Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Dört kişilik bir aile (baba, anne, kız ve erkek çocuk) gecenin bir saatinde bir köprüye geldi. Zifiri karanlıkta köprüyü geçmeleri gerek. Bir el fenerleri var ve köprüyü geçerken onu yanlarına almak zorundalar. Çok dar ve sarsıntılı olduğundan köprüden bir defadaen fazla iki kişi geçebiliyor. Erkek çocuk köprüden yalnız başına 1 dakikada, kız 3 dakikada, anne 7 dakikada ve baba 10 dakikada geçebiliyor. İki kişi birlikte geçerken geçiş zamanı daha uzun sürede geçenin zamanı kadar oluyor. Örnegin baba-oğul birlikte 10 dakikada geçebiliyor. Köprüyü geçenlerin elinde fener de bulunmak zorundadır. Uzaktan aydınlatma olmayacaktır. Bu şartlarda köprüyü en az kaç dakikada geçebilirler.

Gönderi tarihi:

Dört kişilik bir aile (baba, anne, kız ve erkek çocuk) gecenin bir saatinde bir köprüye geldi. Zifiri karanlıkta köprüyü geçmeleri gerek. Bir el fenerleri var ve köprüyü geçerken onu yanlarına almak zorundalar. Çok dar ve sarsıntılı olduğundan köprüden bir defadaen fazla iki kişi geçebiliyor. Erkek çocuk köprüden yalnız başına 1 dakikada, kız 3 dakikada, anne 7 dakikada ve baba 10 dakikada geçebiliyor. İki kişi birlikte geçerken geçiş zamanı daha uzun sürede geçenin zamanı kadar oluyor. Örnegin baba-oğul birlikte 10 dakikada geçebiliyor. Köprüyü geçenlerin elinde fener de bulunmak zorundadır. Uzaktan aydınlatma olmayacaktır. Bu şartlarda köprüyü en az kaç dakikada geçebilirler.

;);) ılk olarak erkek+ kız kardeş geçer; 3dk

erkek geri döner; 1dk

anne+ baba geçer; 10dk

kız geri döner; 3dk

kız + erkek kardeş geçer; 3dk

toplam;20dk :stuart::stuart::stuart:

Gönderi tarihi:

doğrudur az önce ben de bunu 20 dak olarak hesapladım ama daha once sanki 18 dakika bulmustum diye hatırlıyorum fakat su an 18 dakikayı nasıl buldugumu mumkun ndegil hatırlayamayacağım ayrıca belki de yanlış hatırlıyorumdur :) teşekkürlerrr

Gönderi tarihi:

doğrudur az önce ben de bunu 20 dak olarak hesapladım ama daha once sanki 18 dakika bulmustum diye hatırlıyorum fakat su an 18 dakikayı nasıl buldugumu mumkun ndegil hatırlayamayacağım ayrıca belki de yanlış hatırlıyorumdur :) teşekkürlerrr

Bu versiyonda cevap 20 dakikadır.Bu sorunun orjinali 1,2,5 ve 10dakikada geçilebilmesi şeklindedir.Dolayısıyle orjjinal sorunun cevabı da zaten 20 değildir ama 18 de değildir. 17'dir

1+2 2dk

1 1dk

5+10 10dk

2 2dk

1+2 2dk

toplam 17dakika

ve soru daha önce sorulmuştu :)

Gönderi tarihi:

TAIRUSMUS taurusmutis'in latince karşılığı herhalde:)Ama madem sordun söyliyeyim ;daha önce sorulmadı..

Gönderi tarihi:

Karar verin canım,soruldu mu sorulmadı mı? :)

Ya,pardon ben görmemişim enazından.. :blushing:

Gönderi tarihi:
TAIRUSMUS taurusmutis'in latince karşılığı herhalde:)Ama madem sordun söyliyeyim ;daha önce sorulmadı..

latınce karşılığ değil,okunuşu :D

Gönderi tarihi:

latınce karşılığ değil,okunuşu :D

Hadi ya!Böylemi okuyorsunuz benim nick imi.Ne diyeyim ben şimdi size.. ;)

Gönderi tarihi:

ben toros diye okuyorum senin nick ini umuyorum doğrudur:)

Olsun öyle oku,ama okunuşu yazılışı gibi olacak aslında.. :stuart:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.