Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Üç Aşama

Üç aşama öngörüyorum herşeye, söylemek istediğimiz şey görmek ile alakalı. Aslında baya özet, hepsi çok detaylandırılabilir. Sadece bir dost sohbetine akla gelen üç aşama. Örnekler ile aşama izahına çalışalım.

Birinci aşama : İnsanlar, yaşıyorlar ve varlar. Bunu görüyorlar. Ölüm diye bir kelime ve gerçek, gözlerinin önünde. Sonrası da yok olmak. Hayat felsefelesi ve yaşama gayesi; “Öleceksek, bunun bir sonu varsa, yok olacaksak, bütün bu anı değerlendirebildiğimiz en güzel biçimde değerlendirelim. Yiyelim, içelim, gezelim, eğlenelim, harcıyalım, tüketelim.”

İkinci aşama : İnsanlar, yaşıyorlar. Bunu görüyorlar. Ölüm diye bir kelime ve gerçek, gözlerinin önünde. Sonrası da var ve inançlı, arz da halife olduğunu duymuş ve bunu gözlemlemiş, görüyor, kader var ve izliyor. Ama idrak yok, hayatına uygulayamıyor fıtrat müsait değil. Hayat felsefesi ve yaşam gayesi; “Bize bir rol biçilmiş ve oynuyoruz. Ölüm sonrası için yapmam gerekenler belli yapmam lazım ama elimden gelmiyor. Kadere teslim elden geleni yapalım. Rahim olan Allah yardım etsin.”

Üçüncü aşama : İnsan-I Kamil’ler, yoklar, bunu görüyorlar. Gayrını bilmiyorlar, özlerini okuyorlar. Kadere tam teslim, alemi okuyorlar. Yapmaları gereken bütün ibadetleri açıkça görüyor ve eksiksiz uyguluyorlar. İdrak tam, uygulama eksiksiz. Tam halife, tam kamil, tam veli. Fıtrat veli fıtratı yansıma Muhammed’ül emin. Hayat felsefesi ve yaşam gayesi; “Yoktur ondan gayrı. Ne felsefesi ne rolü, benim elim onun eli, benim dilim onun dili. Zaten ancak o var ne kaldı ki gayrı.”

Bahsettiğimiz gibi aşamalar çok özet. Aralara 1,5 2,5 3,5 düşünenler ekleyebilir. Gözlem ve yansıması böyle oldu.

Kaynak -http://www.nerdenbileceksin.com/uc-asama/-

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.