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 arkadaşlar çok da şaşıracak bir durum hasıl değil kanımca. zira o cümlenin orjinali "Quick brown fox jumps over the lazy dog" İngiliz alfabesindeki bütün harfleri barındıran tek anlamlı cümledir. Word ü yazan programcı şahsiyetler de =rand() (ayrıca ilk sayı satır ikinci ise sütunda bu cümleden kaç tane olması gerektiğini belirtir) komutu ile hemen zahmetsizce bakalım harflerin ne kadarı nasıl görünüyor diyerek programlarını kısa yoldan denetleme şansına sahip oluyorlar. bizimkiler de word programını çevirirken komutlarla beraber çevirmişler. bu olayı bazı pc oyunlarındaki godmod gibi hilelere benzetebiliriz. o hileler de oyunu kolay bitirelim diye değil, programcıların oyunun tüm seviyelerini zahmetsizce test edebilmeleri için yaratılmıştır, bilgilerinize... Haklısın.Abim de aynısını söyledi,ayrıca bu durumu Bill Gates in açıklayamaması bir palavranın ötesine geçemez.Eskiden (şimdi kaldırılmış) word den bir oyuna girilebiliyormuş.Bir şifreyle (abim oynamıştı o bunları anlattı) girilebiliyormuş ama çözüldü veya tehlikeli hale geldi diye kaldırıldı... Ayrıca sevgili arkadaşlar "quick brown fox jumps over the lazy dog" İngilizce deki tüm harfleri içeren tek cümle değildir... Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 6 Mayıs , 2006 ***AÇIKLIYORUM*** okuyun. =rand(satır sayısı, her satırda kaç cümle yazılacak) Bildiğim kadarı ile word'un içine yerleştirilmiş =rand(x,y) olarak tanımlanmış bir fonksiyondur. İşlevi, bir metni yazmadan önce bu fonksiyon ile x sayıda paragraf, her paragrafta y tane cümle olursa nasıl görünür durumunu ortaya koyar. Dilerseniz bu mantıktan hareketle x ve y değişkenlerine değerler atayarak deneme yaparsanız daha iyi anlaşılır. Bu cümle neden "the quick brown fox jumps over the lazy dog" tır derseniz. Bu cümle İngilizcedeki bütün harfleri içermektedir. Bu nedenle, her harfi tanımlanan metin düzeninde nasıl gözükeceği görülmüş olur. Son olarak da oluşan paragraf yığını üzerinde istenilen şekilde değişiklik yapma ve metni oluşturma olanağı sağlar. sanırım biraz kafa karıştırdım ama biraz daha somut anlatırsam. rand() fonksiyonu içindeki ilk sayi paragraf sayisini, ikincisi ise her paragraftaki cümle sayisini verir. Tabii bu rand(200,99) yazildiginda “Hizli kahverengi tilki tembel köpegin üstünden atlar.” cümlesinin neden 200 paragrafta 99’ar kere tekrarlandigini açiklamiyor. “Hizli kahverengi tilki tembel köpegin üstünden atlar.” cümlesinin asil degeri Ingilizce tercümesinde sakli: “The quick brown fox jumps over the lazy dog.” Bu cümle Ingiliz alfabesindeki tüm harfleri içerir. Dolayisiyla örnegin yeni bir font denemek istediginizde bu cümle oldukça kullanisli olabilir. Ancak Microsoft Office’in Türkçe sürümlerinde bu cümle aynen Türkçe’ye çevrilince ortaya sirin olmaktan öteye gidemeyen bir cümle çikmis. Aslinda “=rand(200,99)”i Ingilizce bir Office’te yazarsaniz, Bill Gates’in rahatça açiklayabilecegi bir durum olusur. Bu sirada Microsoft’la ilgili her e-postanin Bill Gates’in bilgisini sorgulamasi da apayri bir tartisma konusu olur. saygılar... Alıntı
Φ casus(seven) Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 açıkladığın için teşekürler.. ama hala tam birşey anlamadım. anladığım şey çok ilgiç bir olay.. cidden şok oldum. ama anlamamamın sebebi senin açıklayışından değil yanliş anlama ben hızlı okudum bakttım ki pek mühimdegil bende fazla kafa yormadım. Alıntı
Φ modernjames Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 Gönderi tarihi: 7 Mayıs , 2006 açıkladığın için teşekürler.. ama hala tam birşey anlamadım. anladığım şey çok ilgiç bir olay.. cidden şok oldum. ama anlamamamın sebebi senin açıklayışından değil yanliş anlama ben hızlı okudum bakttım ki pek mühimdegil bende fazla kafa yormadım. önemli değil. zaten kafa yormaya gerek yok fazla. ama belki şok olan arkadaşlar varsa açıklamada faysa var diye düşündüm. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.