Φ Hakikat Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2006 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2006 Herkese Hayırlı Günler İnternette arama yaparken bu siteye tevafuk ettim. Çok ilginç ve enterasan konular dikkatimi çekti. Genel olarak dini konular altındaki başlıklardaki ayrım dikkatimi çekti. İnananlar ve inanmayanlar. Evet ontolojik olarak (varoluşsal açıdan) insanoğlunun geçirdiği süreç hep bu 2 noktaya indirgenmiştir. Bir tarafta iman edenler, diğer tarafta ise inkar edenler. Forumdaki konularının temelini bu noktanın beslediği kanaatindeyim. Çünki hiç beklemediği bir anda (çünki henüz var edilmemiş yokki nasıl beklesin kendisini hayatın içersinde bulan ve varloşuna hiçbir katkısı olmayan insan 2 seçenek yapacaktır. Ya Allah'ı kabul edecek, kendi gerçekliğinin farkına varacak ve Allah'ın istedigi gibi yaşayacak , ya da Allah'ı inkar edecek kendi adına ve kendi nefsine, heva ve heveslerine göre yaşayacak. Narsistleşecek. Tabi bu tercihinin neticesinede katlanacak. Bazı katılımcıların meydan okur tarzda inkarlarını ortaya koyduklarını büyük bir üzüntüyle gözlemledim. inşAllah ben sorulacak sorulara cevap vermek adına siteye katılmış bir müslüman olarak sorulara cevaplar göndereceğim. Şimdilik kısa bir giriş yapmak isterim. İnkar etme psikolojisinin temelinde "aslında kendini inkar etmek" yatmaktadır. Bunu asla unutmasın inkar edenler.? Bana kendilerinin sandıkları, sahip oldukları vehmine (aslında gerçek olmayıp, gerçek gibi algıladıkları) kapıldıkları bedenlerini anlatsınlar mesela? Bir bedene dahi söz geçiremeyecek kadar "Mutlak Aciz" olmadıklarını güçlü olduklarını ispat etsinler? Eger bedenlerine sahiplerse, bu iddialarında samimi iseler bedenlerine söz geçirsinler. Bizde onların doğru söylediklerine inanalım. Mesela yaşlanmasınlar, hep genç kalsınlar. Hiç acıkmasınlar. Uyumasınlar. Aynı andan yüzlerce kişiyi dinleyebilsinler. Unutmasınlar. Saçlarının dökülmesini engellesinler. Asla hata yapmasınlar. Hayatı bir Yaratıcı vermediyse kendilerinde böyle bir güç var ise ÖLMESİNLER VE HEP DİRİ KALSINLAR. Hayattaki yaşadıkları her olayın kendilerinin arzu ve isteklerine uygun bir şekilde sonuçlanması nı sağlasınlar. Evet sizin yani insanoğlunun "Mutlak Aciz" oldugunuzun ispatını sayfalarca delilleriyle izah edebilirim. Siz insansınız. Yaratılmışsınız. Acizsiniz. Muhtaçsınız. Ne çabuk unuttunuz bebekken en ufak bir ihtiyacınızı dahi karşılayamıyordunuz? Şimdi çok azını karşılar hale geldiniz. Allah üzerinizdeki nimetini biraz artırdı Hemen büyüklenmeye mi başladınız? Hadi çıkın ortaya yukarıda saydıklarımı yapın meydan okuyun bende size inanayım. Gücünüzü tasdik edeyim. Yoksa yapamıyorsanız, daha bir bedene bile söz geçiremiyorsanız Susun! Özetle şunu söylemek istiyorum. Madem size göre bir Yaratıcı yok o zaman bana acıklayın siz kimsiniz? Nerden geldiniz? Burada ne yapıyorsunuz? Nereye gidiyorsunuz? Bunca yaşananları kurgulayan Kim? Yoksa daha neyi inkar ettiğinizi bile açıklamaktan aciz misiniz? İlerde inşAllah her bir konuya detaylı bir şekilde gireriz. Şimdilik sözlerimi tamamlamak istiyorum. İslamiyet bundan 14 asır önce Yüce Yaratıcı tarafından ; insanlığa esas varoluş maksadını ögretmek maksadıyla bizlere gönderilen, insanoğlunun yolculuğuna ( ilk yaratılıstan, dünyaya, oradan kabre, oradan ahirete uzanan yolculukta) yegane ışık tutan bir inanç sistemidir. Kesinlikle başka alternatifi yoktur. Bir sonraki mesajımda sitede sorulan bir soruya cevap gönderecegim. Unutmayalım ki dini meseleler tartışmak için değildir. "Anlamak" "öğrenmek" "yaşamak" ve "ögretmek için" vardır. Sorularınızı gerçekten hakikati ögrenmek ve dogru yola ulaşmak (ki bu sadece İslamdır) için mi soruyorsunuz? yoksa inkarınızı artırmak ve aslında kabul edilebilir biraz gayret edilse anlaşılabilecek konularda dahi inat ederek başka maksatlara hizmet etmek için mi soruyorsunuz? Sizlere ışık tutacağını ümit ettiğim bazı internet adresleri vermek istiyorum. www.karakalem.net ( Özellikle Mustafa Ulusoy tavsiye edilir.) www.cevaplar.org www.senaidemirci.net www.sorularlaislamiyet.com www.zaferdergisi.com ilerde daha fazla adres verecegim inşAllah Hayırda kalın. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.